>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Nie wydaje mi się, żeby ktoś tutaj z utęsknieniem czekał na wejście polskich firm do internetu.
Jak dla mnie to UC może ich blokować przez następne 10 lat.
Ja czekam. Uważam, że taka fortuna albo milenium mają fajną ofertę i kursy nawet po odliczeniu podatku są atrakcyjne. Zwłaszcza jak weźmie się pod uwagę inne zakłady niż zwykłe AKO. Choć oczywiście, może nie na piłkę nożną i zakłady 1X2 na główne ligi ;)

macready 56

macready

Użytkownik
Ministerstwo Finansów prowadzi również prace zmierzające do zawarcia umów o wymianie informacji podatkowych z krajami, które stosują szkodliwe praktyki podatkowe i oferują podatnikom pełną tajemnicę bankową - poinformował Grabowski. Umowy o wymianie informacji podatkowych zostaną w najbliższym czasie zawarte z takimi krajami jak: Monako, Gibraltar, Kajmany, San Marino, Andora, Wyspy Dziewicze, Bermudy, Liberia, Turks &amp; Caicos Islands, Montserrat, Anquila, Dominika, Grenada, Belize.
27 listopada 2011 r. weszła już w życie umowa z wyspą Man, 2 grudnia 2011 r. została podpisana umowa z Jersey, a 6 grudnia 2011 r. z Guernsey.

http://podatki.onet.pl/mf-renegocjuje-umowy-miedzynarodowe-by-zbierac-inf,19925,5005649,1,agencyjne-detal

wyspa Man czyli Isle of Man - siedziba Neteller (ktory zawsze był uznawany za bezpieczniejszy niz skrill)

O 0

oojahoo

Użytkownik
Rozmawiałem dziś przez chwilę na czacie online z Fortuną i Pani nie potrafiła mi podać konkretnej daty uruchomienia zakładów online ani nawet przybliżonej daty. Albo była trochę niedoinformowana albo sami nie wiedzą kiedy wprowadzą zakłady internetowe.

P 0

predator12

Użytkownik
Napisałem do Totomixa oto odpowiedź:
Witamy,

Spodziewamy się przyznania licencji w najbliższym czasie, o czym niezwłocznie Państwa poinformujemy.
Do tego czasu zachęcamy do odwiedzin punktu Totolotek.

Pozdrawiamy,

Dział Obsługi Klienta
Jeśli potrzebujesz pomocy skontaktuj się z nami:
T: 22 321 03 40 - w godzinach:
Pon.: 10.00 - 18.00,
Wt-Pt.: 9.30 – 19.30,
Sob.-Ndz.: 9.30 – 18.30

[M] www.totolotek.pl
Na stronie Fortuny podają dziś,że otrzymali zezwolenie i rozpoczynają działalność.

K 0

koniki

Użytkownik
Witam
Jak wszyscy wiemy, jutro ambasador w Tokio ma podpisac umowe międzynaradową ACTA. Moje pytanie jak to odnosi sie do naszej gry w internetowych firmach bukmacherskich. Czy strony zostana zablokowane ?

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Witam
Jak wszyscy wiemy, jutro ambasador w Tokio ma podpisac umowe międzynaradową ACTA. Moje pytanie jak to odnosi sie do naszej gry w internetowych firmach bukmacherskich. Czy strony zostana zablokowane ?
... a w zw. z jakim niby nieposzanowaniem praw własności intelektualnej?

Tutaj sobie może wpierw poczytaj, subiektywne spojrzenie o co biega w ACTA i co to takiego w ogóle jest ...
http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&amp;amp;id=1090

K 0

koniki

Użytkownik
Strony z zakładami internetowymi sa nielegalne, a jeżeli państwo będzie mialo narzędzia do blokowania takich stron to mysle, że będzie moglo to zrobić.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Strony z zakładami internetowymi sa nielegalne, a jeżeli państwo będzie mialo narzędzia do blokowania takich stron to mysle, że będzie moglo to zrobić.
Obiektywnie (a nie subiektywnie wg tzw. państwa) strony z zakładami są legalne, ponieważ firmy są legalne, płacą podatki legalnie itp., itd ...
Natomiast, jeśli &quot;państwo&quot; będzie chciało je zablokować to zrobi to na podstawie odrębnych swoich przepisów od ACTA. Nie nawiąże przecież do łamania własności intelektualnej w przypadku bukmacherki.
Chyba, że dopatrzy się jakiegoś nielegalnego (zamieszczonego bez zgody autora) obrazku lub innej treści a naruszającej, łamiącej &quot;prawo własności intelektualnej&quot;, na stronie internetowej buka ???? .
Jednym zdaniem: wierzę, że &quot;państwo&quot; ma olbrzymią na to chęć i jest w stanie tak jak np. USA blokować strony bukmacherskie ale z inną do tego podstawą prawną niż ACTA.

marian78 20

marian78

Użytkownik
jeżeli poblokowaliby za dużo stron z końcówką .com
to wydaje mi się iż bardzo liczna rzesza Polaków po prostu wyjechałaby z Polski
a tego chyba nikt nie chce, a najbardziej rząd nie chcieć powinien rząd

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
jeżeli poblokowaliby za dużo stron z końcówką .com
to wydaje mi się iż bardzo liczna rzesza Polaków po prostu wyjechałaby z Polski
a tego chyba nikt nie chce, a najbardziej rząd nie chcieć powinien rząd
... ale w jakim celu miałaby wyjechać?! W poszukiwaniu domen .com czy za chlebem ;)?

orinar 18

orinar

Użytkownik
Mam pytanie do znawcow tematu ????
Obecna sytuacja zwiazana z nowym prawem hazardowym staje sie coraz bardziej trudna dla zwykłego gracza...
Wpadlem ostatnio na ciekawy pomysł, a mianowice ????
Mam bardzo dobrego znajomego w Anglii, ktory moglby mi uzyczyc swojego konta.
Czy istnieje mozliwosc gry na jego rachunek, wypłata na jego konto w Angli a nastepnie legalny przelew na moj rachunek bankowy z jego konta?
Przelewy wykonywal by raz w miesiacu... a US nie moglby sie jakos doczepic do ilosci srodkow przelewanych na moje konto poniewaz znajomy zarabia krocie...
istnieje taka mozliwosc? prosze powazne odpowiedzi i z gory dziekuje ????

bludek 367

bludek

Użytkownik
Przelewy wykonywal by raz w miesiacu... a US nie moglby sie jakos doczepic do ilosci srodkow przelewanych na moje konto poniewaz znajomy zarabia krocie...
Tylko z ich punktu widzenia: dlaczego Twój znajomy przesyła Ci swoje pieniądze?

Wielkiego pojęcia nie mam, ale przy wyższych kwotach pewnie podejdzie to pod darowiznę i też trzeba będzie zapłacić podatek. Musiałbyś doczytać o darowiznach, o jakie kwoty dokładnie chodzi i jak wygląda sprawa odprowadzania podatku.

orinar 18

orinar

Użytkownik
Tylko z ich punktu widzenia: dlaczego Twój znajomy przesyła Ci swoje pieniądze?
Moja mama prowadzi z nim firme, wiec zawsze jakis punkt zaczepienia jest ????
Bylo by wytlumaczenie dlaczego kase przesyła :razz:

kwoty w granicach 500-1500funtow (troche zawyzyłem ale KTO WIE :cool:)

A co do darowizny to poczytam o tym ????

dzieki ????

marian78 20

marian78

Użytkownik
kwoty rzędu 1000 funtów miesięcznie to żadne kwoty
nikt tego nie będzie sprawdzał i nawet nie żartujcie że banki będą zwracaly uwagę na takie kwoty bo to jest po prostu ... śmieszne, niedorzeczne, groteskowe i żałosne itd
gdyby banki zwracaly uwagę na każde większe przelewy, to świat nic innego by nie robił, tylko połowę populacji świata siedziałoby nad wyjaśnianiem tych podejrzanych przelewów
bank przelewów rzędu 5000 zł zł ma w Polsce przez jeden dzień pewnie z kilkanaście tysięcy

bludek 367

bludek

Użytkownik
Moja mama prowadzi z nim firme, wiec zawsze jakis punkt zaczepienia jest
Ty jesteś poważny? Taki &#39;punkt zaczepienia&#39; to idealny sposób, żeby w*ebać kogoś w kłopoty. Jeśli Twoja mama prowadzi z Nim firmę to dlaczego pieniądze trafiałyby na Twoje konto? Zresztą na jakie konto by nie trafiały, to przecież z &#39;firmowych pieniędzy&#39; też trzeba się rozliczać, prowadzić księgowość itd., a ty wymyślasz jakieś przelewy na boku z których może być więcej problemów niż pożytku.

Niestety żyjemy w świecie w którym nie możesz swobodnie decydować o swoich pieniądzach i jeśli już chcesz kombinować to tak, żeby nie narobić sobie problemów, bo inaczej gra jest nie warta świeczki.

buk-katowice 59

buk-katowice

Użytkownik
Zamiast siedzieć i rozmyślać nad hazardem weź się za naukę fachu od mamy, języka angielskiego i wtedy będziesz zarabiał krocie a nie przepie... ciężko zarobione pieniądze rodziców:grin:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom