>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

US Open '11 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, US OPEN
Spotkanie: John Isner - Gilles Simon
Typ: Dokładny wynik 3:0
Kurs: 4.80
Buk: betsson
Data: 06.09.2011 - 17:00
Analiza:

Faworyt gospodarzy zmierzy się z Francuzem i nie powinien mieć problemów w tym pojedynku. Po jego stronie stoi niewątpliwie serwis, którym miażdzy swoich rywali i tak powinno byc i tym razem. Drugim mocnym punktem w grze Isnera jest forehand, którym sieje spustoszenie po drugiej stronie siatki tak, że nie ma czego zbierać. Simon co prawda jest zawodnikiem, który w nieskończoność może przebijać, ale jak pokazał mecz z Del Potro przebija głównie na środek kortu skąd John Isner będzie przyspieszał wymianę i ją pewnie kończył. Juan Martin Del Potro próbował robić to samo, ale nie miał swojego dnia i bardzo dużo takich łatwych piłek wyrzucał poza kort. Jeśli Isner będzie grał na swoim poziomie to powinien spokojnie pokonać Simona, który w swoim repertuarze nie posiada zbyt wielu efektownych zagrań, a jego regularność w spotkaniu z gigantem z USA mu nie pomoże. Amerykanin jest zdecydowanie mocniej zbudowany i tym samym piłki zagrywanegoo przez niego będą nadlatywały z ogromną szybkością i wątpie, że Simonowi uda się przeciwstawić, bo siła z jaką uderza piłki John jest nieprwadopodobna. Co do akcji serwisowych obu panów no to powszechnie wiadomo, że Isnera bardzo trudno przełamać, a Simon ma na to bardoz małe szanse, bo nie jest zawodnikiem, który potrafi odbierać takie mocne zagrania, bo nie pozwala mu na to jego krucha budowa ciała. Dlatego też myślę, że Isner w tym pojedynku nie straci swojego serwisu, a do serwisu Simona się dobierze i go przełamie, a nawet jeśli nie to pozostaje jeszcze tie break, w którym John jeszcze bardziej koncentruje się na swoich podaniach i ich z reguły nie traci.

super_pit3r 16

super_pit3r

Użytkownik
@up
ja tam widze odwrotna sytuacje, isner procz serwisu i forhendu nie ma nic, simon spokojny przebijaka ktory bedzie czekal na UE..ja postawielm na simona

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, US OPEN
Spotkanie: Roger Federer - Juan Monaco
Typ: Czy będzie rozegrany tie break? TAK
Kurs: 2.55
Buk: betsson
Data: 06.09.2011 - 02:30
Analiza:

Federer do tej pory nie pokazał niczego co by zrobiło na mnie wrażenie. W pierwszej rundzie kilkurotnie dał się przełamywać Kolumbijczykowi Giraldo, w drugiej trzeba powiedzieć, że wygrał pewnie, ale przeciwnik nie był zbyt wymagający okopany daleko za końcową linią, a w trzeciej Marin Cilic już narobił trochę kłopotu mistrzowi z Bazylei urywając mu seta i grając momentami dużo lepiej od Szwajcara. Teraz po drugiej stronie siatki stanie Argentyńczyk Juan Monaco prezentujący się bardzo dobrze w tegorocznej edycji US Open. W pierwszej rundzie pokonał zawsze groźnego Włocha - Andreasa Seppiego, w drugiej wyeliminował Stepanka, ale ten miał jakieś problemy ze zdrwoiem, natomiast w trzeciej odprawił z kwitkiem Tommy Haasa pokazując pazur. Monaco jest groźnym przeciwnikiem potrafi bardzo skutecznie się bronić i nie jest łatwo grając przeciwko niemu zagrać taką piłkę żeby do niej nie doszedł. Federer nie błyszczy formą, więc sądzę, że w jednym może nawet w dwóch setach Argentyńczyk napsuje krwi Szwajcarowi i uda mu się doprowadzić do decydującego o losach seta trzynastego gema, kto wie może śladem Cilicia urwie też seta???

Roger Federer - Juan Monaco 6:1 6:2 6:0 ⛔ ⛔ ⛔

Monaco - totalna katastrofa. Federer - jeden z lepszych meczy na przestrzeni kilku miesięcy, ale pewnie po części wyglądało to tak jak wyglądało poprzez fatalną dyspozycję Monaco. Szwajcar przy swoim serwisie był nie do zatrzymania, bodajże 14 asów i myślę, że co najmniej drugie tyle wygrywających serwisów. Roger chciał po prostu szybko się położyć spać, bo w Nowym Jorku kiedy zaczynali mecz była godzina 23:50.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, US Open
Spotkanie: Roger Federer - Juan monaco
Typ: under 29 gemów
Kurs: 1,83
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Na jutro wybrałem mecz Federera i Monaco, nie uważam, żeby Roger miał problemy z Hiszpanem, który raczej preferuje mączkę, a jak wiemy na Flushing Meadows jest szybsza nawierzchnia niż ziemna. Niby Federer nic nie pokazuje, ale swoje spokojnie gra i przechodzi rywali bez żadnych problemów. Jutro wpadł na niego Juan niby przeciwnik żaden, ale jakieś sztuczki techniczne potrafi, a jak wiemy Szwajcar już nie to zdrowie. Typuję w tym meczu poniżej 29 gemów, iż uważam, że Roger na spokoju i luzie i co najważniejsze szybko wygra ten mecz nie dając rywalowi za wielu gemów. Według mnie typ jest pewny i kurs całkiem przyzwoity, polecam ten typ!

robel 153

robel

Użytkownik
Tsonga - Mardy Fish
Typ: 2
Kurs: 2.02
Pinnacle Sports

Fish w życiowej formie. Najlepszy sezon w karierze i jak najbardziej zasługuje na swoje miejsce w rankingu, moim zdaniem w tym momencie nawet top 5, jedynie na nie korzyść Amerykanina świadczy duża intensywność grania. Tsonga potrafi zagrać fenomenalny mecz a później spieprzyć spotakanie co w ostatnim czasie mu się zdarzyło. W US Open wygrywał dotychczas po 3:0 jednak mecze były dość zacięte z przeciętniakami, Verdasco bez formy. Kurs 2.02 dla mnie bardzo atrakcyjny, Mardy gra u siebie, przy dopingu publiki Tsonga moze nie wytrzymać psychicznie. Panowie jak dotąd nigdy ze sobą nie grali.

J 13

jrq-

Użytkownik
Wg mnie Tsonga walnie Fisha, Mardy zbyt przereklamowany Stanach głównie dlatego, że Amerykańce napalone na tytuł swojego rodaka, a tak naprawdę kiepski z niego tenisista... Francuz z meczu na mecz coraz lepszy, ładnie ogral Verdasco, a Fishak w sumie poważnego rywala w US Open jeszcze nie miał, a więc:
- over 9.5 games in first set - 1.60 10 / 10 ✅
- Tsonga win 3-0 - 4.80 1 / 10 ⛔
- Tsonga win -1.80 2 / 10 ✅
aha - i jeśli ktoś ma mieć problem z &quot;głową&quot; to tylko Fish
edit: ✅ +7 ✅

drago 108

drago

Użytkownik
a tak naprawdę kiepski z niego tenisista...
Kiepski :-|
Zważmy na słowa, jak można powiedzieć o tenisiście, który jest 8 w rankingu światowym, że jest kiepski?
Przereklamowany, nie. Czymś jednak musiał zasłużyć, że osiągnął TOP10, a TOP20 złamał pod koniec października 2003. To nie jest kiepski tenisista
Ostatnie tygodnie: Wygrana w Atlancie, finał w Los Angeles i Montrealu (porażka w 3 setach z Novakiem) oraz półfinał w Cincinnati.
Jeśli Mardy jest kiepski to tylko TOP5 gra przyzwoicie a Nole całkiem nieźle.

Otrzymane punkty reputacji: +8
J 13

jrq-

Użytkownik
no cóż, ja byle czym się nie zadowalam
jak ktoś ładuję co trzecią wymianę w siatę, to nie ma o czym mówić
dla mnie Fish, to uboższa wersja Roddicka, bez serwu (lepiej gra przy siatce)
tak, tak nie lubię go :p może przesadzam, ale wystarczy włączyć mecz Tsonga - Fish - ten mecz stoi na bardzo marnym poziomie

rpg 1K

rpg

Użytkownik
@up
ja tam widze odwrotna sytuacje, isner procz serwisu i forhendu nie ma nic, simon spokojny przebijaka ktory bedzie czekal na UE..ja postawielm na simona
Tak to jest jak szukają sensacji i piszą piękne analizy żeby je im uznali w Typach Dnia. O ile mi wiadomo to już od dłuższego czasu nie trzeba wrzucać tych analiz do działów tematycznych, bo w takim Tenisie to robił się śmietnik.

Otrzymane punkty reputacji: +2
van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Czemu uważasz wygraną Isnera 3:0 za sensację? kursy na to spotkanie są wyrównane (spodziewałem się kursu około 1,50), a moim zdaniem jest pewne, że Isner pokona Simona, bo na Isnera przebijanie na środek nie wystarczy chyba, że będzie miał fatalny dzień, ale jak zaznaczyłem w analizie przy normalnej grze Amerykanina Simon nie ma większych szans a to czy się skończy 3:0 czy 3:1 to się okaże jutro.
rpg - Tego typu nie mam w żadnych typach dnia koleś, więc zanim coś napiszesz to najpierw to sprawdź.

J 13

jrq-

Użytkownik
Czemu uważasz wygraną Isnera 3:0 za sensację? kursy na to spotkanie są wyrównane (spodziewałem się kursu około 1,50), a moim zdaniem jest pewne, że Isner pokona Simona, bo na Isnera przebijanie na środek nie wystarczy chyba, że będzie miał fatalny dzień, ale jak zaznaczyłem w analizie przy normalnej grze Amerykanina Simon nie ma większych szans a to czy się skończy 3:0 czy 3:1 to się okaże jutro.
rpg - Tego typu nie mam w żadnych typach dnia koleś, więc zanim coś napiszesz to najpierw to sprawdź.
a ja uważam, że jeśli Isner będzie miał cierpliwość i nie będzie popełniał tylu błędów własnych, to bez problemu wygra
Del Potro sam przegrał wygrany mecz, tyle błędów popełnił, a był po prostu lepszy
problem w tym, że Isner też czasem miewa serię taką, że traci sporo punktów z rzędu
raczej skłaniałbym się ku Johnowi, gra u siebie, publika zrobi swoje
1.88 w expekcie

D 0

dami6

Użytkownik
Simon - Isner 1
Isner miał duże problemy z Bogomolovem który mimo iż nie jest zawodnikiem siłowym potrafił rozprowadzać rywala po całym korcie, Isner z gry był wiele słabszy ratował go oczywiście serwis i w późniejszym czasie słabsza już psychika Bogomolova. Jeżeli chodzi o przygotowanie kondycyjne na twarzy Isnera było widać duże zmęczenie moim zdaniem z Simonem gdzie biegania będzie miał jeszcze więcej sobie nie poradzi. Wiele osób twierdzi, że Simon szczęśliwie wygrał z Del Potro po części można się z tym zgodzić jednak przygotowanie i zdeterminowanie Simona bardzo mi się podobało, Del Potro atakował Simon bardzo umiejętnie się bronił piłka wracała bardzo daleko w kort Del Potro a ten miał bardzo utrudnione zadanie by zadawać decydujące ciosy, i popełniał błędy chcąc zwiększać ryzyko i grac po liniach. Uważam, że Simon bardzo dobrze przygotowany jest do tego turnieju i pokona Isnera 3:1 / 3:0.

D 0

dami6

Użytkownik
Ferrer D. - Roddick A. 2 2,40
Troszkę dziwią mnie kursy wystawione na ten pojedynek ponieważ osobiście za faworyta uznaję Roddicka. Dlaczego? Gra przed własną publicznością, posiada lepszy serwis, który potrafi punktowac, natomiast Ferrer ma serwis słabszy i częściej traci swoje podania, Roddick posiada w swoim dorobku zdecydowanie większe osiągnięcia na tej nawierzchni i to jego styl gry wydaje się być tutaj solidniejszy. Ferrer to typowy przebijaka, jednak Roddick poprawił grę w wymianach, stawiam na Roddicka.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Ja nie wierzę w tego Simona. Ten zawodnik nie ma po prostu uderzenia kończącego! Z jego grą kojarzą mi się tylko lecące powoli, wysoko nad siatką w środek kortu piłki.
Jedynym atutem Simona w meczu z Amerykaninem będzie podobna dyspozycja Isnera jak w meczu z Bogomolowem no i jeszcze od czasu do czasu serwis.
Simon nie będzie grał po liniach i taka asekuracyjna (czyt. kobieca) gra nie przyniesie mu zwycięstwa.
Typ Isner 1.80

F 67

figo88

Użytkownik
Ferrer - Roddick
Ferrer -&gt; 1.52 @ bet365

Troszkę dziwią mnie kursy wystawione na ten pojedynek ponieważ osobiście za faworyta uznaję Roddicka. Dlaczego? Gra przed własną publicznością, posiada lepszy serwis, który potrafi punktowac, natomiast Ferrer ma serwis słabszy i częściej traci swoje podania, Roddick posiada w swoim dorobku zdecydowanie większe osiągnięcia na tej nawierzchni i to jego styl gry wydaje się być tutaj solidniejszy. Ferrer to typowy przebijaka, jednak Roddick poprawił grę w wymianach, stawiam na Roddicka.
W Pucharze Davisa też grał przed własną publicznością, też na tej nawierzchni i jego serwis mu jakoś nie pomógł, gdzie uległ Ferrerowi 3-0. Ferrer typowi przebijaka piszesz... Gdyby odjąć asy serwisowe z ostatnich spotkań to Ferrer ma więcej piłek wygranych jak Roddick...
Dla mnie zdecydowanym faworytem jest tutaj Ferrer, jak pisałem już raz w takich samych warunkach ograł Roddicka na tej nawierzchni w 3 setach. Roddick jest za słaby w wymianach dla Ferrera, Hiszpan będzie praktycznie zwracał mu każdą piłkę na słabiutki backhand, zmuszał go do ryzykowania groźniejszych uderzeń co będzie się kończyło niewymuszonymi błędami Amerykańca. Ferrer też w przeciwieństwie do Bennka będzie go mijał znacznie częściej pod siatką, a niestety Roddick samym serwisem nie wygra...

O 27

odrzanski

Użytkownik
Co do jutra to myślę, że warto zagrać na Tipsę, pomimo tego, że dopóki Berdych nie miał kontuzji i szli łeb w łeb w pierwszym secie to myślę, że Tipsa powiezie Ferrero, który i tak już swoje zrobił. Drugi typ ale mniej pewny to na Tsongę, gładko ograł Verdasco, chociaż nie polecam grać grubo przeciwko reprezentantowi gospodarzy, ale patrzac na repertuar zagrań i formę obu zawodników, mysle ze po ciezkim boju francuz powinien dac rade. Pozdro

Tipsarevic - Ferrero 3:1 ✅✅✅
Tsonga - Fish 3:2 ✅✅✅

Na dzisiaj również gram dwa meczyki. Pierwszy mecz to Gilles Muller - Rafael Nadal wynik: Nadal win 3:0, kurs 1.40. Stawiam tak pomimo tego, że Rafa nie gra jak narazie nic nadzwyczajnego, a z drugiej strony nie miał takiej potrzeby. Muller w poprzednich rundach wyeliminował solidnych zawodników bo Gulbisa i Kunitsyna, lecz nie jest to czołówka światowego tenisa. Mysle, że Rafa bedzie chciał jak najszybciej zakonczyc ten mecz, bez zbednego przemeczania sie, wiadomo kluczowy bedzie pierwszy set, jak Rafa go wygra to pozniej powinno byc z górki. Ogolnie mówiąc watpie ze Muller postawi jakis trudne warunki Nadalowi. Drugi typ to David Ferrer - Andy Roddick 1, kurs 1.60. Coś tak mi się wydaje, że Andy sie pozegna z turniejem, Ferrer moze go po prostu zamęczyć ciągłym przebijaniem i walką, jesli Roddick się wkurzy to zacznie robic proste błedy i wywalac za kort bo będzie chciał szybciej kończyc wymiany, a Ferrer bedzie sobie odbijał bez konca tak jak ma to w zwyczaju. 3:0 do Ferrera sie nie spowiedziam ale uwazam, ze czym dluzej bedzie trwał mecz tym wieksze szanse na win bedzie miał David. Pozdro.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Isner-Simon
Ciężki pojedynek do typowania. Z jednej strony ten świetnie serwujący Amerykanin,rzadko tracący swe podanie. Z drugiej Simon,który w US series ma za sobą mnóstwo 3-setowych(do 2 wygranych) pojedynków,w US Open rozegrał już 5-setówkę i dwie 4-setówki. Czyli walczak. Pokazał to w meczu z DelPotro,świetnie się bronił i czekał na błędy przeciwnika. Sądzę,że tu też będą minimum 4-sety,czyli pierwszy z proponowanych przeze mnie typów to:
over 40,5 gemów @1,80 Bet365✅✅48 g
Pisałem już,że Isner nie traci łatwo podania stąd można zagrać do jakiegoś innego kuponu:
over 9,5 gema @1,40 Betsafe ✅✅13g
A zwycięzcy upatruję jednak w niżej rozstawionym Amerykańcu. Skoro Delpo tak słabo serwował,walił w siatę lub na aut co 2 piłkę a mimo tego wygrał 1 seta,drugiego przegrał w tie-break&#39;u, a w 4 miał 3 piłki setowe-tzn że to nie Simon wygrał,lecz Juan przegrał ten mecz. Wątpię,żeby w takim stopniu psuł swój serwis dziś Isner,pytanie czy będzie potrafił skończyć dłuższą wymianę z defensywnym Simonem.
Isner @2,00 Bet365,Betsafe✅✅

S 11

skorp

Użytkownik
Witam po raz drugi i oby drugi raz także był udany na dziś proponuje taki dubelek:
Isner(-1,5 seta)-Simon 1
Stosur-Zvonareva 2
4,50 Unibet
Zaczynając od meczu Isnera niech niezwiodą was wyniki osiągane przez Simona szczególnie mecz z Del Potro który ogladałem w całosci i gre Argentyńczyka należy poprostu przemilczeń dla ciekawskich prosze spojrzec w liczbe niewymuszonych błedow ktore popelnil i niebyly to błedy wymuszone Simon przebijał piłki czekajac na bład ktory był nieunkniony ze strony katastrofalnie grającego Del Potro.Simon gra przecietnie i napewno niewystarczy to na popularnego Big Johna który miazdzy swoja najwieksza armata jaką niewątpliwie jest jego podanie serwisowe inne elementy gry to także wyrazny progres niesądze co prawda aby Isner mógł stawić opór tuzom tenisa takim jak Djokovic czy Federer ale z Simonem powinien sie uporać w 3-4 setach.
Co do drugiego meczu niemam wątpliwosci kto zwyciezy tak dobrze grajacej Rosjanki niewidzialem od dluzszego czasu kilka kosmicznych wymian w meczu z Lisicki uświadomiło mnie ,ze tylko Serena jest w stanie pokonać Vere w tym roku na Us Open.Co do Samanty bylem zachwycony jej gra w kilka turniejach Us open series ale od tego czasu jej dyspozycja idzie w doł i niejest tutaj w najwyzszej formie starczylo to na pokonanie w dlugich bojach Kirlenko i Petrovej natomiast z ROsjanka jest bez szans.Kursy sa wystawione na rowno poniewaz w bezposrednich starciach jest az 7-1 dla Stosur ale dzis zazna drugiej porażki.
Ogolnie rzecz biorac chytajcie ten kursik 4,50 po to darmowe pieniezki:]

D 0

dami6

Użytkownik
Ferrer - Roddick
Ferrer -&gt; 1.52 @ bet365

W Pucharze Davisa też grał przed własną publicznością, też na tej nawierzchni i jego serwis mu jakoś nie pomógł, gdzie uległ Ferrerowi 3-0. Ferrer typowi przebijaka piszesz... Gdyby odjąć asy serwisowe z ostatnich spotkań to Ferrer ma więcej piłek wygranych jak Roddick...

Dla mnie zdecydowanym faworytem jest tutaj Ferrer, jak pisałem już raz w takich samych warunkach ograł Roddicka na tej nawierzchni w 3 setach. Roddick jest za słaby w wymianach dla Ferrera, Hiszpan będzie praktycznie zwracał mu każdą piłkę na słabiutki backhand, zmuszał go do ryzykowania groźniejszych uderzeń co będzie się kończyło niewymuszonymi błędami Amerykańca. Ferrer też w przeciwieństwie do Bennka będzie go mijał znacznie częściej pod siatką, a niestety Roddick samym serwisem nie wygra...

Figo88 można zgodzić się z tym, że Ferrer będzie dużo oddawał Roddickowi jednak trzeba też zauważyć, że Ferrer nie jest w swojej najwyższej dyspozycji również popełnia niewymuszone proste błędy. Roddicka najsłabszymi elementami są backhand oraz własna głowa ponieważ często się denerwuje i popełnia z czasem głupie błędy.

PS. Lucass pojęcia nie masz co piszesz chłopcze, odpiszę Ci na pw gdy będę miał na forum 10 postów uprawniających do odpisania na pw.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Typy typami, ale nie piszmy głupot o Simonie. Oczywiście, że ma kończące uderzenie (kapitalny płaski BH wzdłuż linii, agresywny FH, których nie używa często), tyle, że zdecydowanie lepiej czuje się w defensywie, żyjąc z błędów rywali, co zazwyczaj uskutecznia. Gdy jest w rytmie to bardzo inteligentny, sprytny defensor, a pisanie, że przebija tylko przez środek kortu, to stwierdzenie typowe pod analizę.

Otrzymane punkty reputacji: +13
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom