>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Ten temat powinien być już dawno zamknięty, mówicie że w HP jest burdel a takiego burdelu jak tutaj w tym temacie to nigdzie nie ma.
Tak czytam i czytam ten temat i wygląda mi to na osoby które nudzą się na informatyce w szkole i wypisują brednie że aż włosy siwieją i znajdzie się ktoś kto to czyta mający rodzinę i uwierzy faktycznie przestraszy się i odda kase bukom.
Radzę pewnym osobom liczyć słowa bo to nawet nie jest śmieszne.

K 6

koziuch

Użytkownik
Hehe mogą sobie wysyłać takie plakaty do dziadków siedzących u nich i stawiających taśmy za 2zł, moje pieniadze nigdy nie trafia do tych polskich zlodziei.
Wiecie czemu podaja liczbe 17000 osob a nie miliona ktory na pewno gra albo nawet ponad? Bo milion nie oznaczałby anomalii tylko, ze cos w tym kraju jest chorego i dlatego wszyscy graja online u &quot;nielegalnych&quot; bukow a liczba 17000 dla czlowieka ktory nie wie o co chodzi kojarzy sie z duza grupa przestepcza.
Jaja jak berety ale i tak nam nic nie zrobia wiec to my mozemy spokojnie spac a nie pieprzone polskie zlodziejskie ziemniaki ktore nie maja nam nic do zaoferowania.
Ode mnie tylko tyle bo nie chce karmic tych ziemniakowych trolów. Pozdrawiam.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Ja bym się tak nie spinał na polskich buków. Dbają o swoje interesy.
To biznes. Tu chodzi o wielkie pieniądze.
Powyższe działania reklamowe bukmachera z Żor można oceniać z punktu widzenia etyki, dobrego smaku, przyzwoitości, działania na pograniczu reklamy i kłamstwa sensu stricto, ale to nie buki polskie wychylają się ponad prawo, tylko polskie sobieprawo się wychyla ponad Prawo.
Polskie buki się dostosowują do tego sobieprawa (oczywiście próbują współkreować sytuację, naciskać, lobbować, działać na zasadzie &quot;nic o nas bez nas&quot;).
Kategoryczne stwierdzenia typu, &quot;nigdy tam nie zagram&quot; też mogą nie przetrwać próby czasu bo on nie stoi w miejscu.
Pogońcie polityków.

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Tu jest zapis:
Transakcja, której przedmiotem jest nabycie lub zbycie niebędących papierami wartościowymi instrumentów finansowych dopuszczonych do obrotu zorganizowanego, lub która prowadzi do powstania takich instrumentów, nie stanowi gry ani zakładu w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny, ani też gry losowej lub zakładu wzajemnego w rozumieniu przepisów o grach hazardowych, nawet jeżeli według wyraźnej lub dorozumianej woli stron rzeczywiste spełnienie wzajemnych świadczeń jest wyłączone, a tylko jedna ze stron jest obowiązana zapłacić różnicę między umówioną ceną sprzedaży a ceną rynkową w czasie wykonania umowy.
Odnośnie platform forex
Te prowadzone przez polskie biura maklerskie wysyłają &quot;papiery&quot; i można rozliczyć się z fiskusem. Te zagraniczne z reguły to olewają i jest problem.
Forex to nie giełda, tylko rynek międzybankowy. Jest to rynek Over-the-counter (OTC), nieregulowany. Nikt zatem nie może wydawać licencji na czymś takim.

Poza tym Yar000 ma rację. Nie ma się co wkurzać na legalnych buków. Nie są tacy źle. Sam gram w jednym.
Pogońcie polityków.

kuerten 138

kuerten

Użytkownik
Cytat:
Napisał Sylwek2012 -&gt;

Nie. Jezeli twoja wygrana przekroczy 2280zł to pobierają automatycznie 10% podatku. Jeżeli chodzi o kwotę wolną od podatku których nie musisz zgłaszać w pitach to 3091 zł (2014r). Jeżeli twoje wygrane przekroczą tą kwotę to teoretycznie musisz to zgłosic. Mowa oczywiscie o legalnych wygranych.
Cytat:
Napisał edi8 -&gt;

Tyle tylko, że na gruncie bukmacherki należy skupić się na kwocie wolnej od podatku od wygranych - a ta wynosi 2280zł i te nawet wielokrotne lecz oddzielne wygrane nie są z sobą sumowane, bez względu na ich łączną wysokość ( oczywiście uzyskane w zgodzie z polskimi przepisami: przy grze w legalnych firmach ) i nie podlegają obowiązkowi zgłaszania ich w PIT. Dziękuję. Dobranoc.

No to jak zwykle mamy dwie wersje

Przeciez ten Sylwek to sie na niczym nie zna a wszedzie zabiera glos.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Ja się nie narzucam. Mowię Wam jak jest. Mam 35 lat i trochę w różnch sprawach się nawłuczyłem pod sądach i prokuraturach. Niechceie widzieć drugiej strony, mojego znadanie Wolcie mnie obrażać - ok. Tylko któregoś dnia w skrzynce znajdziecie list - pewność siebie zniknie a zanjomość tematu żadna jak widać. Osobiście mam nadzieję, że tak się nikomu nie przytrafi.
Jak się powłóczyłeś po sądach i prokuraturach to powinieneś wiedzieć, że jak sędzia będzie miał na wokandzie: zabójstwo, gwałt, molestowanie dziecka, paserkę i oszustwo to jak mu UC da sprawę, że ktoś grał w internecie u buka którego reklamował obecny prezes PZPN, legenda piłki - Pan Boniek; to najpierw się spyta oskarżonego na co stawiać, a potem umorzy sprawę, zważywszy na to, że on sam może gra lub ktoś z jego rodziny. W końcu 7 mln robi swoje. UC może się napinać ile chce, ale przyzwolenie społeczne, brak powszechnej świadomości prawnej w takiej sprawie i najczęściej bilans ujemny, a nie dodatni powoduje, że sądy będą to uwalały jak leci i tyle, jak w ogóle UC zdecydują się kierować akty oskarżenia. Jeśli jakimś cudem w składzie orzekającym będzie zatwardziała normatywistka i jednak kogoś skarze to zostaje II instancja, a jak i to by nie pomogło zostaje SN, gdzie już na 100% była by to sprawa medialna.
Nikt nie twierdzi, że UC nie powysyła tych wezwań, takie ich prawo, a nawet obowiązek, ale nie można się dawać. Oczywiście to nic przyjemnego włóczyć się po sądach i nikomu temu nie życzę, ale nie ma co się na zapas stresować.
Fajnie ktoś napisał o Bet365 i forexie - to całkiem dobry argument, ponadto mają darmowe wpłaty i wypłaty na kredytówki, a to trudniej dojść. A co do tego, że banki nas sprzedają to mit. Bank jak i np dostawca usług internetowych czy poczta działają zgodnie z prawem i sami z siebie przekazują wyłącznie informacje, które muszą lub na wyraźne polecenie sądu/prokuratury. I kolejny mit - żaden zagraniczny buk, żaden skrill nigdy nic nie poda polskiemu wymiarowi sprawiedliwości.
edit// Obywatel88 mimo wszystko fajnie by było jak być napisał jak wyszło i nie ma co patrzeć na ludzi siejących panikę.

Otrzymane punkty reputacji: +3
O 24

obywatel88

Użytkownik
do Adamo80. Brawo kolego, nareszcie ktoś prezentuje zdroworozsądkowe podejście do tematu. Od kilku dni z zażenowaniem wczytuję się w komentarze większości forumowiczów dryfujących z dala od sedna sprawy. Jako jedyna jak na razie osoba na tym forum zostałem dotknięty tym problemem i jakoś w panikę nie popadam. Prawda jest taka, że piłka (przynajmniej w moim przypadku) jest po stronie Urzędu Celnego i śmiem twierdzić, iż z pewnością mają większy zgryz niż ja. Tym samym kończę udział w nieprowadzącej do niczego dyspucie i czekam cierpliwie na rozwój sytuacji. Pomimo wcześniejszych zapewnień o efekcie końcowym postępowania informował nie będę, gdyż, przepraszam, ale z tego co widzę nie warto.

E 293

emarco

Użytkownik
Czasami jest tak, że Ci co mają najmniej do powiedzenia odzywają się. Nie zwracaj uwagi na nich. Na pewno zainteresowałeś i pomogłeś wielu osobom. Nie zrażaj się niektórymi głupimi wypowiedziami.

agarak 27

agarak

Użytkownik
Mnie zastanawia takie zdanie z wypowiedzi szefa S.C.: &quot;ujawniono 24 363 graczy, z czego 17 700 zidentyfikowano z imienia i nazwiska&quot;. Czyli jakiejś tam grupy nie zidentyfikowano z imienia i nazwiska. Czy ta okoliczność nie wskazuje, że nie banki były źródłem pierwszej informacji?

B 8

bonusman

Użytkownik
Jak się powłóczyłeś po sądach i prokuraturach to powinieneś wiedzieć, że jak sędzia będzie miał na wokandzie: zabójstwo, gwałt, molestowanie dziecka, paserkę i oszustwo to jak mu UC da sprawę, że ktoś grał w internecie u buka którego reklamował obecny prezes PZPN, legenda piłki - Pan Boniek; to najpierw się spyta oskarżonego na co stawiać, a potem umorzy sprawę, zważywszy na to, że on sam może gra lub ktoś z jego rodziny.
Zgadzam się z Tobą ale mówisz o normalnym porządku rzeczy/rozpraw. Za huligaństwo 11 listopada w Warszawie już kilka dni później były już rozprawy. Jakoś bez problemu weszło to bez kolejki. Rząd zrobi jak będzie chciał i kim będzie chciał. Na rozprawie sędzia jest Bogiem - nie wiesz na kogo trafisz i jak to sobie zinterpretuje a tu pole ma szerokie. Nie zastanawia Was dlaczego w mediach jest cisza mimo, że zwolennicy i przeciwnicy ustawy jasno wyrażają swoje poglądy już na najwyższych szczeblach.

B 8

bonusman

Użytkownik
Jeszcze tylko jedno dodam. Tym razem pozytywne bo za negatywne już się nasłuchałem. Sprawa może mieć drugie dno - polityczne. Wybory się zbliżają. PO raczej ich nie wygra po raz trzeci - musiałby zrobić coś och i ach a graczy jest 6 mln - solidny elektrorat. PO to partia straszaków to znaczy straszą ludzi wprowadzeniem czegoś lub zabraniem im czegoś, itp. po czym się z tego wycofują. Tak było z kilkoma reformami, zasiłkami, acta, itd. Wtedy naród &quot;oddycha&quot; i myśli sobie jacy to oni fajni - posłuchali ludu i zrezygnowali, faktycznie dobrze rządzą i warto na nich zagłosować albo co gorsza odpuszczają i nie idą na wyboru żeby zagłosować przeciwko. Głośno myślę na podstawie obserwacji - nic więcej. BTW: Na list do Kapicy będzie odpowiedź: dane zdobyliśmy legalnie. dla dobra śledztwa nic więcej nie możemy ujawnić - założę się. Także to wszystko to może być rzeczywiście daleko idąca ściema bo to by najpierw stracić a w ogólnym rozrachunku zyskać

B 8

bonusman

Użytkownik
no trochę jeszcze do tych wyborów zostało...
Akurat na tyle żeby jeszcze trochę postraszyć, potrzymać w napięciu a np. 2 miesiące przed samymi wyborami zgłosić projekt nowelizacji ustawy czyli obiecanki do reazlizacji po wybprach jak wygrają albo ogłosić abolicję.

B 8

bonusman

Użytkownik
Przytoczę Wam jeszcze niedawną historię mojego kolegi choć pewnie niektórzy wiedzą jak Panstwo traktuje obywatela - jak skarbonkę. Mój kolega z pracy wraz z żoną od niedawna prowadzi stadninę koni. w związku z tym potrzebował reklamy. W maju tego roku umieścił baner na prywatnej działece swojego brata. Gdzieś na dniach jego brat dostał pismo, że umiesił baner za blisko drogi - minowicie 4m od drogi a min jest 5m - jeszcze raz podkreślam - to wszystko na prywatnej działce. Gmina ma dowody, że baner stoi od maja czyli ilośc dni od maja do dzisiaj X stawka dzienna X powierzchnia banera = 18 000 kary. To gmina majać dowody od mają o tym, że coś jest źle nie wysyła upomnienia, nic nie robi żeby obywateelowi pomóc tylko celowo czeka żeby ukarać - nie kojarzy się Wam to naszą systuacją. I też mozna się zastanwiać jak to szkodliwość czynu, itp. Ale nie stety prawo jest prawo, nawet durne a takie najłatwiej i najchętniej się repektuje bo zwykły człowiek nie wiem o taki rzeczach. Owszem mozna winic kolegę ze nie poszedł się zorietnować jak to jest ale w końcu to teran prywatny i nawet nie przyszło mu do głowy, że moga być takie przepisy a baner to nie jakiś kolos tylko kawałek ceiemnej pleksy wielkości okna w domu.

P 12

pefkohori6

Użytkownik
Za huligaństwo 11 listopada w Warszawie już kilka dni później były już rozprawy. Jakoś bez problemu weszło to bez kolejki.
Rece opadaja ... :;/: porownujesz czynna napasc na policjanta z obstawianiem w zakladach ?????????

p.s. moze nie wiesz ale prawo unijne tez nie pozwala na wandalizm wiec analogia do spraw bukmacherskich kompletnie nietrafiona

B 8

bonusman

Użytkownik
Rece opadaja ... :;/: porownujesz czynna napasc na policjanta z obstawianiem w zakladach ?????????
p.s. moze nie wiesz ale prawo unijne tez nie pozwala na wandalizm wiec analogia do spraw bukmacherskich kompletnie nietrafiona
Może nie wiesz ale Ci co w zeszłym roku popełniali te same czyny, który miały miejsce w tym roku nie mają jeszcze nawet terminu rozprawy. W tym roku postanowiono zrobić z tym porządek poza kolejką. Mam nadzieję, że analogi Ci pasuje. Nie chodziło mi o porównywanie czynów tylko o to, że na topie w sądzie jest to co potrzeba żeby było. Jak grochem o ścianę w przypadku co niektórych.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom