mój dziejszy czat z "bet w domu",pytania zadawałem w oparciu o wczorajsze posty
Service PL: Dzień dobry, w czym mogę pomóc?
you: witam,mam pytanie w zwiazku z ostatnimi wydarzeniami w Polsce,na wielu forach bukmacherskich mozna przeczytac ze szeroko teraz zakrojona sprawa graczy grajacych w Polsce dotyczy graczy .....(tu nazwa buka) a Urzad Celny doszedl do nich po przelewach na konto z banku polskiego w ktorym ...... ma konto.Czy to prawda?czy ktos sadownie wyszedl z prosba do Panstwa lub panstwa banku o udostepnienie danych przelewów na polskie konta graczy?czy udostepnili Panstwo dane osobowe swoich graczy?wczoraj dostalem odpowiedz mailowa od Was, ze gra w ....... jest calkowicie legalna,wiec co maja zrobic gracze ktorzy dostali wezwanie z urzedu celnego lub skarbowego?
Service PL: Nasz serwis danych osobowych lub innych danych graczy nie udostępniał. Nie jest nam znane skąd Urząd Celny posiada takie dane.
you: co ma zrobic osoba ktora dostanie wezwanie z urzedu?skoro to jest legalne a otrzyma nakaz zwrocenia wygranych a jesli tego nie zrobi zagrozi jej sie sadem?
Service PL: Niestety nie mamy wglądu w postępowanie Urzędu Celnego ani jakiegokolwiek wpływu na tę sytuację.
Service PL: Krajowe prawo traktujące o zakładach sportowych i grach losowych nie jest zgodne z prawem Unii Europejskiej, co prowadzi do niedopuszczalnego ograniczenia swobody świadczenia usług i dyskryminuje zagranicznych usługodawców jak np. ....... W związku z sprzecznością prawa krajowego z prawem unijnym, uznajemy
polska ustawę za niewiążąca.
you: czyli w przypadku orzeczenia kary można podać ........ do sadu o celowe wprowadzenie w blad co do zgodnosci ustaw?
Service PL: Powyższe stwierdzenie z mojej strony miało na celu przekazanie Panu stanowiska ......... w kwestii tych artykułów, o których mowa. ......... działa na podstawie wydanych przez Lotteries and Gaming Authority na Malcie licencji, pozwalających na oferowanie zakładów i gier w internecie. Jest to zgodne z warunkami oficjalnych licencji z numerem LGA/CL2/192/2004 oraz LGA/CL1/192/2004 i LGA/CL3/192/2009
Service PL: przyznanych przez Lotteries & Gaming Authority na Malcie i w związku z nimi możemy oferować nasze usługi w Unii Europejskiej.
Service PL: Co do ewentualnych rozbieżności między regulacjami unijnymi a krajowymi już przedstawiłem nasz stosunek powyżej. Natomiast klient osobiście bierze odpowiedzialność za swoją działalność.