>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
meenzer1980 705

meenzer1980

Użytkownik
CyberGhost v. 5.5.1.3 - na bet365 sie nie zalogujesz ...
ale bet at home / unibet / Pinnacle działa (testując logowanie z terytorium Luksemburga)
http://wyborcza.biz/biznes/1,147754,20157541,fiskus-zdusi-lewy-hazard-i-da-miliardy-budzetowi.html?
&quot;Projekt przygotowany przez Ministerstwo Finansów zakłada więc przede wszystkim blokowanie stron internetowych nielegalnych w naszym kraju bukmacherów. Będzie też blokowanie płatności związanych z nielegalnymi zakładami. &quot;Blokowanie stron internetowych oferujących gry hazardowe bez wymaganego zezwolenia stosują Francja, Hiszpania, Włochy, Holandia, Estonia, Rumunia, Łotwa, Austria, Belgia&quot; - wylicza resort finansów. &quot;Blokowanie płatności dokonywanych na rzecz podmiotów oferujących gry hazardowe bez wymaganego zezwolenia - Litwa, Łotwa, Estonia&quot; - dodaje.&quot;

Zmiany od 2017 r. ? Wedlug mnie to mozliwe, cos w koncu musza z tym zrobic, szara strefa szacowana na 90% to kuszący kąsek dla budzetu i pod publikę.

A 294

art300

Użytkownik
VPN lubi się rozłącząć i wtedy bukmacher może nam zrobić lipę.
1. Są takie rozwiązania, które zrywają połączenie docelowe w chwili utraty połączenia z pośrednikiem. Wówczas ani ułamka sekundy nie jesteś na własnym IP.

2. Bukmacherzy raczej wiedzą ( jeśli chcą wiedzieć), że łączysz się przez VPN, ponieważ firmy VPN-owskie są przecież publiczne i znany jest zakres IP, które przydzielają.
A więc albo to tolerują, albo nie.

harry-hole 1,4K

harry-hole

Użytkownik

swiat sie zmienia,ludzie rozwijaja a Juroszek z STSu dalej bredzi o swoim swiecie legalnych i nielegalnych ???? jak widac dobra beke z niego tam ludzie cisna
Zadziwiająca jest ta &quot;logika&quot; firm naziemnych.
Przecież ich całe wysiłki powinny być skierowane w stronę likwidacji podatku obrotowego, który myślących graczy w naturalny sposób przenosi do gry w Internecie.
Juroszek i spółka maja klientów jak widać za idiotów.
Bo jak inaczej wytłumaczyc wiarę w to, że nagle całe masy zaczną grać u nich jeśli nie zmienią się kwestie podatkowe?
1.90-1.90 u bukmachera bez obrotówki, kontra 1.67-1.67 powstające z tych samych kursów po odjęciu podatku.
Nie wiem jak oni mogą sobie nagle wyobrazić grę singli u naziemnych?

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Wiadomość z ostatniej chwili

Szałamacha w tvp info 20 minut temu: &quot;rynek hazardu będzie w rękach totalizatora i od niego zależy kiedy ten biznes rozkręci&quot; dramat!

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
&quot;rynek hazardu będzie w rękach totalizatora i od niego zależy kiedy ten biznes rozkręci&quot; cytat Szałamachy z przed kilku minut w TVP ..... dramat . Nie ma sie co oszukiwać klamka już zapadła i może coś sie zmieni względem tego projektu co kilka dni temu pokazali ale główne założenia czyli blokowanie buków + płatności oraz zamknięcie rynku na zagraniczne firmy sie nie zmieni. Teraz jest sprawa notyfikacji w KE , Górczyński już mówił że nie ma szans na notyfikacje ustawy w takim kształcie więc może to jest szansa , z drugiej strony PiS może miec w dupie brak notyfikacji ale ciekawe jak buki wówczas by zareagowały. Płatności i tak nie zablokują bo skrilla nie ma szans zeby zablokować. Będzie trzeba kombinować

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Dobra panowie mam pytanie , jak wygląda sprawa w Czechach z bukmacherka online? jakie tam są podatki ? i działa tam legalnie Pinnacle? prosze o odpowiedz

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
wprowadzaja od 1 stycznia nowa zachwalana przez wszystkich ustawe i wiekszosc firm zapowiedziala juz chec wejscia legalnie na rynek razem z wejsciem ustawy
no ale tam nie rzadzi krajem 150 centymetrowy karzeł a prezydent i premier nie sa &quot;tylko&quot; kotem pana prezesa
I bardzo mnie to cieszy, skoro nie dadza mi normalnie zarabiać u nas to przeniose sie do Czech , mam bliziutko więc jak tylko wejdzie tam Pinnacle a u nas wprowadzą to ***** to nawet się nie zastanawiam.

P 522

paulattryda

Użytkownik
W tej chwili w Czecha wszystko działa...ale musisz być zameldowany u naszych braci, albo coś pokombinować, jak chcesz grać online...

Otrzymane punkty reputacji: +35
S 0

stefzor

Użytkownik
Nie wystarczyło by wynająć u nich mieszkanie plus konto w banku ?
Cytat: Napisał paulattryda -&gt; W tej chwili w Czecha wszystko działa...ale musisz być zameldowany u naszych braci, albo coś pokombinować, jak chcesz grać online... Nie wystarczyło by wynająć u nich mieszkanie plus konto w banku ?
możecie to trochę rozjaśnić, czy chodzi o ewentualne problemy związane z wypłatą wygranych, bo bez meldunku/ rachunku na siebie z adresem z Czech buk może jej niewypłacić? Osobiście też mieszkam blisko granicy z Czechami i rozważam podobny wariant obejścia polskiej patologii. Napewno internet miałbym od czeskiego dostawcy nie wiem co z resztą.

tommy83 298

tommy83

Użytkownik
wszystko moga a czy to bedzie zgodne z prawem to juz inna kwestia.
ostatnio nawet bomby co kilka dni odkrywali bo trzeba przepchnac ustawe &#39;AT&#39; wiec motloch musi widziec realne zagrozenie.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Panowie to już OFICJALNIE koniec......

Artur Gorczynski: &quot;Dostałem przed chwilą info, że projekt Gowina nie będzie brany pod uwagę (nie pytajcie skąd)&quot;

Pozostaje nam tylko wyjść na ulice.......

K 84

koszmar

Użytkownik
Panowie to już OFICJALNIE koniec......

Artur Gorczynski: &quot;Dostałem przed chwilą info, że projekt Gowina nie będzie brany pod uwagę (nie pytajcie skąd)&quot;

Pozostaje nam tylko wyjść na ulice.......
Skąd udało Ci się to wykopać? Na twitterze cisza. Niemniej jednak brzmi aż nadto źle. Ciekawe, bo projekt Szałamachy też rzekomo został zbombardowany. Czyżby sprawa utknęła w miejscu?

edi8 - jednak są tu ludzie z zasadami. Nie myliłem się i za to Ci dziękuję

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Skąd udało Ci się to wykopać? Na twitterze cisza. Niemniej jednak brzmi aż nadto źle. Ciekawe, bo projekt Szałamachy też rzekomo został zbombardowany. Czyżby sprawa utknęła w miejscu?

edi8 - jednak są tu ludzie z zasadami. Nie myliłem się i za to dziękuję
Artur Gorczynski napisał na swoim Twitterze. Bardzo wiarygodne zrodlo.....

betxp 230

betxp

Użytkownik
Po pierwsze wyjście na ulice nie jest dobrą opcją na początek. Na ulicy istnieje często przekonanie, że zakłady bukmacherskie i poker to środek uzależniający.

Nie pozostało nam nic innego jak debatować na projektem obywatelskim. Oczywiście. Rząd może to wrzucić do kosza na poczekaniu. Lecz czy mamy coś do stracenia?

O wiele łatwiej, niż ulice. Można zawładnąć internetem. Trzeba mieć tylko pomysły, które trafią do dziennikarzy i mediów.

typereks 866

typereks

Użytkownik
Po pierwsze wyjście na ulice nie jest dobrą opcją na początek. Na ulicy istnieje często przekonanie, że zakłady bukmacherskie i poker to środek uzależniający.

Nie pozostało nam nic innego jak debatować na projektem obywatelskim. Oczywiście. Rząd może to wrzucić do kosza na poczekaniu. Lecz czy mamy coś do stracenia?

O wiele łatwiej, niż ulice. Można zawładnąć internetem. Trzeba mieć tylko pomysły, które trafią do dziennikarzy i mediów.
Media są nie obiektywne. Według mnie jedynym rozsądnym wyjściem, jest wyjście na ulice i protesty pod Ministrem Finansów oraz Wiejską, tak o Nas media zaczną mówić, a to, że coś w internecie będzie pisane to będą mieli wywalone.

A 0

aden

Użytkownik

Przykro mi ale nie, nie i jeszcze raz nie. Jedyny sposób, który może coś dać to wyjście na ulice. Nic innego nie pomoże.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom