>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UK Championship 2015 (24.11-6.12.2015)

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
W oko wpadł mi jeden mecz na jutro:
Dunn M. - Thirapongpaiboon T., 3.20
Okej, Mike Dunn jest w formie, a Thanawat ewidentnie nie. Dunn dobrze wygląda w PTC, Thanawat nie. Ale czy naprawdę jest między nimi taka różnica w umiejętnościach, żeby aż tak faworyzować mimo wszystko mega przeciętnego 44-latka, który nigdy nie wybije się ponad pewien poziom? Thanawat to wciąż młody, a jednak już obyty w Tourze zawodnik, który niejednokrotnie pokazywał że posiada spory talent, tylko brakuje mu przy tym takiej zwyczajnej solidności i regularności. Regularny i solidny jest natomiast w tym sezonie Mike Dunn, ale jeśli Thanawat odpali, to spokojnie może pokonać bardziej doświadczonego rywala. 3.20 na Thanawata, serio? Nie róbmy sobie jaj z pogrzebu, to trzeba brać, ja wchodzę i to nie najniższą stawką. ;)
Odpowiem krótko na pytanie postawione w pierwszych zdaniach. Tak, jest między nimi spora różnica. Dunn gra chyba najlepszy sezon w karierze, a Thanawat po aferze z ustawianiem meczów nie może się odnaleźć. Absolutnie nie polecam.

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Wszystko pięknie łądnie tylko u innych buków zdecydowanie wyższe kursy.
Np kolega podał bwin a ja proponuje bet365 = 2,73 więc zdecydowana różnica.
Co tak uparłeś się na Sportingbeta...;)?
edit: macias00 dlatego napisałem o bet365 bo z nimi problemów takich nie ma.
N ie uparłem się , tylko akurat tam mi to pierwsze wpadło w oko. Do Bwina w ogóle nie zaglądałem, bo przez te ich opłaty przy wypłatach to wsz ystkie kursy są de facto niższe o 5-7%. S zczerze mówiąc wczoraj to pisałem i jakoś w becie365 nie zauwa żyłem takich kursów , no ale kurs faktycznie dużo lepszy, nie ma co gadać tylko brać @2.73, nie ma p orównania, ale nie będ ę zmi eniał teraz, bo typy też się liczą, a poza tym to by łoby dziwne . W sumie żaden błąd, ale dobrze że poszło info że gdzie indziej wyższy kurs ????

Żeby nie było że bez typu, to wpadł mi w oko jeszcze jeden typ turniejowy, a mianowicie czy będzie nowy zwycięzca turnieju?
Nowy zwycięzca
Will There Be A New Tournament Winner?
Typ: Nie @ 1.615 ✅ Neil Robertson sportingbet

Przesadzony kurs w Sportingbecie . Dosłownie każdy ze ścisłej czołówki, ale też dalszych kandydatów do zwycięstwa w turnieju ma już na koncie wygraną w UKC. Robbo 2013, Trump 2011, Selby 2012, Murphy 2008, Ding wygrał 2 razy (2005, 2009), Higgins nawet 3x (1998, 2000, 2010). Z mniej prawdopodobnych kandydatów wygraną w UKC mają już na koncie również Williams (2x), Maguire, Ebdon i Stevens. Zakładając, że nie będzie jakiegoś czarnego konia w stylu Wilsona w Shanghai Masters, to z w miarę realnych kandydatów zostaje tylko Allen i może jeszcze Bingham, ale z taką formą mistrza św iata to raczej mało prawdopodobne. No więc jeśli tak, to ten typ staje się zdarzenie m pt &quot;turnieju UKC 20 15 nie wygra ani Allen ani Bingham&quot; , a na to kurs @1.615 wydaje się całkiem pokaźny.

Otrzymane punkty reputacji: +1
grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Joe Swail - Joel Walker
Joe Swail @ 1,90
✅
Nikt nie wspomniał jeszcze o tym spotkaniu. Kursy wystawione po równo, ale dla mnie faworytem tego meczu jest Swail. Irlandczyk z Północy to niezwykle doświadczony gracz, który zjadł zęby na snookerze i od wielu lat jest w tym sporcie. Dodatkowo Swail to bardzo niewygodny przeciwnik, który często sprawia problemy nawet zawodnikom z Topu. Walker to typowa młoda strzelba, ale ostatnio z mocno rozregulowanym celownikiem. Widziałem mecz młodego Anglika z Day&#39;em w PTC i to co tam Joel prezentował to był koszmar. Fakt, że Swail też nie ma ostatnio porywających wyników, ale wydaje mi się, że przeważy tutaj doświadczenie i sucha taktyka Irlandczyka z Północy. W tym elemencie snookerowego rzemiosła bije on swojego przeciwnika na głowę i jeśli młodemu nie będą siedziały wbicia (co patrząc na ostatnią jego dyspozycję wydaje się dość prawdopodobne) to myślę, że Swail swoim spokojem wypunktuje Walkera i zamelduje się w drugiej rundzie.
Jack Lisowski - Zak Surety
Jack Lisowski @ 1,33
✅
Zaryzykuję grę na Jacka. Umiejętności stricte snookerowe zdecydowanie po stronie Lisowskiego. Jeśli nie będzie pajacowania na potęgę to Lisek powinien gładko wygrać, bo Surety gra w tym sezonie fatalnie. Ogrywa jedynie totalnych ogórków jak Weston, Cahill czy beznadziejny w tym roku Anda. A tak to same porażki. Lisowski prezentuje się na jego tle dużo lepiej. Na rozkładzie ma choćby Cartera, a Surety o takim wyczynie to może tylko pomarzyć. Wydaje mi się, że jest tutaj różnica przynajmniej jednej klasy dlatego niespodzianki nie przewiduję.
Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +9
mistrztyperski 108

mistrztyperski

Użytkownik
Dunn - Thirapongpaiboon
Typ : D unn
kurs: 1 .45 Unibet
Kurs może i nie po wala, ale jakby spojrzeć na poziom zawodników to na Dunna powinien być jakie ś 1.30 max. To nie jest jakiś tam turniej gdzie Anglik może przypadkiem przegrać, gra u siebie, będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony od początku dlatego też odwa ż niejsi mogą pograć nawet handi. Z awodnik z Taj landii jest typowym przeciętniakiem, 2. runda jakiegokolwiek ciekawszego turnieju to niesamowity sukces dla niego. Rok temu przegrał w 1. rundzie z Bingh amem nie wy gr ywając ani jednego frame&#39;a. Dunn może nie jest jakimś wymiataczem , no ale jednak gra dużo więcej z zawodnikami wysokiego poziomu, ogrywa się, potrafi b udować sobie układ y . Rok temu 2 runda, ale w China Open już na przykład półfinał , gdzie odprawił po drodze Selb i ego . Mimo dojrzałego wieku w ostatnich latach zaczął grywać więcej na poważnych turniejach i pokazuje, że grać na przyzwoitym poziomie potrafi . Dla mnie odpadnięcie Anglika to będzie duża niespodzianka.

franz100 495

franz100

Użytkownik
M. Fu - H. Yassin (+4,5)⛔
typ 1
kurs 1,68
buk: Betsson
Drugiego dnia turnieju o godzinie 20:30, na jednym z dwóch telewizyjnych stołów, dojdzie do pojedynku Marco Fu z szerzej nieznanym Hatemem Yaseenem. Zawodnik z Hongkongu jest w solidnej formie, o czym może świadczyć zwycięstwo odniesione nad Markiem Williamsem 7:3 w minioną sobotę, ale również poprzednie rozgrywane pojedynki. Zdarzały się mecze przegrane, nawet takie w których Fu był teoretycznie faworytem, ale przegrane z Markiem Davisem, Ali Carterem, czy Davidem Gilbertem wstydu nie przynoszą. Marco jest graczem klasowym i doświadczonym. Jako profesjonalista występuje już od 17 lat w ciągu których osiągnął kilka znaczących wyników. Z koeli Egipcjanin dopiero co zadebiutował w World Tourze. Udział w dużych turniejach zapewniło mu zdobycie mistrzostwa Afryki. W zawodowym snookerze rozgrywał tylko jeden mecz w formule do 6 frejmów, przegrał go 2:6 z O&#39;Brienem. Irlandczyka jednak nijak nie można porównywać do Marco Fu, więc sądzę, że jedna partia to max co może osiągnąć jutro Hatem.

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Ricky Walden - Itaro Santos
Ricky Walden (-4.5) @ 1,80
✅
Ricky Walden 6-0 @ 4,00 ⛔
Krótko i na temat. Walden może nie jest w tym sezonie w jakiejś nadzwyczajnej formie, ale jakie to ma w sumie znaczenie ? Przeciwnik słabiutki, praktycznie anonimowy. Santos oficjalnie rozegrał dwa mecze w normalnych turniejach snookerowych i dostał konkretne baty od Lawlera i Dunna. Poza tym nazwisko tego Brazylijczyka nie przewijało się nawet w turniejach rangi PTC. Walden to zawodnik nierówny, ale jednak - z czołówki. Jest tutaj przepaść we wszystkim i nie wiem jaki koszmar musiałby zagrać Ricky żeby mieć problemy z tym gościem. Według mnie skończy się na wyniku 6-0, a w jakichś naprawdę wyjątkowych okolicznościach przewiduję dla Santosa maksymalnie jedną partię. Kurs na -4.5 jest bardzo dobry i ja zdecydowanie je pobieram. Do tego spróbuję też zagrać na dokładny wynik, choć tutaj oczywiście mniejszą stawką.
Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +7
kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Ryan Day (WAL) vs Duane Jones (WAL) 1 @ 1.11 ✅
Michael Holt (ENG) vs Fraser Patrick (SCO 1 @ 1.234 ✅
Jimmy Robertson (ENG) vs Lu Ning (CHN) 1 @ 1.176 ✅

AKO : 1.61 Pinnacle ✅

Ja jutrzejsze zmagania z poranną sesją snookera zaczynam właśnie w ten sposób i wchodzę w tripla przedstawionego powyżej. Dzisiaj naprawdę megasensacja w postaci przegranej Dinga (który rozegrał tragiczne spotkanie), bardzo nonszalancka gra White&#39;a, który z praktycznie wygranego meczu finalnie dostał w cymbał. W związku z tym wszystkim uważam, że jednak trochę tego pajacowania za dużo i faworyci powinni jutro pokazać, że ten turniej to nie są jakieś jaja, tylko poważne zawody dla najlepszych na świecie.
Day ostatnimi czasy wygląda naprawdę kapitalnie, doszedł do finału ostatniego PTC gdzie uległ dopiero Allenowi. Duane Jones to z kolei bardzo słaby zawodnik, praktycznie z każdym dostaje w cymbał jak leci, od czasu do czasu uda mu się wygrać z bardzo słabym zawodnikiem i to byłoby na tyle. Nie widzę tutaj możliwości żeby sobie nie poradził Ryan, który ostatnimi czasy pokazuje dobrą formę.
Holt to z kolei według mnie gracz, który pewnego poziomu nie przeskakuje, ale z drugiej strony nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Jeśli gra z graczami słabymi, z dalszych miejsc, to odprawia ich z kwitkiem i wygrywa, a jeśli gra z kimś kto jest od niego lepszy to albo powalczy, albo przegra. Na pewno Holt posiada spore doświadczenie, umiejętności też nie najgorsze więc nie sądzę żeby Patrick był w stanie mu realnie zagrozić. Z całą pewnością Patrick to nie jest gracz pokroju Duane Jonesa, ale to też ciągle słaby zawodnik touru, który akurat w tym sezonie gra bardzo słabo, dlatego uważam, że Holt powinien to spotkanie wygrać.
Na koniec Jimmy Robertson, który w ostatnim czasie gra bardzo fajnie, widać wyraźny progres formy na przestrzeni ostatnich lat i wygląda to coraz bardziej okazale. Za przeciwnika Chińczyk Ning, który dostaje oklep od każdego napotkanego zawodowca na jego profesjonalnej ścieżce. Jakiekolwiek rezultaty osiąga tylko i wyłącznie w Asian Tourach gdzie potrafi ograć słabych Chińczyków. Reszta jego występów to w zdecydowanej większości porażki, nawet ze słabymi grajkami, a w tym momencie Jimmy z całą pewnością do słabych się nie zalicza.

Otrzymane punkty reputacji: +6
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Ricky Walden - Itaro Santos
Ricky Walden (-4.5) @ 1,80
Ricky Walden 6-0 @ 4,00
Krótko i na temat. Walden może nie jest w tym sezonie w jakiejś nadzwyczajnej formie, ale jakie to ma w sumie znaczenie ? Przeciwnik słabiutki, praktycznie anonimowy. Santos oficjalnie rozegrał dwa mecze w normalnych turniejach snookerowych i dostał konkretne baty od Lawlera i Dunna. Poza tym nazwisko tego Brazylijczyka nie przewijało się nawet w turniejach rangi PTC. Walden to zawodnik nierówny, ale jednak - z czołówki. Jest tutaj przepaść we wszystkim i nie wiem jaki koszmar musiałby zagrać Ricky żeby mieć problemy z tym gościem. Według mnie skończy się na wyniku 6-0, a w jakichś naprawdę wyjątkowych okolicznościach przewiduję dla Santosa maksymalnie jedną partię. Kurs na -4.5 jest bardzo dobry i ja zdecydowanie je pobieram. Do tego spróbuję też zagrać na dokładny wynik, choć tutaj oczywiście mniejszą stawką.
Nie znam się, ale jeżeli ten typ jest dobry to w Ónibecie jest u8,5 kurs @1.38 może komuś się ta informacja przyda.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Na koniec Jimmy Robertson, który w ostatnim czasie gra bardzo fajnie, widać wyraźny progres formy na przestrzeni ostatnich lat i wygląda to coraz bardziej okazale. Za przeciwnika Chińczyk Ning, który dostaje oklep od każdego napotkanego zawodowca na jego profesjonalnej ścieżce. Jakiekolwiek rezultaty osiąga tylko i wyłącznie w Asian Tourach gdzie potrafi ograć słabych Chińczyków. Reszta jego występów to w zdecydowanej większości porażki, nawet ze słabymi grajkami, a w tym momencie Jimmy z całą pewnością do słabych się nie zalicza.
Coś dziwnego jest z tym meczem. Bet wycofał wszystkie alternatywne zdarzenia, zostało tylko typowanie na zwycięzcę. Kurs na Robertsona ze 1,28 spadł na 1,12. Śmierdzi na kilometr. Osobiście sam pograłem na Anglika, więc mam nadzieję, że jeśli coś jest ustawione, to w stronę mojego faworyta.
Edit: pojawiła się też oferta na handi. -2,5 @ 1,36 ???? coś tu jest kręcone ewidentnie.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
No dobra to może też coś ode mnie. Bet strzelił gafę z tym kursem.
Mark Williams wbije setkę @ 2,37 ⛔ słaby mecz MJW, w ostatnim frejmie super szansa, ale już mu się nie chciało. Cały Williams.
Walijczyk jak mało kto potrafi robić stupunktowe podejścia. Tutaj jak widać po pierwszym dniu setki sypią się jak szalone, więc pewnie i on otrzyma swoje szanse. Z MJW jest ten problem, że nie zawsze ma ochotę na setkę i czasem przy 70-80 olewa sobie kolejne wbicie, ale po tym kursie naprawdę warto. Rywal przeciętny, presji być nie powinno, więc to też ułatwi sprawę. Powinno być koło 1,80. Wczoraj można było łapać nawet 2,50.

batata 12

batata

Użytkownik
Wyższy brejk w meczu:
Mark Williams, Ricky Walden, Ryan Day, Shaun Murphy, Marco Fu ~@2 w całorocznym
Znakomici break-builderzy vs totalni amatorzy (no okej, ze statusem profesjonalistów, ale wiadomo o co chodzi), dla których sukcesem w ostatnich czasach jest przekroczenie 50 punktów w brejku i to z łatwych układów, których w meczach z tak uznanymi zawodnikami nie będą mieli za wiele (a może i wcale). Niemal na pewno każdy z wyżej wymienionych zawodników zakręci się w okolicach setki, więc tylko wybitny pech i brejk życia rywala może sprawić że ta &#39;taśma&#39; nie wejdzie.
Dodatkowo:
Ryan Day -3,5 a reszta -4,5, wczoraj zgodnie z przewidywaniami kupon zawalił Ding, ale jego rywalem był jednak profesjonalista, który coś tam już pograł w swojej karierze. Tutaj mamy zawodników z mocnymi głowami, zajebiście silną psychiką, którzy profesjonalnie podchodzą do swojej roboty i nie powinni odwalić jakichś cyrków. Day wiadomo, atak atak atak, także przy odrobinie szczęścia ze strony Duane Jones&#39;a może stracić te 2 frejmy, Williams też atak atak atak, ale jego rywal wydaje się być na tyle słaby że jeden frejm to i tak za dużo jak dla niego. Dobre kursy na każde jedno zdarzenie (w okolicach 2.00), więc warto załadować.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
R.Day (-3,5) - D.Jones 1 1,90 bet365 6-1✅:cool:

Day poki sa poczatkowe fazy różnych zawodów to gra naprawdę dobrze i na dużym % wbić. Wiadomo jak dojdzie już gdzieś koło półfinałów no to główka nie wytrzymuje. Dzisiaj jednak dostaje bardzo wygodnego rywala i tak naprawdę nie powinien mieć żadnych problemów z ograniem go. W każdym elemencie snookerowego rzemiosła przewyższa swojego rywala. Day bierze udział w różnych turniejach więc jaką formę obecnie ma jesteśmy w stanie ocenić a ta właśnie jest bardzo dobra i dlatego gram śmiało.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Wyższy brejk w meczu:
Mark Williams, Ricky Walden, Ryan Day, Shaun Murphy, Marco Fu ~@2 w całorocznym
Znakomici break-builderzy vs totalni amatorzy, dla których sukcesem w ostatnich czasach jest przekroczenie 50 punktów w brejku i to z łatwych układów, których w meczach z tak uznanymi zawodnikami nie będą mieli za wiele (a może i wcale). Niemal na pewno każdy z wyżej wymienionych zawodników zakręci się w okolicach setki, więc tylko wybitny pech i brejk życia rywala może sprawić że ta &#39;taśma&#39; nie wejdzie.
Dodatkowo:
Ryan Day -3,5 a reszta -4,5, wczoraj zgodnie z przewidywaniami kupon zawalił Ding, ale jego rywalem był jednak profesjonalista, który coś tam już pograł w swojej karierze. Tutaj mamy zawodników z mocnymi głowami, zajebiście silną psychiką, którzy profesjonalnie podchodzą do swojej roboty i nie powinni odwalić jakichś cyrków. Day wiadomo, atak atak atak, także przy odrobinie szczęścia ze strony Duane Jones&#39;a może stracić te 2 frejmy, Williams też atak atak atak, ale jego rywal wydaje się być na tyle słaby że jeden frejm to i tak za dużo jak dla niego. Dobre kursy na każde jedno zdarzenie (w okolicach 2.00), więc warto załadować.
Oho, zaczynają się kwiatki. Duffy to nie jest profesjonalista. Inna sprawa, że był profesjonalistą i grać potrafi, ale obecnie nim nie jest, więc nie rozumiem po co kłamać w analizie. Dalej... Day i Fu z silną psychiką? Trzymajta mnie, bo umieram ze śmiechu ???? Szczególnie Day ma psychikę na poziomie ameby. Wiadomo, że ci rywale raczej ich nie postraszą, choć Day z ogórkiem nie gra, ale pisanie, że mają &quot;zajebiście silną psychikę&quot; to naprawdę ostre przegięcie.

batata 12

batata

Użytkownik
W porównaniu z Dingiem tak, ma zajebiście silną psychikę, w takim znaczeniu że nie jest podatny na kompromitacje z amatorami, jak wspomniał kolega wyżej, szczególnie na tym etapie turniejów.
Z Duffym racja, byłem pewny że wywalczył &#39;awans&#39; w q-school, no ale jak widać może to i dla niego lepiej że jest &#39;amatorem&#39;, skoro ma ogrywać takich graczy jak Ding. ????

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Mark Williams - Hamza Akbar
Typ: Hamza Akbar + 4.5 @ 1.80 ✅ 6-4
betsejf

Ja tu widzę szansę na przynajmniej 2 frejmy młodego Pakistańczyka. Akbar ma spore pojęcie o grze, co zdążył już pokazać choćby w drużynowym World Cup gdzie prawie poprowadził swój zespół do fazy p u charowej (zabrakło im 1 frejma). Rzadko pokazuje się w Europie, głównie przez wizowe perypetie, ale kiedy się już zjawił, to wstydu na pewno nie było i to z dobrymi graczami (2-4 z Seltem, 2-6 z Joyce’em). Williams w tym momencie kariery nie jest jakoś specjalnie pazerny na demolowanie przeciwników, a jeśli dodamy jego ofensywny styl i fakt, że już nie wszystko wpada, to szans dla rywala parę powinno się wykreować, do tego dochodzi powrót z Hongkongu po General Cup, który skończył się parę dni temu (choć to akurat nie powinno być wielkim problemem). Moim zdaniem 2 frejmy dla Pakistańczyka jak najbardziej do ogarnięcia.

Tian Pengfei - Ian Burns
Typ: Tian Pengfei @ 1.55 ✅ 6-1 junibet

Całkiem niezły kurs jak na takie zastawienie. Pengfei zdecydowanie w lepszej formie w tym sezonie, świetny występ w Ruhr Open gdzie doszedł aż do finału, na rozkładzie w tym sezonie wielu świetnych graczy (Walden, Hang, Murphy, McManus, Gilbert, Wenbo). Na dobrą sprawę, to po ostatnich popisach Dinga, to trzeba między nim a Yuelongiem wybierać najlepszego obecnie chińskiego snookerzysty. Więc Burns nie może być i nie jest na pewno dla niego wielkim wyzwaniem, zwłaszcza że Anglik nie pokazuje niczego w tym sezonie poza mizerią, jeden wyskok w Paul Hunter Classic (ćwierćfinał), ale zaraz po tym wrócił do trybu przegrywacza. Jeśli Chińczyka nie dopadnie jaki paraliż, to dla mnie jeden z pewniejszych typów na dzisiaj.

Marco Fu v Hatem Yassen
Mini-Session Handicap - First [4] Frames
Typ: Marco Fu (-3.5) @ 2.55 ⛔ 3-1 sportingbet

Fu świeżo po wygraniu General Cup, gdzie w finale odprawił Williamsa (7-3), ale co ważniejsze pokazał w tym turnieju naprawdę dobrą formę, zwłaszcza w grze punktowej. Na koncie 6 setki (101, 111, 128, 136, 119, 124), w tym połowa w finale, do tego kilka innych solidnych podejść (62, 58, 94, 73, 73, 76, ). Forma jest i liczę na mocny start od początku, tym bardziej, że rywal zupełnie nieopierzony i trochę niepasujący do tego towarzystwa. Bilet do zawodowego touru dostał, bo wygrał mistrzostwa Afryki, a śmiem twierdzić, że poziom tych turniejów może być niższy od mistrzostw Polski. Wybrałem kurs na pierwszą mini sesję, bo raz, że w sportingbecie dają niewiele niższy od 6-0, a jednak przy wysokim prowadzeniu może się wkraść jakieś rozprężenie i wpadnie honorowy frejm dla Egipcjanina.

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Aditya Mehta - Sam Baird
Sam Baird @ 1,90
⛔ 0-4 -&gt;6-5. Brawo Sammy ????

Typ troszkę na przeczucie, ale myślę, że ma szanse powodzenia. Baird sezon zaczął bardzo słabo, ale w Bułgarii wyraźnie się odrodził. Anglik zaliczył półfinał tej imprezy, na swoim rozkładzie miał kilka konkretnych nazwisk gdzie największą gwiazdą był choćby Trump. U Sama w końcu też pojawiło się to co jest mocną stroną jego gry czyli solidne punktowanie. Ten przejaw lepszej formy może zwiastować dobre czasy dla Sammy&#39;ego, którego osobiście bardzo lubię oglądać przy stole gdyż nie brakuje w jego grze lekkości. Natomiast Mehta to ostatnio cień samego siebie. Daleko mu do zawodnika, który docierał do finału Indian Open. Właściwie to od czasu tamtego życiowego sukcesu Hindus mocno spuścił z tonu i gra bardzo przeciętnie żeby nie powiedzieć słabo. W tym sezonie wygrane jedynie z ogórami i jedno godne odnotowania zwycięstwo z Wilsonem. Ja jednak pamiętam tamten mecz, bo go oglądałem i to był pokaz paraolimpiady z obu stron, a zwycięstwo Mehta zawdzięczał karygodnej grze Wilsona. Ogólnie u Mehty widać zastój kiepskiej gry i to już od dłuższego czasu, natomiast Baird ostatnio z formą zwyżkował dlatego to jego widzę w kolejnej rundzie.
Bet365

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Marco Fu - Hatem Yassin, typ: 1 (-4,5) @ 1,70 ⛔ można było zamknąć przy 5-1 z dobrym zyskiem, co nie zmienia faktu, że typ nie wszedł.
Mój ulubieniec, Marco Fu gra dziś z aktualnym wicemistrzem Afryki. Afryka to nie jest kontynent, gdzie snooker prezentuje wysoki poziom. Hatem Yassan nie powinien być wielkim problemem dla Azjaty, choć wiadomo, nasz kochany Marco uwielbia robić z siebie błazna, gdy gra ze słabszymi zawodnikami (sławetne 5-6 z Mitchellem Travisem). Dlatego też nie gram tu 6-0, choć i ono bardzo prawdopodobne, ale handicap z możliwością ugrania frejma przez outsidera w Marathonie.

Otrzymane punkty reputacji: +14
mistrztyperski 108

mistrztyperski

Użytkownik
Allen - Xintong
over 8.5 frames
1.57

bet365
Równie utalentowany co kontrowersyjny Mark Allen jutro rozpocznie rywalizację w jednym ze swoich najbardziej ulubionych turniejów. Dochodził już tu do finału, rok temu trzecia runda co i tak było rozczarowaniem i negatywnym zaskoczeniem jak na możliwości tego zawodnika. W tym roku półfinał w Szanghaju, jest forma i to on jest faworytem w pojedynku. Nie przewiduję tu jednak pogromu. Jego rywalem jest Zhao Xintong, utalentowany osiemnastolatek. W tym roku pograł już z Williamsem i Higginsem, ugrał w meczach z nimi po 2 frame&#39;y, ale od tego ważniejsze jest doświadczenie jakiego nabrał. Przewiduję, że młody Chińczyk przynajmniej trzy frame&#39;y wygra. Ze wspomnianym Higginsem wbił breaka 142! To pokazuje, że grać potrafi, że jest w stanie wyzbyć się presji jaka na pewno będzie bo to jednak początki w zapewne długiej karierze Zhao. Ostatnim argumentem jest to, że przyjeżdża tu z marszu z kończących się w poprzedni weekend Mistrzostw Amatorów gdzie został wicemistrzem.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Judd Trump vs Hammad Miah
Judd Trump - powyżej 0.5 centuries (setek) w meczu @ 1.61 Bet365 ⛔ 0 setek

Wczoraj popis swojej gry i wielkiej formy dali najpierw White, który wyraźnie podarował mecz swojemu przeciwnikowi, a potem Ding, który przez całe spotkanie przypominał samego siebie z poprzedniego sezonu prezentując grę gorszą niż nie jeden zawodnik o statusie amatora. Nie sądzę, aby dzisiaj Judd poszedł podobną drogą, ale zamiast jego wygranej, handicapów itp spróbuję zakładu na jego setkę w spotkaniu.
Trump nie ma już tego rewelacyjnego startu jeżeli chodzi o brejki trzycyfrowe jak w poprzednim sezonie, ale 17 setek w dalszym ciągu stawia go w roli lidera tego rankingu. Anglik niemal z każdego układu jest w stanie wyczarować wysokie podejście. Jemu raczej zależy w jakimś tam stopniu na setkach i dopiero po przekroczeniu bariery 100pkt gra pod publikę, bawi się rotacjami itd. Miah to nie jest żaden ogór, potrafi wbijać, budować brejki i Trump nie może go zlekceważyć. Potrzebna koncentracja i mając na uwadze porażkę z tym zawodnikiem w ET3 raczej jej nie powinno zabraknąć. Miah potrafi grać ofensywnie i też od czasu do czasu zostawić w miarę otwarty układ. Wystarczy popatrzeć na statystyki wspomnianego bezpośredniego starcia i widzimy, że nie brakowało tam wysokich podejść: 56, 72, 86, 91 czy 112 Miaha pokazuje, że możemy być świadkami ofensywnej gry. Judd powinien wygrać i zapisać te 6 partii na swoim koncie. Tym samym co najmniej jeden sto punktowy brejk w jego wykonaniu jak najbardziej realny.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Pengfei T. - Burns I. 1 @ 1,55 U.nibet ✅ 6-1
Kurs na ten mecz powinien wynosić 1,35-1,40, a że jest zawyżony to trzeba z tego skorzystać. Tian w tym sezonie zaczął grać w końcu na miarę swojego potencjału. Nie ma jeszcze połowy sezonu, a Chińczyk już zarobił więcej niż w poprzednim sezonie. Bardzo dobre wyniki i równa forma dają nadzieję na dobry wynik w York&#39;u. Pengfei zdecydowanie lubi ofensywną grę, szybkie budowanie breaków nie stanowi dla niego problemu. Burns to raczej taki solidny rzemieślnik, bez jakiś wyrafinowanych technik, ale potrafiący na luzie robić +50 w podejściu. W tym sezonie raczej nie zachwyca, aczkolwiek jak na niego to i tak dobre wyniki. Najbardziej dziwna jest moim zdaniem porażka z Mellingiem, który jest bilardzistą i zaskoczy raz na jakiś czas. Spodziewam się, że forma Tiana nagle nie uleciała w powietrze. Jeśli sporo z niej zostało to Burns ugra z 3 frejmy i tyle.

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom