>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Włamanie

E 293

emarco

Użytkownik
Na przyszlosc - co robic by sie dobrze zabezpieczyc?
Jeżeli masz na 100% czystego kompa i przeznaczasz go tylko do gry to wszelkie konta, także pocztowe, skrill itp zakładaj u siebie. Nie odbieraj żadnych e-maili od nikogo, nawet od swojej starej. Znajomy dał swoje dane, zgodę, itd.. to ok, ale wszystkie rejestracje, jakieś obstawiania, itd przeprowadzaj sam. Szczególnie, że grasz poważniej, dużymi sumami, masz sporo na kontach.
Robienie jakiś gównianych bonusików to można komuś zlecić, na tych kontach to kumuluje się tysiąc, dwa, ale poważniejszą grą opiekuj się na 100% sam.

E 293

emarco

Użytkownik
dlugo znam goscia i nie kombinowalem z tym
Jak mial wplacic to przelewalem kase, on wplacal, wylogowywal sie i ja robilem swoje
I ta sama sytuacja przy wyplatach.
Tak czy siak, mogl w kazdej chwili wejsc i zrobic taki cyrk, ale w to nie wierze (mam taka nadzieje)
No i dzialo sie to akurat wtedy jak musialem jechac po kobite do pracy, a kolega byl w pracy
Nie sugeruję Ci że to ten właśnie kolega, bo ja osobiście też mam swojego zaufanego kumpla, któremu bym dał hasło i itd i wiem o co chodzi.. Ale komputer tego kolegi może być pod &quot;nadzorem&quot; a tego to nawet ten kolega może nie wiedzieć..

H 92

hagi

Użytkownik
Nie mam zbytnio pojecia jak to dalej ruszyc ?
Czekam za odzewem od dzialu bezpieczenstwa, ale co dalej?
Wiem, ze kasy nie odzyskam bo sa to zaklady przegrane juz
Jedyna szansa, ze marathon porobi zwroty za zaklady na LE bo prosilem kolo 20:40 o zwrot za zaklady to napisali, ze dzial bezpieczenstwa blokuje konto i przeswietli te bety...

E 293

emarco

Użytkownik
Z poczatku myślałem o keyloggerze ze przy tej pomocy ktoś mógł
ci sie logować, ale ta opcja odpada bo jakbys miał keyloggera to włamywacz znał by hasła , a piszesz ze hasła zostały pozmieniane takze nie było by sensu wtedy ich zmieniać.
Włamanie na 99% było przez poczte.
Słuszna uwaga @Cruel21, kurwiszon który miał dostęp do haseł, przegrał kasę na koncie to po co miałby jeszcze zmieniać na koniec hasła u buków?
Musiał być dostęp na pocztę aby najpierw te hasła zmienić, przed wejściem do bukmachera.
I teraz zasadnicze pytanie:
Czy hasło na pocztę, jakie było ustawione, gdziekolwiek się powtarzało?
Jeżeli tak -- to sprawa wiadoma, a jeżeli było inne -- to kwestia kto mógł mieć dostęp do poczty?

H 92

hagi

Użytkownik
Nie powtarzalo sie
Dostep do poczty mial tylko kolega - nawet ja nie znalem hasel i sie nie logowalem bo mi to nie bylo potrzebne
Wg mnie wyglada tu na jakis wlam goscia, ktoremu zal dupe sciskal, ze ktos ma, a on nie
Innej opcji tu nie widze bo jak zrozumiec typ za 3000 dolarow na kurs 26 gdzie bylo wszystko pozamiatane po paru sekundach

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
Pytanie zasadnicze - Urwa po co ktoś to zrobił?
Dokładnie mnie tez to zastanawia, przecież w ten sposób tylko BUK zarobił.... nie wiem co o tym myśleć, może za dużo wygrywasz i ktoś ze znajomych był zazdrosny, ludzie są zdolni do różnych rzeczy, moim zdaniem jeśli ktoś się włamał to musiał być to ktoś znajomy, czy ten kolega ? może ktoś jeszcze miał dostęp do kompa z którego konta były zakładane ? sprawdziłeś czy przypadkiem nie był robiony Chip dumping w pokerze ? tzn czy ktoś nie przelewał kasy z konta zakładów na pokera i nie przegrał tej kasy np: sam ze sobą do innego konta ??

E 293

emarco

Użytkownik
Pytanie zasadnicze - Urwa po co ktoś to zrobił?
Trzeba zapytać się tego gościa co wysyła spamy z bonusami z unibeta. . Wchodzi na konta, jak ktoś wcześniej kliknie w spam, i też przegrywa zakłady z premedytacją, nawet nie próbuje wypłacać, gdzie akurat z unibeta można to zrobić. I po co to robi? Debil? Psychol?

L 516

lipny

Użytkownik
Trzeba zapytać się tego gościa co wysyła spamy z bonusami z unibeta. . Wchodzi na konta, jak ktoś wcześniej kliknie w spam, i też przegrywa zakłady z premedytacją, nawet nie próbuje wypłacać, gdzie akurat z unibeta można to zrobić. I po co to robi? Debil? Psychol?
jak wyżej napisane, zarabia tylko buk. Niby kolejna teoria spiskowa ale... bo jakby to jakos sobie wypłacil na skrill czy cos to co innego a jak tylko doladuje buka to wiecie
e: dramat sprawa, sporo kasy bezpowrotnie:?

E 293

emarco

Użytkownik
Nie powtarzalo sie
Dostep do poczty mial tylko kolega - nawet ja nie znalem hasel i sie nie logowalem bo mi to nie bylo potrzebne
Wg mnie wyglada tu na jakis wlam goscia, ktoremu zal dupe sciskal, ze ktos ma, a on nie
Kim jest ten kolega?
Odpalasz mu sto złotych tygodniowo za fatygę a sam zarabiasz kilkanaście/dziesiąt razy więcej na jego pracy?
Bo on może wiedzieć, że i tak nic z tym nie zrobisz, bo co będziesz na policji tłumaczył się z gry u buków?

H 92

hagi

Użytkownik
MistrzAA, do pokera wplacal tylko na unibecie i bwin, ale na jakies maszyny
W jednym z bwin wplacil 5000zl , trafil 14000zl, przelal na konto i znow wplacil na maszyny i przegral calosc
Ode mnie nikt napewno ze znajomych - jestem przekonany.
Czy ktos mial dostep do kompa gdzie byly zakladane zaklady? - nie wiem
Kolega twierdzi, ze nie...

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
no moim zdaniem jakiś tzw: zawodowy oszust powinien próbować tą kase w mniejszym/większym stopniu próbować wypłacić, przecież w ten sposób to gość mógł jedynie szybko przegrać lub zrobić Ci niespodziankę i wygrać np: te 250 tysięcy, wtedy już by tego nie zdążył przegrać, dla mnie to niezrozumiałe.

H 92

hagi

Użytkownik
emarco dobry znajomy, zaplacilem jak przystalo na uczciwego goscia za konta
Czasem pogralem jakies tam lojalki w b365 i mu przelewalem za to kasiorke
Generalnie chlopak uczciwy, nigdy wczesniej mnie na zlotowke nie oszukal

E 293

emarco

Użytkownik
Musisz tylko się dowiedzieć od bukmacherów z jakiego IP były logowania. Mając IP można dalej na ten temat dyskutować, próbować dociekać co i jak. To może rzucić konkretne światło na sprawę.
Z tego co wnioskuję, jeżeli oszust grał szybko bety, przelewał na pokery, itp, robił to wszystko w krótkim czasie to musiał mieć jako tako pojęcie i najmniejsze chociaż doświadczenie w kontakcie ze stronami bukmacherskimi.
Cholernie dziwna sprawa, nie chcę się pytać, ale muszę:
Dlaczego Hagi ktoś za Ciebie miał kontrolę nad pocztą i kontami bukmacherskimi, gdzie było mnóstwo Twoich pieniędzy? Możesz nie odpowiadać. Ja kiedyś na przykład byłem z online z kolegą i waliliśmy surebety, aby było szybciej oraz sprawniej, ale u Ciebie generalnie to wygląda dziwniej..
Stawiam na jakiegoś trojana na kompie Twojego kolegi, oszust zdobył dostęp do skrzynki i pojechał... Ale na tę chwilę nic więcej bez numeru IP nie wymyślimy..

H 92

hagi

Użytkownik
Ja nie napisalem, ze ktos zmienil hasla u bukow
Wszystko jest jak bylo tyle, ze pieniedzy nie ma
Zmienilem dopiero po tej akcji i w wiekszosci poblokowane sa przez dzialy bezpieczenstwa
Czemu ktos mial kontrole? Nie wiem ????
Moze dlatego, ze wczesniej tak samo gralem i nigdy nie mialem problemow, czlowiek madry po szkodzie, szkoda tylko, ze tyle to mnie kosztowalo.
Ale mam nadzieje, ze dojde kto to i wtedy chlopaczyna mocno sie zdziwi.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Szczególnie w całokształcie tej przykrej sprawy, intrygujące jest to nagłe przyjęcie zakładu za 10k na kurs @26 - graczowi, któremu wcześniej odrzucano przyjęcie podobnego kursu za stawkę 100 razy mniejszą, bo 100zł...
Ciekawe co Ci choćby na to odpiszą.

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
Najbardziej mnie dziwi b365, ze pozwolil przyjac kurs 26 na gema serwisowego w tenisie za 3 000 dolarow, a nie pozwolili mi zagrac lamanca po kursie 29 za 100zl.... - o co tu chodzi?
a skad wiesz? gdzie to można sprawdzic, że nie pozwolili zagrac tego łamańca?
w historii zakładów jakos to mozna sprawdzic? Pyta serio, bo j tylko na betfair i nie wiem jak to tam jest np. w bet365.

H 92

hagi

Użytkownik
Nie pisalem nic w tej sprawie jeszcze odnosnie tego zakladu
Dla mnie nie zrozumiale, nigdy nie widzialem takiego limitu na zaklad i to gemowy, a tu nagle 3000 dolarow przyjete
W sumie to i tak ma male znaczenie bo pewnie jakby byl mniejszy limit to by i inne zaklady pogral i tak byloby w dupe i tak
Ale ciekawi mnie co mi odpisza, ze nagle pozwolili za tyle przyjac, reklamacja tez pewnie nie na miejscu bo nic nie da...

H 92

hagi

Użytkownik
a skad wiesz? gdzie to można sprawdzic, że nie pozwolili zagrac tego łamańca?
w historii zakładów jakos to mozna sprawdzic? Pyta serio, bo j tylko na betfair i nie wiem jak to tam jest np. w bet365.
chcialem pograc pare dni temu pare lamancow po kursach kolo 20-30 i glownie limit te 20-30 dolarow
Pogralem po limitach co mam w historii.

Do góry Bottom