Sprawa jest 2 torowa:
1. Na przesłuchaniu przyznajesz się do wszystkiego i celnik dzwoni do Szczecina w twojej sprawie, tam jestem szybko weryfikowany i przychodzi zaraz odpowiedź, można nałożyć kare grzywny 3000 pln. Po około 2 miesiącach, przychodzi uzasadnienie ze Szczecina do Ciebie i wniosek o ukaranie karą grzywny na którą się zgodziłeś. Sprawa jest załatwiana w najbliższym Sądzie Rejonowym Twojego zamieszkania. Poczta przychodzi Ci wyrok nakazowy. Masz 7 dni na odwołanie się od niego. Jeżeli tego niezrobisz wyrok staje się prawomocny. Sprawa jest WYCZYSZCZONA !!! Nie ma żadnego wpisu do KRS i masz to zgłowy. Jesteś CZYSTY!
2. Nie przyznajesz się do tego lub odmawiasz składania zeznań. Sprawa automatycznie idzie do Sądu. Czeka Cię normalna sprawa sądowa. Oskarżycielem w tym wypadku jest Urząd Celny, który będzie Ci stawiam zarzuty. Teoretycznie ma na Ciebie haki, wpłat i wypłat, Twoje przelewy, ale zaczynają się schody dla UC jak udowodnić że grałeś z terenu Rzeczypospolitej? Potrzebne są dowody jak w tej sparwie tego gościa ze Szczecinka, id komputera, ip komputera, potrzebne będą dowody zawarcia zakładów. Nakładasz na sibie ciężar miesiący a nawet lat użerania się z Sądami itd, teoretycznie UC może sie dobrać do historii logowań Twojego operatora internetowego...a jak Ci udowodnią, to Sąd może zasądzić wyższą kare, obciążyć cie kosztami większymi, dobrać się do Twoich zeznań podatkowych. Historia na lata użerania się z tym bagnem!
Wybór należy do Ciebie!
Żródło> internet
A ja myślę, że te wyroki dopiero będą się pojawiały za miesiac - dwa, będzie coraz więcej ludzi sie ujawniać i opisywać swoje sprawy. Te postępowania ruszyły dopiero w styczniu, a znając tempo Polskich urzędwów i sądów to trwa to pare miesięcy. Poczekamy co będzie dalej w tej sprawie.
@ gdyby nie tych dwóch z cmentarza to pewnie dalej by obowiązywała ustawa z 2009 roku, ale PATOLOGIA OBYWATELSKA TO - ZŁODZIEJE<KŁAMCY>I OSZUSCI>
---