>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
P 68

pawelcz41

Użytkownik
Nie rozumiem czy do naszych tęgich głów z MF nie dociera to, że to jest bubel prawny, i powtarzanie tego samego, tak to jest jak się biorą za ustawy ludzie nie mający żadnego pojęcia

L 77

low

Użytkownik
Kluczowa jest zmiana podatku na GGR, ale będzie o to trudno bo Janczyk mówił na komisji sportu , że ma wyliczenia które pokazują, że obrotowy da więcej kasy. Nie wiem jak on to liczył ????

P 68

pawelcz41

Użytkownik
A to już Ci mówię jak ten idiota to liczy: przykładowo taki bet365 który ma obroty w miliardach mnoży sobie x12% i mu wychodzi i tak mnoży u innych i rzeczywiście może mu wyjść więcej. Ale tempak nie przemyślał jednego szara strefa nie zniknie.

L 124

lemko

Użytkownik
Rynek hazardowy w Polsce w roku 2015
http://e-play.eu/rynek-hazardowy-polsce-roku-2015/
Działania podejmowane przeciwko graczom biorącym udział w nielegalnych [mój przypis: według polskiego prawa] grach hazardowych w sieci Internet
W stosunku do osób, które brały udział w zagranicznych grach hazardowych w 2015 r. wszczęto 3.593 postępowania, w 695 sprawach przedstawiono zarzuty podejrzanym. Sądy wydały wyroki skazujące w 345 sprawach na łączna kwotę grzywien 610.610 zł. Ponadto, w trybie dobrowolnego poddania się odpowiedzialności w 5 sprawach ukarano sprawców na łączną kwotę grzywien 12.850 zł.
Wniosek: Nie mają za dużej skuteczności te próby egzekwowania prawa.

W 0

wwa

Użytkownik
Yar000 właśnie o tym mówiłem.
Skoro efekty ich działań są takie mizerne, to pytanie czy w 2016 też rozpoczynali nowe sprawy i w 2017 itd też zamierzają...

L 77

low

Użytkownik
Dziś Adam Bielan (Pis) powiedział w programie na onecie u Burzyńskiej, że poprawki (czyli chyba GGR m.in) do ustawy są na dobrej drodze i nie trzeba będzie ich notyfikować.

P 68

pawelcz41

Użytkownik
z tej wypowiedzi nic nie wynika, mówi że czekają na notyfikację i tyle a nic nie wspomina o jakiś poprawkach. Nie wiem gdzie tutaj low usłyszał o jakiś poprawkach.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom