>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Włamanie

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Tzn. bet 365 robi limity na stawki takie, ale jak wysyłasz do tradera kursy 5-8 i stawiasz za powiedzmy do 5k to zdarza się, że akceptują takie stawki. Cała sytuacja jest dosyć dziwna, ale bet365 i inni, myślę, że nie oleją tematów. Oni nie mają działu &quot;IT&quot; tylko wyspecjalizowane zabezpieczenia. Przecież oni straszne pieniądze codziennie zarabiają, więc muszą mieć stado(setki) tak zwanych ethical hackers. Według mnie kolega namieszał albo ktoś mu się na kompa włamał i rzeczywiście czymś &quot;tanim&quot; wyciągnął hasła. Ale po co miałby to ktoś robić? Nie widzę sensu działania i nie przemawia do mnie fakt, że ktoś ma lepiej i dlatego wkradam się, loguję do iluś buków i tracę pieniądze, narażając siebie, bo co jak co jest to poważne wykroczenie.

H 92

hagi

Użytkownik
Zgadza sie, ale latwo nie bedzie znalezc ta osobe, ale mam nadzieje, ze sie uda i wspolnymi silami dojdziemy do tego.
Kompletnie nie zrozumiala sytuacja by wlamac sie i grac specjalnie by przegrac.
Nie wiem jakim trzeba byc idiota by w takie cos sie bawic.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Ale tu na FB całkiem niedawno pojawiały się wpisy także od innych użytkowników, z opisem identycznych sytuacji włamań i wyczyszczenia konta, grą na zdarzenia z bardzo wysokimi kursami.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Zgadza sie, ale latwo nie bedzie znalezc ta osobe, ale mam nadzieje, ze sie uda i wspolnymi silami dojdziemy do tego.
Kilka lat temu @DJSosna bezpowrotnie stracił tak kilka tysięcy € - &quot;dzięki&quot; Rumunom, jak z info otrzymanego po śledztwie od buka, ten IP włamywacza zaświadczał...
Choć oczywiście mogło to być jedynie rumuńskie proxy, dla zatarcia śladów.

A co do intencji włamywacza: wg mnie to nie żadna bezmyślna bezcelowość zrobienia jedynie komuś na tzw. pióro, a raczej liczenie na fuks z trafieniem takiego zdarzenia, co w konsekwencji musi przekładać się także i na posiadanie technicznej możliwości wypłacenia wtedy tej bardzo wysokiej wygranej.

.

H 92

hagi

Użytkownik
Ale tu na FB całkiem niedawno pojawiały się wpisy także od innych użytkowników, z opisem identycznych sytuacji włamań i wyczyszczenia konta, grą na zdarzenia z bardzo wysokimi kursami.
wiesz moze gdzie to szukac?
Jestem ciekaw czy wygladalo to tak samo jak u mnie
Ja nie widze zadnego sensu grania takich kursow, po pierwsze trafic kurs 26 na live na granie gema przy 40-0 za 3000 dolarow to masakra
Nawet jakby trafil to co? Nie zdazylby tego obrocic ani gdziekolwiek wyplacic
W marathonie pogral bety na LE na 21 na niespodzianki - jakby siadl jakis to co by zrobil ?
W ogole jestem ciekaw co zrobi marathon, prosilem przed meczami o wyplate pozostalej sumy i zrobienie zwrotow za zaklady - napisali tylko, ze dzial odpowiedni przejrzy zaklady i odpowiednio je rozliczy...
Pdobnie w innym buku gdzie pogral dlugoterminowki na wygranie LM przez dana druzyne...

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Z tego co pamiętam, to głównie dotyczyło to firmy Unibet - więc idź w tym kierunku.

Choć i z Bet365 były także takie sytuacje, o czym ten wpis sprzed kilku lat zaświadcza:

Mialem kiedys taka sama sytuacje. Radze Ci sprawdzic kompa jesli chodzi o roznego rodzaju spyware/trojany/keyloggery itd. Najlepiej sformatuj.

Jakis czas temu mi najpierw ktos sie wlamal na mb i wyciagnal kase a potem jak juz sie uporalem z tym problemem wlazl na konto bet365 i postawil cala kase na kupon (co ciekawe tez snookerowy) ktory oczywiscie okazal sie przegrany.
Ja rozmawialem telefonicznie z ludzmi z bet365 w tej sprawie i niczego sie nie da wskurac oni mi nawet nie chcieli podac ip z ktorego nastapilo logowanie.

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
A co do intencji włamywacza: wg mnie to nie żadna bezmyślna bezcelowość zrobienia jedynie komuś na tzw. pióro, a raczej liczenie na fuks z trafieniem takiego zdarzenia, co w konsekwencji musi przekładać się także i na posiadanie technicznej możliwości wypłacenia wtedy tej bardzo wysokiej wygranej.

.
Nie ma takiej możliwości, myślisz że buk od tak w kilka godzin wypłaci takie sumy ? jeśli gość zagrał za 3k dolców po jakimś bardzo wysokim kursie to wygrana wynosiła by kilkadziesiąt tysięcy dolarów, a takich pieniędzy w życiu by oszust nie zdążył w żaden sposób wypłacić, no bo niby jak ? właściciel konta w końcu by się skapował że ktoś mu się na konto włamał, nie ma szans żeby to wcześniej wypłacił, tym bardziej że przy takich kwotach od razu zaczęły by się kombinacje w postaci dodatkowych weryfikacji etc.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Nie ma takiej możliwości
O tym, że jednak coś dla nas zupełnie nieoczekiwanego i nieprawdopodobnego jest jednak w pełni możliwe, zwykle przekonujemy się po fakcie, mając już rękę w nocniku...
Także i na tym bukmacherskim poletku a nawet ugorze.
Bo samo to - omalże w jednym czasie dokonane - włamanie na konta aż u 9 buków, to było takie łatwe do wykonania i spodziewane dla poszkodowanego?
A jednak zupełnie nieoczekiwanie się stało...

Autor wątku to nie jest w tej zabawie amator, a jednak został boleśnie trafiony i zadaje pytanie:

&quot;jak to mozliwe?
Kompy nowe, konta nowe, wszedzie inne hasla itp
Nikt nie znal hasel, loginow itp ode mnie&quot;

Ten skurwiel, który był w stanie tego dokonać realizując swój plan A, miał wg mnie na 100% i plan B.

.

roan79 456

roan79

Użytkownik
Miałem tak samo rozwiązanie jest proste nie miałeś dobrego antywirusa i podesłali ci program który czyta jak klikasz w klawiature,stąd znali wszystkie twoje hasła.Kumpel mi sprawdził koleś zrobił to z francuskiego serwera.Dlatego przegrał bo nie mógł wypłacić twoich pieniędzy na swoje konto bankowe.Kup antywirusa Eset Smart Security i po problemie.Sam tak zrobiłem i już trzy lata mam spokój,wcześniej dwa razy mi się włamali i przegrali mi kase.U buka nic ci nie oddadzą bo wchodzil na twoje hasło.

Otrzymane punkty reputacji: +21
H 92

hagi

Użytkownik
Miales identycznie?
wlamali sie na pare kont jednej chwili i grali wysokie kursy?
W jaki sposob podeslali jak nie wlaze na podejrzane strony i nie klikam w jakies linki z promocjami itp
I jaki cel mieli jak wyplacic nie mogli? Nie rozumiem tego kompletnie
Taki antywirus gdzie moge kupic i jaka cena?
I jak sprawdzic poprzez jakie komputery sie dostali, moje czy kolegi?
Moje sa nowe, wlaze tylko obstawiac wiec wydaje mi sie, ze jestem czysty jak łza
Dzieki za odpowiedzi

A 226

adiqq

Użytkownik
I jaki cel mieli jak wyplacic nie mogli? Nie rozumiem tego kompletnie
kiedyś w podobnym wątku ktoś pisał dlaczego jest takie a nie inne obstawianie - po włamaniu
ten włamywacz, ma konto na swoim koncie i obstawia w obie strony - na swoim koncie na zdarzenie bardzo prawdopodobne(czyli niski kurs) - a tym złamanym w drugą stronę (wysoki kurs). W ten sposób &quot;przelewa&quot; pieniądze do siebie, a przynajmniej ich część, bo skoro nawet na twoim koncie wygra, to za kolejnym razem wygra u siebie

H 92

hagi

Użytkownik
Bezsens przy takim kursie
Policz sobie za ile musialby u siebie zagrac kurs 1.01 by zarobic te 1000zl - wychodzi milion zlotych...
A po drugie jakby u mnie wygral to by nie zdazyl tego obrocic tak by konto wyczyscic.
Wg mnie przy takim graniu jak u mnie na kontach kompletnie bez sensu
Gosc na marathonie ladowal typy na live ile sie da, jakies gowna itp, nie bylo opcji by to w jakikolwiek sposob skontrowac w druga strone. Poprostu czasu nie bylo.

E 293

emarco

Użytkownik
Te kontry to bezsens... po prostu mamy dzieciaka, który ma radochę w bezsensownym obstawianiu. To debil, podejrzewam nawet, że ten sam który wysyła uparcie te cholerne e-maile podszywając się pod unibeta (notabene baza e-maili wyciekła najprawdopodobniej z tego forum). Młody chłopak ma dostęp do jakieś szerszej bazy i wysyła keylogery lub inne cholerstwa. I ma radochę w tym, że przegra komuś pieniądze.
Na szczęście mnie ominęły te problemy, ale trzeba zwiększyć czujność.
Masz już IP Hagi? Coś odpowiedziały buki? Sprawa poważna więc niech się nie ociągają..

H 92

hagi

Użytkownik
Poki co cisza, poki co glownie zalezalo mi na tym by buki poblokowaly konta i zglosily do dzialu bezpieczenstwa
Zaraz wbijam na czat b365 i marathonu
Ktos ma pomysl jak do nich podbic z tym zakladem za 3000 dolarow na kurs 26?
Dla mnie to nie realne by tyle przyjeli, cos tu nie gra
Chcialbym to jakos zareklamowac, ale kompletnie nie mam pomyslu
Na b365 gram dlugo i nigdy nie mialem az tak duzego limitu na wygrana jednego betu.
Przykladowo dzis na meczu Radwanskiej na seta po kursie 15 byl limit duzoooo mniejszy niz ten na gema seriwsowego...

justt 212

justt

Użytkownik
Poki co cisza, poki co glownie zalezalo mi na tym by buki poblokowaly konta i zglosily do dzialu bezpieczenstwa
Zaraz wbijam na czat b365 i marathonu
Ktos ma pomysl jak do nich podbic z tym zakladem za 3000 dolarow na kurs 26?
Dla mnie to nie realne by tyle przyjeli, cos tu nie gra
Chcialbym to jakos zareklamowac, ale kompletnie nie mam pomyslu
Na b365 gram dlugo i nigdy nie mialem az tak duzego limitu na wygrana jednego betu.
Przykladowo dzis na meczu Radwanskiej na seta po kursie 15 byl limit duzoooo mniejszy niz ten na gema seriwsowego...
ale co ma limit do rzeczy? to &quot;postaw max&quot; w b365 jest kwotą, która stawiasz bez akceptacji tradera (natychmiastowo). można postawić większą kwotę i bet zostaje wysyłany do tradera (akceptują najczęściej po ok. 1 minucie od wysłania zakładu).

H 92

hagi

Użytkownik
Grales kiedys za wiecej niz limit na live?
Sprobuj tak pograc, nie raz gralem za tyle, osobiscie nie sobie, tylko znajomemu, nigdy nic wiecej nie przyjeli (glownie plaza)
Za szybko sie kursy zmieniaja by przyjeli wiecej niz chcialem
Zaraz napisze jak sprawa wyglada z bukmacherami, czekam za tel z b365 i poinformuje

roan79 456

roan79

Użytkownik
Antywirus koszt za pierwszy rok 300zł,potem juz polowa tego.Na reklamacje nie masz żadnych szans też próbowałem kasa stracona na 100%.Zabezpiecz się na przyszłość antywirusem.

Do góry Bottom