pluszowymis
Użytkownik
forum mecz ma nieporównywalnie mniej użytkowników a aktywnych to już całkiem nie wiele, chyba jest różnica między 120 tysięcy a 20 tysięcy, ogarnij się i nie kłóć w oczywistych sprawach, pisząc o milionie uzależnionych pokazałeś swoją wiedze w tym temacie po co to drążysz skoro nie masz racji, nie bardzo sobie chyba zdajesz sprawę z tego co to jest 1 mln ludzi, żaden kraj nie ma tak wysokiego współczynnika uzależniionych od hazardu.
Gdzieś mi się obiło o uszy że w Polsce uzależnionych od Alkoholu to 600/ 900ty, według Ciebie tyle samo jest uzależnionych od hazardu, no bądźmy poważni.
swoje założenia opierasz jedynie na domysłach zero faktów i jakiś oficjalnych badań, pod spodem masz badania Obopu, ja już gdzieś zresztą czytałem że kontakt z takimi zakładami w swoim życiu miała co trzecia osoba w Polsce.
Poczytaj sobie oficajalne dane.
Dobra juz ostatni material bo szkoda bic piane z takimi ludzmi ktorzy nie maja pojecia o czym pisza ????
TNS OBOP: 13% Polaków obstawia bukmacherskie zakłady sportowe
Jak wynika z badań przeprowadzonych przez TNS OBOP, 13% dorosłych Polaków brało kiedykolwiek udział w bukmacherskich zakładach sportowych, co stanowi niemal 5 mln mieszkańców naszego kraju. Istotnie statystycznie częściej są to młodzi mężczyźni. Według opinii respondentów uczestnictwo w zakładach jest dla graczy przede wszystkim atrakcyjną formą rozrywki, sposobem spędzania czasu wolnego.
Wyniki badań TNS OBOP pokazują, że uczestnictwo w zakładach wzajemnych w Polsce kojarzone jest przede wszystkim z piłką nożną. Na tę dyscyplinę sportu wskazało aż 61% Polaków. Według kolejnych 33% obstawianie wyników dotyczy wyścigów konnych. Dla porównania – w Czechach drugi najpopularniejszy jest hokej, natomiast w Wielkiej Brytanii obstawiane są przede wszystkim wyścigi konne oraz rywalizacja chartów.
Istotną rolę zakładów wzajemnych w sektorze rozrywkowym potwierdzają przykłady płynące z dojrzałych rynków Europy Zachodniej. Operatorzy w tych krajach, świadczący usługi legalnie, stanowią źródło korzyści dla społeczeństwa i całej gospodarki państwapłacąc podatki i sponsorując kluby i wydarzenia sportowe. Duże wpływy do budżetu państw europejskich przynoszą również zakłady w Internecie. Mimo to, w Polsce – jako jednym z krajów o najbardziej restrykcyjnych regulacjach sektora zakładów bukmacherskich – obstawianie wyników on-line jest zakazane.