Rashad Evans (USA) - Chael Sonnen (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Rashad Evans (USA)
Kurs: 1.53
Ciężki typ, ale zdecydowałem się na Evansa.
Dla mnie Sonnen jest dość sztywny w stójce, nie to co Rashad - wyluzowany,
praca całym ciałem. Stójka ze wskazaniem w stronę Rashada.
Parter, ciężka sprawa. Na pewno Chael słaby nie jest, ale jego obrona do najlepszych nie należy, obalali go Shogun Rua i Anderson Silva.
Chael walczy dość szalenie, chciałby zniszczyć swojego przeciwnika w kilka sekund, gdzie jego rywal walczy spokojniej, dużo myśli, a dzięki temu traci mnie siły w czasie walki. Taktyka może okazać się kluczem do zwycięstwa, bo jeśli Sonnen rzuci się, a to nie przyniesie efektów, to może szybko wypalić się.
Sonnen to taki trochę świr, on będzie chciał napierać od początku walki, i tutaj Evans musi być czujny, nie może dać się wciągnąć w zagrywki Chaela.
Ciekaw jestem co pokaże Evans, bo jeśli przygotował się dobrze, jeśli pokaże to co w walce z Davisem, to powinien to wygrać, a jeśli nie przygotował się się odpowiedni, to nie ma szans.
Dla mnie walka 50/50 z lekkim wskazaniem w stronę Evansa.
---------------------------------------
Josh Koscheck (USA) - Tyron Woodley (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Tyron Woodley (USA)
Kurs: 1.85
Bukmacherzy równo oceniają szanse zawodników na wygranie i nie ma co się dziwić, bo jeden jak i drugi, są bardzo zbliżeni do siebie.
Tyron jest młodszy i ma mniej stoczonych walk od swojego rywala. W
MMA przegrał tylko dwa razy. Josh dłużej w tym siedzi, więcej przeżył, posiada większy bagaż doświadczenia, ale nie uważam, żeby miało mu to pomóc w wygraniu walki. Tyron jest zawodnikiem zdecydowanie szybszym, niż Josh, posiada większą siłę od rywala, dysponuje dobrym kopnięciem.
Koscheck dziurawa defensywa, i tutaj widzę sporą okazję dla Tyrona na KO.
Woodley w
UFC stoczył tylko dwie walki, więc doświadczenie przy Joshu ma bardzo małe.
Stawiam również na Tyrona z innych powodów.
Josh swoje już przeżył, to nie ten sam zawodnik co kiedyś, ostatnie jego walki to nic ciekawego. Woodley jak już wspomniałem ma dwie walki w
UFC co oznacz, że zaczyna swoją przygodę w
UFC, na jak długo? Nie wiadomo, ale jest głodny sukcesu, chce pokazać się z jak najlepszej strony, motywację ma na pewno większą niż jego przeciwnik, który i tak już nic nie osiągnie w
UFC.