Łoł, a co ja takiego obraźliwego powiedziałem, co świadczyło by o mnie? Oświeć mnie Panie. Na proste pytanie dostałeś prostą odpowiedź, aż tu nagle robisz jakieś wywody i prowadzisz krucjatę. Jak widać czasem nie warto odpowiadać.buks65 sposób w jaki odzywasz się do użytkowników którzy inaczej myślą niż ty świadczy tylko o Tobie...
No i ok. Ale czy tak będzie? Tego nikt nie wie. Może będzie zupełnie odwrotnie? Jak pisałem do @gostek365, może będzie tak...i tego też nikt nie wieNa pytanie co się zmieni gdy Bwin itp. dostaną licencje?
Otóż stanie się to, że przez większą konkurencję krajowe ziemianki stracą duży udział w rynku, więc niektóre z podmiotów po roku, dwóch mogą stracić płynność finansową. Może to doprowadzić wtedy do sytuacji że firmy które to lobbowały pójdą z taszami z branży... Może pozwoli to że główna firma która lobbowała najgłośniej za tą ustawą przez odpływ graczy do firm typu Bwin straci na tyle dużo że nie będzie mogła inwestować w rozwój i jak los pozwoli może za parę lat podupadną. Czego większość użytkowników im raczej życzy... Wejście Bwin zmienia to, że jak już ktoś chce legalnie grać to przynajmniej nie nabije kieszeni polskiemu lobby. To jest najważniejsze. Jeśli polskie lobby nie ucierpi na tej zmianie to ustawa się nie zmieni a 100% już. Aczkolwiek to jest moje zdanie i każdy ma swoje.
Co wtedy? Wg. mnie, to czy będzie w Polsce 10, czy 100 zarejestrowanych, to NIC nie znaczy jeżeli dalej będzie obowiązywał podatek obrotowy 12%. TO JEST CAŁE ZŁO. I wydaje mi się, że tak myśli co najmniej 90% graczy.Ale wracając do kwestii uzyskania licencji przez Bwin. Jeżeli tą licencję uzyskają, to co się zmieni dla graczy? NIC. I nikt z nas (graczy) nie ma pewności, że po uzyskaniu licencji przez Bwin, przy jakiejkolwiek, kiedykolwiek próbie zmiany/nowelizacji obecnej ustawy taki Bwin nie stanie po stronie sts. Nikogo nie bronię - sts - , ale, skoro tak wielu z Was na tym forum twierdzi, że sts ma tak dobrze, to .... może i taki Bwin po kilku latach po uzyskaniu licencji stwierdzi to samo?