>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
typowanie stanie się mniej opłacalne gdyż obstawianie obarczone zostanie 12% podatkiem co wizualizuje poniższa grafika.
Chyba czegoś nie wkleiłeś... więc albo uzupełnij o tę grafikę lub po prostu podaj źródłowy link do artykułu który tu zamieściłeś.

golicbuki 123

golicbuki

Użytkownik
do &quot;golić buki&quot; nie jesteś taki mądry skoro grałeś surebety czy zawyżone kursy.........
A właśnie że nie &quot;tyle w temacie&quot; bo wcale nie napisałem że grałem tylko SUREBETY (choć nie powiem bo się zdarzało ale wcale nie wykorzystywałem ich ewidetnych BŁĘDÓW tylko po prostu sytuacje że mieli najwyższy kurs i to nie zawsze jak kurs spadał bardzo często przed samym meczem był kurs wyższy jak postawiłem), na jakiej podstawie tak sądzisz, napisałem tylko że obstawiałem u nich TYLKO jak mieli NAJWYŻSZE kursy na coś ,
Jak chciałem postawić na coś a INNY buk miał lepszy kurs to stawiałem u innego, na tym polega &quot;mądre&quot; obstawianie żeby ZAWSZE znaleźć maksymalny kurs (w porywach miałem nawet konta na 30-40 bukach choć 10-15 już od biedy wystarczy)
Bardzo często obstawiałem też (niesurebetowy) arbitraż dla różnych freebetów które buki oferują live i ZAWSZE wyrównywałem stawki do równych kwot bo granie ułamków to oczywiste że ktoś gra surebety i nic to nie dało i tak zlimitowali
Ja grałem normalnie bez używania żadnych porównywarek kursów
....
Sposobem na nie dostawanie szybko limity jest po prostu NIE granie surebetów czy błędnie wystawionych kursów.
Granie &quot;normalnie bez używania żadnych porównywarek kursów&quot; samo w sobie świadczy o &quot;rozsądku&quot; i poziomie gracza (bardziej o jego braku -pewnie konto masz tylko w jednym buku) , jak komuś nie zależy żeby zarobić więcej (albo wogóle coś zarobić ) to będzie też mu wszystko jedno czy zabiorą mu jeszcze podatek czy nie i taki to będzie się cieszył jak jego ulubiony buk &quot;wejdzie do Polski&quot; choć to oznacza dodatkowe opodatkowanie no ale cóż są też tacy co już teraz grają TYLKO w legalnych bukach z podatkiem i wydaje im się że zarabiają.
Po prostu niektórzy &quot;grają aby grać&quot; dla samej wątpliwej przyjemności wygrywania od czasu do czasu i nie liczą że w międzyczasie przegrywają więcej i takich niestety graczy jest najwięcej może i z 90% albo lepiej,

To tak jak z wędkowaniem człowiek wyda na sprzęt, przynęty, zanęty, dojazdy nie mówiąc o wartości straconego czasu kuuupę kasy a czasem złowi jakąś rybkę albo i nie a w sklepie rybnym by na ułamek tej kwoty kupował sobie rybki jakie by chciał ale nieee , nie pójdzie taki do sklepu tylko sam sie męczy, bo liczy sie satysfakcja z faktu &quot;złowienia&quot; choć rzadko sie trafi ale to rekompensuje wszelkie koszty i inne poświęcenia.
Podobnym porównaniem jest z podrywaniem lasek dla seksu jak podliczyć koszty randek, kolacji drinków , prezentów itp. to taniej by wyszło zadzwonić do którejś z ogłoszenia i nie tracić czasu i pieniędzy, ale niektórym satysfakcja z &quot;podrywania&quot; jest większa jak z przyjemności &quot;pobzykania&quot; i nieważne są koszy ????
Cóż troche odbiegłem od tematu ale taka jest prawda , moim zdaniem są dwie grupy graczy - gracze dla których ważne jest tylko samo GRANIE tu i teraz, a druga mniej liczna grupa to ci dla których jest ważne WYGRYWANIE i ogólny zysk na plusie, dla tych pierwszych to czy z podatkiem czy bez będzie bez różnicy ,
Już sam fakt pisania &quot;z podatkiem zarobi sie mniej&quot; jest po prostu szczytem głupoty i lepiej sie nie przyznawać że ktoś tak myśli, z podatkiem po prostu nie zarobi sie NIC nie ma takiej opcji, chyba że ktoś gra jakieś ustawki, przekupione mecze itp to ok, ale to tak jakby okraść bank i zapłacić od tego podatek i tak sie opłaci ????
A obstawianie NAJWYŻSZYCH kursów w różnych bukach to PODSTAWA żeby osiągnąć jakiś konkretny zysk z tego grania i nie tylko przy surebetach

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Oddsring wycofuje się z Polski
Witam serdecznie,
Z nieskrywanym żalem muszę poinformować, że w związku z planowanymi zmianami prawnymi, nie bedziemy mogli kontynuować świadczenia usług dla klientów zamieszkałych na terenie Polski. W związku z tym zmuszeni jestesmy zakończyć wszystkie umowy sponsorskie na tym rynku wraz z końcem marca. Oznacza to, że wszelkie konkursy, których rozstrzygniecie przypada po 27 marca nie beda mogły być już przez nas sponsorowane.
Bardzo prosimy o usunięcie promujących Oddsring materiałów marketingowych kierowanych do polskich graczy ze wszystkich stron, blogów, forów oraz mediów społecznościowych przed 31.03.2017.
Konta naszych obecnych graczy z Polski będą aktywne tylko do końca marca.

korver 128,1K

korver

Użytkownik
Z nieskrywanym żalem informujemy, że w związku z planowanymi zmianami w systemie prawnym, wraz z końcem marca będziemy zmuszeni zamknąć konta wszystkich graczy zamieszkałych na terenie Polski. Do tego czasu nasz serwis pracuje bez zmian, a wszystkie postawione zakłady są ważne i będą rozliczone normalnie.
Jeśli na Twoim koncie gracza znajdują się dostępne środki, prosimy o wypłacenie ich przed 31.03.2017, gdyż tego dnia będziemy musieli zamknąć wszystkie polskie konta.
Przypominamy, że wszystkie warunki obrotu bonusów muszą zostać wypełnione przed końcem marca, gdyż zamykając konta graczy będziemy zmuszeni dezaktywować także wszystkie bonusy. Dotyczy to także nieuwolnionych bonusów powitalnych oraz lojalnościowych, które uwalniane są systemowo, a nasza Obsługa Klienta nie ma możliwości ich manualnego odblokowania.
W razie pytań prosimy o kontakt z naszą Obsługą Klienta pod adresem [email protected] .
Pragniemy serdecznie podziękować za czas spędzony wspólnie z nami i mamy nadzieję, że spotkamy się jeszcze w przyszłości.
Z poważaniem,
Zespół Oddsring

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Jak tu skomentować takie brednie bez otrzymania bana? Nie da się... Ogarnijcie ten temat bo jest spam, a 99% osób które się tu wypowiada pisze jakieś bzdety
Zacytowany tekst dotyczy akurat ciebie. A na drugi raz zapoznaj się dokładnie z warunkami, jakie trzeba spełnić, by uzyskać licencję w RP oraz z późniejszym obowizkami licenconowanego bukmachera, a nie wyrywaj się jak Filip z konopii i nie strasz, bo się...
Daję ci plus na głupotę, bo to pewnie będzie jeden z nieliczych w twoim życiu.

N 11

newengland

Użytkownik
Ale się burdel w tym wątku zrobił. Co po nie którym polecam żeby wyluzowali i odetchnęli od tego całego zamieszania i wrócili w momencie kiedy nabiorą dystansu a także świeżego spojrzenia na tą sytuację.

B 4

bongo84

Użytkownik
http://e-play.eu/e-hazard-przeprowadza-masowa-ewakuacje-najbardziej-ucierpia-polscy-gracze/
Podstawowym sukcesem nowelizacji ustawy hazardowej jest to, że została notyfikowana przez Komisję Europejską. Dzięki temu zagraniczne firmy nie mogą już zasłaniać się unijnymi przepisami i licencjami na Malcie czy Gibraltarze. Sytuacja jest zerojedynkowa. Zostajesz na polskim rynku bez licencji – łamiesz prawo. Firmy hazardowe, które są notowane na giełdach w Londynie czy Sztokholmie, na takie ryzyko nigdy sobie nie pozwolą – tłumaczy nam Michał Kopeć, ekspert z firmy analitycznej Better Collective
To jak z ta ustawa w koncu? Zostala juz notyfikowana czy nie? Bo sa jakies sprzeczne informacje

M 41

michal36k

Użytkownik
http://e-play.eu/e-hazard-przeprowadza-masowa-ewakuacje-najbardziej-ucierpia-polscy-gracze/
Podstawowym sukcesem nowelizacji ustawy hazardowej jest to, że została notyfikowana przez Komisję Europejską. Dzięki temu zagraniczne firmy nie mogą już zasłaniać się unijnymi przepisami i licencjami na Malcie czy Gibraltarze. Sytuacja jest zerojedynkowa. Zostajesz na polskim rynku bez licencji – łamiesz prawo. Firmy hazardowe, które są notowane na giełdach w Londynie czy Sztokholmie, na takie ryzyko nigdy sobie nie pozwolą – tłumaczy nam Michał Kopeć, ekspert z firmy analitycznej Better Collective
To jak z ta ustawa w koncu? Zostala juz notyfikowana czy nie? Bo sa jakies sprzeczne informacje
Artykuł w gazecie prawnej napisany na zlecenie naziemnych. Nie bez powodu wypowiada się tam &quot;ich człowiek&quot; ze (jak to poważnie brzmi) &quot;Stowarzyszenia Pracodawców i Pracowników Firm Bukmacherskich&quot; oraz jakiś pseudo-analityk. Oni będę się upierać, straszyć i siać propagandę, że Ustawa otrzymała notyfikację - a tak nie jest.
A tutaj jeszcze artykuł o naszym geniuszu Janczyku i jego ustawie:
Wiceminister odpowiedzialny za przygotowaną nowelizację ustawy hazardowej chyba w obawie przed minięciem się z prawdą, jak to się zdarzyło w przypadku pytań o uwagi Komisji Europejskiej, kolejny raz odpowiada na interpelację tak aby nic nie powiedzieć.
http://e-play.pl/wieslaw-janczyk-nic-powie-o-ustawie-hazardowej/

S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
Witaj, XXX,
Z nieskrywanym żalem informujemy, że w związku z planowanymi zmianami w systemie prawnym, wraz z końcem marca będziemy zmuszeni zamknąć konta wszystkich graczy zamieszkałych na terenie Polski. Do tego czasu nasz serwis pracuje bez zmian, a wszystkie postawione zakłady są ważne i będą rozliczone normalnie.
Jeśli na Twoim koncie gracza znajdują się dostępne środki, prosimy o wypłacenie ich przed 31.03.2017, gdyż tego dnia będziemy musieli zamknąć wszystkie polskie konta.
Chodzi o oddsring!

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Zacytowany tekst dotyczy akurat ciebie. A na drugi raz zapoznaj się dokładnie z warunkami, jakie trzeba spełnić, by uzyskać licencję w RP oraz z późniejszym obowizkami licenconowanego bukmachera, a nie wyrywaj się jak Filip z konopii i nie strasz, bo się...
Daję ci plus na głupotę, bo to pewnie będzie jeden z nieliczych w twoim życiu.
Przyjmując twoją idiotyczną logikę, co da zamknięcie konta? Twoje dane z buka nagle znikną? Poza tym, żaden buk nie stara i prawdopodobnie nie będzie się starał o licencje. Dodam jeszcze że twoja sygnatura odpowiada twojej inteligencji.

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Zgadza się, to prawdopodobnie &quot;czarny tydzień&quot; dla graczy.
Wczoraj WiliamHill, dzisiaj Oddsring, jutro Bet365 poinformuje swoich graczy o wycofaniu się z polskiego rynku...
Pamiętajcie, dyskutujemy merytorycznie i z poszanowaniem. Nie ma sensu się kłócić czy obrażać wzajemnie. Nie liczyłbym na uzyskanie licencji (która de facto jest łatwa do uzyskania) przez zagraniczne podmioty. Gadanie o teoriach spiskowych nie mają sensu.

L 72

loozer21

Użytkownik
To sprawdzone info z tym bet365?
Jutro będzie sprawdzone info jak oficjalnie pójdzie mailing. Mam potwierdzenie od dwóch informatorów, którzy pracowali w bet365 /Marcin

al_capone 29K

al_capone

Gangster
&quot;Maltańczycy&quot; mają się dobrze, na razie uciekają pozostali. Bet-at-home póki co twardo mówi, że będą działać w kwietniu.
Zwróć uwagę, że o wyjściu z danego rynku decyduje zarząd spółki, a nie support. Oni mają za zadanie uspakajać graczy, że legalnie działającą firmą, na licencjach itd.
Nawet managerowie nie wiedzą jaka będzie ostateczna decyzja w sprawie regulacji firmy na rynku Polskim.

kraher 306

kraher

Użytkownik
Reszta bukmacherów, którzy nie zablokują polskich graczy, wyjdzie z naszego rynku po 1 lipca.
Ludzie przestraszą się komuniku ze strony Ministerstwa Finansów i ruch w interesie spadanie o 90%. Wtedy zagranicznym bukom nie będzie opłacało się utrzymywać supportu dla garstki odważnych.
Poza tym tak jak już Wam to wcześniej pisałem, będą narażeni na procesy ze strony polskiego legislatora, co może się dla nich zakończyć dotkliwymi karami a być może nawet utrata licencji.

acetate 474

acetate

Użytkownik
Czyli zostaje albo kombinowanie, albo czekanie az ta ustawa... zostanie zmieniona, czyli nie wiadomo ile.
Ciekawe jest to, ze niby nie ma tej notyfikacji a prawie wszyscy sie wynosza? To jest zastanawiajace.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom