A. Clement -
T. Johansson 2,10
1:3
S. Grosjean-
M. Mirnyi 0:3 5,6
3:1
Andreev I. - Lopez F. 1,85
2:3
Llodra M. - Koubek St. 2,10
0:3
Radwanska A. - Razzano V. Ile setów będzie granych? 3 1,95
2:0
Szavay A. - Krajicek M. 1,75
Azarenka V. - Cibulkova D. 2,80
Co do tych typów no fajnie że Aga łatwo pokonała swoją rywalke, doda jej to pewności siebie w strarciu z Sharapovą. Cibulkowa tak jak pisałem liczyłem na krecz, a że go nie było padła 1. Myrnyi dla mnie totalne zaskoczenie, żeby łatwo oddać 3:1 mecz i to z groszkiem, który nie imponuje od dawna formą.
Robredo T. -
Fish M. 1,95
Robredo jak wiadomo jest totalnie bez formy. Na clayu jeszcze dobrze gra ale na hardzie juz totalna porażka. Od turnieju w Sopocie, 4 mecze na hardzie i 1 wygrana i to z Gicquelem. Fish za to piekny start w New Haven idąc jak burza do finału, gdzie poległ w dwóch setach z Blakiem. Robredo poradził sobie jakos w 1. rundzie z Reynoldsem 3:0, Fish również bez problem 3:0. Fish natomiast gra u siebie, choć amerykanie w tym turnieju odpadają po kolei. Dla mnie napewno
typ dnia.
Fyrstenberg M./Matkowski M. - Haggard C./Johansson T. 1,45
Kolejna zbieranka stoje na drodze naszym deblistą. Johansson myśle że bardziej skupi się na singlu. Napewno nie bedą tak zgrani jak nasi zawodnicy. A warto zwrócić uwage że Frytka i Matka nie mają przeważnie problemów z pokonaniem debli łączonych na szybko, przeważnie odpadają z deblem z czołowej 6.
Youzhny M. - Kohlschreiber P. 1,3
Dobry kurs na dołożenie do kuponu. Michaił pokazał w 1. rundzie że jest w rewelacyjnej formie pokonując Devildera 6:0 6:1 6:2. Kohlschreiber wygrał w 3 setach z Zabaletą, niby nie lada wyczyn ale jednak argentyczńczyk nie stawiał dużego oporu i z łatwością dał sie przełamywać. Philipp jest bardzo ułożonym zawodnikiem nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Jesli zawodnik jest słabszy to wygrywa z nim, jesli silniejszy przegrywa. Nie sprawia wielu niespodzianek. Dlatego myśle że Youzhny powinien poradzić sobie z niemcem.
Srebotnik K./Sugiyama A. - Krajicek M./Radwanska A. 1,35
Bardzo doświadczony debel przeciwko parze Krajicek/Radwańska. Jedyną z tych czterech zawodniczek, która gra jeszcze w singlu jest Aga. Mysle że bardziej skupi sie ona na pojedynku z Sharapovą będzie chciała odpocząć i pojedynek bedzie krótki. Moim zdaniem doświadczone deble z takimi przeciwniczkami nie mają szans.
T. Henman - Tsonga 1 1,8
Ostatni Wielki Szlem Henmana. W bardzo dobrym stylu go rozpoczął pokonując w 1. rundzie Turnusova 3:1. Tsonga wygrał z Hernandezem 3:0. Mysle jednak że nie jest on tej klasy graczem co Anglik. Bierze udział w Wielkich Szlemach ale rzadko go widać w turniejach
ATP. Moim zdaniem będzie Tim będzie chciał bardzo dobrze wypaść w tym turnieju i jesli nadarza mu się taka okazja przejścia do następnej rundy, nie zrezygnuje z niej.