>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
B 6

bonusbet

Użytkownik
Nie liczyłbym na to. Gowin zrobi to co mu będzie kazał Kaczyński, nawet jeżeli się z tym nie zgadza. To polityka, tak to działa. Gowin popalił za sobą wszystkie mosty. Jedynym jego schronieniem politycznym jest PIS. Bez tego będzie politycznym trupem, więc nie ma wyjścia. Gowin zagłosuje za przyjęciem projektu Ministerstwa Finansów. To pewne.

A 0

arosbetos

Użytkownik
no oki, ale trochę jego reputacja została nadszarpnięta i ambicje, i to chyba 1 raz w tym sejmie sa dwa projekty tej samej partii, pozatym Gowin na pewno uległał juz w tym sejmie wiele razy bo nie sadze ze w duchu popierał ustawe rolna czy policyjna czy wchodzenie w tak duzy konflikt z trybunałem konstytucyjnym to nie jest typ żołnierza pisu mimo wszystko

A 294

art300

Użytkownik
Turniej pokera każdorazowo zgłaszany do kierownika urzędu celnego.
W PRL-u by tego lepiej nie wymyślili.
Sprawdza się zasada, że dać kretynom demokrację, to sami się skują i wyrzucą kluczyki do kajdanek.

B 6

bonusbet

Użytkownik
@arosbetos
W pełni się z Tobą zgadzam. Gowin nie jest typowym PIS-iakiem i na pewno nie popiera wielu ruchów Kaczyńskiego. Ale nie ma za bardzo wyjścia. Nie może się postawić. Jeżeli się postawi to będzie to jego polityczny koniec. Dlatego nie mam wątpliwości, że podczas głosowania poprze projekt Ministerstwa Finansów.
Szkoda, że Komisja Europejska nie może nam pomóc. W kwestii bukmacherki jesteśmy bezradni, bo ustawa pozwala na rejestrowanie się w PL podmiotów zagranicznych. Z tego co wiem w takim wypadku KE nie może się przyczepić do tego punktu projektu, jak i do samego blokowania stron.

B 6

bonusbet

Użytkownik
@arosbetos

W pełni się z Tobą zgadzam. Gowin nie jest typowym PIS-iakiem i na pewno nie popiera wielu ruchów Kaczyńskiego. Ale nie ma za bardzo wyjścia. Nie może się postawić. Jeżeli się postawi to będzie to jego polityczny koniec. Dlatego nie mam wątpliwości, że podczas głosowania poprze projekt Ministerstwa Finansów.

Szkoda, że Komisja Europejska nie może nam pomóc. W kwestii bukmacherki jesteśmy bezradni, bo ustawa pozwala na rejestrowanie się w PL podmiotów zagranicznych. Z tego co wiem w takim wypadku KE nie może się przyczepić do tego punktu projektu, jak i do samego blokowania stron.

A 0

arosbetos

Użytkownik
no nie wiem cos Gowin musi ugrac w sejmie dla tozsamosci tutaj widac szanse wlasnie w drobnej sprawie, wiadomo nie fudamentalnych PIsu

S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
Obserwuje caly ten temat dokladnie od miesiaca.

Nie liczylbym na pomoc w kwestii bukmacherki od KE. Z prawnego punktu widzenia Komisja Europejska, z tego co wiem, nie moze sie czepic podatku obrotowego w wysokosci 12%. Blokowanie stron? A dlaczego KE mialaby sie na to nie zgodzic, w innych krajach dala na to przyzwolenie.

W lepszej sytuacji sa za to pokerzysci. Oni moga cos jeszcze ugrac. Dlaczego? Otoz dlatego, ze KE jest przeciwnikiem tworzenia monopoli panstwowych.
Chyba koledze chodzilo o 12% od kazdego zawartego zakladu bo podatek obrotowy to zupelnie co innego....

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...] Gowin zagłosuje za przyjęciem projektu Ministerstwa Finansów. To pewne.
Pal licho, że piszesz to w sposób autorytatywny. Napisałeś jednak w sposób taki, jakbyś siedział w głowie Gowina.
Pewna jest tylko śmierć. I może jeszcze podatki. Wiele nie wiesz.

A 294

art300

Użytkownik
Nie liczylbym na pomoc w kwestii bukmacherki od KE.
Według prawa UE, państwa mają względną swobodę w regulacji przepisów hazardowych, jednak przepisy te muszą być:
- konieczne
- proporcjonalne
- niedyskryminujące
- spójne
Konia z rzędem temu, kto potrafi powiedzieć, jak zinterpretują polski gniot urzędasy z KE. Wystarczy, że będą chcieli szczegółowej poprawki, a już ustawa czeka drugie 3 miesiące. Razem 6 miesięcy.
Dla nas chyba byłoby najlepiej, gdyby nasi coś w ustawie spieprzyli, KE się do tego przyczepiła, a nasi by to olali. I to jest możliwe.
Wówczas buki mają pretekst, aby nie banować Polaków i sytuacja się nie zmienia.

B 6

bonusbet

Użytkownik
Pal licho, że piszesz to w sposób autorytatywny. Napisałeś jednak w sposób taki, jakbyś siedział w głowie Gowina.

Pewna jest tylko śmierć. I może jeszcze podatki. Wiele nie wiesz.
Obyś miał racje. Ale sam Gowin w wywiadach mowil, ze projekt MFu jest z dwojga zlego lepszy niz obecny stan rzeczy ;) Po drugie, Gowinowi oplaca sie byc bycie poslusznym wobec prezesa Kaczynskiego - wiecej na tym ugra.

B 6

bonusbet

Użytkownik
Zgadza sie, byla na ten temat duza dyskusja - w zasadzie caly czas trwa - z ludzmi Gowina na twitterze na koncie &quot;@bonusbukmach&quot;

Pare ciekawych watkow zwiazanych z ustawa hazardowa chlopaki poruszyli.

C 445

cristovao

Użytkownik
Ja bym teraz pisał do Kukiza, naświetlił mu temat i jego kolegom z klubu w Sejmie, musimy mieć jakieś poparcie dla lepszego prawa ale widzę, że każdy chyba już gwiżdże na to...

tommy83 298

tommy83

Użytkownik
nie wiem co ma zmienic &#39;naswietlenie tematu kukizowi&#39; - przeciez pis ma wiekszosc i uchwala to, co chce.
czas sie pogodzic, ze nadchodzi prl bis.

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
nie wiem co ma zmienic &#39;naswietlenie tematu kukizowi&#39; - przeciez pis ma wiekszosc i uchwala to, co chce.
czas sie pogodzic, ze nadchodzi prl bis.
Moim zdaniem nie wszystko stracone , ze wszystkich stron słychać że KE raczej nie notyfikuje w takim kształcie tej ustawy, a ze słów Janczyka jasno wynika że oni bardzo chcą ją notyfikować. Bez notyfikacji buki się nie wycofają , więc w momencie gdyby KE zmasakrowała tą ustawe , być może PiS pójdzie po rozum do głowy. Nie jest to niemożliwe. Jedno jest pewne bez notyfikacji ta ustawa praktycznie nie obowiązuje. Janczyk kilkukrotnie gadał że nie chcą popełnić błędu PO , gdzie brak notyfikacji doprowadził to jakichś kosmicznych absurdów. KE raczej nie zaakceptuje ustawy rodem z Korei .

G 0

greglm

Użytkownik
Takie teksty nie pomagają:
http://wyborcza.biz/biznes/1,147754,20424361,mniej-szarej-strefy-w-hazardzie-co-da-budzetowi-dodatkowe-miliardy.html#BoxBizLink
&quot;Pokerzyści zadowoleni&quot; - no jasne, takie rzeczy się pisze, kiedy się nie sprawdza zupełnie nic nad czym się pracuje.
Zawsze mnie też ciekawi ten fragment z blokowaniem stron i płatności:
Blokowanie stron internetowych oferujących gry hazardowe bez wymaganego zezwolenia stosują Francja, Hiszpania, Włochy, Holandia, Estonia, Rumunia, Łotwa, Austria, Belgia. Blokowanie płatności - Litwa, Łotwa, Estonia - zwracają uwagę autorzy projektu z resortu finansów.
Argumentowanie przykładem innych krajów jest o tyle śmieszne, że nigdzie nie wprowadzono tak restrykcyjnych przepisów. Ta lista uwzględnia kraje, gdzie blokowanie wprowadzono teoretycznie -ale ono w ogóle nie działa.
We Francji i Włoszech podobno tak świetnie działa, że część graczy uciekła do szarej strefy.
Holandia - Ci to chyba nawet jeszcze nie wprowadzili w życie nowej ustawy.
Austria - tam świetnie działa chyba, Austriacy przykładowo w pokera grają w najlepsze.
Litwa (+ Węgry) - wprowadzone, operatorzy pozmieniali domeny :cool:, wszyscy grają w pokera.

K 102

kristo45

Użytkownik
Wcześniej napisałeś, że nikt w praktyce nie zastosował blokad. A co z Belgią i Estonią?
Przeczysz sam sobie.
P.S. No i co w w.w. ktrajach nikt nie gra u bukmacherów czy w pokera po wprowadzeniu tych &quot;sensownych rozwiązań&quot;?

G 0

greglm

Użytkownik
Wcześniej napisałeś, że nikt w praktyce nie zastosował blokad. A co z Belgią i Estonią?
Przeczysz sam sobie.
P.S. No i co w w.w. ktrajach nikt nie gra u bukmacherów czy w pokera po wprowadzeniu tych &quot;sensownych rozwiązań&quot;?
Chodziło mi o pokazanie, że argument rządowy &quot;bo inni blokują, to my podkreślmy, że korzystamy z podobnych wzorców i też zablokujemy&quot; jest śmieszny, bo gdy się wgłębić w to jak to działa w praktyce, to już przykłady różnych krajów nie są takie oczywiste.

F 40

fly198

Użytkownik
to prawda wszedzie są blokady , np w uk jest zablokowany pinnacle,sbobet ale jest za to duzo innych bukmacherow dostepnych np bet 365 wiec tak argumentacja ze blokujemy my bo blokuja inni nie jest na miejscu , oni sie poprostu na tym nie znaja

C 445

cristovao

Użytkownik
taka ciekawostka, przy okazji wpadną gracze hazardowi, sprytne pomyślane
ustawa antyterrorystyczna - rejestr stron zakazanych z hazardem
darmowe konta bankowe - śledzenie przepływu pieniędzy
http://antyweb.pl/darmowe-konto-bankowe/
Moim zdaniem nie wszystko stracone , ze wszystkich stron słychać że KE raczej nie notyfikuje w takim kształcie tej ustawy, a ze słów Janczyka jasno wynika że oni bardzo chcą ją notyfikować. Bez notyfikacji buki się nie wycofają , więc w momencie gdyby KE zmasakrowała tą ustawe , być może PiS pójdzie po rozum do głowy. Nie jest to niemożliwe. Jedno jest pewne bez notyfikacji ta ustawa praktycznie nie obowiązuje. Janczyk kilkukrotnie gadał że nie chcą popełnić błędu PO , gdzie brak notyfikacji doprowadził to jakichś kosmicznych absurdów. KE raczej nie zaakceptuje ustawy rodem z Korei .
pisałem już to wcześniej, to, że nie ma notyfikacji to nie oznacza, że oni nie założą blokady a teraz jak jest? nie ma notyfikacji i rynek sobie śmiga normalnie więc założą blokadę nie przejmując się notyfikacją, KE coś tam stwierdzi ale po jakim czasie 2-4 latach? obecny stan rzeczy bez notyfikacji trwa od 2009 i co się zmieniło? jakby założyli w 2009 blokady to one by do teraz obowiązywały i byłyby uciążliwe dla graczy
ja już się wycofuję ze zdania, że KE może coś pomóc albo wymusić na PL korzystniejsze zmiany, jesteśmy w ciemnej dupie

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom