kabacik
Użytkownik
Zacytowałem tylko fragment, ale chcę się odnieść do całości ???? A zatem, gdyby nie spojrzeć na Twój typ przed czytaniem analizy, na podstawie analizy wyłania się typ na Rogera ???? I nie ma tu cienia złośliwości (bowiem doceniam Twoje typy i analizy tenisowe). Przywołujesz statystyki w których Fedex jest po prostu lepszy od Djoko. Ponadto, miał trudniejszych rywali, a nie stracił ani jednego seta.i trzymam się tego aż do dzisiaj. Federer nie wygrał Wimbledonu 2014, 2015 i teraz moim zdaniem też nie wygra. Nie piszę tego ponieważ nie chcę zmienić swojego zdania z 2014 roku lecz tutaj widzę zwycięstwo Novaka. To brzmi bardzo komicznie i kolokwialnie ale Federer miał tutaj za łatwo i to może go zgubić. Były momenty jak Wawrinka grał z nim agresywnie i Roger się gubił.
Ja w tym meczu zdecydowanie idę w stronę Federera, stawiałem na Niego przed turniejem, dokładałem w trakcie, postawiłem również przed samym finałem. Moim głównym argumentem jest to, że Federer po prostu jest obecnie w lepszej formie niż Novak. Nie chodzi nawet o stracone sety, nie chodzi o kaliber przeciwników, o performance w półfinale (choć te czynniki są również istotne). To po prostu widać na korcie. Nie odmawiam niczego Djokerowi. Jednakże Roger jest obecnie po prostu od Niego lepszy. Nie zdziwi mnie tu wynik 3-0 dla Federera, a realnie obstawiam 3-1. Nie powtórzy się sytuacja z Wimbledonu. Roger Federer wywalczy dziś swój 18 tytuł WS, a 6 US Open - jestem o tym naprawdę przekonany. Obecnie kurs na Federera 2,11 (w zależności od buka of course) - polecam to zagrać i kibicować Rogerowi, delektując się Jego grą.