>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

US Open '12 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
bbadii 23,4K

bbadii

Użytkownik
Pierwszy mecz i od razu wpadł mi w oczy , mianowicie : Almagro - Stepanek. Nicolas nie grał od IO, a na twardej ostatni mecz w marcu. Stepanek w formie, można to zauważyć po turniajach w Cincinnati oraz Toronto. Skłaniałbym się tu bardziej ku Stepankowi, wy jak sądzicie?

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Alejandro Falla - Martin Klizan : 1 bet365 1.83
Alejandro Falla to stary lis mający za sobą kilkanaście Wielkich Szlemów, zagra z zawodnikiem który dopiero się rozkręca w wielkich imprezach. Falla słynie ze średniego poziomu, ale stałego poziomu i kiedy jest w formie może grać na równi z lepszymi od siebie i na ogół nie ma problemów by szybko sobie radzić z zawodnikami gorszymi od siebie. Myślę, że przy wyrównanych kursach warto zagrać na bardziej doświadczonego Kolumbijczyka.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Na początku chciałem poinformować, iż nie oczekiwanie dostałem dostałem dzisiaj namaszczony nowym modem. Za co dziękuje. No ale Wy nie macie się z czego cieszyć! Będe starał się trzyać tutaj poziom, jest wielu świetnych typerów ale i wiele głupich niepotrzebnych wpisów. Jak się takie pojawą to ostrzeżenie na PW, mam nadzieje mała pogawedka ale jak to nie pomoże będą już ostrzejsze posuniecia...

Ok ale przejdzmy do US OPEN. Wiele ciężkich męczy jak na pierwszą runde mi tak na pierwszy rzut oka wpadły trzy mecze. Do poniedziałku na pewno je będę po mału przedstawiał. Oprócz tych trzech meczy mam jednego dooga. Więc przez dwa najbliższe dni Wam przedstawie te spotkania może w jednym poście może w dóch zobaczymy jak z czasem wyjdzie. Do wieczora na pewno coś się odemnie pojawi, no a Was zachecam do pisania wkońcu to osatani wielki szlem w tym roku!

Otrzymane punkty reputacji: +11
dingsaller 1K

dingsaller

Użytkownik
Falla słynie ze średniego poziomu, ale stałego poziomu i kiedy jest w formie może grać na równi z lepszymi od siebie i na ogół nie ma problemów by szybko sobie radzić z zawodnikami gorszymi od siebie.
Nie wiem w jakich kręgach Falla słynie ze stałego poziomu, raczej nie w kręgach bukmacherskich. Rok w rok zdażają mu się nieprzyzwoite wtopy, ostatnio taka z Mcclunem. Dla mnie to właśnie zawodnik o wyjątkowych wachaniach formy, a tak naprawdę najwięcej zależy od tego czy zechce mu się biegać.
Na dodatek nie uznałbym Klizana za zawodnika gorszego od Falli. Jeśli już piszesz takie sformułowanie to określ w jakim aspekcie Klizan jest gorszy.

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Po pierwsze teraz Falla nie jest w formie co potwierdzają jego ostatnie wyniki, po drugie nawet gdyby był to raczej nie skłaniałbym się ku grze na niego, bo na dziesięć ostatnich spotkań na hardzie w tym roku wygrał &quot;aż&quot; dwa z czego jedno przez krecz Istomina i wygrywając przy tym dwa sety nie licząc tego w meczu z reprezentantem Uzbekistanu. Z resztą Klizan też nie jest wirtuozem na hardzie, ale wygrał jednak te trzy mecze na sześć rozegranych w tym roku pokonując m. in. Gillesa Mullera. Dla mnie NO BET wszystko się może zdarzyć, ale chcę podkreślić, że Falla nie jest w formie...

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Grigor Dimitrov - Benoit Paire @ 1,36 Bet365 ⛔ [7/5 3/6 6/7 2/6]

Dimitrov, bohater jednego z tekstów w najnowszym magazynie Deuce, nie przeszedł normalnego cyklu przygotowań do turnieju, zmagał się z kontuzją z którą to grając przegrał dwa mecze. 16 sierpnia wrócił do treningów, więc oczekiwania że będzie w pełni sił są chyba uzasadnione. Bułgar ostatnimi czasy jakby wszedł na wyższy level. Już od wiosennych mastersów w USA kontynuuje wspinaczkę w rankingu i możliwe że już w najbliższych tygodniach osiągnie career high, którym na razie jest miejsce 52.
Do TOP 50 przebił się już Benoit Paire. Ostatnie tygodnie w wykonaniu Francuza to jednak klapa. Niski procent trafianego pierwszego podania, liczne podwójne błędy serwisowe. Efekt - w ostatnich meczach na hardzie przy swoim podaniu zdobywa poniżej 50% punktów - a to nie lada sztuka. Wszystko to w meczach z niewymagającymi, słabszymi od Dimitrova rywalami.
Różnica w jakości tenisowego rzemiosła w tym meczu na korzyść Bułgara nie powinna podlegać większej dyskusji, dlatego liczę na relatywnie łatwe zwycięstwo Dimitrova
Dla przezorności zabezpieczam się przed kreczem stawiając w bet365.

Polecam także sprawdzić w odpowiednim czasie kurs na handicap setowy -1,5, na tą chwilę mało który buk ma taki zakład w swojej ofercie (w domyśle ta analiza miała dotyczyć właśnie takiego typu).

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Ram Rajeev vs. Johnson Steve 2,10

Kursy już zdecydowanie lecą w dół, ale nie ma się co dziwić. Można powiedzieć, że starcie doświadczenia kontra młodość. Ja stawiam zdecydowanie na tą drugą opcję. Steve dopiero zaczyna profsjonalną przygodę z tenisem, dostał kilka dzikich kart do turniejów ATP, dużej kariery tam nie zrobił pokonał jedynie Young, no ale nic dziwnego. Mało kto daje sobie rade jak od razu jest wrzucany na głeboką wode. Obniżono mu poprzeczke, zagrał w challangerze w Aptos i tam świetny wynik, wygrał całą impreze pokonał naprawdę niezłych zawodników. Ram od wielu miesiecy ten sam poziom, ciągłe w okolicach pierwszej setki, ostatnio zaliczył kilka naprawdę udanych turniejów na poziomie ATP- Newport czy ostatnio w LA. Ostatnio kilka porażek. Panowie grają podobnie poteżne podanie i na tym opierają swoją grę, Ram dobrze przy siatce. Steve gra naprawde ładnie, ofensywnie dla oka. Amerykanie naprawdę mają kolejny talent, pierwsza runda spokojnie do przejścia. Zapowiada się długi mecz, pewnie jakies TB a im mecz będzie dłużej trwał tym szanse doświadczonego Rama na pewno spadną, po takim kursie trzeba zagrać ????

Tak bez analizy świetnie wyglądają mecze z mniejszymy kursami, ale które powinny spokojnie wejść- Darcis 1,25, Querrey 1,23, Istomin 1,30,. Dodig 1,25

Jutro podam swój głowny bet, jest to jeden mecz ale chce napisac równie długą analize więc się wstrzymam do jutra a sam już teraz go zagram bo Pinn dało zdecydowanie większe kursy niż w innych bukach, a na pewno spadnie...

Otrzymane punkty reputacji: +1
tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
A ja sobie upatrzyłem taki oto meczyk:
Paul - Henri Mathieu - Igor Andreev 1.50 Unibet ✅
Całkiem solidnie jak dla mnie ten bet wygląda. Francuz w tym roku wrócił do poważnego grania po wielu kłopotach zdrowotnych. Wyników jakichś rewelacyjnych może nie robi, ale nie jest też najgorzej ( choćby 1/2
w Gstaad, z tym że to na cegle). Na hardzie w Ameryce Płn bez rewelacji, ale ostatnio w Cincinnati pokazał się z dobrej strony. W kwalifikacjach pokonał Ebdena i Rama, z turnieju odpadł po trzysetowym meczu ze świetnie dysponowanym Wawrinką. Jeśli chodzi o Ruska, to na pewno korty twarde nie są jego ulubioną nawierzchnią. Tego lata Igor próbował swoich sił w 4 turniejach w USA i delikatnie mówiąc szału nie było. Wygrał jeden mecz z beznadziejnym ostatnio Selą. Ostatnio w Cincy ugrał całe 4 gemy z Leonardo Mayerem. Można jeszcze dodać, że obaj panowie spotkali się już w tym roku, właśnie w Gstaad gdzie lepszy był Mathieu (6-3 7-6). Tutaj na twardym korcie także widzę zwycięstwo Francuza.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Kubot, Kuchcika okiem:
dla mnie jest spora przesada. Nasz &quot;polski Sampras&quot; wg mnie nie jest faworytem z Leo Mayerem. Argentyńczyk, ofensywny gracz, przede wszystkim z dobrym minięciem bekhendowym więc to już zagrożenie dla Polaka. Warto nadmienić ceniony w turze jednoręczny bekhend. Co więcej, Leonardo nie ma potocznie dobrego serwisu. Na hardzie ma po prostu mini rakiety. Pomagają mu w tym warunki, 190 cm. Łukasz to bardzo prosty tenis. Nawet na Wimbledonie 2011 gdzie grał piękny turniej naszym okiem nie grał nic! specjalnego z głębi kortu prócz rzemieślniczego przebijania. Jeszcze jakiś best of 2, pełne ryzyko może dawać czasami zwycięstwa Polakowi z równymi rywalami, ale Wielki Szlem, of 3 i taki styl jaki prezentuje Mayer nie będzie leżał naszemu rodakowi. Poza tym Kubot gra jeszcze z drugiego serwisu często akcje s&amp;v. Mój Boże... Jeden nasz kolega napisał - fajnie, że chociaż jeden gracz ala Sampras jeszcze jest na arenie ATP. Fakt, ale tylko ze stylu gry, bo nie ma choć 20% umiejętności i regularności w tym stylu.
Leonardo Mayer - Łukasz Kubot 1 @2,66 Pinnek ✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Sądzę, że na dobry początek US Open warto postawić sobie taka tasiemkę złożoną z 5 faworytów, tenisistów bez których ciężko wyobrazić sobie 2 rundę tegorocznego US Open. Bez zbędnego rozwodzenia się nad atutami każdego z Nich, bowiem z pewnością powinni oni awansować do kolejnej rundy:
M.Fish
J.Isner
S.Wawrinka
S.Querrey
J.Del Potro

co razem daje nam przyzwoity kurs 2,00 ????
Wybaczcie, że bez analiz, ale tak jak napisałem sądzę, że nie trzeba tych typów uzasadniać (jakkolwiek zuchwale to nie brzmi ???? )
Pozdrawiam i powodzenia ????

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Proponowałbym dodać w pierwszym poście informację o kortach na których są kamery (Arthur Ashe, Louis Armstrong,Grandstand,17,13,11)
Andy Murray - Alex Bogomolov +9,5 gema @ 2,14 Pinnacle ⛔ [6/2 6/4 6/1]
Rok temu Bogomolov przeżywał najlepsze momenty swojej kariery, był tuż na zapleczu światowej czołówki. Tu broni punktów za trzecią rundę, ale w chwili losowania drabinki turnieju głównego wszelkie ambitne plany legły w gruzach. Nie oznacza to jednak że nie powalczy z aktualnym mistrzem olimpijskim. Gdyby wychodził z takiego założenia to nigdy nie doszłoby do jednej z największych sensacji ubiegłego sezonu jaką było zwycięstwo nad Murrayem w Miami. I choć od momentu gdy Bogomolov zaczął reprezentować Rosję jego forma zjechała równią pochyłą w dół, to ostatnie turnieje napawają optymizmem. Konkretnie mam na myśli łatwe zwycięstwa nad Nieminenem i Jazirim, przerywane porażkami ze znacznie lepszymi zawodnikami, no i przede wszystkim solidną dyspozycję. Jutro może chwilami utrudnić plany gładkiego zwycięstwa Szkotowi. 3 gemy w każdym z setów wydają się realnym scenariuszem, a ewentualny tie-break znacznie przybliżyłby ten typ do &quot;księgarni&quot;.
edit: Ciekawostka: Komentarz ATP na facebooku do tego meczu: Tougher than the scoreline suggests, but Andy Murray overcomes Alex Bogomolov Jr., 62 64 61 to reach the US Open Tennis Championships second round hehe

S 13

spiskowiec

Użytkownik
Istomin-Zopp 3:0 2,7 Fortuna
Właściwie faworyt jest tylko jeden na 34 Istomin w rankingu Zopp na 74 spotkali się raz w zeszłym roku i Istomin zakończył to 2-0 (6:4, 6:3)Tutaj przewiduje zwycięstwo 3 setami do 0. Obecnie jednak zarówno na to spotkanie jak i na wiele innych które planuje zagrać chce polecieć na 3 i 4 sety by się zabezpieczyć myślę że 3:1 tez się może zdarzyć, a kurs jest 3,5 w sts . Więc właśnie mam zamiar parę spotkań zagrać na różnicach kursowych podam przykład kolejny Robredo-Seppi Myślę że Seppi wygra w 3 setach ale zagram na niego 3:0 3,50 fortuna i 3-1 3,5 sts . No i kilka taśm na 1 rozdanie wydaje się, że mogą one wejść.

harvey 967

harvey

Użytkownik
Wszystkie kursy Pinnacle.

???? Klizan M. - Falla A. ✅

A więc zaczynamy zmagania w US OPEN 2012. Na pierwszy ogień idzie turniej Panów. Od razu wpadła mi w oko ta para i bardzo czekałem na kursy jakie buki wystawią i nie zawiodłem się. Jak tylko pojawiły się to były znacznie wyższe na Klizana jednak teraz spadły, choć ja uważam, że nadal można śmiało grać. Chodzi mi o parę, która składa się ze Słowackiego zawodnika Martina Klizana oraz Kolumbijczyka Alejandro Falle. Faworyt ? W mojej opinii jest to Słowack i to dość wyraźnym.

Klizan, który plasuje się na 50 pozycji w rankingu ATP, bardzo ciężko pracował na te pozycję. Tułał się po różnych challengerach, w których bardzo często dochodził do finałów i je wygrywał. Wiadomo, o wiele lepiej sobie radzi na kortach ziemnych. Jednak ja bym nie obierał mu szans na hardzie, a wręcz przeciwnie. W ubiegłym roku dzielnie przebrnął przez kwalifikacje jednak w pierwszej rundzie pewnie go pokonał Ferrero. Dla mnie jednak jest to zupełnie inny zawodnik, niż w ubiegłym roku. Dziś nie musiał przechodzi przez turniej eliminacyjny i od razu znalazł się w drabince. Mierzy 190 cm wzrostu ma nie zły serwis, a na korcie porusza się na prawdę solidnie. Bardzo dobry fh, którym spokojnie będzie w tym meczu zdobywał mase punktów. Regularny w wymianach, więc Falla też swoje popsuje. Wiem, wiem i pewnie nie jeden to napisze, że on na hardzie dużo nie grał i widać to po statystykach. Ostatnio zagrał w Winston Salem gdzie pewnie pokonał Paire i urwał seta Inserowi, a to może nic wielkiego, ale coś.

Falla, który na ostatnie pięć spotkań, wygrał tylko jedno w pierwszej rundzie turnieju kwalifikacyjnego do Cinncinati pokonał wtedy Chirstina Harrison. Falla podobnie jak Klizan woli nawierzchnie ziemne i nie raz na pokazywał, że całkiem nie źle sobie tam radzi. W US Open jednak jego osiągnięcia nie są wybitne. Mimo tego, że ma on już prawie 30 lat, to w turnieju głównym grał czterokrotnie i dwa razy z tego zameldował się w drugiej rundzie, gdzie odpadał. Dawno go nie widziałem, więc nie wiem czego się spodziewać, jednak wątpię, że prezentuje on jakiś wysoki poziom. Ostatnie porażki z Lu, Bagietą czy McClune chyba potwierdzają, że Fall jest daleki od dobrej dyspozycji.

W mojej ocenie granie na Klizana ma duże value. Chłopak gra dobry ciekawy tenis. Gdy stawiałem na niego wcześniej to zawsze sprawdzałem jaka jest pula na danym challengerze i doszedłem do wniosku, że jak była wysoka to grał super i zazwyczaj dochodził do finału. Jak wiadomo Wielki Szlem to duża kasa, ale nie tylko, to też prestiż i sława. Z pewnością chciałby zanotować tutaj dobry wynik, a takim wynikiem będzie awans do drugiej rundy, jak na pierwszy start w turnieju głównym. Polecam ten typ i liczę, że Klizan poradzi sobie z Falla.

:!: Klizan M. - Falla A. # 1.86 ✅ 6:4 6:1 6:2

???? Smyczek T. - Reynolds B. ✅

Spotkanie jak, że podobnych i jak, że różnych zawodników. Dwóch reprezentantów gospodarzy, którzy przeszli kwalifikacje spotykają się w pierwszej rundzie. Znają się bardzo dobrze bo nie raz rywalizowali ze sobą. Chodzi oczywiście o Tima Smyczka i Bobbego Reynoldsa. Dla obu zawodników będzie to już siódma potyczka.

Faworytem dla bukmacherów jest starszy z zawodników, czyli Reynolds, ja jednak widzę to inaczej. Smyczek to jeszcze jak dla mnie taki nie spełniony talent. Nie raz go widziałem i chłopak ma papiery na granie spokojnie w pierwszej 100, jednak wyniki na to nie pozwalają. Będzie to dla niego drugi udział w turnieju głównym. Pierwszy miał miejsce dwa lata temu, jednak poprzeczkę jaką wtedy ustawił Bellucci była nie do przejścia dla Tima. W tym roku dzielnie przeszedł kwalifikacje, w których pokonał Heliovaare, Browna oraz Berankisa. Dla informacji tylko w meczu z Finem była uznawany za faworyta, w dwóch następnych meczach miał przegrać. W meczu z Reynoldesm jest podobnie jednak ja sądzę, że i tym razem uda mu się wygrać. Widziałem urywki meczu z Berankisem i wyglądało ta na prawdę dobrze. Bardzo dobre pierwsze podanie, po których Litwin nie miał szans. Wymiany szybko kończone albo przez wygrywane uderzenie, albo po błędach rywala. Uważam, że jak zagra na takim poziomie w pierwszej rundzie nie stoi na straconej pozycji.

Bobby dla którego będzie to już szósty raz na kortach flushing meadows (chodzi o turniej główny), ma przed sobą nie łatwe wyzwanie. Mimo tego, że jest uważany za lepszego w tej parze, za pewnie nie może się czuć. W eliminacjach wywalił podobnie jak Smyczek trzech rywali: Marchenko, Duckworth oraz Gutierrez-Ferrol. Mecz z tym ostatnim był pokazywany i widziałem praktycznie całe spotkanie. Fakt, Reynolds wygrał i to pewnie, jednak wynik nie odzwierciedla meczu. Hiszpan dzielnie walczył, a Amerykanin miał nie mało problemów z dobrym serwisem i pewnym fh. Jakoś mnie &quot;gospodarz&quot; nie przekonał, był ociężały i wolny. Uważam, że w starciu ze Smyczkiem będzie miał o wiele ciężej. Przed turniejem przegrał z Fogninim i Smithem, a wygrał z Beckerem oraz Brezaciem. Jak dla mnie jego forma jest po prostu średnia.

W mojej opinii Smyczek w tym meczu będzie rozdawał karty. Chłopak jest szybki, zwinny w porównaniu do rywala. Posiada dobry serwis i nie boi się atakować. Kluczem do sukcesu będzie dyktowanie gry przez młodszego z kandydatów do gry w drugiej rundzie. Jeżeli Reynolds będzie zmuszony do defensywy to nie poradzi sobie w tym meczu, zacznie popełniać dużo błędów co z pewnością wykorzysta Smyczek. Wydaje mi się, że będzie to długi mecz i nie wykluczam pięciosetówki. Jednak po takim kursie uważam, że warto zagrać na Smyczka.

:!: Smyczek T. - Reynolds B. # 2.28 ✅ 1:6 6:4 6:2 4:6 6:4
:!: Smyczek T.(+1.5 seta) - Reynolds B. # 1.64 ✅ 1:6 6:4 6:2 4:6 6:4

???? Kavcic B. - Cipolla F. ✅

Spotkanie obu zawodników, którzy raczej nie zamieszają w tegorocznym Us Open o ile kiedykolwiek namieszają. Spotkanie pomiędzy Kavcicem oraz Cipollą. Faworytem w mojej ocenie jest Włoch, który powinien sobie poradzić ze słabo się ostatnio prezentującym Słoweńskim zawodnikiem.

Dla Kavcica będzie to kolejny występ po ubiegłorocznej grze na zawodach w NY. W ubiegłym roku przegrał w pierwszej rundzie z Ljubicicem 1:3. Ostatnio słabo się prezentuje ten zawodnik. Na IO porażka w drugiej rundzie z Ferrerem, a ostatnio dwa udziały w challengerach w San Marino oraz Cordenons w których potrafił wygrać po dwa mecze. Przed US jeszcze nie grał w Stanach, a mógł miał kilka imprez w których powinien powalczyć w kwalifikacjach jednak nie to nie. Wątpię, by w pierwszej rundzie tak wielkiej imprezy zagrał dobrze, bez odpowiedniego przygotowania na takiej nawierzchni. Kavcica dawno nie widziałem, a jak grał to zazwyczaj na clayu, ale nigdy mnie do siebie nie przykonywał.

Cipolla, to dla mnie zawodnik, który nie raz pokazał, że umie grać w tenisa. Już piąty rok z rzędu startuje w turnieju. Najlepszy bez wątpienia był 2008 roku w którym doszedł do trzeciej rundy, gdzie przegrał z Wawrinką. Mimo tego, że to Włoch nie źle sobie radzi na hardzie. Ostatnio wygrał w kwalifikacjach do Toronto z Duclosem oraz Mathieu. W pierwszej rundzie pewnie pokonał Zopp, a następnie przegrał z Wiewiórem. Jak dla mnie w tym meczu powinien pewnie wygrać bo prezentuje się lepiej niż Kavcic.

W mojej ocenie Włoch ma wszystko w swoich rękach. Gra lepiej na tej nawierzchni oraz ostatnio prezentuje się lepiej. Jeżeli podejdzie do spotkania na 100% to powinniśmy go zobaczyć w następnej rundzie. H2H 1:0 dla Flavio, mecz odbył się na ziemi i Włoch sobie poradził, dlatego na twardszej nawierzchni powinno być podobnie. Mam nadzieję, że Włoch pokaże, że warto było na niego pograć.

:!: Kavcic B. - Cipolla F. # 1.71 ✅ 4:6 6:7 6:3 3:6

Otrzymane punkty reputacji: +12
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Nie chcę być złośliwy, ale pdniecasz się, że wynalazłeś niewiadomo jakiego pewniaka a kurs jest 1,10. Też mogę napisać, że na Djokovicia gdzieś tam jest 1,01, gdzieś 1,03, a gdzieś 1,06 i ja to biorę i oznajmiam całemu światu jaki to pewniak...trochę opamiętania.
Ogólnie co do turnieju to liczę na finał Federer - Djokovic i zwycięstwo Serba. Co do Polaków to jeśli Janowiczowi uda się dojść do trzeciej rundy to wtedy pojedynek z Djokoviciem, na pewno to by było przeżycie dla Jerzyka. Pierwszą rundę powinien przejść spokojnie w drugiej Benneteau albo Rochus - raczej Francuz, ale jest on w zasięgu Polaka. Kubot też pierwszą rundę powinien przejść bez większych problemów i w drugiej w zasadzie będzie miał w miarę łatwego przeciwnika Robredo albo Seppi także może pokusić się o zwycięstwo, a potem Del Potro najprawdopodobniej tak więc w przypadku obu Polaków maksymalnie to trzecia runda, a może i tylko druga... Zobaczymy jak to będzie.
Pogrubiony tekst to moim zdaniem gruba pomyłka !!! Jeżeli Kubotowi uda się przejść Mayera (w co bardzo wątpię) to już raczej Seppiemu nie da rady (zakładam że Seppi gładko pokona &quot;pięknego&quot; Tommiego ???? ). Seppi to przynajmniej poziom wyżej niż nasz Kubocik i jak już dojdzie do tego starcia to mecz może być bardzo jednostronny. Kubot na pewno na HARDzie nie zajdzie tak daleko jak to miało miejsce na Wimbledonie a i forma nieco gorsza na dzień dzisiejszy... Seppi przeciwnie, forma jest, ostatnio w Cinncinatti powalczył z Djoko gdzie w pierwszym secie przegarł dopiero w tiebraku. Myślę, że z tej części drabinki do 3 rundy awansuje Seppi sprawiając sporo problemów prawdopodobnie DelPotro, bo inny scenariusz niż awans DelPotro do 3 rundy wydaje się być bardzo mało prawdopodobny ????
Jak dla mnie to taki dubelek na pierwszą rundę to dobra lokata:
???? T. Robredo - A. Seppi dla Mecz. (1.424)
???? M. Youzhny - G. Muller dla Mecz. (1.385)
KURS: 1.972
PinnacleSports

Otrzymane punkty reputacji: +3
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Jeremy Chardy – Filippo Volandri ✅
Typ: Jeremy Chardy wygra 3:0; @1,40
Bwin

Kurs może nie za wysoki, jak na dokładny wynik w formacie BEST OF FIVE, ale według mnie będzie to bardzo jednostronny mecz. Filippo Volandri w ciągu ostatnich czterech sezonów rozegrał zaledwie kilka meczów na outdoor hardzie, z czego ani jednego nie wygrał. Jeśli chodzi natomiast o Francuza, to ostatnio dobrze zaprezentował się na północnoamerykańskim hardzie, choć twarda nawierzchnia nie jest chyba jego ulubioną. Ten sezon ma udany, awansował trochę w rankingu. W tym spotkaniu Chardy jest zdecydowanym faworytem. Jego przeciwnik poza clayem w zasadzie nic nie osiągnął (półfinał turnieju w Doha w 2006 roku na twardych kortach – to jedyny godny odnotowania rezultat Volandriego poza mączką) i nie wierzę, żeby mógł choć trochę zaszkodzić Francuzowi.

Roger Federer – Donald Young ✅
Typ: Donald Young +10,5 gemów; @1,990
PinnacleSports

Ten typ trochę “na czuja”. Donald Young podczas turnieju w Winston Salem wygrał pierwszy mecz od dawien dawna. Czy to może coś oznaczać? Ciężko powiedzieć. W każdym bądź razie na pewno ta wygrana ucieszyła Amerykanina. Mecz z Federerem zostanie rozegrany na korcie centralnym w sesji wieczornej – może to jakoś podziała na Młodego Donalda. Linia handi jest wysoka. Wystarczy, że w jednym z setów Federer nie wygra wysoko (czyli np. 6:4 albo 7:5) i już powinno być dobrze. Liczę też na to, że Szwajcar nie zepnie maksymalnie pośladów na pierwszą rundę. Tak jak napisałem, linia wysoka. Typuję zatem dodatnie handi dla Younga.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Robin Haase - Feliciano Lopez @ 2,375 Sportingbet ⛔ [3/6 5/7 2/6]
Kursy otwarcia uważałem za odpowiednie, teraz po wzrostach na Holendra decyduję się na grę w jego stronę. LaLo od dłuższego czasu słabo przędzie, zawiódł nawet na Wimbledonie. W ostatnich kilkunastu dniach rywalizował w dwóch turniejach, i sądzę że rezultaty tam osiągnięte dobrze odzwierciedlają jego dyspozycję - daje radę z kelnerami (Young), nie ma czego szukać z &quot;kolegami po rankingu&quot; (Fish, Querrey).
Z kolei Haase jest stabilny w swoim przeciętniactwie, co daje perspektywę na odprawienie z kwitkiem faworyta tego meczu. Rok temu wygrał z Lopezem w Kitzbuhel, a kilka tygodni później był bliski wyeliminowania w Nowym Jorku samego Murraya. Zwycięstwo nad Lopezem jest jak najbardziej osiągalne.

bbadii 23,4K

bbadii

Użytkownik
Można też zawsze stworzyć taśmę ;)
Granollers vs Kudla @ 1.20
Lacko vs Blake @ 1.40
Mathieu vs Andrev @ 1.44
Davydenko vs Pella @ 1.33
Moriya vs Dodig @ 1.20
Istomin vs Zopp @ 1.25
Wszyscy nie powinni mieć problemów z dostaniem się do 2 rundy wielkiego szlema ????
Zopp lepszy na cegle, niż na hardzie. Moriya dostał się z kwalifikacji i ma lepszego rywala od siebie. Pella to samo co Moriya - co prawda ograł Rosola, ale nie robi to na mnie wrażenia. Mathieu wraca powolutku do formy, Blake u siebie zawsze groźny i Granollers ostatnio dobrze sobie radzi na hardzie.
Taki kuponik, z 6 zdarzeń przy ako ~ 4.50 całkiem możliwy do wejścia!

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Mój główny bet, będzie grał dopiero we wtorek, więc jutro go podam i opisze. Na jutro gram 4 mecze, jakieś dłuższe opisy nie mają sensu. Każdy mecz wygląda tak samo jest zdecydowany faworyt a rywal nie ma argumentów aby to zmienić. Tylko jakaś fatalna gra może sprawić tutaj niespodzianke...

Granollers,Simon,Istomin,Dodig ako w pinn około 2,30

Można tutaj próbowac handi itp wątpie aby było tutaj więcej niz 4 sety...

Andreev Igor - Mathieu Paul-Henri 1,50

Dobrze wygląda ten bet, ale ja go ostatecznie nie gram, powyższy 4 mecze mi na jutro wystarczają. Jednak mogę go polecić, ale na pewno nie za maksymalną stawke. Mam przed oczami fantastyczną grę Mathieu na RG. Byłem w szoku jak się tam prezentował po takiej długiej kontuzji, problemy ma już za sobą i po woli wraca do czołowej setki, może po tym turnieju już mu sie to uda. Igor słaby, ostatnio przegrywa co się da. Panowie spotkali się na kortach ziemnych trochę nieco ponad miesiac temu i tam Francuz wygrał w dwóch setach. Tutaj inne korty, nie wiem na kogo to wpłynie pozytywniej, chyba nie będzie to miało aż takiego znaczenia. Francuz lepszy w każdym elemencie, jak nie zagra jakieś tragedi powinnien wygrać, może nie 3:0....

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
???? Tim Smyczek - Bobby Reynolds 2,18 ✅ 1:6 6:4 6:2 4:6 6:4
???? Nikolay Davydenko - Guida Pella 1,31 ✅ 7:5 3:6 6:4 6:2
???? Paul-Henri Mathieu - Igor Andreev 1,50 ✅ 2:6 4:6 7:6 7:6 6:1
???? Denis Istomin - Jurgen Zopp 1,28 ⛔ 6:3 3:6 3:6 5:7
???? Robin Haase - Feliciano Lopez 1,64 ✅ 6:3 7:5 6:2

Smyczek młodszy od swojego rywala tak więc jeśli będzie to dłuższy mecz to na pewno on lepiej to zniesie. W kwalifikacjach pokazał się z dobrej strony i myślę, że po takim kursie warto go grać.
Davydenko...ciężki zawodnik do typowania, ale myślę, że z typowym challengerowcem jakim jest Pella to sobie mimo wszystko poradzi.
Mathieu w tym roku jakby gra nieco lepiej i myślę, że na bardzo przeciętnego Rosjanina to wystarczy. Francuz dysponuje dobrym podaniem, czego nie można powiedzieć o Igorze, dla którego z resztą ulubioną nawierzchnią jest nawierzchnia ziemna, a nie hard.
Zopp ostatnio nie zachwyca - porażki z przeciętnymi graczami jak Cipolla, czy Sock i ogólnie na hardzie nie osiągał nigdy jakichś spektakularnych wyników. Natomiast Istomin i jego styl gry jak najbardziej pasuje na hard i jestem pewny, że reprezentant Uzbekistanu upora się z Estończykiem.
Haase - Lopez obaj ostatnio nie zachwycają, ale Lopez ma w swoim arsenale więcej zagrań, którymi może postraszyć na czele z serwisem i grą przy siatce i myślę, że na Holendra to wystarczy, bo on nie prezentuje nic co zwraca szczególną uwagę.

S 10,5K

sheva91

Użytkownik
Na początku chciałem poinformować, iż nie oczekiwanie dostałem dostałem dzisiaj namaszczony nowym modem. Za co dziękuje. No ale Wy nie macie się z czego cieszyć! Będe starał się trzyać tutaj poziom, jest wielu świetnych typerów ale i wiele głupich niepotrzebnych wpisów. Jak się takie pojawą to ostrzeżenie na PW, mam nadzieje mała pogawedka ale jak to nie pomoże będą już ostrzejsze posuniecia...
Trzymania poziomu to wymagaj przede wszystkim od siebie, rzekłbym nawet, że jako mod jesteś do tego zobowiązany.
Faktem jest, że wielu userów tego forum zaniża jego poziom, w tej wyliczance nie można pominąć niestety też Ciebie.
Abstrahując już od licznych błędów ortograficznych, składniowych czy fleksyjnych, czy tzw. &quot;literówek&quot; jakie popełniasz w swoich postach, nie można pominąć (niestety dla Ciebie) faktu, iż poziom Twojej wiedzy merytorycznej o naszej ukochanej dyscyplinie sportu jaką jest tenis nie jest za wysoki, a najlepiej świadczą o tym marnej jakości &quot;analizy&quot; jakie piszesz, które w większości przypadków można sprowadzić do stwierdzenia &quot;wygra zawodnik A bo jest lepszy niż zawodnik B&quot;.
Tak więc naprawianie świata - w tym przypadku forum - zacznij w pierwszej kolejności od siebie. ????
Dobra, tyle wstępu, a teraz żeby nie było off-topu, czy tekstów w stylu &quot;gość piszę na forum od czasu do czasu i jeszcze ma czelność krytykować moderatora&quot; przechodzimy do sedna sprawy, a więc do typów na 1R US Open.
Lukas Lacko - James Blake 1,42
Ma wielkie szczęście Blake, że zapewne w jednym w swoich ostatnich występów na Flushing Meadows, a kto wie czy nie ostatnim, trafia na kogoś takiego jak Lacko. Słowak poza dwoma wystrzałami z początku roku (3R AO i finał Zagrzebia) gra totalne dno. Oczywiście to samo można napisać o Blake&#39;u, ale jego, niestety już tenisowego emeryta, trzeba mierzyć troszeczkę inna miarą. James w tym roku praktycznie nie ruszał się ze Stanów, grał w miarę równą bez większych wpadek, no może poza jedną z Kamke w LA. Kolejnej raczej nie będzie.
Benjamin Becker - Ryan Harrison 1,53
Beckera znają w Nowym Jorku aż za dobrze, przypomnę, że to ten gracz, który skończył karierę Andre Agassiego.
Harrison na hardzie poniżej pewnego nie schodzi, szczególnie u siebie w Ameryce.
Becker ostatnimi czasy nie ma się czym chwalić, nie licząc trawiastej części sezonu gdzie wyniki miał bardzo przyzwoite.
Ryan bardzo nie lubi grać z defensorami, Niemiec takim graczem oczywiście nie jest. Amerykanin powinien sobie poradzić w tym meczu, a kurs nawet zachęcający do zainwestowanie w &quot;Harry&#39;ego&quot;.
Steve Darcis - Malek Jaziri 1,25
Tu krótko: Jaziri to cień zawodnika z końcówki ubiegłego sezonu i z pierwszej części roku obecnego. Wtedy to prezentował bardzo solidny challengerowy poziom, obecnie Tunezyjczyka cechuję przeciętniactwo i hojność w &quot;rozdawaniu&quot; niewymuszonych błędów.
Darcis oczywiście to nie jest jakiś mocarz, ale z Jazirim w takiej formie spokojnie sobie poradzi.
Igor Sijsling - Daniel Gimeno Traver 1,29
Kiedy Gimeno decyduję się zagrać w turnieju na innej nawierzchni niż mączka, to znak, że mamy do czynienia z Wielkim Szlemem.:grin:
A tak na poważnie to nie ma się co rozpisywać, oczywistym faworytem tego meczu jest Sijsling, Jedyne co mnie niepokoi to fakt, iż tegoroczne korty w NY są dość wolne, co jest plusem dla Hiszpana.

O typach na Dimitrova, Mathieu, Granollersa, Dodiga, czy na Bogomolova (hc na Alexa oczywiście) nie będe już pisał, analizy do tych spotkań &quot;wyszły już spod palców&quot; innych użytkowników tego forum.
A, wszystkie kursy do meczów, które opisałem pochodzą z Unibetu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom