sylwek2012
Użytkownik
To ciekawy temat. W bah jest kategoria "wydarzenia społeczne". Można aktualnie obstawić imię "Jak będzie miało na imię drugie dziecko William i Kate?".
To ciekawy temat. W bah jest kategoria "wydarzenia społeczne". Można aktualnie obstawić imię "Jak będzie miało na imię drugie dziecko William i Kate?".
Cytat:
Napisał Sylwek2012 ->
Nie. Jezeli twoja wygrana przekroczy 2280zł to pobierają automatycznie 10% podatku. Jeżeli chodzi o kwotę wolną od podatku których nie musisz zgłaszać w pitach to 3091 zł (2014r). Jeżeli twoje wygrane przekroczą tą kwotę to teoretycznie musisz to zgłosic. Mowa oczywiscie o legalnych wygranych.
Cytat:
Napisał edi8 ->
Tyle tylko, że na gruncie bukmacherki należy skupić się na kwocie wolnej od podatku od wygranych - a ta wynosi 2280zł i te nawet wielokrotne lecz oddzielne wygrane nie są z sobą sumowane, bez względu na ich łączną wysokość ( oczywiście uzyskane w zgodzie z polskimi przepisami: przy grze w legalnych firmach ) i nie podlegają obowiązkowi zgłaszania ich w PIT. Dziękuję. Dobranoc.
No to jak zwykle mamy dwie wersje
Jak się powłóczyłeś po sądach i prokuraturach to powinieneś wiedzieć, że jak sędzia będzie miał na wokandzie: zabójstwo, gwałt, molestowanie dziecka, paserkę i oszustwo to jak mu UC da sprawę, że ktoś grał w internecie u buka którego reklamował obecny prezes PZPN, legenda piłki - Pan Boniek; to najpierw się spyta oskarżonego na co stawiać, a potem umorzy sprawę, zważywszy na to, że on sam może gra lub ktoś z jego rodziny. W końcu 7 mln robi swoje. UC może się napinać ile chce, ale przyzwolenie społeczne, brak powszechnej świadomości prawnej w takiej sprawie i najczęściej bilans ujemny, a nie dodatni powoduje, że sądy będą to uwalały jak leci i tyle, jak w ogóle UC zdecydują się kierować akty oskarżenia. Jeśli jakimś cudem w składzie orzekającym będzie zatwardziała normatywistka i jednak kogoś skarze to zostaje II instancja, a jak i to by nie pomogło zostaje SN, gdzie już na 100% była by to sprawa medialna.Ja się nie narzucam. Mowię Wam jak jest. Mam 35 lat i trochę w różnch sprawach się nawłuczyłem pod sądach i prokuraturach. Niechceie widzieć drugiej strony, mojego znadanie Wolcie mnie obrażać - ok. Tylko któregoś dnia w skrzynce znajdziecie list - pewność siebie zniknie a zanjomość tematu żadna jak widać. Osobiście mam nadzieję, że tak się nikomu nie przytrafi.
Zgadzam się z Tobą ale mówisz o normalnym porządku rzeczy/rozpraw. Za huligaństwo 11 listopada w Warszawie już kilka dni później były już rozprawy. Jakoś bez problemu weszło to bez kolejki. Rząd zrobi jak będzie chciał i kim będzie chciał. Na rozprawie sędzia jest Bogiem - nie wiesz na kogo trafisz i jak to sobie zinterpretuje a tu pole ma szerokie. Nie zastanawia Was dlaczego w mediach jest cisza mimo, że zwolennicy i przeciwnicy ustawy jasno wyrażają swoje poglądy już na najwyższych szczeblach.Jak się powłóczyłeś po sądach i prokuraturach to powinieneś wiedzieć, że jak sędzia będzie miał na wokandzie: zabójstwo, gwałt, molestowanie dziecka, paserkę i oszustwo to jak mu UC da sprawę, że ktoś grał w internecie u buka którego reklamował obecny prezes PZPN, legenda piłki - Pan Boniek; to najpierw się spyta oskarżonego na co stawiać, a potem umorzy sprawę, zważywszy na to, że on sam może gra lub ktoś z jego rodziny.
Akurat na tyle żeby jeszcze trochę postraszyć, potrzymać w napięciu a np. 2 miesiące przed samymi wyborami zgłosić projekt nowelizacji ustawy czyli obiecanki do reazlizacji po wybprach jak wygrają albo ogłosić abolicję.no trochę jeszcze do tych wyborów zostało...
Rece opadaja ... :;/: porownujesz czynna napasc na policjanta z obstawianiem w zakladach ?????????Za huligaństwo 11 listopada w Warszawie już kilka dni później były już rozprawy. Jakoś bez problemu weszło to bez kolejki.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chuliga%C5%84stwoZa huligaństwo 11 listopada w Warszawie już kilka dni później były już rozprawy.
Może nie wiesz ale Ci co w zeszłym roku popełniali te same czyny, który miały miejsce w tym roku nie mają jeszcze nawet terminu rozprawy. W tym roku postanowiono zrobić z tym porządek poza kolejką. Mam nadzieję, że analogi Ci pasuje. Nie chodziło mi o porównywanie czynów tylko o to, że na topie w sądzie jest to co potrzeba żeby było. Jak grochem o ścianę w przypadku co niektórych.Rece opadaja ... :;/: porownujesz czynna napasc na policjanta z obstawianiem w zakladach ?????????
p.s. moze nie wiesz ale prawo unijne tez nie pozwala na wandalizm wiec analogia do spraw bukmacherskich kompletnie nietrafiona