Kula w płot. Akurat, gdyby nie jego śmierć, to zamierzał wystąpić z klubu Kukiza. Wszyscy o tym wiedzieli po sławnym głosowaniu w Sali Kolumnowej. Tylko 35 tyś? No to uspokoiłeś niejedną rodzinę w Polsce. Kupa śmiechu!Akurat ś.p. poseł Wójcikowski walczył o ustawę hazardową i z tego, co wiem to każdy z Kukizów był przeciw.
Automatów nie będzie min. 60 000 - już padają deklaracje o ok. 35 000.
Nie w płot - prześledź głosowania nad ustawą hazardową (Kukiz'15 był przeciwko ustawie i za GGR - poszukam i dam tutaj linki z głosowań).Kula w płot. Akurat, gdyby nie jego śmierć, to zamierzał wystąpić z klubu Kukiza. Wszyscy o tym wiedzieli po sławnym głosowaniu w Sali Kolumnowej. Tylko 35 tyś? No to uspokoiłeś niejedną rodzinę w Polsce. Kupa śmiechu!
Jeżeli jest po zawodach, to dlaczego bah nie wychodzi?Dlatego jest po zawodach.
Wyjdą, bo już wszystko wiedzą... od wczoraj ;-)Jeżeli jest po zawodach, to dlaczego bah nie wychodzi?
Skad wiesz? Na chatie z 2 godziny temu napisali to co i miesiac temu, czyli ze studiuja warunki licencji i rozwazaja ubieganie sie o nia. Ani nie mowili, ze wyjda ani ze zostanaNie w płot - prześledź głosowania nad ustawą hazardową (Kukiz'15 był przeciwko ustawie i za GGR - poszukam i dam tutaj linki z głosowań).
Wytknąłem tobie niewiedzę o liczbie automatów, to wkładasz w moje usta słowa, których nie napisałem (twierdzisz, że uspokajam rodziny dlatego, że będzie 35 000 automatów) - po prostu nie masz wiedzy o tym, że wywalono 60 000 automatów z ustawy.
Jeżeli jest po zawodach, to dlaczego bah nie wychodzi?
No przecież na chwilę obecną nie ogłasza, że wychodzi, ani admin nie dostał od nich żadnego info.Skad wiesz? Na chatie z 2 godziny temu napisali to co i miesiac temu, czyli ze studiuja warunki licencji i rozwazaja ubieganie sie o nia. Ani nie mowili, ze wyjda ani ze zostana
Dokładnie, w samo sedno. Teraz jak grzyby po deszczu pojawią się pośrednicy w zakładach Żaden szanujący się typer nigdy nie bedzie grał z podatkiem bo to się po prostu nie opłacaJeżeli ktoś ma dobrą kasę z bukmacherki to nie będzie dla niego problemem wyrobić sobie rezydenturę dowolnego kraju w którym zakłady przez net są legalne. Cała reszta która gra okazjonalnie, przegrywa lub ma z tego kilka stów miesięcznie da sobie spokój z graniem nielegalnym w świetle nowej ustawy.
Ustawę pisali ludzie dla których zakłady bukmacherskie to ta sama kategoria co gry losowe. Bo jeśli ktokolwiek kto ma pojęcie o zakładach zobaczy kursy na 12 w wysokości 1,7 - 1,7 parsknie śmiechem i co najwyżej puści raz w miesiącu dużego lotka.
Dokładnie to 38500, bo 1 na 1 tyś. zaczętych mieszkańców. jakie to jednak ma znaczenie? Ma powstać 1000 dużych salonów gier (do 60 automatów). Będzie gdzie przeputać kasę rodzin. Ciekawe, kto to będzie kontrolował? Jestem pewien, że będzie tego dużo więcej, bo to Polska. Coś czuję, że za jakiś czas wyjdą na jaw smrodliwe sprawy związane z tą fatalną ustawą i będą taką samą kulą u nogi PiS, jak stara ustawa była wypominana PO. A tak swoją drogą, tu się ładuje taki horrendalny podatek obrotowy przy bukmacherce, a największa hazardownia na świecie, czyli forex korzysta z podatku od zysku 19%. To mnie najbardziej śmieszy.Nie w płot - prześledź głosowania nad ustawą hazardową (Kukiz'15 był przeciwko ustawie i za GGR - poszukam i dam tutaj linki z głosowań).
Wytknąłem tobie niewiedzę o liczbie automatów, to wkładasz w moje usta słowa, których nie napisałem (twierdzisz, że uspokajam rodziny dlatego, że będzie 35 000 automatów) - po prostu nie masz wiedzy o tym, że wywalono 60 000 automatów z ustawy.
Nie. Wycofują się, bo dotychczasowa ustawa skrojona do wymiaru krajowego zyskała właśnie europejski charakter i bukmacherzy z licencją UE nie chcą się narażać na kolizję ze wspólnotowym prawem, która obecnie mogłaby skutkować nawet utratą licencji. Żaden zagraniczny bukmacher nie wejdzie na polski rynek nie tylko z uwagi na bardzo niekorzystne kwestie podatkowe w rzeczonej ustawie, ale też i dlatego że ustawa nie daje gwarancji jakiejkolwiek "abolicji" za okres funkcjonowania bukmachera (i przede wszystkim jego klientów) w warunkach nielegalnych zakładów z punktu widzenia polskiego prawa. W mojej ocenie nie ma takiej opcji, że ktokolwiek z dużych graczy tu wejdzie.to czyli b365 koniec ?? Według nieoficjalnych informacji bukmacherzy będą zmuszeni wycofać się z polskiego rynku przed wejściem ustawy w naszym kraju, jeśli zamierzają starać się o polskie licencje.
OddsRing też ma maltańską ????Nie było, bo mają maltańskie koncesje, ale nie wiadomo, jak będzie przed 1.07 z tamtymi firmami.