Pablo Carreno win @2,90 Pinnacle Sports ( This is the end US OPEN Jerzy )
Jerzykowi ledwo udaje się utrzymać pozytywne wyniki w tym sezonie, z zaledwie 9/8 na kortach twardych i 24/22 . Ostatnio wydaje się, że nieco jego gra się poprawiła, ale moim zdaniem po takim kursie nie można go grac ( moje zdanie.... )
Ostatnio zauważyłem że, robi dużo niewymuszonych błędów, podwójnych błędów na serwisie itp.
A jak początek mu nie wyjdzie i dojdą jego "problemy psychiczne".
To nie widzę go w roli zwycięzcy.
Carreno-Busta gra lepiej na glinie, robi to częściej, ale ostatnio udowodnił, że nie zapomniał jak grać na twardych kortach idąc do ćwierćfinału w Winston-Salem. To nie był przypadek, ponieważ grał bardzo dobrze na twardych kortach na początkach kariery, ale po tym koncentrował się bardziej na glinie.
Jeśli Janowicz nie będzie wstanie zdobywać powoli przewagi na rywalem wykorzystując potencjał który drzemie w jego prawej łapie , może pożegnać się na pierwszej przeszkodzie.
Tak jak to zrobił na Wimbledonie, gdzie przegrał z Ilhanem.
Tiafoe win @3,50 bet365
Amerykański gracz zadebiutuje na US Open.
Powinien być w pełni skoncentrowany, aby pokazać się swoim fanom z dobrej strony. Ostatnio grał dobrze w Winston Salem tam prawie pokonał Bullchiego niestety przegrał po tie breaku w 3 secie.
Jego rywal Troicki w ranking 22, ale w bardzo złej formie, gra straszną kupę.
Od czasu Davis Cup gdzie przegrał po 5 setach z Delbonisem, jakby stracił chęć wygrywania.
A nie wydaję mi się żeby nagle zrobił by się przebłysk i zaczął wygrywać mecz za meczem.
Widzę value.
Marsel Ilhan win @2,20 bet365 ( wczoraj można było pograć po przyjemnym kursie) ZWROT
Stepanek jest teraz na "emeryturze" i jest poza top 200.
W tym roku Radek zagrał zaledwie 6 razy na kortach twardych.
Kondycja jest w opłakanym stanie, nic ciekawego nie może zaoferować ze swojej gry.
W deblu coś tam czasem zagra.
Ale tutaj nie widzę szans. Prawdopodobnie szybko pożegna się z turniejem.
Możliwe że, będzie przeciągać ten pojedynek bo nie sadze aby chciał łatwo przegrać.
Zapału mu nie brakuję, ale im dłużej pojedynek będzie trwać tym gorzej będzie się prezentować.
Ilhan, który znajduje się w pierwszej 100 rankingu
ATP.
Jest dla mnie faworytem. Młody zawodnik stoczył w tym roku 23 pojedynki na twardych kortach i wygrał z nich 13 pojedynków.
To co go różni od Radka to na pewno to że, Marsel gra z najlepszymi tenisistami.
Djoko, Stan czy Kokkinakis gdy się gra z takimi zawodnikami to na pewno ma się większe predyspozycje na zwycięstwo.
Większe zaufanie do swojej gry itp.
Potężny serwis na pewno zrobi dziś różnicę.
Herbert P.H. win @4,33 bet365
Francuski tenisista gra swój najlepszy
tenis w ostatnim czasie.
Herbert to kawał chłopa a jego potężny serwis dał mu ostatnio wygrane z takimi tenisistami jak Stakhovski, Baghdadis, Bedene oraz Carreno- Bustę ( myślę że, taki dorobek robi wrażenie)
Gra agresywny
tenis co w połączeniu z wyżej wymienionym serwisem daję mu klucz do zdobywania pkt. przy swoim podaniu.
Akcja techniczne nie są mu obce, często gra przy siatce i tam prezentuję swoje umiejętności.
Grac Bautiste po takim kursie to dla mnie cyrk!!
Rok 2015 jest dla niego po prostu niewypałem, gra w kratkę, nie może odnaleźć formy.
Wygrał 10 z 20 pojedynków na twardych kortach.
Nie ma nic do zaoferowania, co by mogło wzbudzać niepokój w głowie jego rywala.
Serwis pozostawia wiele do życzenia, często daję się łamać.
Szczególnie z graczami pokroju jego dzisiejszego rywala który jak wspomniałem gra agresywnie.
Co zauważyłem to na pewno to że, lubi grac długie wymiany i czeka na błędy rywali ( to na + ) bo często młodzi tenisiści popełniają błędy chcąc szybko skończyć wymianę.
Dla mnie ogromne value.
Bez analizy:
Lu Y-H. win @2,40 Pinnacle Sports (krecz)
Evgeny Donskoy win @1,61 Pinnacle Sports
Pouillé świetnie zaprezentował się w Hamburgu ( ziemia ).
Jednak na twardych kortach nic ciekawego nie pokazuję.
Jak dla mnie słabo porusza się po na hardzie.
To jest jego główny kłopot.
A jego przeciwnik to jego przeciwieństwo!
Donskoy świetnie czuję się na wcześniej wspomnianej nawierzchni,
grał dużo w 2015r. a jego bilans na tych kortach to 26 win i zaledwie 10 porażek.
Naprawdę świetnie się prezentuję.
Evgeny posiada bardzo dobry serwis, zdobywa nim ogromną ilość pkt.
Agresywna postawa pozwoliła mu dotrzeć do 3 finałów Challenger w tym jeden wygrał oczywiście na hardzie.
Obecna forma Rosjanina oraz niekoniecznie dobra postawa na dzisiejszej nawierzchni jak i mała ilość rozegranych spotkań nie pozostawia mi wątpliwości kto jest faworytem...
Dudi Sela win @1,73 William Hill
Szczerze mówiąc, nie spodziewam się wiele od Cuevasa.
On jest wielkim graczem na glinianej nawierzchni a sezon zdecydowanie umiarkowany, na twardych kortach gra po prostu przeciętne.
Gra na twardych kortach bardzo mało a w dotychczasowych 9 pojedynkach wygrał 2 razy.
To pokazuję że, nie będzie dzisiaj faworytem.
Z drugiej strony Sela zagra dziś na najlepszej dla siebie nawierzchni.
Wygrał challenger W Vancouver z imponującą grą.
Przychodzi w bardzo dobrej formie do Wielkiego Szlema, i z tą formą powinna dla niego być to łatwa przeprawa.
Milos Raonic vs Tim Smyczek under 32,5g @1,87 Unibet
Musimy powiedzieć, że 2015 nie jest rokiem Raonica.
Z powodu urazów nie jest w najwyższej formie.
Dla mnie nie grał tak źle w ostatnich pojedynkach pomimo porażek.
Z meczu na mecz jest coraz lepiej.
Teraz ma doskonałego przeciwnika. Smyzcek jest zupełnie bez formy i przegrywa spotkanie za spotkaniem. Widziałem jego ostatnie starcie i muszę powiedzieć że, grał STRASZNIE .
RAO powinien zamknąć te spotkanie w 3 setach a linia nie powinna zostać przekroczona.
Jo-Wilfried Tsonga vs Jarkko Nieminen under 32,5g @1,82 Pinnacle Sports
Tsonga jest bardzo daleko od jego ostatniej formy z ubiegłego roku, ale pokazał się z dobrej strony w Montrealu, a nawet w Winston Salem.
To jest poważny turniej i Jo nawet w swojej średniej formie nie powinien mięć problemów.
Jego przeciwnik przechodzi na emeryturę, a po raz ostatni grał w (Challenger Tampere) ziemia.
To jego pierwszy mecz na twardych kortach w ostatnim czasie, nie sadze aby nieograny na hardzie zawodnik mógł konkurować z Jo.
Jeremy Chardy win 3:0 @1,40 William Hill
Muszę powiedzieć że, Shane jest całkowicie obcą dla mnie postacią bez rzeczywistego doświadczenia na
ATP.
Dostał dziką kartę,ale nie powinien spowodować większych problemów Chardemu.
Francuz, grał świetnie w dwóch ostatnich turniejach.
Wątpię że, tutaj będzie mieć problem.
Młody przeciwnik powinien mieć duże kłopoty z odbieraniem trudnych piłek zagrywanych przez znacznie lepszego gracza.
Ryan Shane jest obecnie na 1410 miejscu w rnk.
ATP.
David Goffin win @1,29 Pinnacle Sports
Bolleli wracał z przerwy po kontuzji i zagrał swoje pierwsze mecze na twardych kortach w Winston Salem.
Nie było tak źle, ale mam poważne wątpliwości czy jest na takim poziomie żeby tutaj powalczyć. Goffin gra przez cały rok w bardzo solidnej i stabilnej formie. Był bardzo blisko pokonania Djokovica w Cincinnati. Zaczyna
Grand Slam w doskonałej formie i nie sądzę że, walczący Bolleli może zrobić wiele przeciw niemu. Spodziewam się pewnego zwycięstwa Goffin .