Wyrok był 17 grudnia 2015 roku tak wynika z tego pokazanego pisma.Musiałeś dostać wcześniej wyrok bo to jest wezwanie do zapłaty po uprawomocnieniu się wyroku.
Dlatego napisałem że powinien dostać wyrok w formie listu,nie został wniesiony sprzeciw i konsekwencją jest wezwanie do zapłaty.Wyrok był 17 grudnia 2015 roku tak wynika z tego pokazanego pisma.
Jeżeli uchybiono procedurze dostarczenia pisma sądowego, możesz wnioskować o przywrócenie terminu.właśnie odebrałem wezwanie do zapłaty z Sądu.
Hmm, nie mam pojecia. W ogóle tego zestawienia nie widziałem, bo nie dostałem do wglądu, ale zgadzało się to z sumą wplat i wyplat wiec na pewno mieli historie do 2015.Witam, uważasz, że urząd celny wszedł sam na Twoje konto bankowe i stąd mają przelewy do 2015 roku? Czy po prostu urząd celny zdobył wszystkie przelewy tego rachunku bankowego którego właścicielem był bah do konca 2015 roku?
U mnie sąd nie znalazł podstaw do wydania wyroku nakazowego, później otrzymałem akt oskarżenia i wtedy odpowiedziałem - w 3 egzemplarzach: 1 dla sądu, drugi dla UC i trzeci potwierdzenie dla Ciebie.Dzisiaj przyszedł mi wyrok nakazowy razem z odpisem aktu oskarżenia i oczywiście będę składał sprzeciw od tego wyroku, ma ktoś może wzór pisma takiego sprzeciwu? Odrazu chciałbym złożyć odpowiedź na akt oskarżenia i w tej odpowiedzi wnioskować o umorzenie postępowania coś na wzór tego co wrzucał tutaj raffc. Rozumie że w biurze podawczym składam razem sprzeciw od wyroku nakazowego i odpowiedź na akt oskarżenia? I jeszcze pytanie w ilu egzemplarzach złożyć odpowiedź na akt oskarżenia bo ktoś tutaj pisał że jeden idzie do sądu a drugi sąd przesyła do urzędu celnego.
Dzwoń do sądu i sprawdzaj, bo inpost może zawalić zawsze... ciekawe co tak sie przeciąga.Kurczę wy macie już uniewinnienia, jakieś konkretne daty rozpraw a ja czekam już nie wiadomo ile, dzwonię do sądu tydzień w tydzień i zero. Ciągle nie ma daty wyznaczonej rozprawy bądź daty posiedzenia sądu. Sprawa mi się ciągnie od maja zeszłego roku....i chyba jeszcze sobie poczekam.
Pozostaje kilka spraw do ustalenia. Czym uzasadnili to wezwanie? Przedstawili ci artykuł np. 107 par. 2? Jestes podejrzany? Miałeś w ogóle konto na bet In home?Witam,
czytam posty o tej sprawie, ale nigdzie nie mogę spotkać się z przypadkiem podobnym do mojej sytuacji. Dzisiaj przyszli do mnie 3 pracownicy UC z żądaniem wydania komputera, laptopa, tableta itp. Dysponowali postanowieniem prokuratury na temat żądania tego wydania oraz możliwości przeszukania. Oznajmili, że mogę odmówić, ale i tak zabiorą sprzęty. I najdziwniejsze jest to, że był to mój absolutnie pierwszy sygnał o takiej sprawie, do tej pory nie wiedziałem, że wszczęto wobec mnie jakieś postępowanie.
Ci pracownicy również byli zdziwieni moim zaskoczeniem - powiedzieli, że raczej nie spotkali się z taką sytuacją, że ktoś nie był przesłuchany lub chociaż nie dostał jakiegoś pisma...
Teraz nie wiem jaką postawę przyjąć. Liczne porady podają, że przelewy bankowe nie są wystarczającym dowodem, ale mi zabrano komputer i pewnie tam zabezpieczą dowody na moją grę... Czy ktoś z Was miał zabrany komputer?