>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
K 100

kksmisiek

Użytkownik
Fajnie to wygląda.
Ale jak ktoś albo ja komuś udowodnię że przelew in/out wykonałem z terenu Uk?
Czy to tylko chodzi o kwestię blokowania stron www oraz udokomentowania transakcji na polskich rachunkach bankowych?
pierwsza kwestia to blokowanie stron www z IP jakiegos kraju.wczesniej tak bylo np jak bet365 wychodzilo z hiszpani..czy w druga strone jak betsson wyszlo z uk to nie idzie nawet wlaczyc strony bo przy wykryciu ang IP automatycznie przekierowuje na inna strone..
u tych bukowo ktorzy wyjda z Polski bedzie mozna grac z zagranicy jesli im sie udowodni miejsce zamieszkania.robilem to dwukrotnie z william hillem i ladbrokes(w obu przypadkach wystarczyly rachunki na moje dane na ktorych widac adres z UK )wiec granie na VPN teoretycznie by przeszlo gozej przy weryfikacji konta i wyplatami

E 293

emarco

Użytkownik
Sportingbet oraz Bwin tak samo jak w przypadku Unibet. Tylko martwi mnie, że wszystkie działania marketingowe zawieszają z uwagi na nową ustawę.
Nie będzie żadnych bonusów reload, bo np. dostaję od w/w buków cyklicznie? Promocje dla nowych też zlikwidują?

L 124

lemko

Użytkownik
OddsRing też ma maltańską ????
Ja w tym momencie nie twierdzę, że w ogóle buki z maltańską koncesją nie wyjdą (bo mogą mieć taką decyzję biznesową na przykład choćby, albo ze względu na ustawę), tylko, że jeżeli ktoś ma wyjść, to musi dać wcześniej dać takiej stronie jak forum bukmacherskie (tak jak to betfair zrobił na przykład), że kończy z nimi program partnerski i dać graczom czas na wypłatę kasy.
Pisałem tylko o tym, że gdyby jakiś buk z Malty miał wyjść z polskiego rynku 01.04 to dałby znać o tym adminowi.

O 13

outlander

Użytkownik
Dokładnie to 38500, bo 1 na 1 tyś. zaczętych mieszkańców. jakie to jednak ma znaczenie? Ma powstać 1000 dużych salonów gier (do 60 automatów). Będzie gdzie przeputać kasę rodzin. Ciekawe, kto to będzie kontrolował? Jestem pewien, że będzie tego dużo więcej, bo to Polska. Coś czuję, że za jakiś czas wyjdą na jaw smrodliwe sprawy związane z tą fatalną ustawą i będą taką samą kulą u nogi PiS, jak stara ustawa była wypominana PO. A tak swoją drogą, tu się ładuje taki horrendalny podatek obrotowy przy bukmacherce, a największa hazardownia na świecie, czyli forex korzysta z podatku od zysku 19%. To mnie najbardziej śmieszy.
No tak 500+ musi wrócić z powrotem do kasy państwa. Cala ta patologia będzie ladowac kase z zasiłków w fajki wódkę i maszynki.

Otrzymane punkty reputacji: +2
J 8

jacekt

Użytkownik
IP możesz mieć dowolne, weryfikacje możesz olać korzystając z brokerów.
Panowie, ustawa nic nie zmieni z punktu widzenia graczy.
Włączcie myślenie i działajcie

Otrzymane punkty reputacji: +5
K 102

kristo45

Użytkownik
O czym Ty piszesz. Ten link nie działa to raz, dwa to był link który tu dawno temu był wklejany i jest/było tam jedynie info o uwagach i rozpoczęciu procedury notyfikacyjnej. Nigdzie póki co w sieci nie ma info że notyfikacja zakończona. Polski rząd miał się zastosować do uwag i zmienić ustawę.
Nieźle się ubawiłem jak Janczyk mówił to samo na konferencji. Dla niego notyfikacja była już w momencie gdy była odpowiedź z KE z uwagami.
Gdyby proces notyfikacji był zakończony z pewnością byłoby coś o tym w necie napisane.

K 100

kksmisiek

Użytkownik
IP możesz mieć dowolne, weryfikacje możesz olać korzystając z brokerów.
Panowie, ustawa nic nie zmieni z punktu widzenia graczy.
Włączcie myślenie i działajcie
niezle zarty :cool:a pozniej zale ze zablokowali konto i zawiesili srodki bo sie weryfikacji nie przeszlo ?podasz jakiegos brokera ?chyba ze jak niektorzy masz na mysli &quot;kolege z zagranicy &quot; grajac za grosze mozna probowac ale nikt powazny obracajacy wiekszymi sumami nie bedzie ryzykowal blokady srodkow grajac na lipnym koncie

W 74

wielkapala

Użytkownik
Co ty za bubel piszesz.
Masz brokerow na oferte beta ? nie
Gro ludzi zarabia grajac glownie nisze tylko na becie
a co za problem zalozyc konta tam gdzie mozna na ludzi ktorzy sie na to zgodza zweryikowac i grac dalej przez vpna nawet tutaj ? ;]

dla ludzi ktorzy nie graja za zapalki i zarabiaja nie bedzie to zadnym problemem ;]

wzrosna koszty ale jesli ktos zarabia da sobie rade

E 293

emarco

Użytkownik
O czym Ty piszesz. Ten link nie działa to raz, dwa to był link który tu dawno temu był wklejany i jest/było tam jedynie info o uwagach i rozpoczęciu procedury notyfikacyjnej. Nigdzie póki co w sieci nie ma info że notyfikacja zakończona. Polski rząd miał się zastosować do uwag i zmienić ustawę.
Nieźle się ubawiłem jak Janczyk mówił to samo na konferencji. Dla niego notyfikacja była już w momencie gdy była odpowiedź z KE z uwagami.
Gdyby proces notyfikacji był zakończony z pewnością byłoby coś o tym w necie napisane.
Link działa i jest to z trzech linków, które zostały notyfikowane 30-12-2016
Ten link dotyczy zakładów a tamte dwa automatów i loterii
Notification Detail
Regulation of the Minister for Development and Finance on the manner and scope of storing data relating to the operation of online gambling
Notification Number: 2016/699/PL (Poland)
Date received: 30/12/2016
End of Standstill: 31/03/2017

Message 002
Communication from the Commission - TRIS/(2016) 04005
Directive (EU) 2015/1535
Translation of the message 001
Notification: 2016/0699/PL

Does not open the delays

(...)

4. Notification Number
2016/0699/PL - H10

5. Title
Regulation of the Minister for Development and Finance on the manner and scope of storing data relating to the operation of online gambling

6. Products Concerned
Player protection.
Gambling.
Games of chance.
Card games.
Gaming devices.
Gaming machines.
--------------------------------------------------------------
Oczywiście chciałbym się mylić, ale może konkretniej niech ktoś mnie z błędu wyprowadzi..
Jeszcze raz wklejam linka:
http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/tris/en/search/?trisaction=search.detail&amp;amp;year=2016&amp;amp;num=699

Kawę zrobiłem, bo będzie długa nocka przed czarnym piątkiem :przeklina:

K 90

konikpolny

Użytkownik
Akurat po 365 płakać nie będę, poza tym ten wątek nie dotyczy 365 tylko zmian ogólnych więc nie spinaj dupy.
Ja tam konta nie miałem, ale znajomy kiedyś zbulwersowany do mnie przyleciał parę lat temu i krzyczy: ty, wyobrażasz sobie co to za tumany tam robią w tym b365? Założyłem tam konto, a oni wysłali mi zwykłym listem potwierdzenie otwarcia konta z nick&#39;iem. Przy polskiej ustawie, he he. Oni chyba jedyni byli tak oryginalnie głupi.

J 8

jacekt

Użytkownik
niezle zarty :cool:a pozniej zale ze zablokowali konto i zawiesili srodki bo sie weryfikacji nie przeszlo ?podasz jakiegos brokera ?chyba ze jak niektorzy masz na mysli &quot;kolege z zagranicy &quot; grajac za grosze mozna probowac ale nikt powazny obracajacy wiekszymi sumami nie bedzie ryzykowal blokady srodkow grajac na lipnym koncie
Widzę ze modny ostatnio nick misiek zobowiązuje. Konto u buka nie podlega weryfikacji, robisz to jedynie na początku u brokera. Mam to już misiu sprawdzone więc dokończ kakao i spać.
Pozd.
Antoni

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom