>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ważne informacje, transfery, dyskusje

Status
Zamknięty.
coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Oglądając Borussie na prawdę chce się taką piłkę oglądać, obecnie dla mnie ani Barcelona ani tym bardziej Arsenal nie gra tak ładną piłkę jak Borussia Dortmund. Co prawda zabrakło skuteczności ale jednak tyle akcji groźnych, kapitalne podania techniczne, rewelacyjnie, Borussia to taki odpowiednik Barcelony, tylko dla mnie Barca ma to posiadanie po 70-80% ale najczęściej według mnie to już nuda tyle tych podań bywa, że często bezsensownych, a tu Borussia co chwilę stwarza zagrożenie, nie stara się wymienić 30-40 podań i dopiero jakąś akcje zawiązać, tylko kilka podań i jakieś prostopadłe zagranie, dośrodkowanie, no kurde 2 poprzeczki, tyle wejść w pole karne, praktycznie każdy stały fragment gry to zagrożenie, dla mnie coś niesamowitego co Borussia Dortmund gra, jedyne szkoda skuteczności ale wiadomo nie wszystko może być, a i obronę maja bardzo dobrą, skrzydła obrony: Piszczek szaleje i Schmelzer też niczego sobie, Sahin co piłki rzuca.

BORUSSIA DORTMUND !!

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Bayern Monachium potwierdził, że Louis van Gaal pozostanie na swoim stanowisku do końca obecnego sezonu. Jednak później rozwiązany zostanie obowiązujący do 2012 roku kontrakt z holenderskim szkoleniowcem.
59-letni Louis van Gaal jest trenerem Bayernu od 2009 roku. Zdobył z tym klubem mistrzostwo, Puchar i Superpuchar Niemiec, a także awansował do finału Ligi Mistrzów.
W ostatnich dniach Bawarczycy przegrali prestiżowe spotkanie z Borussią Dortmund, odpadli z Schalke w półfinale Pucharu Niemiec, a także ulegli w lidze Hannoverowi.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Ostatnie dni Magatha w Schalke?

Początkowo trener Felix Magath miał zostać zwolniony po zakończeniu sezonu, ale według ostatniego raportu magazynu Bild, działacze ćwierćfinalisty Ligi Mistrzów gotowi są w ciągu kilku dni zatrudnić nowego trenera - Otto Rehhagela.

Clemens Tonnies, prezes Schalke chce dokonać zmiany na ławce trenerskiej już teraz, nie zważając na kwalifikację Schalke do ćwierćfinału rozgrywek Champions League.

- Musimy podjąć decyzję już teraz. Niezależnie od naszych występów w Lidze Mistrzów - stwierdził Tonnies.

Najnowsze doniesienia sugerują, że Magath nie tylko stracił poparcie kibiców i zarządu, ale również gwiazdy zespołu, bramkarza Manuela Neuera.

Głównym kandydatem do zastąpienia Magatha jest 72-letni Otto Rehhagel.
fussball.pl

Trochę się zdziwiłem jak to przeczytałem, bo według mnie Felix Magath spełnił oczekiwania kibiców - ćwierćfinał LM (super sprawa dla S04), przyszłoroczny udział w LE (bo chyba nikt niema wątpliwości, że Schalke nie wygra Pucharu Niemiec z drugoligowcem), do tego € jakie przyniosło zainteresowanie gwiazdami jakie przyprowadził, oraz ubiegły sezon i wykreowanie kilku piłkarzy , to wszytko kosztem BL, wiec sądzę że jest więcej zasług.

Co do Otto Rehhagela to ciekawa postać, trenował wiodące kluby w BL, z bardzo dobrym skutkiem:

• Werderem Brema - dwa razy Mistrzostwo Niemiec i dwa razy Puchar Niemiec plus Pucharze Zdobywców Pucharów.
  • Bayern Monachium - finał Pucharu Uefa
  • 1. FC Kaiserslautern - mistrzostwo Niemiec zaraz po awansie z drugiej ligi.

[*]Reprezentacja Grecji
    - mistrzostwo Europy.

Wiec nawet jak nie teraz to zaraz po sezonie, jeśli Magath odejdzie zapraszamy Otto Rehhagela do BL, mimo jego defensywnego stylu :razz:.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Sugeruję przeczytanie ostatniego wyrazu w tym temacie anonimowy bohaterze.
Masz jakieś konkretniejsze info na temat Neurera ? Bo ja nigdzie nie czytałem na temat jego odejścia, może mi przemknęło, ale ciężko taką wiadomość przeoczyć.Jestem ciekaw bo jeśli to prawda to czy zasilił Bayern [ co byłoby świetną informacją ] czy może inny klub, mówiło się o United.Zaskoczyła mnie ta informacja, tyle teraz czy to prawda.
Jak masz jakieś info to daj znać.
Dzięki.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
wszystko na razie to są spekulacje, ale najbliżej mu do Man Utd, do tego fani Bayernu protestowali przeciw temu transferowi

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Veh zwolniony z HSV

Hamburger SV poinformował o zwolnieniu ze stanowiska trenera Armina Veha. Decyzja została podjęta po wysokiej porażce 0:6 z Bayernem Monachium w sobotnim spotkaniu Bundesligi.
Po tym meczu HSV zajmuje ósme miejsce w ligowej tabeli z sześcioma punktami do miejsc premiowanych grą w europejskich pucharach.
W ubiegłym tygodniu HSV poinformowało, że Veh opuści klub z Hamburga po zakończeniu sezonu. Teraz władze klubu zdecydowały się o natychmiastowym rozstaniu.
Obowiązku pierwszego trenera przejmie dotychczasowy asystent Vega, Michael Oenning
Źródło: fussball.pl

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Grający dotychczas w Bayernie II Monachium Deniz Yılmaz od przyszłego sezonu będzie zawodnikiem Mainz.
23-letni napastnik Deniz Yılmaz przejdzie dzisiaj testy medyczne, po których jutro ma podpisać trzyletni kontrakt z nowym klubem. Mainz pozyska piłkarza na zasadzie wolnego transferu.
Deniz Yılmaz, chociaż urodził się w Niemczech, grał w młodzieżowych reprezentacjach Turcji.

ted 12,8K

ted

Forum VIP

Nieoficjalnie: Magath odchodzi, Ralf Rangnick nowym trenerem S04

Przedstawiamy najnowsze doniesienia z Niemiec

Według gazety Bild, Felix Magath już jutro pożegna się z rolą trenera Schalke 04.
Jego następcą według tego samego źródła, następcą &quot;Qualixa&quot; będzie Ralf Rangnick, który swoją pracę z Schalke 04 rozpocznie najprawdopodobniej od spotkania z St. Pauli (1 kwietnia). Do tego czasu obowiązkami pierwszego trenera będzie zajmować się obecny asystent Felixa Magatha - Seppo Eichkhorn.
Felix Magath był trenerem Schalke od początku sezonu 2009/10. W tym czasie zdołał zająć 2 miejsce w Bundeslidze w zeszłym sezonie, awansować od finału DFB-Pokal i do 1/4 Ligi Mistrzów w tym roku.
Z kolei Ralf Ragnick w przeszłości zasiadał już na ławce trenerskiej zespołu z Gelsenkirchen. Było to w latach 2004-2005. W tym czasie &quot;Die Knappen&quot; osiągnęli finał DFB Pokal, wicemistrzostwo Niemiec i 1/16 Pucharu UEFA. zwycięstwo w Pucharze Ligi Niemieckiej oraz awans do Ligi Mistrzów. Zwolniony został w trakcie sezonu 2005/2006 z powodu słabych wyników zespołu i zastąpiony przez Mirko Slomkę.

schalke04.pl

oraz:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-niemiecka/felix-magath-zwolniony-z-funkcji-trenera-schalke-0,1,4211918,wiadomosc.html

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Borussia Dortmund nie przedłuży wygasającego po zakończeniu obecnego sezonu kontraktu z Dedê.
- Bardzo trudno będzie mi opuścić klub. Prawdę powiedziawszy, chciałem w Dortmundzie zakończyć karierę - powiedział Brazylijczyk ze łzami oczach.
32-letni lewy obrońca Dedê przeszedł do Borussii w 1998 roku z Atlético Mineiro. Rozegrał 319 spotkań w Bundeslidze, ale tylko jedno z nich w obecnych rozgrywkach. Ma na koncie jeden wystąp w reprezentacji Brazylii.

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
VfL Wolfsburg zatrudniło Magatha
W Wolfsburgu zmiany trenera dokonano ponad miesiąc temu, kiedy Steve&#39;a McClarena zastąpił Pierre Littbarski. Wyniki nie były jednak zadowalające, więc szukano nowego szkoleniowca, który mógłby poprowadzić zespół do sukcesów w następnym sezonie, a w tym zapewnić spokojne utrzymanie
Wybór padł na właśnie zwolnionego z Schalke 04 Felixa Magatha, który w 2009 roku poprowadził Wolfsburg do historycznego triumfu w Bundeslidze. Pobyt w Gelserkirchen mu w ogóle nie wyszedł, jednak bardzo szybko otrzymał szansę na rehabilitację w dobrze mu znanym miejscu.
Najpewniej Magath parafuje umowę do 2013 roku i pełnił będzie podwójną funkcję - nie tylko trenera pierwszej drużyny, ale również dyrektora sportowego.
transfery.info

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Lucio nie zamierza odchodzić z Interu
Obrońca Interu Mediolan Lucio zapewnił, że nie ma zamiaru opuszczać obecnego klubu. Reprezentant Brazylii zasugerował ostatnio, że mógłby wrócić do Bayernu Monachium, ale teraz zapewnił, że został źle zrozumiany i jest lojalny wobec Nerazzurri.
32-letni zawodnik podkreślił, że powrót do Niemiec rozważyłby tylko wtedy, kiedy byłby już niechciany w Interze.
- Nigdy nie powiedziałem, że chcę wrócić do Bayernu Monachium. Powiedziałem tylko, że w piłce wszystko jest możliwe, więc jeśli w przyszłości Inter nie będzie już mną zainteresowany, a Bayern tak, to rozważyłbym powrót do Niemiec - powiedział Lucio oficjalnej stronie klubu.
Kontrakt Lucio z Interem obowiązuje do czerwca 2012 roku.
Bargfrede zawieszony, Pizarro i Wiese muszą uważać

Werder Brema w tym sezonie walczy o utrzymanie na najwyższym szczeblu rozgrywek. W najbliższym meczu przeciwko FC Nuernberg zabraknie pomocnika Philipa Bargfrede. Gracz z Weserstadion będzie pauzować za piątą żółtą kartkę.
Piąte w tym sezonie upomnienie Bargfrede ujrzał w ostatnim ligowym starciu z Borussią Moenchengladbach, w którym Werder mimo prowadzenia przez większą część spotkania podzielił się punktami z ostatnim zespołem Bundesligi. Brak koncentracji został skarcony i w 90. minucie do siatki na wagę remisu trafił Dante.
Zatem Bargfrede nie pomoże Werderowi w najbliższym meczu z Norymbergą. Uważać na żółty kartonik muszą natomiast Claudio Pizarro i Tim Wiese. Zarówno napastnik jak i bramkarz zespołu z Bremy ma na swoim koncie po cztery upomnienia i każde następnie wykluczy ich z gry na jedno spotkanie.
Źródło: Bundesliga

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Bundesliga: Statystyczne podsumowanie 27. kolejki

Miroslav Klose i Gerald Asamoah mają już na swoim koncie po 300 występów w niemieckiej Bundeslidze. Zapraszamy do zapoznania się ze statystycznym podsumowanie 27. kolejki Bundesligi.
STATYSTYKI 27. KOLEJKI:
Mecze - 9
Wygrane gospodarzy - 4
Remisy - 2
Wygrane gości - 3
Bramki: 27
Bramki w I połowie: 15
Bramki w II połowie: 12
Bramki gospodarzy:16
Bramki gości: 11
Średnia bramek na 1 mecz: 3,00
Rzuty karne: 4/6
Bramki samobójcze: 2
Żółte kartki: 30
Czerwone kartki po dwóch żółtych: 1
Czerwone kartki: 0
Widzów na mecz: 47153
DRUŻYNY:
Aktualne passy (5 i więcej spotkań):
Bayer Leverkusen - 9 spotkań u siebie ze zdobytą bramką
Bayer Leverkusen - 6 spotkań bez porażki
Bayer Leverkusen - 6 spotkań ze zdobytą bramką
Bayern Monachium - 12 spotkań ze zdobytą bramką
Bayern Monachium - 10 spotkań na wyjeździe ze straconą bramą
Bayern Monachium - 7 spotkań na wyjeździe ze zdobytą bramką
Borussia Dortmund - 12 spotkań u siebie bez porażki
FC Koeln - 7 spotkań na wyjeździe ze straconą bramka
FC Koeln - 7 spotkań na wyjeździe bez zwycięstwa
FC Nuernberg - 9 spotkań ze zdobytą bramką
FC Nuernberg - 5 spotkań u siebie ze zdobytą bramką
FC St. Pauli - 5 spotkań ze straconą bramką
FC St. Pauli - 5 przegranych spotkań
FSV Mainz - 7 spotkań ze straconą bramką
FSV Mainz - 5 spotkań na wyjeździe ze zdobytą bramką
SC Freiburg - 6 spotkań ze straconą bramką
Schalke 04 Gelsenkirchen - 5 spotkań ze straconą bramką
VfB Stuttgart - 7 spotkań ze zdobytą bramką
VfL Wolfsburg - 8 spotkań ze straconą bramką
Werder Brema - 12 spotkań ze straconą bramką
Werder Brema - 6 spotkań na wyjeździe ze straconą bramką
Passy zakończone:
Borussia M&#39;Gladbach - 11 spotkań u siebie ze zdobytą bramką
Borussia M&#39;Gladbach - 10 spotkań ze zdobytą bramką
Eintracht Frankfurt - 9 spotkań bez zwycięstwa
Eintracht Frankfurt - 5 spotkań u siebie bez zdobytej bramki
Eintracht Frankfurt- 5 spotkań u siebie bez zwycięstwa
FC Nuernberg - 8 spotkań bez porażki
PIŁKARZE:
Występy:
Miroslav Klose (Bayern) - 300. mecz
Gerald Asamoah (St. Pauli) - 300. mecz
Mike Hanke (M&#39;Gladbach) - 200. mecz
Martin Stranzl (M&#39;Gladbach) - 150. mecz
Daniel Schwaab (Bayer) - 50. mecz
Lars Stindl (Hannover) - 50. mecz
Bramki:
Mato Jajalo (Koeln) - 1. bramka
Serie strzeleckie (powyżej 3 spotkań):
Mohammed Abdellaoue (Hannover) - 3 mecze u siebie
Papiss Demba Cisse (Freiburg) - 3 mecze u siebie
Mladen Petrić (HSV) - 3 mecze u siebie
Claudio Pizarro (Werder) - 3 mecze na wyjeździe
Sandro Wagner (Werder) - 3 mecze
Passy bramkarskie (ponad 270 minut bez straconej bramki):
Raphael Schaefer (Nuernberg) - 468 minut u siebie (zakończona w 27. minucie)
Roman Weidenfeller (Dortmund) - 364 minuty u siebie (zakończona w 89. minucie)
Rene Adler (Bayer) - 270 minut
Czerwone kartki:
Thimothy Chandler (Nuernberg) - 1. czerwona kartka
SĘDZIOWIE:
Robert Hartmann - 1. rzut karny​

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Loew: Nie ma jeszcze ideału

Niemieccy dziennikarze znaleźli podobieństwo Joachima Loewa z Louisem Van Gaalem. Selekcjoner reprezentacji Niemiec podobnie jak opiekun Bayernu Monachium eksperymentuje w formacji obronnej.
W bieżącym sezonie Bundesligi holenderski trener mistrza Niemiec aż 18 razy robił roszady w formacji obronnej. Selekcjoner reprezentacji Niemiec również nie znalazł rozwiązania na problemy w defensywie. W 35 pojedynkach pod wodzą Joachima Loewa linia obrony zmieniła się 24-krotnie.
Najczęstszym problemem jest lewa strona defensywy, na której podczas mundialu w RPA występował Holger Badstuber. Po nieprzekonującym występie jego miejsce zajął Derek Boateng, zaś w najbliższym meczu szansę na wyjściowy skład ma Dennis Aogo. Gracz HSV ma jednak solidnego rywala. Jest nim lewy obrońca lidera Bundesligi - Marcel Schmelzer z Borussii Dortmund.
- Nie ma jeszcze ideału w formacji defensywnej. Szukamy rozwiązania, które nie jest łatwe. Piłkarze są w różnych dyspozycjach, dlatego próbujemy różnych zawodników - mówił Joachim Loew.
Kagawa wspiera Japonię

Japończyk Shinji Kagawa wspiera swój kraj w obliczu trzęsienia zmieni, które miało miejsce niedawno w Kraju Kwitnącej Wiśni. Pomocnik Borussii Dortmund przebywał na rehabilitacji w Tokyo, gdy rozegrała się tragedia.
Gracz lidera Bundesligi zmienił wówczas miejsce i przeniósł się do Osaki, gdzie kontynuował rehabilitację po kontuzji. Japończyk wspiera swój kraj, mimo tego, że wrócił do Niemiec.
- Gdy po sezonie ponownie będę w Japonii, odwiedzę poszkodowane rejony. W tak ciężkich chwilach potrzebujemy wsparcia całego świata - mówił dziennikarzom filigranowy pomocnik z Dortmundu.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Oficjalnie: Heynckes trenerem Bayernu od lipca

Jupp Heynckes od lipca będzie nowym szkoleniowcem Bayernu Monachium - poinformował bawarski klub. Obie strony doszli do porozumienia w sprawie podpisania dwuletniego kontraktu. Heynckes, który do końca sezonu pracował będzie w Bayerze Leverkusen, w Bayernie zastąpi Holendra Louisa van Gaala.

- Jupp Heynckes był naszym podstawowym kandydatem. Jestem bardzo szczęśliwy, że uzyskaliśmy porozumienie w sprawie dwuletniego kontraktu. Jestem przekonany, że nasz związek z Juppem Heynckesem będzie udany - powiedział prezydent klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Dla Heynckesa będzie to już trzecia przygoda z Bayernem. Drużynę z Monachium prowadził już w latach 1987-1991. Wówczas dwukrotnie sięgnął z zespołem po mistrzowski tytuł. Ekipę Bayernu prowadził także przez krótki okres w 2009 roku.
fussball.pl

Spodziewałem się tego po ostatnich doniesieniach o rozstaniu się z Van Gallem oraz kiedy Jupp nie przedłużył kontraktu z Bayerem.
Na pewno nie jest to aż tak znany trener jak Van Gall,ale dał się poznać w 2009 roku kiedy to objął funkcję po Magacie i w sumie dobrze mu poszło bo po zapaści drużyny w tym czasie zajął drugie miejsce.
Na pewno znany gracz Bundesligi, strzelał aż miło, ciekawe czy tym razem da radę z presją, która jest w Bayernie.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
fussball.pl
Spodziewałem się tego po ostatnich doniesieniach o rozstaniu się z Van Gallem oraz kiedy Jupp nie przedłużył kontraktu z Bayerem.
Na pewno nie jest to aż tak znany trener jak Van Gall,ale dał się poznać w 2009 roku kiedy to objął funkcję po Magacie i w sumie dobrze mu poszło bo po zapaści drużyny w tym czasie zajął drugie miejsce.
Na pewno znany gracz Bundesligi, strzelał aż miło, ciekawe czy tym razem da radę z presją, która jest w Bayernie.
Dobra wiadomość według mnie dla bayernu. Ten trener może się podobać , nie raz podkreślano , że kładzie on bardziej nacisk na trening z piłką a niżeli jakieś fizyczne naciski na graczy. Pod jego wodzą Bayer gra widowiskowy i co najważniejsze skuteczny futbol. W przyszłym sezonie powrót Bayernu ;)

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Demichelis: Mogę wrócić do Bayernu

Obrońca Martin Demichelis jest gotowy wrócić do Bayernu Monachium po tym sezonie. Reprezentant Argentyny jest obecnie wypożyczony do Malagi, która walczy o utrzymanie w Primera Division. Jeśli Los Boquerones nie zdołają zrealizować swojego celu, wówczas 30-letni piłkarz nie ma nic przeciwko ponownie grze w stolicy Bawarii.
Demichelis podkreślił, że wiele zależy też od nowego trenera Bayernu, którym będzie Jupp Heynckes.
- Jeśli nie uda nam się uniknąć spadku, a nowy trener Bayernu będzie mnie chciał, to mogę wrócić do Bawarii. Chciałbym wrócić do domu, jeśli Malaga nie zdoła utrzymać się w Primera Division - powiedział Demichelis gazecie Bild.

pr0napek 31

pr0napek

Użytkownik
Podolski przeniesie się do Serie A?

Cały czas bardzo docenianym napastnikiem w Europie jest Lukas Podolski. Snajper 1.FC Koeln znajduje się na celowniku Romy oraz Napoli.

Letnie okienko transferowe może przynieść wielkie zmiany w życiu Podolskiego. Napastnik polskiego pochodzenia znajduje się w orbicie zainteresowań Romy i Napoli. Obydwa kluby mają zamiar stoczyć bitwę o 25-letniego zawodnika.

W obecnym sezonie Podolski znajduje się w znakomitej formie. Napastnik 1.FC Koeln zdobył trzynaście bramek i zaliczył już dziewięć asyst.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Klose coraz bliżej rekordu

Napastnik reprezentacji Niemiec Miroslav Klose jest coraz bliżej wyrównania rekordu Gerda Muellera pod względem ilości zdobytych bramek w drużynie narodowej. 32-letni zawodnik Bayernu Monachium w sobotę zdobył dwie bramki w meczu przeciwko Kazachstanowi. Obecnie może się pochwalić 61 trafieniami w reprezentacji. Do wyrównania rekordu Muellera brakuje mu siedmiu bramek.
Kolejną okazję do poprawienia swojego dorobku będzie miał już we wtorkowym meczu z Australią. Jeżeli wybiegnie na boisko to będzie to jego 108 występ w reprezentacji. Tym samym razem z Juergenem Klinsmannem będzie zajmował drugie miejsce pod tym względem w historii.

G 35

gesio

Użytkownik
koniec sezonu dla Moritza Volza
Obrońca St Pauli, Moritz Volz złamał goleń i nie zagra już w tym sezonie w piłkę.
Były zawodnik m.in Fulham doznał kontuzji po zderzeniu z kolegą z drużyny Geraldem Asamoah.
- To dla mnie szok - przyznał piłkarz - Muszę teraz ustalić ze sztabem medycznym najlepszy sposób na jak najszybszą rehabilitację.
- To dla nas spory cios - mówi trener St Paulu - Tracimy kolejne opcje w defensywie, ale musimy sobie z tym poradzić. Życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Dwa włoskie kluby zainteresowane Novakoviciem

Poza Lazio Rzym także US Palermo, robiące ostatnio doskonałe interesy na Słowenii jest zainteresowane pozyskaniem reprezentanta tego kraju Milivoje Novakovicia – donoszą włoskie media.
Przedstawiciele Lazio Rzym obserwowali 31-letniego snajpera występującego aktualnie w niemieckiej Kolonii podczas piątkowego spotkania reprezentacji Słowenii z Włochami w ramach eliminacji do finałów mistrzostw Europy, które w 2012 roku odbędą się na polskich i ukraińskich boiskach.
O zainteresowaniu stołecznej drużyny właśnie tym snajperem mówiono już od pewnego czasu, jednak jak informują media z Półwyspu Apenińskiego nie tylko Lazio pragnie latem pozyskać tego piłkarza. Zainteresowanie wyraża także Palermo, które w swojej kadrze ma aktualnie czterech Słoweńców, najwięcej spośród wszystkich ekip Serie A. Novaković miałby szansę występować w kolejnym sezonie obok swoich rodaków - Josipa Ilicicia, Armina Bacinovicia, Sinisy Andjelkovicia oraz Jasmina Kurticia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom