>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Władimir Kliczko (55-3, 49 KO) - David Haye (25-1, 23 KO) 02.07.2011

Status
Zamknięty.
R 1

rooney1

Użytkownik
Kpina na maksa ten boks aktualnie, maja szczescie Ukraincy ze boksuje w latach posuchy dla wagi ciezkiej. Skoro Kliczko potrafil przegrac z emerytowanym Lenoxem to z Lenoxem w prime zbieral by zeby. Co do walki, mial papiery Haye na zwyciestwo, ale bal sie zaryzykowac, fakt ze dlugi zasieg Ukrainca mu to bardzo utrudnial. Z jednej strony uwazam ze walki powinny trwac do nokautu, moze wtedy by nie bylo kalkulacji, z drogiej jednak jesli mialbym zobaczyc jeszcze kilka takich rund ja te dzisiejsze to moglbym usnac.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
majster tak jak powiedziałem trzeba Kliczków znokautowac a nasz Tomaszek jak to niby ma zrobic jak ma słabszy cios od Haye a na punkty to raczej nie wygra lewy prosty+fizyka u Witalija i Tomaszek nie da rady mimo że jest piekielnie szybki
nie mam zamiaru się kłócić z tym co napisałeś bo to sama prawda. Dlatego gdzieś już kiedyś pisałem , że Tomek potrzebuje cudu aby wygrać. Tomek podobnie jak Haye , przyszedł z lżejszych kategorii , piekielnie szybki , może i nie ma ciosu jak Anglik , ale i Anglik nie ma takiej szczęki jak Tomek. Mocna szczęka pozwala trochę zaryzykować , choć przy uderzeniu Vitka i ta mocna szczęka Tomka może pęknąć. Tome bije Davida na łeb swoją inteligencją , myśli w ringu , ma świetnego trenera - stratega i walczy w Polsce i w tym właśnie upatruję szans Tomka i po cichu licze juz na małhy kryzys wiekowy Vitka ;)

Ale na walkę Tomka jest osobny temat więc jak coś to zapraszam tam ;)

suchoparek 1,8K

suchoparek

Użytkownik
Po walce mogę powiedzieć tylko jedno: nie ma już rożnicy pomiędzy TVP a Polsatem.
Zapamiętam tylko niesamowite uniki i szybkość Haye&#39;a

tomo121 127

tomo121

Użytkownik
Brakuje 20 -sto letniego Tysona zeby pokazal reszcie gdzie ich miejsce. Walka srednia, moze ze strony taktyki dobra, ale to tylko taktyka
Walka Adamka bedzie wygladala podobnie i wynik bedzie taki sam. Wieksze emocje by byly w walce Adamek vs Haye

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Zapamiętam tylko niesamowite uniki i szybkość Haye&#39;a
I jeszcze org przez PL telewizję :|
Brakuje 20 -sto letniego Tysona zeby pokazal reszcie gdzie ich miejsce. Walka srednia, moze ze strony taktyki dobra, ale to tylko taktyka
20 lat temu Tyson by ich zjadł jednej nocy. Tu nie brakuje tylko Tysona , ale również Lewisa , Bowa , Holyfielda , Gołoty ;) , Ruiza , Alego , Marciano , Louisa , Foremana , Fraziera , Listona , Floyda Pattersona , Holmesa :| najlepiej wszystkich w primie , i to w jednym czasie (jak kogoś minąłem to sory ???? )
trzeba się z tym pogodzić , najlepiej jak najszybciej że oni juz nie zawalczą , albo zawalczą ale nie tak jak kiedyś bo ta pierwsza 5 śmiało jeszcze jakąś pokazówkę może zrobić.
Walka Adamka bedzie wygladala podobnie i wynik bedzie taki sam. Wieksze emocje by byly w walce Adamek vs Haye
jedna z wielu opcji na ten pojedynek ...

oraz szybki wywiad z Haye po walce ????
W wywiadzie udzielonym zaraz po pojedynku David Haye (25-2, 23 KO) tłumaczył się... złamanym palcem u prawej nogi. By udowodnić swoje racje ściągnął nawet skarpetkę.
Podobno kontuzja przydarzyła się trzy tygodnie przed walką, a wszystko było utrzymywane w tajemnicy... Tylko czy świat to przekona?

J 13

jerzy_bralczyk

Użytkownik
nie zgodze się z przedmówcami, haye to dla mnie mistrz, kunszt godny mistrza. jak po walcew wyglądałm kliczko - cały poobijany pęknięty policzek, limo pod oczętami. natomiast haye wygladał jak nowo narodzony. Żaden pięściarz na świecie nie walczyłby z kliczkami lepiej niż haye. Dla mnie to on jest zwycięzcą. Kilka razy kliczko dostał takiego cepa, że gwiazdy widział ale fuksem ustał. Dla mnie był remis, wynik stronniczy, widocznie sędziowie ostro pograli Kliczke i nie było wyjścia

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
nie zgodze się z przedmówcami, haye to dla mnie mistrz, kunszt godny mistrza. jak po walcew wyglądałm kliczko - cały poobijany pęknięty policzek, limo pod oczętami. natomiast haye wygladał jak nowo narodzony. Żaden pięściarz na świecie nie walczyłby z kliczkami lepiej niż haye. Dla mnie to on jest zwycięzcą. Kilka razy kliczko dostał takiego cepa, że gwiazdy widział ale fuksem ustał. Dla mnie był remis, wynik stronniczy, widocznie sędziowie ostro pograli Kliczke i nie było wyjścia
imiona i nazwiska z dużej :|
To teraz ja się nie zgodzę. Haye nic nie zrobił aby wygrać , po pajacował , po prowokował i tyle. fakt , kilka razy trafił Kliczkę ale bez większego wrażenia to było. Kliczko nie takie bomby przyjmował i stał. Haye nigdy nie był zasłużonym mistrzem i nie będzie nim.
Nawet Szczęsnemu się wyrwało , że Haye pajacuje , no ale jak inaczej można nazwać pięściarza co co minute upada i symuluje jakieś faule ? Bardzo chciałem ciężkiego KO na Haye , no ale nie było. A i co do tego , ze nie ma lepszego rywala dla Kliczki ... nic nie poradzą , że albo są tacy mocni , albo trafili na taki okres w HW.
Haye szacunek u mnie ma tylko za to , że wyszedł do tej walki i oddał ten pas prawdziwemu mistrzowi. I tylko tyle. Choć i tak nie chciał wyjść do ringu ????
Władek:

- On walczył bardzo ostrożnie i był niezwykle trudny do trafienia. Podobnie jak kiedyś Sułtan Ibragimow. Tak naprawdę nie doczekałem się prawdziwej walki, bo on walczył tak samo jak moi poprzedni rywale - mówił zaraz po ogłoszeniu werdyktu złośliwie Władimir Kliczko (56-3, 49 KO), odnosząc się tym samym do słów Davida Haye&#39;a (25-2, 23 KO) o słabym poziomie ostatnich przeciwników Ukraińca.
- Szkoda, bo bardzo chciałem świętować swój pięćdziesiąty nokaut w karierze - zakończył Kliczko. Już niedługo obszerne materiały z konferencji prasowej...
I potwierdzenie tego , ze Wład wygrał i pewnie i zasłużenie:
David Haye (25-2, 23 KO) wyprowadził podczas zakończonej przed chwilą walki 290 ciosów, z czego 72 doszło celu. Daje to niewiele ponad 24% skuteczności. Dla porównania Władimir Kliczko (56-3, 49 KO) przy 509 ciosach trafił 134 razy, co dało 26%.

Otrzymane punkty reputacji: +5
bebad 46

bebad

Użytkownik
Haye nigdy nie był zasłużonym mistrzem i nie będzie nim.
W cruiser był.
Co do samej walki to troche zaskoczyła mnie świetna kondycja Włada. Oczywiście to atleta i dziwić nie powinno nie mniej jednak walka z HAyem kosztowała go dużo wysiłku i myślałem że to ukrainiec będzie bardziej zmęczony. Swoją drogą dawno nie widziałem fify pod okiem Włada xD
Ciekaw jestem czy Haye odejdzie tak jak zapowiadał... mimo wszystko będzie szkoda ;/

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik

Zgadzam sie choc walka dla mnie byla interesujaca.

Pozostaje boj o 3 miejsce w wadze ciezkiej Adamek vs Haye na chwile obecna...

Choc ja twierdze, ze najwieksze szanse mial Solis, niestety walka skonczyla sie, wiemy jak...

O walce Kliczko-Haye.

Haye: ✅
-swietne uniki w pierwszych rundach,
-dobre kombinacje ciosow,
-dobre poruszanie sie w ringu i niezle kontry,
-manipulacja sedziego co przynioslo 1 punkt kary dla Wladka( plus dla Dawida, minus dla sportu)

Haye: ⛔
-zdecydowanie za malo wyprowadzonych ciosow,
-zbyt rzadko skracanie dystansu,
-symulacje i padanie na ring dobrych kilka razy

Reasumujac:
Anglik zrobil na mnie dobre wrazenie, gdyby mial wiecej &quot;pewnosci siebie&quot; walka bylaby bardziej emocjonujaca. Ciosy Wladka bite nawet nie wykorzystujac pelni jego sil sa bardzo odczuwalne i Haye o tym sie przekonal. Niech nikt nie mysli nagle, ze Wladek mimo dosc czystych uderzen nie powalil Dawida, bo za slabo bil, a Haye ma mocna szczeke... Haye dobrze amortyzowal ciosy, a Wladek koncentrowal sie na tym by go trafic, a nie powalic, stad uderzenie szybsze, lecz slabsze...
Po tym co pokazal Haye, warto zadac sobie pytanie czy mozliwy jest nastepujacy scenariusz?

Tomek przegrywa z Witalijem i potyka sie w ringu z brytyjczykiem, najprawdopodobniej gdzie w Anglii... Dla obydwu bylby to dobry ruch marketingowy i bokserski... Adamek jest bardzo popularny, na wyspach wiadomo &quot;polowa to Polacy&quot; , jesli tylko Haye zechcialby kontynuowac kariere i Tomek rowniez, to wlasnie ta walka moglaby przejsc do historii boksu jako jedna z lepszych, choc faworytem przeciwnie co do walki z Wladkiem bylby anglik i zapewne z kursami do 1.55 na jego osobe, ale to czyste spekulacje....

Wladek Kliczko: ✅
-punktowanie rywala lewym prostym,
-realizowanie planu w 99% ( w 100% bylby nokaut),
-dobra kondycja na zawodnika, ktory wazy 110 kilo (Mariusz ucz sie ucz),
-bardzo szybki prawy prosty, dla mnie torpeda wrecz

Wladek ⛔
- walka w pol-dystansie( ale czemu sie dziwic,, kiedy ktos ma opanowany do perfekcji styl boksowania na dystans...)
- jednak spodziewalem sie , ze Dawid bedzie liczony choc raz i to po ciosie, a nie z inicjatywy sedziego

REasumujac:
Wladek pokazal, ze im lepszy przeciwnik, tym wiecej daje od siebie. Jestem zdania, ze pelni mozliwosci nie pokazal, moze dlatego ze Dawid za rzadko skaracal dystans? Jednak nie ma co sie przyczepiac do niego. Faktem jest, ze mimo zapowiedzi o nokaucie na angliku (czym zawiodl kibicow) zrealizowal swoj plan na walke, a co najwazniejsze wygral.
NIestety nasuwa sie pytanie co dalej???

Opcje sa 2?
Albo bracia Kliczko po zwyciestwie starszego z nich wycofaja sie ze sportu, w co watpie szczegolnie u Waldka...
Albo tak jak wczesniej wspomnialem, po porazce Tomka(choc zle mu nie zycze), dojdzie do walki Adamek-Haye i zwyciezca mierzy sie z Wladkiem...

Haye potwierdzil swoja inteligencje, jednak zabraklo smielszych atakow. Na pewno pokazal, ze jest grozny dla braci Kliczkow i moim zdaniem gdyby mial doswiadczenie w wadze ciezkiej, bylby bardzo bardzo grozny....

Nie sadze, aby brytyjczyk, ktory bedzie przekonywal wszystkich, ze byl blisko do wygranej odejdzie bez ponownej proby walki o pas mistrzowski. Haye ma talent jakich w boksie malo i mimo , ze nie lubie go za pajacowanie to trzeba mu to przyznac, ze w pelni zasluzyl na walke z Wladkiem o pas...

Tyle ode mnie
Pozdrawiam

airborne 105

airborne

Użytkownik
Prawda jest taka, że to nie ten sam Box co za czasów Lewisa, Tysona czy Holyfielda......

Szkoda...Walka nudna jak flaki z olejem..... Na pewno Klitchko jest do pokonania...ale Ten człowiek potrafi się znakomicie Bronic i ciezko go czysto trafic....aczkolwiek juz Lamon Brewster dał mu rade kładąc go na dechy....

Tak jak ktos wyzej napisal...walka Adamka bedzie wygladac podobnie... ???? Choc uwazam, ze ma on wieksze szanse z Vitalijem niz gdyby mial walczyc z Wladimirem...

Pozdro

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Ale wygląd się nie liczy, choć na pewno tu widać, że Haye ma rakietę w pięści bo przy tylko tylu celnych uderzeniach Władek wygląda na mocno poturbowanego.
David Haye (25-2, 23 KO) wyprowadził podczas zakończonej przed chwilą walki 290 ciosów, z czego 72 doszło celu. Daje to niewiele ponad 24% skuteczności. Dla porównania Władimir Kliczko (56-3, 49 KO) przy 509 ciosach trafił 134 razy, co dało 26%.
To pokazuje też, że Haye na prawdę świetny w defensywie, szybkość zrobiła swoje i ciężko Władek miał go trafić. Ale niestety za mało Haye wyprowadzał ciosów.
Ale to moim zdaniem pokazuje też, że walka była przeciętna, gdyby miała być świetna to obaj by co najmniej trafili siebie po 150-200 razy.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Mam wrażenie że niektórzy mylą boks z jakąś napier..ką uliczną.
Kliczko ma od Haye wiele większy zasiąg więc jaką on miał niby obrać taktykę?
Haye pajacował na ringu by wciągnąć Kliczke na swój zasięg i móc wyprowadzić cios na uniku za które należy się uznanie.
Ja tak naprawdę nie widziałem wiele czystych ciosów w wykonaniu Kliczki (ładnie raz wjechał na piorunującej szybkości w 2 czy 3 rundzie ) coś tam jeszcze by się znalazło a tak to ciosy albo był sparowane albo prześlizgiwały się po gębie Haya, ten z kolei też go parę razy trafił choć jego ofensywny styl pozostawiał wiele do życzenia
Podsumowując moim okiem Kliczko przez całą walkę miał inicjatywę w tym pojedynku, i tyle. Wcale zdecydowanie nie wygrał.
Bardzo bym chciał obejrzeć pojedynek Admka z Hayem.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Podawaliscie statystyki ciosów racja , ale sprawdzilo sie to co mowilem, ze Haye jesli juz to mial szanse w poczatkowych rundach moze wydluzajac je do rund 6-7 i to sie sprawdzilo. Nokautu oczywiscie nie bylo ale do 7 rundy w duzej mierze dzieki punktowi odjetemu dla Kliczki Haye prowadzil 67-65...

Teraz z jednej strony Haye sie usprawiedliwia z drugiej ktos powie , ze zmienil postepowanie albo chce zachowac dobre imie - niejako poprzez ukazanie rzekomo ukrywanej 3 tygodnie kontuzji złamanego palca. Haye sie nie zbłaźnił ale ukazał smutną prawdę . Prawdę ile brakuje pięściarzowi jednemu z trzech? uznawanych za najlepszych obok braci do tytułu mistrza.
Albo raczej ile brakuje mu do ich klasy. Warunki fizyczne odgrywaja bardzo wazna role w boksie i tutaj tego zabraklo, bo szybkosc, zwinnosc byla po stronie Hayea.
Na uwage zasluguje fakt takze trafionych ciosow zaliczanych jako MOCNE tutaj 30% Haye okolo 21% Kliczko i to bylo widac. Haye zadawal malo cios jesli juz to polowal na serię konczącą , tymczasem Władimir w swoim stylu ????

Coż wystarczy współczuc braciom , że trafili okres swojej dominacji na tak słabe lata w HW. Współczuc , że praktycznie nie mają godnych przeciwników a za tym brak nam ringowych wojen ( nie tych słownych). To oczywiście nie ich wina , ale czy mogą być przez to stawiani na równi z Lewisem, Tysonem czy Holym? Pytanie otwarte do zastanowienia. Tamci mierzyli sie z wielkimi bokserami Kliczko porownujac do czasow lat 90 tamtejszych bokserow - ze średniakami.

Mimo wszystko trzeba ich doceniac za całokształt i całkowitą dominacje HW.

Otrzymane punkty reputacji: +7
bebad 46

bebad

Użytkownik
To braciom został jedynie Povetkin, ciekaw jestem kto się za niego wezmnie (raczej Wład). HW jest wyczyszczone doszczętnie

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Jeszcze kilku jest ;) Adamek , Pulev , Bojcow , Arreola (x2) , Dimitrenko , Helenius , Chisora czy Fury. Kilu cwaniaczków , kilku prospektów. Jest z kim się bić , choć realnie wiadomo że małe szanse z Kliczkami ww mają. Jedynie Adamek i wracający Arreola....

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Ale to wiesz Konradzie kto to jest. Z calym szacunkiem dla nich ale to w wiekszosci mieso armatnie. Jedyna szansa to , że na tej liście są wschodzacy dopiero jak np. Solis , którego nie wymieniłes ???? Bo taki Arreola jest ambitny, ma serducho do walki ale nie ma odp. umiejetnosci nawet pewnie na Davida a co mówic o braciach.

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Ale to wiesz Konradzie kto to jest. Z calym szacunkiem dla nich ale to w wiekszosci mieso armatnie. Jedyna szansa to , że na tej liście są wschodzacy dopiero jak np. Solis , którego nie wymieniłes ???? Bo taki Arreola jest ambitny, ma serducho do walki ale nie ma odp. umiejetnosci nawet pewnie na Davida a co mówic o braciach.
Zgadzam sie w pelni... Solis jest piesciarzem niedocenianym, gdyz nie toczyl walk z zawodnikami, ktorzy maja wielkie nazwiska(walki z Witalijem nie licze)...

Solis ma to czego brakuje rywalom braci kliczko czyli dobre wyczucie dystansu do tego przede wszystkim potezne uderzenie jakim malo kto moze sie pochwalic i wg mnie jest bardzo szybki. Nalezy dodac do tego ponad 2 metry zasiegu ramion i to jest zawodnik realnie zagrazajacy braciom Kliczko. Oczywiscie nie pracuje on tak znakomicie na nogach jak Haye czy Adamek, ale cos za cos, przy takiej wadze, ma znacznie mocniejszy cios...

Fury absolutnie nie ma czego szukac w HW.
Powietkin ogladajac jego ostatnia walke zauwazyc mozna regres formy i zanik umiejetnosci...
Dimitrienko niestety za wolny za slaby technicznie, bez wielkich walk na koncie , rowniez zero szans na pas...
Puleva nie widzialem w akcji, lecz patrzac na jego rozklad to niczego wielkiego nie dokonal...
Najwieksze szanse ma chyba Helenius z ww... a Chisora powinien sobie poradzic ze slabym Furym i tym samym piac sie w rankingach by wreszcie dostac szanse walki o tytul...

Tyle ode mnie ????

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Rekordowa liczba 15,5 miliona widzów śledziła w Niemczech na żywo za pośrednictwem telewizji RTL wczorajszą walkę o trzy mistrzowskie pasy wagi ciężkiej pomiędzy Władimirem Kliczką i Davidem Haye (starcie zakończyło się punktową wygraną Kliczki).

Jeszcze bardziej imponująco wyglądają dane dotyczące udziału w rynku telewizyjnym, który dla głównego wydarzenia hamburskiej gali boksu osiągnął wartość aż 67 procent.

Nic więc dziwnego, że mający od dawna problemy ze znalezieniem godnego siebie rywala Kliczko podczas konferencji prasowej po walce napomknął o możliwości stoczenia z &quot;Hayemekerem&quot; pojedynku rewanżowego.

- David, co ty na to? - zagadnął wprost rywala ukraiński mistrz federacji WBO, IBF i WBA. - Z radością stoczyłbym rewanż - odparł bez wahania Haye.

- Nie spodziewałem się innej odpowiedzi. Następnym razem cię znokautuję - zapowiedział Kliczko.
Ciekawe co z tego bedzie???

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom