>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC Fight Night 45: Cerrone vs Miller - 16 lipca 2014

Status
Zamknięty.
marekr 35

marekr

Użytkownik

Data: 16 lipca, 2014
Miejsce: Revel Resort, Atlantic City, New Jersey – USA

Karta walk

Walka wieczoru:
155 lbs: Donald Cerrone (23-6) vs. Jim Miller (24-4)

Główna karta:
155 lbs: Edson Barboza (13-2) vs. Evan Dunham (14-5)
170 lbs: Rick Story (16-8) vs. Leonardo Mafra (11-1)
155 lbs: Joe Proctor (9-2) vs. Justin Salas (12-5)
125 lbs: John Lineker (23-7) vs. Alptekin Ozkilic (9-2)
145 lbs: Lucas Martins (25-7) vs. Alex White (10-0)

Pozostałe walki:
Walki w FOX Sports 1
155 lbs: Gleison Tibau (28-10) vs. Pat Healy (29-19)
135 lbs: Jessamyn Duke (3-1) vs. Leslie Smith (6-5-1)
135 lbs: Aljamain Sterling (9-0) vs. Hugo Viana (8-1)
155 lbs: Yosdnis Cedeno (9-3) vs. Jerrod Sanders (14-1)

Walki w UFC Fight Pass
115 lbs: Claudia Gadelha (11-0) vs. Tina Lahdemaki (5-0)​

Otrzymane punkty reputacji: +6
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Edson Barboza - 1.42 ✅✅✅ - pinnacle
Demolka 1 runda :grin:
Walka już w środę , trzeba grac i podtrzymać dobra passę .
Ostatnie cztery walki Barbozy to rekord 4-1 rywala odwrotnie 1-4 a ta jedna wygrana przez split .
Rywal Dunham słynący z tego ze swoje walki zaczyna w ślimaczym tempie , notorycznie wręcz ospale . Przesypia a później pluje sobie w mordę i budzi się z ręka w nocniku że obudził się dopiero w trzeciej rundzie ze stratą punktową nie do odrobienia .
Barboza góruje nad nim ogromnym zasięgiem , szybkością , lepszym przygotowaniem fizycznym i przekrojowo jest lepszy technicznie zawodnik . Stójka zdecydowanie dla niego , jego bogaty wachlarz kopnięć załatwi tutaj sprawę .
Myślę że to będzie klasyczna walka Barbozy , rywal nie ma narzędzi w stójce aby mu zagrozić więc Edson w swoim stylu tak okopie mu nogi że ten się zesra i nie zrobi mu już nic do końca walki i jednocześnie minimalizując jakiekolwiek zagrożenie na ziemi .
Edson jest silny i ma dobre zaplecze dobre defensywne zapasy na ziemi lądować nie będzie , ale jak ktoś ma go obalać bez sprawnych nóg . Dunham bardzo często też swój styl zamienia w brawling to tutaj może się okazać zgubne .
Stawiam ze Edson załatwi go przed czasem✅ .

Otrzymane punkty reputacji: +12
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Aljamain Sterling - 1.53✅✅✅ - Pinnacle
Demolka numer 2

O nim pisałem w jego debiucie http://forum.bukmacherskie.com/f...ml#post4264858

Znakomity mistrzowski sztab trenerski . Boks &amp; BJJ . Przewaga zapaśnicza i parterowa po stronie Sterlinga spora i to zadecyduje o jego wygranej . Nowy Jons nie da ciała . I tyle więcej nie ma sensu pisać .

Edit : CeKaeM na sobotę pewniak Conor McGregor - 1.25 coś koło tego

Otrzymane punkty reputacji: +60
C 407

cekaem

Użytkownik
Polecicie coś do tripla z tej gali ew. z sobotniej? ???? myślałem oprócz tych dwóch co Pudzian wymienił o Ricku Storym ew. Tibau? Kogoś bardziej obeznanego w temacie prosiłbym o wyrażenie swojje opinii odnośnie tych dwóch walk.

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Story to raczej bezpieczny typ, chociaż kurs słaby. Może rekordu nie ma zbyt dobrego, ale walczył ze zdecydowanie lepszymi zawodnikami niż Mafra. Do tego ostatnie porażki przez split decision. Nigdy nie przegrał przez TKO/KO, a mocna stroną Mafry jest stójka, gdzie trudno uwierzyć żeby naruszył Storego. Mafra ma dobry rekord, ale napompowany na słabych rywalach... zresztą pierwsza walka Mafry na poziomie UFC to porażka.
Ja wrzucam Sterlinga, Barboze i Cerrone na kupon. Gdzie największe wątpliwości mam do Barbozy.

E 285

embotron

Użytkownik
Polecicie coś do tripla z tej gali ew. z sobotniej? ???? myślałem oprócz tych dwóch co Pudzian wymienił o Ricku Storym ew. Tibau? Kogoś bardziej obeznanego w temacie prosiłbym o wyrażenie swojje opinii odnośnie tych dwóch walk.
Story w miare ok, kurs maly, ale spore szanse. Tibau absolutnie nie, no bet, ale gdybym musial kogos typowac to chyba jednak Healyego ????

Story to raczej bezpieczny typ, chociaż kurs słaby. Może rekordu nie ma zbyt dobrego, ale walczył ze zdecydowanie lepszymi zawodnikami niż Mafra. Do tego ostatnie porażki przez split decision. Nigdy nie przegrał przez TKO/KO, a mocna stroną Mafry jest stójka, gdzie trudno uwierzyć żeby naruszył Storego. Mafra ma dobry rekord, ale napompowany na słabych rywalach... zresztą pierwsza walka Mafry na poziomie UFC to porażka.
Ja wrzucam Sterlinga, Barboze i Cerrone na kupon. Gdzie największe wątpliwości mam do Barbozy.
Nie skreslalbym Millera i na jakis mocniejszy kupon Cerrone odradzam.

marekr 35

marekr

Użytkownik
Ja najbardziej bałbym się o Cerrone. Niby wszystko wskazuje na to, że powinien sobie poradzić ale on już przegrywał wygrane walki, dla mnie strasznie chimeryczny zawodnik. Popieram typy Pudzianxx i to są chyba najciekawsze typy na tą gale. Z underdogów na pierwszy rzut oka dobrze wygląda Duke i Proctor.

edit:
Ważenie
http://www.youtube.com/watch?v=6_4hoIG-hus

Typ na Storego wygląda po ważeniu jeszcze ciekawiej, Mafra na wadze 165.5lbs jutro różnica wagi na korzyść Ricka będzie ogromna.
Typ na Duke odpuszczam, nie wiem ile jej dały te treningi z Rondą i nie chcę się zagłębiać w jakieś szczegóły. Porusze tylko jeden aspekt, w walkach kobiet znaczną role odgrywa siła fizyczna no a tu akurat po obejrzeniu ważenie na moje oko zdecydowanie lepiej wypada przeciwniczka, tylko tyle.

jeszcze tapology

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Swoje typy podam później w nocy lub w dzień, ale pozwólcie że napisze opinię o walce Barbozy z Dunhamem.
Edson BARBOZA - Evan DUNHAM

Tak jak pisałem przed walką Barboza-Cerrone (http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-on-fox-11-werdum-vs-browne-19-kwietnia-106570.html ), Brazylijczyk jest jednym z moich ulubionych zawodników, ale to nie zmienia faktu że jest totalnie jednopłaszczyznowy. Kopnięcia. Kopnięcia, a czasem też kopnięcia. Oto cała taktyka Edsona. Niesamowicie efektowne, wiadomo, ale nie zawsze skuteczne. Varner, Castillo i Cerrone pokazali że stójka Edsona wcale nie jest tak dobra. Teoretycznie, mogłoby się wydawać że rywal rzucony na pożarcie, Dunham nie jest kimś wybitnym, że ma zbyt mały zasięg i jest za wolny na kogoś takiego jak Barboza. Mimo wszystko, Dunham to zapaśnik z dobrym parterem, a w stójce mimo iż bez fajerwerków, nie odstawał znacząco od klasowych rywali. Możliwe że Edson efektownie skończy go już w 1 rundzie, ale diabeł leży w szczegółach. Pechem Edsona jest to że MMA to nie samo Muah-Thai. Danny Castillo pokazał jaką prostą metodą można wyeliminować atuty Barbozy.

Ostatnie cztery walki Barbozy to rekord 4-1 rywala odwrotnie 1-4 a ta jedna wygrana przez split . Rywal Dunham słynący z tego ze swoje walki zaczyna w ślimaczym tempie , notorycznie wręcz ospale . Przesypia a później pluje sobie w mordę i budzi się z ręka w nocniku że obudził się dopiero w trzeciej rundzie ze stratą punktową nie do odrobienia .
No nie bardzo, nie mogę się z tym zgodzić. Po pierwsze, jego ostatnie walki to bilans 2-3, a nie 1-4. Jeśli już podkreślasz że wygrana tylko splitem, to zauważ że walki zakończone decyzją, według wielu były ewidentnymi wałkami, które wygrać powinien Dunham. Dlaczego w takim razie nie podasz że 5 ostatnich walk Barbozy to bilans 3-2, gdzie jedna wygrana to split, a Dunhama ostatnie 6 walk to bilans 3-3? Podanie wybiórczego bilansu sprawia wrażenie jakby Dunham w UFC głównie przegrywał, a Barboza wygrywał, a to nie jest prawda. Równie dobrze można tutaj nawet przywołać opinie według których w walkach Barbozy z Castillo, Njokuanim i Pearsonem nie powinien wygrać na punkty.
Ale po kolei, przeanalizujmy ostatnie walki pana Dunhama:
-wygrana z Eklundem
-wygrana z Aurelio
-wygrana z Escudero
-wygrana z Grifinem

-porażka z Sherkiem (wałek, wielokrotnie o tej walce mówiono, to było ewidentne 28-29 z wygraną Dunhama)

-porażka po słabej walce z Guillardem

-wygrana z Baileyem
-wygrana z Lentzem

-porażka po bardzo dobrej i wyrównanej walce z TJem Grantem
-wygrana z Tibau
-porażka z Rafaelem dos Anjosem (kolejny wałek)

-porażka po słabej walce z Donaldem Cerrone

W praktyce, na 12 walk, wygrał 7, w 2 powinien wygrać ale oszukali go sędziowie, z TJem Grantem walka mogła iść w obie strony, gorszy zdecydowanie był z Cerrone i Guilardem, w obu przypadkach dając się trafić po serii bokserskich wymian.

Dla tych którzy nie zrozumieli przekazu, Dunham toczył niedawno równe boje z TJem Grantem i Rafaelem dos Anjosem, dwoma topowymi zawodnikami wagi lekkiej w UFC.

Kończąc wątek samego Dunhama, koleś ma słaby bilans walk, ale nie można zapominać o tym z kim walczył i w jakim stylu. Szału nie ma, ale to nie jest zły zawodnik, swego czasu aspirował to bycia w czołówce dywizji i gdyby nie to że przegrywał walki przez skandaliczne decyzje sędziów, byłoby zupełnie inaczej.

Edson? Znakomite kopnięcia ale o tym każdy wie, plus niestety szklana szczęka...

Podsumowując, faworytem jest Barboza, i być może wygra tą walkę nawet w 1 rundzie, ale ja uznam to starcie za NO BET. Dlaczego? Dlatego że Edson Barboza ma szklaną szczękę, i jeśli walka nie toczy się tak jak to sobie zaplanuje (nie trudno zgadnąć, 3 rundy okopywania rywala), może mieć problemy. Dunham swego czasu uchodził za duży talent, nie powiodło mu się tak jak tego sobie oczekiwał, ale to nadal przyzwoity zawodnik. Kto chce, ten i tak zagra na Barbozę, powtarzam, nie nakłaniam nikogo do grania na Dunhama, chciałem jedynie ostrzec że nie wszystko w tej walce jest tak oczywiste jak to Panowie przedstawiacie.

Barboza to cholernie efektowny zawodnik, co wielu w tym mojej osobie się bardzo podoba, ale nie widzę go w starciu z mocniejszymi zawodnikami. Jest zbyt jednopłaszczyznowy, co już kilka razy było zauważalne. Czy Dunham jest na takim poziomie, żeby pokonać Barboze? Wątpię, ale nie lekceważę tego że był lepszy w walce od takiego Rafaela dos Anjosa, więc odpuszczam granie tego starcia, dla mnie zbędne ryzyko w tej masówce.

PS.
Myślę że to będzie klasyczna walka Barbozy , rywal nie ma narzędzi w stójce aby mu zagrozić więc Edson w swoim stylu tak okopie mu nogi że ten się zesra i nie zrobi mu już nic do końca walki i jednocześnie minimalizując jakiekolwiek zagrożenie na ziemi .
https://www.youtube.com/watch?v=1wGQJ2FGtBA

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Donald Cerrone 1.30 ✅ (o titleshota z Bensonem/Khabibem już niedługo?)

Cerrone zachwyca w ostatnich walkach, znakomita stójka, a przecież jego najsilniejszą stroną jest parter, 15 poddań w karierze robi wrażenie. Od czasu do czasu przydarzają mu się głupie wpadki, to prawda. Mimo wszystko to wszechstronny zawodnik, który powinien mieć przewagę w każdym aspekcie, kondycyjnym, parterowym i stójkowym. Jedyna szansa Millera to zapasy, ale mimo wszystko spodziewam się że któryś z ciosów solidnie go rozbije, a dzieła zniszczenia Cerrone dokończy poddaniem.
Rick Story 1.30 ✅

Story poniżej pewnego poziomu nie schodzi, chociaż ostatnio sporo porażek. Mimo wszystko to nadal koleś który pokonał Johnyego Hendricksa, Thiago Alvesa i Jake&#39;a Ellenbergera. Rywal z Brazylii wraca do UFC po kilku wygranych nad kelnerami, słynie z przebojowości, ale uważam że doświadczenie Rick&#39;iego da mu pewną wygraną, spokojnie wypunktuje zdolnego, ale nie ułożonego taktycznie przeciwnika który walkę wziął w zastępstwie. Dodatkowo Mafra dużo lżejszy od rywala, coś przesadził ze zbijaniem wagi.
John Lineker 1.30 ✅

Bardzo dobry zawodnik, ostatnio porażka z Bagautinovem czyli niedawnym pretendentem do pasa mistrzowskiego, młody (24 lata), jakby nie problemy z robieniem wagi, pewnie byłby znacznie wyżej w planach UFC. Rywal? Turecki Amerykanin, promowany z racji ekspansji UFC w Turcji, debiut bardzo emocjonująca wygrana po wyrównanej walce, ale w kolejnym starciu ledwie miesiąc później przegrał. Teraz kolejna walka. Bez zbędnego owijania w bawełnę, Lineker to jeszcze za wysokie progi dla niego.
Jessamyn Duke 2.00 ⛔ jednak nic już z niej nie będzie, warunki znakomite, ale postępy zerowe. Tępa dzida ????
Nie obstawia się walk bab, ale tym razem zrobię wyjątek, za groszę postawię na Jessamyn. Pani Smith ostatnio przegrywała, pani Duke również porażka, ale była to dopiero jej 1 porażka w karierze. Jessamyn możecie kojarzyć z TUFa 18, w którym brała udział. W czym widzę główny atut Duke? W tym że od jakiegoś czasu jest stałą sparingpartnerką Rondy Rousey. To jej bliska przyjaciółka, która należy z nią do słynnego &quot;4 horsewomen of MMA&quot;. Dla tych którzy nie wiedzą o co chodzi, 4 zawodniczki (Ronda, Duke, Baszler, Shafir) zakumplowały się, razem trenują, Ronda promuje 3 koleżanki, w wielu wywiadach mówiła że spędzają ze sobą mnóstwo czasu. Pudelkowa historia, ale myślę że zdolna Duke wyciągnęła cokolwiek pożytecznego z treningów z Rondą i to zaprocentuje w tejże walce. Ale oczywiście jak to w walkach kobiet, wszystko się może zdarzyć.

Otrzymane punkty reputacji: +4
U 170

użytkownik-80336

Użytkownik
Wg mnie bet gali:
Lucas Martins vs Alex White kurs 1.57
Stawka 10/10
Dla mnie White to świetny prospekt. Zawodnik, który byłby w stanie zdominować striker&#39;a jakim jest Martins w stójce, a prawdopodobnie walkę szybko sprowadzi do parteru i skończy ją poddaniem. Pomyśleć, że ten chłopak jeszcze parę lat temu pracował w McDonalds ???? Jeśli będzie się rozwijał w takim tempie jak do tej pory, chętnie zobaczyłbym go za kilka walk w zestawieniu z Alers&#39;em lub Aldo.

thecakeisaspy 2,3K

thecakeisaspy

Użytkownik
Wg mnie bet gali:

Lucas Martins vs Alex White kurs 1.57

Stawka 10/10

Dla mnie White to świetny prospekt. Zawodnik, który byłby w stanie zdominować striker&#39;a jakim jest Martins w stójce, a prawdopodobnie walkę szybko sprowadzi do parteru i skończy ją poddaniem. Pomyśleć, że ten chłopak jeszcze parę lat temu pracował w McDonalds ???? Jeśli będzie się rozwijał w takim tempie jak do tej pory, chętnie zobaczyłbym go za kilka walk w zestawieniu z Alers&#39;em lub Aldo.
:?:?:?

E 285

embotron

Użytkownik
Lineker bankowo bonusik zgarnie, a z taka forma to nic wiecej tylko zyczyc powodzenia w przyszlosci ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
marekr 35

marekr

Użytkownik
Proctor wooow ????
Gala bardzo dobra, pozostały 3 walki i myślę, że jeszcze emocji nie zabraknie, będzie dylemat dla kogo bonus za KO, chyba Martins.

E 285

embotron

Użytkownik
No faktycznie dzis bedzie ciezko wybrac ludzi do bonusow, kilka swietnych wystepow, dla mnie Lineker jeden bonusik zgarnie albo i 2, bo walka tez byla pierwsza klasa. Teraz Barboza niech wygra i kasujemy, a main event juz tylko ogladanie bez obstawiania ????

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Jest dobrze, Story i Lineker nie zawiedli, plus zaskoczył mnie Sterling, po bardzo słabym debiucie w UFC w końcu pokazuje że faktycznie jest zdolnym prospektem. Barboza i Cerrone piękne KO, sporo w nich farta, ale liczy się wynik ;)

E 285

embotron

Użytkownik
Ladna gala, 2 decyzje na wszystkie walki, ciekawe kto zgarnie bonusy. Napoleoni co do Twojego komentarza w poscie wyzej, to niby Cerrone chce sie bic z Nurmagomedovem, z taka forma to mozliwe, ze pierwsza porazka sie szykuje u ruskiego :p

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Pewnie będzie 4 bonus wieczoru z rzędu dla Cerrone, i to przecież walczył z solidnymi rywalami, więc jest w kręgu pretendentów do pasa. Póki co Nurmagomedov ma ramadan więc walki nie będzie, a jeśli miałbym być szczery to mimo sympatii do Donalda i Edsona, zapasy Khabiba są na takim poziomie że i Pettis będzie mieć z nim problem.
Faktycznie bardzo fajna gala, o dziwo bez większych niespodzianek, kilku zawodników udowodniło swój talent, właściwie to zawiodła mnie tylko 1 walka i jedna zawodniczka, ale niestety pani Duke nie nadaje się po prostu do MMA.
A jakbym miał bawić się w układanie walk, to chciałbym zobaczyć takie starcia
Joe Lauzon - Edson Barboza
Benson Henderson - Khabib Nurmagomedov
Donald Cerrone - Josh Thomson

http://instagram.com/p/qiaxAeP9xB/

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom