Hokejowa Rox...
Zaraz koniec Mistrzostw. Przyznam szczerze, że
hokej obstawiam sporadycznie, tylko właśnie takie duze imprezy. MS w Szwajcarii rowniez obstawialam ale slabo sie na hokeju znam wiec tu nic nie pisalam, za to postanowilam napisać coś na koniec. Taka mała refleksja. Zawsze ogladalam Mistrzostwa ale nigdy aż tak intensywnie. Zaczeło się od turnieju w Toruniu. Bardzo mi sie spodobało a turniej w Szwajcarii rewelacyjny. Bardzo duzo emocji, swietnej i twardej gry. Super komentarz redaktora Pełki z Polastu Sport i ten drugi piskliwy troche też jest ok. Jestem troche zaskoczona, że tak to wszystko wyglada, naprawde można ogladać i nie da się od tego oderwac. Staralam sie to wszystko porwnać do wielu meczow tenisowych i niestety moj ukochany sport wyglada blado, wiekszosc meczow kompletnie do dupy a tutaj mało który beznadziejny ale to nie istotne. Nie da się jednak nie wrócić do tenisa. Wspolczesny
tenis jest w glebokim kryzysie, Chardy kreczuje bo go boli glowa, Djokovic z powodu bolu gardla, zastanawiałam się jak takie lalusie by sobie poradzili na lodzie. Pstra twarda gra ale zazwyczaj fair, po prostu meska zabawa dla normalnych facetow. Jak patrze na te kaleki tenisowe co placza z byle powodu to mnie cholera bierze. Wyobrazacie sobie solidnego hokeiste, ktory sie tak zachowuje? Gorzej jak baba w ciązy. Dlatego mam duzy szacunek dla asow w hokeju, ci ludzie naprawde graja niesamowicie. Walka do konca i twarda rywalizacja. Szwedzi ze Stanami genialny mecz,
Rosja ze Stanami podobnie super końcowka i tak mozna wymieniac rewelacyjne mecze. Szkoda mi tylko Czechow, Cajanek jest genialny. Dobra koniec gadaniny, po prostu przy okazji zagladałam do tego dzialu na forum i tez jestem pod wrazeniem. To jeden z najlepszych dzialów hokeja w sieci a moze nawet najlepszy, nie przygladalam sie nigdy jak wyglada
hokej na innych forach, tak tylko na pierwszy rzut oka. Pamietam kiedys, ze ten dzial nie istnial dlatego wielkie gratulacje dla Vadera, Foxa i Grzecho, dobra robota. Rowniez Ci co pisza ciekawe analizy Odisio czy JuanRoman. Trzeba was czasem pochwalic a teraz jest okazja hehe.
I teraz Mistrzostwa moim okiem, tylko pamietajcie, ze jestem totalnym amatorem wiec moze i wyjda glupoty.
In minus Niemcy, Slowacja,
Dania - co za padaka, myślalam, ze to sredniak w elicie a tu takie zaskoczenie, no i Slowacy za Bialorusia w grupie, sensacja przynajmnej dla mnie. Dodalam tez Danie bo z przebiegu turnieju wydawalo mi sie, ze sa sporo lepsi niz
Norwegia a nie potrafili wygrac z Vikingami i straszna mieli obrone, same bledy.
Szwajcarow bym oszczedzila, oni chyba naprawde kochaja
hokej, nie wiedzialam, ze jest tak az tak popularny, no i ten kluczowy mecz z Lotwa, graja u siebie teoretycznie oni powinni wejsc do 8 ale chyba nie ma co robic tragedii, postepy raczej robia?
In plus Lotwa, Bialorus,
Francja - fajnie ogladalo sie te reprezentacje, Lotyszie mocni w kontratakach, Bialorus ogolnie straszny postep chyba zrobili bo kiedys chyba nie mieli sukcesow.
Francja tez ok, tylko 0-1 ze
Szwajcaria a potem 2-1 z Niemcami, nie wiem czy ten mecz o cos byl czy nie ale mimo wszystko ok, sadzilam ze oni i Wegrzy najslabsi a tu jednak okazuje sie, ze nie.
Trener - W.Bykow, cóż za spojżenie trenera Rosjan, troche jak u Adreia Kirilenki, grozne i tajemnicze, fajny gosc : ) A bardziej merytorycznie to chyba ten z Bialorusi niezly, Kanadyjczyk jakis? Nie pamietam za dobrze ale cos musiał zmienic w ncih na plus.
Uroda hmmm zamaskowani wszyscy, niewiele było widać. Dwóch sie rzucilo mi w oczy. Jeden to bramakrz Kanady, nie znam nazwiska a drugi to Franuz tez nie znam nazwiska, charakterystyczne bylo to, ze nie byl ogolony i chyba lekko ciemniejszy moze jakis mieszaniec rasowy bo Francuzi nawpuszczalni jakiś dziwactw pełno do kraju. Cos jakby polaczenie Europy z Arabem? Nie wiem w ogole po co ja to pisze, kogo to interesuje : ) Sprawdzilam to chyba Chris Mason.
Gracze ktorych plubilam i dobrze graja wg mnie:
Stamkos Lombardi St. Louis Heatley - wszyscy super, Kanada grała najladniej i najskuteczniej.
Aleksandrs Niživijs - dla mnie numer jeden w Łotwie tylko gra w jakims cienkim klubie wiec pewnie tylko ja uwazam, ze on dobry?
Kovalchuk - to chyba taki Federer hokeja ale troche twardszy chlop ;p
Cajanek - mega koles, super turniej chyba najlepszy w zyciu?
Michalek, Plekanec, Hlinka lubia ogolnie ta reprezentacje.
Niko Kapanen najciekawszy z Finlandii, chyba niezly tez Jari Viuhkola
Z bramkarzy niezly
Gustafson z rep. Szwecji i ze Stanow
Robert Esche, rowniez Rusek ok, niezle bornil w koncowce ze Stanami i Lehtonen.
Cmemu nie gral
Owieczkin? Na popatrzedniej imprezie lubilam jego gre.
W finale zdecydowanie dwie najlepsze druzyny, chyba faworytem bedzie Kanada, szykuej sie super mecz.
Jesli urazilam uczucia fanow hokeja to sorry heh : )