"Najwyższy kurs"
Każdy wie jaka nieprzewidywalna i nieobliczalna jest nasza
Ekstraklasa, dlatego postanowiłem przetestować pewną progresję, składa się ona z 8 progów, czyli zaczynam od pierwszego meczu w kolejce i gram do tego momentu aż wejdzie najwyższy kurs. W każdym meczu gram tylko 1x2, bez żadnej analizy, po prostu gram najwyższy kurs, dlatego czasami w moim głównym temacie mogę zagrać ten sam mecz całkiem odwrotnie. Budżet jaki przeznaczam na ten test to 1000j, w najczarniejszej wersji starczy na "prawie" 4 kolejki bez wygranej, ale z moich wcześniejszych obserwacji wynika, że praktycznie w każdej kolejce jest minimum jedna niespodzianka, jeżeli tak możemy nazwać, gdy w
Ekstraklasie wygra nie faworyt, jest to tak specyficzna liga, że każdy może wygrać z każdym. Każdy mecz (próg) będę się starał wrzucać osobno przed meczem, ale wiadomo, że nie zawsze jest taka możliwość, więc czasami może też pojawić się jeden zbiorczy wpis, z progami na całą kolejkę czy dany dzień, który edytuję gdy zakończy się progresja w danym etapie. Testować ten system zamierzam do końca rundy jesiennej, chyba, że przegram wcześniej przeznaczone środki. Stawkowanie jakie będzie to: 1j, 2j, 4j, 8j, 16j, 32j, 64j, 128j (grane 2x po 64j, żeby było zgodnie z regulaminem działu). Zakładając optymistycznie, że w każdej kolejce "ustrzelę" najwyższy kurs to zysk w danym etapie powinien być na poziomie około 50% wniesionej stawki, oczywiście uśredniony, bo różny kurs można trafić, ale minimalny jaki widziałem z tych najwyższych to 3,35 (2,95 po podatku). Kursy będą z
Fortuna, ponieważ w większości mają najwyższe na nasza ligę. To chyba wszystko, zaczynam od najbliższej kolejki. Podsumowanie po każdym zakończonym etapie (kolejce). Można komentować, dyskutować, ale kulturalnie. Zapraszam.