>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
K 102

kristo45

Użytkownik
To ja myślałem, że Ci chodzi o KE, że nie miała uwag tylko komentarz wydali (krótki termin zawieszenia). A chodzi o to, że nasi politycy chcą ją przepchnąć mimo uwag? Skąd takie przypuszczenia?
Bo to przypuszczenia jak rozumiem?
Chyba że Ci chodzi o zastrzeżenia jakie są w Polsce.
Owszem mamy jeszcze 2 dni i się do tej pory może coś więcej wydarzy.

A 294

art300

Użytkownik
Skąd takie przypuszczenia?
Jak to skąd. Zewsząd. Z idiotycznego uzasadnienia. Z wyciągania z rękawa przykładów państw, gdzie w jednym zrobiono to i to, a w innym tamto i tamto. I ani jednego, w którym zrobiono by to wszystko, co planuje nowelizacja. Już któryś raz o tym piszę.
Z tego, że w sejmie zajmują się sprawą ludzie, którzy o temacie nie mają pojęcia.
Z tego, że nie odpowiadali na konkretne zastrzeżenia i propozycje.
Z tego w końcu, że Janczykowi się wypsnęło, że jakby co, to mogą się nawet procesować z KE.
Jak dla mnie jedno z dwóch: albo nie wiedzą, co czynią, albo wiedzą dokładnie i czynią właśnie. W jednym i drugim przypadku, jakikolwiek dialog jest mało prawdopodobny.

K 102

kristo45

Użytkownik
To, że takie jest ich stanowisko to było jasne od dawna. Mowa jest teraz o tym czy są uwagi KE czy ich nie ma. Jeśli są to niech się procesują z KE. A my sobie w tym czasie pogramy ???? . Tyle, że z tego co piszesz to nie wiadomo czy są uwagi nawet.
No i nie wiadomo czy to procesowanie z KE w ustach Janczyka to tylko taka gra polityczna czy faktycznie takie ma zamierzenia. Natomiast jeśli straszył procesem to chyba te uwagi jednak są i to poważne.

K 102

kristo45

Użytkownik
To zostanie stara ustawa w mocy jeśli nasi ten proces przegrają. A jeśli to jest faktycznie taki bubel to przegrać powinni. Chyba najlepszy scenariusz.
Na tweterze pisali że Malta ma uwagi do monopolu ale skąd takie info to nie wiadomo ????
Gość o nicku &quot;Bonusy bukmacherskie&quot; tak pisał.

A 294

art300

Użytkownik
To zostanie stara ustawa w mocy jeśli nasi ten proces przegrają. A jeśli to jest faktycznie taki bubel to przegrać powinni. Chyba najlepszy scenariusz.
Tu nie chodzi o proces stricte. W procesy to ja jeszcze mnie wierzę.
Chodzi o &quot;co, gdyby?&quot;.
I to nie o ten proces głównie chodzi, a o ewentualne pozwanie buków, którzy dalej oferowaliby usługi Polakom.
Prawnicy to rozstrzygną.
Mam nadzieję, że w ten sposób, że zostanie zachowany status quo.

A 294

art300

Użytkownik
ustawa bez notyfikacji
to sformułowanie potoczne. Ustawa jest w trakcie procesu notyfikacji i zostanie on ukończony. Chodzi o to, czy będą rozbieżne stanowiska i o ocenę przez prawników tego, kto ma rację w takim przypadku. Bo przecież nie jest pewne, że to KE ma.. Pewne będzie po procesie dopiero.

K 102

kristo45

Użytkownik
Ok. Ja się trzymam sformułowań potocznych. Zresztą chyba jak większość na tym forum. Wiadomo o co chodzi. Pewnego nic nie ma ale niemal wszyscy poza rządem i STSem się zgadzają, że ta ustawa to bubel. Kwestia tylko jak będą brzmieć dla prawników te uwagi KE.

A 294

art300

Użytkownik
W sformułowaniach potocznych nie ma nic złego, pod warunkiem, że rozumie się sytuację.
W tym przypadku chodzi o odróżnienie opinii od wyroku. Opinia jest ważna, bo przecież na niej często się poprzestaje, a prawne procedury nie są uruchamiane.

M 207

marcin1981

Użytkownik
buks65- jak ci sie nie podoba to nie czytaj, wymiana poglądów to nic złego a twój właśnie post nic nie wnosi do dyskusji, jak będziesz miał KONKRETY z chęcią się dowiemy czegoś nowego ale najlepiej jest krytykować a samemu nic nie robić.

baba 134

baba

Użytkownik
Szanowny użytkowniku Kristo45.
Nie wiem co dla Ciebie znaczy śmietnik, ale dla mnie i jak widać nie tylko, (bo uwagę zwrócił buks65) śmietnik to też to co klepiecie i co było już klepane WIELE razy. Więc po co to powielać po raz kolejny i to na trzy strony. Nie wszystkim to się musi podobać, dlatego przestań robić z siebie jakiegoś guru, co to byle uwaga (co najmniej słuszna) dotyka Cię dogłębnie. Może wyciągnij wnioski i faktycznie takie pierdzielenie przenieś na priw. To nie trudne.
A forum jest po to, aby każdy mógł się wypowiedzieć, nawet jak mu się coś nie podoba. A jak Tobie się to nie podoba, to też zwróć uwagę, a nie wyśmiewaj.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom