Dzisiaj lecimy z kobiet betami na Hercog, ktora dzis powinna "utalentowana" Bouchard wyrzucic z US. Kurs 1.7 ???? Wczoraj mozna bylo zlapac nawet po kursie 2.2. Hercog juz wiele razy udowadniala ze grac w tenisa potrafi. Bouchard zagrala dramat w meczu z Vinci w poprzednim turnieju, jest w slabej formie i wg mnie bardziej regularny
tenis Hercog dzis wystarczy.
WYNIK: 6:3 6:7 6:3 Bouchard
Lepsza gra Genie. Zaskoczenie, ze tyle pilek trafialo w kort po jej zagraniach.
Kolejnym typem jest over gemowy Radwanskiej. Over 17.5 gema po kursie 1.95 jest niezlym prezentem od bukow. Linette stac na wygranie 6 gemow z Radwanska. Zreszta Agusia nie jest w takiej formie jak na Wimbledonie wiec moze jakis secik dla Linette nawet moze byc. Wygrac jej bedzie ciezko ale to jest kobiecy
tenis i Aga czasem potrafi zagrac kaszane. Wszystko jest mozliwe wiec najpewniej w tym meczu zagrac over gemowy.
WYNIK: 6:3 6:2 Radwanska. Zabraklo jednego gema. :-(
Kolejnym fajnym typem jest Kasatkina. Kurs 2.5. Zagra z Konjuh, ktora ostatnio jej w slabej dyspozycji i opiera swoj
tenis na bombach FH iBH. Jak ma dzien i trafia wszystko jest trudna rywalka, lecz ostatnio nic nie trafia i jej gra to dramat. Pierwsza runde przeszla pokonujac Maria, ale kto to jest Maria, przecietna zawodniczka, ktora jeszcze wiecej wyrzuca pilek na aut niz jej rywalka. Kasatkina odprwila Gavrilova, nie ogladalem meczu ale Gavrilova ostatnio tez pod forma. Wygrana rosjanki mnie zaskoczyla i mysle,ze podbudowana ta wygrana plus to ze Konjuh pewnie znow zagra kaszane przechyli zwyciestwo w jej strone.
WYNIK: 6:4 6:4 Kasatkina
Zdziwila mnie wygrana lekko Coco, choc widac juz bylo po Stephens zmeczenie po amerykanskim cyklu turniejow przed US. Coco przegrywala jak leci a tu prosze szybkie latwe 2:0. Mattek Sands jest grozna jak trzyma pierwszy serwis, ataki do siatki etc ale dzis mocna silowa gra Coco powinna wystarczyc na Bettanie. Stawiam na Vandeveghe, kurs maly ale po 1.5 mozna brac.
WYNIK: 6:2 6:1 Mattek Sands.
Solidna gra Bettanie i koszmarny, patologiczny
tenis Coco. Cala Coco.
Uwazalbym na Dodin. Pokonala Jankovic ale gra z jakims urazem. Cala prawa noga zabandazowana. Swietna gra z Jelena ale czy dzis podmeczona, z lekka kontuzja ogra Duque Marino. Nie wiem. Stawiam na Marino po kursie 1.5 i licze ze kontuzja da sie we znaki.
WYNIK: 6:1 5:7 6:2 Duque Marino
Mloda amerykanka Davis dzis tez nie jest bez szans. Makarova juz swoje lata ma. Swoj
tenis opiera na serwisie i niezlym forhandzie, lecz jak dzis serwis nie bedzie siedzial jak wczoraj Safarovej plus doping kibicow i ambitna gra amerykanki to kto wie. Typuje over 19.5 gema po kursie 1.8. Dla odwaznych wygrana Davis po kursie 4.5.
WYNIK: 6:1 6:2 Makarova
Spodziewalem sie lepszej gry amerykanki...
Aha i faworyt turnieju Bencic jak dla mnie. Nie zrobila bledu jak przed Wimbledonem, troche odpoczela i jej regularny mocny
tenis moze zagrozic Serenie nawet. Dobrze by bylo, jakby przeszkodzila amerykance w zdobyciu Karierowego ZLotego jak Zloto ???? szlema. Tylko ona Bencic moze ja pokonac i mocno w to wierze. Bencic ma charakter. Halep jakby miala takie zaparcie i wiare w sukces tez by mogla wiecej osiagnac. Brak Halep charakteru w waznych momentach tzw charakter zwyciezcy, ktory ma Nadal, Federer, Djokovic, Serena, Kvitova i teraz widze to u Belindy. Dla mnie czarny Kon turnieju i wielka faworytka. Kto sie nie zgadza niech poczeka na starcie jej z Serena w bodaj cwiercfinale lub polfinale turneju, chyba cwiercfinal. pzdr ????