Czytam Wasze wypowiedzi i nasuwa się refleksja, że tylko nieliczni znają dogłębnie temat i wiedzą o czym piszą. Ja nie uważam się za jakiegoś eksperta jeżeli chodzi o rozwiązania techniczne umożliwiające ominięcie blokad etc. Natomiast wiem jedno, że po pierwsze to forum jak i inne z pewnością jest monitorowane przez odpowiednich ludzi, którzy w ciemię bici nie są, ale i z info zawartego tutaj na pewno będą potrafili zrobić użytek. I tak, cała ta ustawa jest dla grających wielkim problemem i nie ma co w tej kwestii oszukiwać się. Wiadomo, że Polak jest bystry i inteligentny i poradzi sobie ze wszystkim. Tylko, że to wymaga dodatkowego zachodu i kosztów a i tak zawsze będzie ta nutka niepewności czy aby nie poniesie się z tego tytułu konsekwencji. Lobby Juroszków i jemu podobnych póki co tryumfuje i cieszy japy. Trzeba wziąć pod uwagę to, że po wejściu ustawy w życie odpowiednie służby i organa wezmą się solidnie do roboty bo przecież idiotami nie są i wiedzą, że skoro rynek jest ogromny i grających setki tysięcy to przynajmniej znakomita część tych grających nie zrezygnuje i będzie szukała wyjścia z tej niekomfortowej dla siebie sytuacji. Tak więc oni wiedzą, że my będziemy kombinować a skoro wiedzą to nie odpuszczą i zepną poślady aby utrudnić to na maksa. Można kombinować na różne sposoby (wiele zostało tutaj przez różnych kumatych kolegów powiedziane) i zapewne tak trzeba będzie robić, ale prawda jest taka, że utrudnili nam życie na maksa. Jeżeli o mnie chodzi to nie jest to tylko kwestia zarobku, ale jest to moje hobby i styl życia. Państwo polskie jest chore bo nie dość, że nie da ludziom zarobić na zwykłym etacie, nie dość, że działalność gosp. jest obłożona złodziejskim zusem i różnymi podatkami to jeszcze jak ktoś bardziej kumaty i przedsiębiorczy próbuje sam sobie poradzić bez pomocy tego chorego państwa to ono właśnie takich ludzi próbuje za wszelką cenę uwalić chociaż podejrzewam, że mało który z tych co głosowali za ustawą kuma o co tak naprawdę w niej chodzi. Przykra sprawa, że poseł Wójcikowski tak skończył, ale chyba nikt z myślących nie ma wątpliwości dlaczego się go pozbyto.