Jak dotąd nie odnotowano takie przypadku.thx, a jakaś firma zamknęła wszystkie usługi hazardowe dla pl, czy na razie same buki lecą?
poker też tam poleciał?Ladbrokes
Kiedy otrzymałeś to wezwanie?Witam wszystkich.
Jak większość, również otrzymałem zaproszenie do UC, w skrócie podejrzany o popełnienie przestępstwa skarbowe z art. 107 $ 2 Kks
Po przeczytaniu swoich praw i przedstawieniu zarzutu gdzie "rzekomo ???? " uczestniczyłem w zakładach bukmacherskich od 25 lipca 2011 do któregoś tam lutego 2012 na podstawie jakichś tam wydruków z przelewami (nie oficjalne wydruki z banku, tylko dane na osobnej stronie, tyle udało mi się dojrzeć) postawiono zarzut z w/w paragrafu. Nie potrafie powiedzieć czy mieli tylko wpłaty, czy wypłaty (bank WBK) też gdyż Pani prowadząca mi tego nie przedstawiła, ale zażądałem uzasadnienia, które mam otrzymać pocztą. Mina pani aspirant i pytanie dlaczego sie nie przyznaje bezcenne, oczywiście tak juz poza sprawą stwierdziła ze dosyć dobrze się doinformowałem w internecie ????
Do winy się nie przyznałem i odmówiłem składania wszelkich wyjaśnień w tej sprawie i odpowiedzi na wszelakie pytania.Sprawa oczywiście trafi teraz do sądu i na 99% zakończy się wyrokiem nakazowym z grzywną, od którego nie omieszkam napisać sprzeciwu. Czy ktoś już może pisał taki sprzeciw z obecnych tutaj użytkowników ?
I jak sprawa wygląda ?Witam wszystkich.
Jak większość, również otrzymałem zaproszenie do UC, w skrócie podejrzany o popełnienie przestępstwa skarbowe z art. 107 $ 2 Kks
Po przeczytaniu swoich praw i przedstawieniu zarzutu gdzie "rzekomo ???? " uczestniczyłem w zakładach bukmacherskich od 25 lipca 2011 do któregoś tam lutego 2012 na podstawie jakichś tam wydruków z przelewami (nie oficjalne wydruki z banku, tylko dane na osobnej stronie, tyle udało mi się dojrzeć) postawiono zarzut z w/w paragrafu. Nie potrafie powiedzieć czy mieli tylko wpłaty, czy wypłaty (bank WBK) też gdyż Pani prowadząca mi tego nie przedstawiła, ale zażądałem uzasadnienia, które mam otrzymać pocztą. Mina pani aspirant i pytanie dlaczego sie nie przyznaje bezcenne, oczywiście tak juz poza sprawą stwierdziła ze dosyć dobrze się doinformowałem w internecie ????
Do winy się nie przyznałem i odmówiłem składania wszelkich wyjaśnień w tej sprawie i odpowiedzi na wszelakie pytania.Sprawa oczywiście trafi teraz do sądu i na 99% zakończy się wyrokiem nakazowym z grzywną, od którego nie omieszkam napisać sprzeciwu. Czy ktoś już może pisał taki sprzeciw z obecnych tutaj użytkowników ?
Kiedy otrzymałeś to wezwanie?
Świetne pytania :browar565:I jak sprawa wygląda ?
Moje pytanie ma na celu dowiedzenie się tego czy akcje US są kontynuowane.Świetne pytania :browar565:
UC raczej Chyba nie sądzisz, że nie są kontynuowane i dali sobie spokój ? ????Moje pytanie ma na celu dowiedzenie się tego czy akcje US są kontynuowane.
A jaki argument przemawia za tym, byś nie ponosił odpowiedzialności? KKS przewiduję odpowiedzialność karną sprawcy za czyn popełniony na terytorium Polski. Przez sprawcę nie rozumie się tylko obywatela Polskiego, lecz także cudzoziemca. Więc jeżeli cudzoziemiec wypełnia znamiona czynu zabronionego na terytorium Polskim, to odpowiada zgodnie z KKS. Różnica w stosunku do obywatela polskiego może przejawiać się w kwestii postępowania wykonawczego, ale to już inna historia.Witaj! Jeśli gram na stronach internetowych (prz. William Hill lub Marathonbet) z terenu Polski, posiadam konto w polskim banku, płacę podatki ale nie jestem obywatelem, to czy może być mnie ukarano za to, że korzystam z tych stron. Pozdro
Tu sprawa jest bardziej złożona i nie wygląda to bynajmniej tak jak to opisujesz ...A jaki argument przemawia za tym, byś nie ponosił odpowiedzialności? KKS przewiduję odpowiedzialność karną sprawcy za czyn popełniony na terytorium Polski. Przez sprawcę nie rozumie się tylko obywatela Polskiego, lecz także cudzoziemca. Więc jeżeli cudzoziemiec wypełnia znamiona czynu zabronionego na terytorium Polskim, to odpowiada zgodnie z KKS. Różnica w stosunku do obywatela polskiego może przejawiać się w kwestii postępowania wykonawczego, ale to już inna historia.
Czyli Twoja opinia ogranicza się do negowania i tyle. Argument poproszę. Konkretny przepis KKS który stanowi, że jest tak jak mówisz.Tu sprawa jest bardziej złożona i nie wygląda to bynajmniej tak jak to opisujesz ...
zacznijmy od tego, że William Hill wycofał oferty zakładów bukmacherskich dla rezydentów Polski (dziwne bo jak ostatnio pojawiła się ta info to przy rejestracji w kraju Polska było obok tego w nawiasie (zakłady bukmacherskie wycofane dla rezydentów Polski), teraz jest tylko PolskaWitaj! Jeśli gram na stronach internetowych (prz. William Hill lub Marathonbet) z terenu Polski, posiadam konto w polskim banku, płacę podatki ale nie jestem obywatelem, to czy może być mnie ukarano za to, że korzystam z tych stron. Pozdro