Moja w toku, ale dochodzenie trwa już 4 miesiąc, a miałem status świadka, więc może już umorzyli (z natury trwa 2-3 miesiące) - a wtedy nie ma obowiązku informowania mnie o tym fakcie. Przez ten czas chociaż by mnie przesłuchali a tu cisza. Za pół miecha kończy mi się blokada na przelew z buka, więc pewnie odzyskam w końcu środki. Nie dziwie im się, bo jak udowodnić grę w Polsce? Nic prócz przelewu/ów nie mają. To jest trochę martwe prawo. Zaocznie niby mogą Cię skazać, ale wystarczy że się odwołasz i wyrok traci moc i muszą zbierać mocniejsze dowody. Pierwsze co zrobię to zamknę konto w banku-donosicielu. Nie mają żadnych dowodów na granie w PL a donoszą prokuraturze mendy.ja miałem sprawę, zapłaciłem 1000 zł i działam tylko w tzw legalnych bukmacherach. Możecie się śmiać, że się boję itp, ale przynajmniej mam spokojną głowę.
Raczej jest od dłuższego czasu.A czy wiadomo kiedy mniej więcej powinna być notyfikacja dla tej ustawy?
Nie ma notyfikacji. Większość buków zagranicznych czeka z decyzjami na notyfikację bądź jej brak.Raczej jest od dłuższego czasu.
Podobno czekamy do końca marca. No i nie zapominajmy, iz poslowie Kukiz walczą o to, aby ta ustawa nie weszła w kwietniu.A czy wiadomo kiedy mniej więcej powinna być notyfikacja dla tej ustawy?
Kukizy bez pozwolenia wszechprezeza to sobie mogą pogadać ????Podobno czekamy do końca marca. No i nie zapominajmy, iz poslowie Kukiz walczą o to, aby ta ustawa nie weszła w kwietniu.
Wątpię aby odpowiadał za przestępstwo skarbowe, wskazuje na to kwota grzywny.jak rozumiem wtedy obyło się także bez wpisu do KRK ?
Może i walczą, ale to zagrywka pod publikę, przesunięcie terminu wejścia w życie ustawy wymagałoby kolejnej ustawy nowelizującej, przyjętej większością głosów w trybie pilnym - nie do zrealizowania w ciągu najbliższych 24 dni.poslowie Kukiz walczą o to, aby ta ustawa nie weszła w kwietniu.
Mylisz pojęcia.Ustawa została notyfikowana KE,
Jasne, bo wtedy to był przecież jedynie projekt Ustawy a nie obecny jej tekst ostateczny po podpisaniu go przez Prezydenta - zatem dopiero jako taki końcowy tekst Ustawy ponownie został wysłany do KE i państwa członkowskie mogą wnieść tu swoje ew. zastrzeżenia.Mylisz pojęcia.
Została notyfikowana KE 29 lipca 2016 - czyli zgłoszona do notyfikacji.
Spadłem z krzesła. Hahahhahaha.@doradcapr>> z pewnym zażenowaniem stwierdzam, że kolejny już raz wypowiadasz się w tym wątku w sposób wręcz Cię dyskwalifikujący jak na kogoś, kto zawodowo zajmuje się problematyką Ustawy i oferuje użytkownikom forum swoje usługi z tego zakresu.