>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 181: Hendricks vs. Lawler 2

Status
Zamknięty.
macio106 209,9K

macio106

Znawca - MMA

Data: 6 grudnia 2014
Miejsce: Mandalay Bay Events Center, Las Vegas, Nevada, USA
Transmisja: PPV
Walka wieczoru:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze średniej
170 lbs: Johnny Hendricks (16-2) vs. Robbie Lawler (24-10)
Główna karta:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze lekkiej
155 lbs: Anthony Pettis (17-2) vs. Gilbert Melendez (22-3)
265 lbs: Travis Browne (16-2-1) vs. Brendan Schaub (11-4)
135 lbs: TBA vs. Raquel Pennington (4-4)
155 lbs: Abel Trujillo (12-5) vs. Tony Ferguson (17-3)
Walki w Fox Sports 1:
135 lbs: Urijah Faber (31-7) vs. Francisco Rivera (10-3)
185 lbs: Eddie Gordon (8-1) vs. Josh Samman (10-3)
205 lbs: Corey Anderson (5-0) vs. Gian Villante (12-5)
265 lbs: Todd Duffee (8-2) vs. Anthony Hamilton (13-3)
Walki w Fight Pass:
135 lbs: Sergio Pettis (11-1) vs. Matt Hobar (9-2)
145 lbs: Clay Collard (13-5) vs. Alex White (10-1)
Kursy z Bet-At-Home:

Zapraszam do dyskusji na temat gali.​

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Urijah Faber - 1.24 - zapasy zapasy i niesamowita szybkość , im starszy tym lepszy . Ścisły top dywizji , easy win . Rywal jak dla Fabera słabiutki http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-fight-night-shogun-vs-sonnen-17-08-2013-a-95179.html#post3801511

Todd Duffee - 1.37 - http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-155-dos-santos-vs-velasquez-2-a-85667.html#post3276411
Ako - około 1.69 . Odpowiednio 99% i 94% na tapology :grin:
Dla mnie to dwie formalności gdzie analizy na nich są zbędne . Todd wraca po przerwie ale to nie ma znaczenia , zazwyczaj wracają lepsi a rywal nie wytrzyma jego siły fizycznej i zapewne zostanie zmielony . Obecne przygotowania z użyciem najnowszych technologi przygotowującej organizm . Forma na walkę będzie w 100% .
Czekamy na 6 listopada UFC &amp; KSW

Otrzymane punkty reputacji: +8
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Znowu się pcham w wagę ciężką, ale nie wierzę w niespodziankę. Hapa to co najmniej półka wyżej od Schauba. Co prawda został zdemolowany ale przez Werduma - gdzie jest teraz Werdum - na szczycie. Nie wierzę w drugą klęskę Browna, kurs będzie koło 1.35 co wg mnie jest fajną opcją. Napiszę pare słów później.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
I znowu nie ma jeszcze kursów UFC, buki dają dupy na pełnej linii...
Anthony Pettis 1.50
Pettis by Decision 2.50
- fantastyczna walka, dwóch znakomitych zawodników, ale będę w szoku jeśli Pettis tego nie wygra. Jeden z moich ulubionych zawodników jeszcze z czasów gdy przegrał z naszym Bartem Palaszewskim. Stawiałem że sprawi niespodziankę i odbierze pas Bensonowi, stawiam na niego i tym razem. Melendez jest typem zawodnika który zawsze stawia rywalowi twarde warunki. Tak będzie i tym razem. Z racji na to że oboje nie zwykli przegrywać przed czasem ( ZARÓWNO PETTIS JAK I MELENDEZ, NIGDY NIE PRZEGRALI WALKI PRZED CZASEM!!! ), granie na długość walki powyżej 4.5 rundy bardzo sensowne. Spodziewam się wyrównanej walki, ale efektowny styl mistrza da mu wygraną na punkty.
Johny Hendricks 1.47 - powiem szczerze, czysto sportowo będę w tej walce kibicować Lawlerowi. Hendricks w ich pierwszym starciu był przeciętny, bardzo mnie zawiódł. Niestety, smutna prawda jest też taka, że taki przeciętny Hendricks wystarczył na mocnego Lawlera. Jeśli Johny dorzuci swoje zapasy, dorzuci pewność siebie jaką pokazywał z GSP, dorzuci ten piekielny cios którym demolował najlepsze gardy w półśredniej... Z całą sympatią dla Lawlera, chciałbym na niego zagrać, ale to się powinno skończyć jednostronną walką (niestety).
Corey Anderson - zwycięzca TUFa 19 w wadze półciężkiej, walczyć będzie z rywalem który walke bierze na kilka dni przed PPV... Corey ma bardzo efektywny styl, mocne zapasy i silny cios. Wątpię żeby rywal miał jakiekolwiek szanse, poza jakimś lucky punchem albo jakąś nagłą niedyspozycją Andersona, powinien być zdecydowanym faworytem tego starcia. Przyjrzyjcie się Andersonowi! Niby niepozorny facet, a Frankie Edgar i BJ Penn od początku nie mieli wątpliwości że będą z niego ludzie.
Sergio Pettis - młody, zdolny, utalentowany, gram na niego w każdej jego walce, raz mnie zawiódł, ale przegrał wtedy przez swój błąd. Ogromny talent, dostaje przeciętnego rywala... Jeśli kurs nie będzie jakiś śmieszny, jak najbardziej do gry.
Uriah Faber - nie ma sensu pisać analizy, Faber to Faber.

Ciężkich pozwolę sobie standardowo olać, z kilku przyczyn ale nie będę się rozpisywać żeby nie mącić wam w waszych pewniakach ;)

I na sam koniec zostawiam sobie prawdziwą sportową wisienkę na torcie fana MMA.
Eddie Gordon - Najbardziej przeze mnie wyczekiwana walka UFC 181, jedna z najciekawszych walk ostatnich miesięcy . Zwycięzca TUFa 19 w wadze średniej, przeciwko jednemu z najlepszych zawodników TUFa 17. Dwóch zawodników o potencjale który sięga pasa mistrzowskiego i nie są to przesadne słowa. Gordon fatalny występ w TUFie, gdzie ślizgał się na splitach, zakończony świetną wygraną w finale. Samman pokonany jedynie przez niejakiego Kelvina Gasteluma, potem seria kontuzji i długi odpoczynek od MMA. Tego wieczoru nie będzie to jednak miało znaczenia. O tej walce można by rozpisywać się długo, ale w dużym skrócie, Gordon silny jak tur, znakomite zapasy, styl jakby kopia z Chrisa Weidmana (tak, Gordon jest kumplem i sparingpartnerem Chrisa), dobry boks. Przeciwko niemu Josh Samman, cholernie inteligentny koleś, stylowo przypomina mi Donalda Cerrone&#39;a, świetne kopnięcia, eksplozywna stójka. Ten kto wygra tą walkę, objawi się światu MMA jako poważny prospekty i realny kandydat do czołówki wagi średniej. Jeśli Ray Longo rozpisze dobrze taktyke Gordona, powinien zapasami rozjechać pana Josha.
EDDIE GORDON

JOSH SAMMAN

Otrzymane punkty reputacji: +1
karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Johny Hendricks (USA) - Robbie Lawler (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Robbie Lawler (USA)
2.75
Bwin

Spodziewałem się mniejszego kursu na Lawlera. Ja w to wchodzę, wierzę że stać go na odebrania pasa. Pierwsza walka była pełna emocji i teraz powinno być podobnie.
Gram to w singlu i nie będę szalał ze stawką, ponieważ wynik może pójść w dwie strony, ale widzę to inaczej niż buki.
Warto zaznaczyć, że Johny powraca po kontuzji; ostatnia stoczona walka to była w marcu i to z najbliższym rywalem. Przeciwnik w gazie. Znokautował Ellenbergera i wypunktował Matta Browna.

Jeśli Johny dorzuci swoje zapasy

W pierwszym pojedynku miał problemy z obaleniem Robbiego.

Zgodzę się, że Johny dysponuje potężnym uderzeniem, ale Robbie również posiada petardę w łapie.
Szczęka na plus obecnego mistrza.
W stójce większe szanse daję Robbiemu. Dysponuje większym wachlarzem. Jego rywal często atakując zostawia odsłoniętą szczękę, co może okazać się błędem.
Jeśli w pierwszym pojedynku Lawler bronił się przed sprowadzeniami, to teraz powinno być podobnie.

Urijah Faber (USA) - Francisco Rivera (USA)
Typ: 1
1.25

To wygląda na gwałt. Do dubelka, żeby podbić sobie kurs jak znalazł.
Na Tapology 99:eek:ne:]
Faber to fighter, który jest za słaby na bycie mistrzem, ale za dobry na pozostałych.

Sergio Pettis (11-1) vs. Matt Hobar (9-2)
Typ:1
1.35

Nie ma kursów jeszcze, bynajmniej ja nie znalazłem.
O Sergio pisałem i pisali inni w tym temacie:

http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-167-gsp-vs-hendricks-16-11-2013-a-98974.html

Hobar to straszne drewno. Nie ma opcji, żeby to wygrał.

No to BAH wystawił nam kurs na ten pojedynek. Powiem szczerze, że spodziewałem się mniejszego kursu na Sergio. Coś w granicach 1.20-1.25.

Do szóstego jest trochę czasu i pewnie kurs poleci w dół.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
@Karciarz, dlatego wspomniałem że dorzuci zapasy, których w pierwszej walce nie było. Tyle że sam Hendricks przyznał że już w pierwszej rundzie doznał poważnej kontuzji bodajże bicepsa i gdyby to nie była walka o pas, to poddałby walkę, bo kontuzja bardzo mocno ograniczyła jego mobilność i zapasy. O ile w stójce to jest wyrównane starcie, o tyle w zapasach zdrowy Hendricks niestety deklasuje Lawlera.
https://www.youtube.com/watch?v=wxyDCSt-Zmo
PS. Dorzucam filmik
https://www.youtube.com/watch?v=aMUTc1DDJ3I

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Podaje kursy typów które wcześniej opisałem
Sergio Pettis 1.30 ✅✅✅
Corey Anderson 1.30
(wtf, skąd taki wysoki kurs na taki missmatch!?) ✅✅✅
Eddie Gordon 1.50
(tu bym mimo wszystko nie pakował wielkiej kasy, rywal Gordona to także przywoity zawodnik) ⛔⛔⛔ brawo Samman ????
Urijah Faber 1.20 ✅✅✅
Anthony Pettis 1.35 ✅✅✅
Johny Hendricks 1.40

Otrzymane punkty reputacji: +9
karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Tutaj dorzucam jeszcze starszego z braci Pettis. ✅✅✅
Ta walka nie może zakończyć się inaczej, niż win mistrza. W stójce będzie masakrcja.

Do tego wrzucam to co wyżej i na osobnym kuponie gram Lawlera.✅✅✅

E 285

embotron

Użytkownik
Tutaj dorzucam jeszcze starszego z braci Pettis.
Ta walka nie może zakończyć się inaczej, niż win mistrza. W stójce będzie masakrcja.

Do tego wrzucam to co wyżej i na osobnym kuponie gram Lawlera.
No nie wiem czy Pettis tak zmasakruje Melendeza w stojce, ja bym mimo wszystko nie ruszal zadnej z walk o pas za wieksze pieniadze ????

macio106 209,9K

macio106

Znawca - MMA
Na te gale nie mam jakoś sowich typów i pograłem od was cztery na jednym kuponie: Faber+S. Pettis+Hendricks+Gordon co dało AKO 2,81 zobaczymy co wyjdzie.;)

Tapology:

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Walka Travisa ze Schaubem nadaje się na pudelka. Nowym trenerem Travisa, który odpowiada za całe przygotowania i wszystkie treningi Hapy jest niejaki Edmond Tarverdyan...

Edmond znany jest głównie z tego, iż jest trenerem Rondy Rousey...

...której facetem jest Schaub...

Czyli Browne przygotowywał się do walki razem z dziewczyną swojego rywala, a ich wspólny trener stwierdził że Schaub jest gównianym zawodnikiem i do niczego się nie nadaje. Dlatego biorąc pod uwagę iż poza Rondą, każdy zawodnik trenujący u Edmonda sprawia niemiłe wtopy ostatnimi czasami, nie zdziwi mnie jak pewniak Travis (bo jest zdecydowanym faworytem tego starcia), jakimś cudem wtopi ????

E 285

embotron

Użytkownik
Na galach numerowanych PPV leca z tematem non stop czy pomiedzy walkami wrzucaja reklamy, zeby kazda walke zaczynac o pelnej godzinie lub w polowie godziny?
@
pierwsza walka UFC zjada cala gale ksw ????

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Pudzian, a co widzisz frajerskiego w takim nokaucie? Zarówno Gordon jak i Samman to mega klasowi zawodnicy, Gordon go deklasował, a Samman jednym kopnięciem znokautował. Dla obu wielki szacun, wielkie brawa, obu bardzo lubie i mogę się założyć że za jakieś 2 lata, oboje będą w gronie pretendentów do pasa.
Gordon zapasami jeszcze namiesza, a Samman piękna historia. Przegrywał karierę przez poważne kontuzje, stracił w wypadku swoją ukochaną, przegrywał być może najważniejszą walkę swojej sportowej kariery... i jednym kopnięciem objawił się światu ????
https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/1BAAA25FCC1153202036758949888_34eacf6c5e1.1.1.1153459139249367160.mp4?versionId=6CNrV12Jeod5WWEqwvoVZZTAC.uBmncP

Otrzymane punkty reputacji: +5
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Ok robię małe już podsumowanie gal z weekendu czekam jeszcze na Todda(KO szybkie 1 runda) i Pettisa( poddanie )
Weszło wszystko :grin:
Mańkowski &amp; Mamed - 1.38✅✅✅ - ónibet
Do tego dokładamy Fabera też w tym dniu w nocy i mamy - 1.67✅✅✅ - ónibet . Jeszcze lepiej , zero stresu i obaw
Gamrot w óni 1.25✅ na dokładkę idealny
Urijah Faber - 1.24 , Todd Duffee - 1.37 -
Ako - około 1.69✅✅✅
Z UFC gram też Anthony Pettis - 1.40✅✅✅ poddanie 2 runda

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom