Widocznie firma nie zastosowała się do zasad, tak na prawdę te monitorowanie nie jest takie proste. Takich klientów jak Ty zapewne jest dużo więcej.20 dzień lipca, wszystkie strony buków u mnie chodzą, czasem mam wrażenie, że służby z moim operatorem monitorują moją aktywność, na jakie strony wchodzę i pewnego dnia przyjdzie pismo od odpowiednich organów - a tutaj Pan wchodził w jakim celu? a tutaj też a po co? (tak wiem nikt nikomu nie zabrania wchodzić na strony) - to tak pół żartem, pół serio
Cristovao>> rozważ zaprzestanie dalszego płacenia temu dostawcy netu, bo przecież niebawem i tak zniknie z rynku, gdy mu organy wlepią tę wysoką karę wynikającą z Ustawy o grach - a tego przecież nie uniknie, więc nie ma sensu abyś go sponsorował ???? skoro jest już na równi pochyłej...20 dzień lipca, wszystkie strony buków u mnie chodzą
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/1060019,rejestr-zakazanych-domen-hazardowych.html– Wręcz przeciwnie. Już mamy sygnały, że polscy gracze obchodzą blokady. Wystarczy przecież skorzystać z narzędzia VPN i wtedy również i z Polski można dowolnie korzystać z tych stron. Widziałem sam, jak blokady stron umieszczonych w rejestrze w ten sposób były łamane – mówi nam Paweł Kobyliński, poseł Nowoczesnej, który wraz dwoma innymi parlamentarzystami w tej sprawie kilka dni temu skierował interpelację do resortu finansów.
– Jednakże warto podkreślić, iż organy Krajowej Administracji Skarbowej na bieżąco monitorują realizację przez przedsiębiorców obowiązków, w związku z wpisem nazwy domeny do Rejestru domen służących oferowaniu gier hazardowych niezgodnie z ustawą – stwierdza MF.
Nie wierz we wszystko co piszą..tego nigdy się nie dowiemy."To jednak nie tyle sama ustawa i rejestr zakazanych domen, który oficjalnie ruszył 1 lipca, skłoniły bukmacherów do tak zdecydowanych kroków. Decydujące okazało się to, że zagraniczne firmy przestraszyły się wspomnianych konsekwencji za granicą. Rolę odegrały też posunięcia firmy Skrill, której teoretycznie ustawa hazardowa nie dotyka. Ten brytyjski serwis (niegdyś Moneybookers) funkcjonuje jak elektroniczna portmonetka i jest idealny np. do zakupów online za granicą, gdy internauta obawia się podawać swój numer karty kredytowej. W Polsce Skrill był jednak najchętniej wykorzystywany w zupełnie innym celu."
Czyli Skrill sam z własnej inicjatywy tak nas załatwił?Czytając to można tak wywnioskować.
Zobacz tu: https://forum.bukmacherskie.com/f98/swiat-po-pierwszym-kwietnia-144286.htmlsą jakieś buki przyjmujące zakłady w kryptowalutach ?