>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy: Zarzi

Z 21

zarzi

Użytkownik
11.07.2013, 11:05 19)
ATP: Bastad

Spotkanie: F.Verdasco vs J-L.Struff ✅
Typ: DW 2:0
Bukmacher: Expekt
Kurs: 1.60

Stawka: 60
EWK: 96

Analiza:
Już za chwilę mecz kolejnej rundy turnieju ATP w Bastad. W 1/8 finału Verdasco zmierzy się ze Struff&#39;em. Moim zdanie padnie tutaj wynik 2:0.
Verdasco gra świetny sezon. W ostatnim turnieju - Wimbledonie, pokazał się ze znakomitej strony, zagrał swój najlepszy tenis. Odpadł dopiero w ćwierćfinale ulegając późniejszemu tryumfatorowi - Murray&#39;owi.

Różnica gry pomiędzy tymi tenisistami jest duża. Struff to młody Niemiec, który bierze udział w mniejszych turniejach, a w tych głównych odpada na początku rywalizacji. Również ranking ATP pokazuje, jak wiele dzieli obu graczy (Struff - 109, Verdasco - 35).
Fernando potrafi znakomicie grać na kortach ziemnych, z resztą jak większość Hiszpanów. Co prawda w ostatnich 5 meczach na tym rodzaju nawierzchni przegrał 3 razy, ale ze świetnymi zawodnikami, m.in. z Ferrerem i Tsongą.
Myślę, że nie co więcej dodawać. Zdecydowanym faworytem jest Hiszpan i uważam, że bez problemów pokona swojego rywala.
Rozliczenie:
✅
96

Z 21

zarzi

Użytkownik
11.07.2013, 15:00

20)
Europa: LE - Kwalifikacje

Spotkanie: I.Pavlodar vs Levski ✅
Typ: poniżej 2.5 gola
Bukmacher: William Hill
Kurs: 1.65

EWK: 99

Analiza:
Oj, bardzo dużo dzisiaj ciekawych meczy i typów. W spotkaniu pomiędzy Irtysh Pavlodar, a Levski, aż się prosi zagrać under&#39;owy typ :)
Pierwszy mecz pomiędzy tymi zespołami zakończył się bezbramkowym wynikiem. W całym meczu oddano prawie 30 strzałów, ale tylko 5 w światło w światło bramki! Do tego De Carvalho (Levski) nie wykorzystał rzutu karnego.
Jak widać oba zespoły mają problem w zdobywaniu bramek, ale również nie tracą ich zbyt wiele.
Spójrzmy na ostatnie 4 mecze zespołu z Kazachstanu. 07.07.13 - I. Pavlodar vs Atyrau - 1 : 0
04.07.13 - Levski vs I. Pavlodar - 0 : 0
29.06.13 - FC Astana vs I. Pavlodar - 1 : 1
23.06.13 - I. Pavlodarvs Zhetysu - 0 : 1
W żadnym z tych spotkań nie padło więcej niż 2 bramki. Co ciekawe, taka sytuacja miała również miejsce w ostatnich meczach Levski&#39;ego. 04.07.13 - Levski vs I. Pavlodar - 0 : 0
29.06.13 - Amkar vs Levski - 2 : 0
27.06.13 - M. Donetsk vs Levski - 1 : 1
25.06.13 - Mattersburg vs Levski - 1 : 1
25.05.13 - Levski vs Slavia Sofia - 1 : 1

Myślę, że w dzisiejszym pojedynku oba zespoły również będą grały rozważnie, nie chcąc popełnić głupich błędów. Wszystko wskazuje na to, że i w tym spotkaniu nie padnie więcej, niż 2 bramki.

Rozliczenie:
✅
99

Otrzymane punkty reputacji: +2
Z 21

zarzi

Użytkownik
11.07.2013, 22:00

21)
Islandia: Pepsideild

Spotkanie: Stjarnan vs Hafnarfjordur ✅
Typ: 1X
Bukmacher: bet365
Kurs: 1.60

Stawka: 40
EWK: 64

Analiza:
Dzisiaj późnym wieczorem, w meczu na szczycie islandzkiej Pepsideild zmierzą się drużyny Stjarnan i Hafnarfjordur.
Aktualnie w tabeli drużyna Stjarnan zajmuje 3 miejsce, natomiast Hafnarfjordur jest viceliderem. Jednak mimo, iż minimalnym faworytem jest drużyna gości, to ja skłaniam się do typu na stronę gospodarzy.
Obie drużyny grają równo, ale to Stjarnan w ostatnich meczach ma lepszy bilans.
Jak widać zespół ten nie przegrał w ostatnich 11 spotkaniach.
07.07.13 - Fylkir vs Stjarnan - 2 : 3 (2 : 2)
30.06.13 - Stjarnan vs Vestmannaeyjar - 1 : 0
23.06.13 - Thor Akureyri vs Stjarnan - 1 : 1
20.06.13 - Stjarnan vs Hafnarfjordur - 3 : 1
16.06.13 - Stjarnan vs Keflavik - 1 : 0
09.06.13 - Akranes vs Stjarnan - 1 : 3
30.05.13 - Thor Akureyri vs Stjarnan - 3 : 4 (2 : 2)
27.05.13 - Fram vs Stjarnan - 0 : 1
21.05.13 - Stjarnan vs Valur - 1 : 1
16.05.13 - Fylkir vs Stjarnan - 0 : 1
12.05.13 - Stjarnan vs Olafsvik - 3 : 2
Hafnarfjordur natomiast w ostatnich 6 meczach - 2 zwycięstwa, 2 remisy i 2 porażki. Do tego dosyć nie dawno oba zespoły mierzyły się w Pucharze Ligi i tam górą na własnym boisku było Stjarnan.
W 4 ostatnich meczach Hafnarfjordur nie potrafiło wygrać, ani razu ze swoim dzisiejszym rywalem.
Dzisiaj myślę, że wynik będzie podobny do tych ostatnich spotkań między tymi zespołami. Wszystko wskazuje na to, że Stjarnan zwycięży lub ewentualnie zdobędzie 1 punkt.
Rozliczenie:
✅ 64

Z 21

zarzi

Użytkownik
11.07.2013, 20:30

22)
Europa: EURO Kobiet

Spotkanie: Niemcy vs Holandia ⛔
Typ: powyżej 3.5 gola
Kurs: 2.20

EWK: 88

Analiza:
W dniu dzisiejszym zostaną rozegrane pierwsze mecze w grupie B, na ME Kobiet. Ciekawym pojedynkiem pod względem kursów jest spotkanie Niemek z Holenderkami.
Zdecydowanym faworytem są reprezentantki Niemiec. Jak wiadomo, żeńska kadra Niemiec jest futbolową potęgą, jedną z najsilniejszych zespołów na świecie. Dzisiaj bez wątpienia pokażą swoją duże umiejętności.
Troszkę statystyk. Od 17.09.2011 Niemki przegrały tylko 1 raz! W ubiegłym roku nie przegrały żadnego meczu, miały nawet wspaniałą serię 9 zwycięstw z rzędu. W eliminacjach do trwających mistrzostw w 5 spotkaniach zdobyły 33 bramki. Niesamowity wyczyn. To pokazuje, jaka przepaść dzieli resztę Europy od Niemek.
Poniżej wspomnienie przeze mnie mecze.
19.09.12 - Niemcy vs Turcja - 10 : 0
15.09.12 - Kazachstan vs Niemcy - 0 : 7
31.05.12 - Niemcy vs Rumunia - 5 : 0
05.04.12 - Szwajcaria vs Niemcy - 0 : 6
31.03.12 - Niemcy vs Hiszpania - 5 : 0
Holenderki grają przeciętnie, żeby nie powiedzieć słabo. Co prawda awansowały do mistrzostw, ale bardzo się męczyły, choć miały łatwą grupę. Grają bardzo w kratkę, a wygrywają tylko z rywalkami prezentującymi podobny, średni poziom.
Również w meczach bezpośrednich Niemki ogrywały Holenderki różnicą kilku bramek.
07.06.11 - Niemcy vs Holandia - 5 : 0
25.07.09 - Niemcy vs Holandia - 6 : 0
01.11.07 - Holandia vs Niemcy - 0 : 1
12.04.07 - Niemcy vs Holandia - 5 : 1
Na pewno dzisiaj wieczorem reprezentantki Niemiec po raz kolejny udowodnią swoją wyższość i rozpoczną marsz, który ma ich doprowadzić do zdobycia pucharu. Myślę, że wbicie 4 bramek Holenderkom będzie najmniejszym wymiarem kary.

Rozliczenie:
⛔ 40

Z 21

zarzi

Użytkownik
12.07.2013, 05:00

23)
Ameryka: Gold Cup

Spotkanie: Meksyk vs Kanada ✅
Typ: 1
Bukmacher: Betclic
Kurs: 1.45

Stawka: 35
EWK: 50.75

Analiza:
Druga kolejka spotkań grupy A w turnieju Gold Cup. Dzisiaj w nocy Meksyk zmierzy się z Kanadą. Moim zdaniem w tym meczu wygrają Meksykanie.
Meksyk, jak wiadomo, ostatnio grał w Pucharze Konfederacji. Z tego powodu na turniej w USA powołani zostali zawodnicy, którzy na co dzień występują w krajowej lidze i nie mają zbyt dużych szans na grę w reprezentacji. W spotkaniu z Panamą gracze Meksyku zaprezentowali się mizernie i przegrali 2:1.
Natomiast zawodnicy Kanady również grają bez kilku czołowych graczy, ale wydaje mi się, że i oni nic by nie zdziałali na korzyść Kanadyjczyków. Reprezentacja ta spisuje się fatalnie. Ostatni mecz wygrali 9 miesięcy temu, a dokładnie 13.10.2012 (pokonali wtedy Kubę - 3:0).
Myślę, że jeszcze bardziej zaskakujące jest H2H pomiędzy tymi zespołami. To niesamowite, ale od 30.06.1957 reprezentacje rozegrały ze sobą 21 meczy i tylko 1 raz wygrała Kanada, ponad 35 lat temu.
Uważam, że w dzisiejszym meczu dwóch słabo grających zespołów wygrają Meksykanie. Mimo, że występuje w rezerwowym składzie, to poradzą sobie z fatalnie grającymi Kanadyjczykami.
Rozliczenie:
✅ 50.75

Z 21

zarzi

Użytkownik
12.07.2013, 13:40 24)
ATP: Bastad

Spotkanie: T.Berdych vs T.De Bakker ⛔
Typ: DW 2:0
Kurs: 1.35

Stawka: 70
EWK: 94.5

Analiza:
Turniej w Bastad wkroczył już w fazę ćwierćfinałów. O 13:40 zmierzą się ze sobą Berdych i De Bakker. Zdecydowanym faworytem meczu jest Czech.
Tomas Berdych jest oczywiście szerzej znany tenisowemu gronu. W 2010 grał w finale Wimbledonu, a w ubiegłym roku zdobył Puchar Davisa. Aktualnie jest numerem 6. na świecie. Spójrzmy na aktualną formę Czecha. W ostatnich 20 meczach przegrał zaledwie 5 razy. Porażek doznawał w końcowej fazie turnieju (ćwierćfinał, półfinał), grając z czołowymi zawodnikami, m.in. z Djokoviciem i Nadalem.
Holender natomiast znajduje się w rankingu ATP na 104 miejscu. Jego największym osiągnięciem jest zdobycie juniorskiego Wimbledonu w 2006. Obecnie próbuje swoich sił w różnych turniejach, ale tylko w tych mniejszych (takich jak ten w Bastad) dochodzi do dalszych rund.
Do tego w ostatnich 6 meczach doznał 4 porażek. Dopiero w tym turnieju udało mu się przełamać złą passę i pokonać 2 rywali (nie zbyt wymagających).
H2H jest oczywiście na korzyść Berdycha. Obaj panowie mierzyli się ze sobą 2 miesiące temu i bez problemu wygrał bardziej doświadczony Czech. 12.06.13 - De Bakker T. vs Berdych T. - 0 : 2
27.03.10 - De Bakker T. vs Berdych T. - 0 : 2
Myślę, że nie dojdzie w tym meczu do żadnej niespodzianki. Berdych to klasa światowa. Powinien bez problemów pokonać rywala 2:0.

Rozliczenie:
⛔
70

Z 21

zarzi

Użytkownik
12.07.2013, 20:20 25)
ATP: Newport

Spotkanie: J.Hernych vs L.Hewitt ⛔
Typ: DW 0:2
Bukmacher: Unibet
Kurs: 1.54

EWK: 61.6

Analiza:
Na kortach trawiastych w Newport, również rozgrywane dzisiaj będą ćwierćfinały. Rozstawiony z 4. Lleyton Hewitt zmierzy się z Czechem - Janem Hernychem. Myślę, że śmiało w tym spotkaniu można typować wynik 2:0 dla Australijczyka. W rankingu ATP zdecydowanie wyżej znajduje się Hewitt, obecnie sklasyfikowany jest na 64 miejscu. Jego przeciwnik zajmuje odległą, 184 pozycję.
Zobaczmy obecną formę obu zawodników.
Hernych ostatnie swoje 3 turnieje rozgrywał właśnie na trawie. W 10 meczach przegrał tylko 1 raz, ale grał oczywiście z zawodnikami na swoim, a nawet niższym poziomie. Turnieje w których bierze udział, są mniej prestiżowe. Czech, rzecz jasna, nie miał możliwości pokazania się w Wimbledonie. Lleyton Hewitt w 12 spotkaniach odniósł porażkę 3 razy, ale warto zwrócić uwagę z jakiej klasy zawodnikami się mierzył. W tych pojedynkach odprawił z kwitkiem m.in. Wawrinkę i półfinalistę tegorocznego Wimbledonu - Del Potro. Pod koniec ubiegłego roku nieznacznie uległ numerowi 1. światowego tenisa - Djokovic&#39;iowi.
Panowie rozegrali ze sobą 1 mecz. Wygrał w nim oczywiście reprezentant Australii. 12.03.09 - Hewitt L. vs Hernych J. - 2 : 0
Uważam, że Hewitt jest zdecydowanie lepszym tenisistą od Czecha i nawet w trwającym turnieju pokazuje się z dużo lepszej strony. Czech z wielkim trudem znalazł się w ćwierćfinale. Lleyton powinien spokojnie zwyciężyć 2:0 i awansować do dalszej rundy.
Rozliczenie:
⛔
40

Z 21

zarzi

Użytkownik
12.07.2013, 18:30
26)
Świat: Liga Światowa

Spotkanie: Iran vs Niemcy ✅
Kurs: 1.75

Stawka: 50
EWK: 87.5

Analiza:
Nadchodzi weekend, a więc wraca Liga Światowa. Już dzisiaj mamy 2 ciekawe mecze, w tym 1 w grupie B. Iran na własnym parkiecie podejmie reprezentację Niemiec. W tym spotkaniu typuję zwycięstwo gospodarzy.
Zawodnicy Iranu, skazywani z góry na porażkę są niespodzianką tego turnieju. Prezentują dobrą, odważną grę i to przynosi efekty.
Na początku dosyć słabo weszli w turniej. Doznali 3 porażek, ale z mocnymi zespołami - Rosją i Serbią. Nie przynieśli w tych meczach również wstydu swoim kibicom, bo walczyli do końca i w pierwszym spotkaniu z Serbami przegrali w tie-break&#39;u.
Ostatnie 5 pojedynków Iranu, to 4 zwycięstwa i 1 porażka. Zawodnicy grają bardzo dobrze, wygrali z Serbami, Włochami oraz dwukrotnie z Kubańczykami.
Niemcy grają dosyć nierówno. Po porażkach z Włochami, przyszły wygrane z Kubą. Następnie podzieli się wygranymi (50/50) z Rosjanami i Serbami. Wydaje mi się, że Niemcy aktualnie nie grają tak dobrej siatkówki jak zawodnicy Iranu.
W ubiegłym roku, na Memoriale Huberta Wagnera, Niemcy pokonali Iran - 3:0 22.07.12 - Niemcy vs Iran - 3 : 0
Od tego czasu minął jednak rok. Uważam, że u siebie, na wypełnionej po brzegi hali siatkarze Iranu zaprezentują swoją najlepszą grę i pokonają zespół z Europy. Zwycięstwo za 3 punkty pozwoli im wyprzedzić swoich rywali w grupie.

Rozliczenie: ✅ 87.5

Z 21

zarzi

Użytkownik
13.07.2013, 20:00

27)
Świat: MŚ U20

Spotkanie: Francja vs Urugwaj ✅
Typ: 1 - mistrzostwo
Kurs: 1.40

EWK: 49

Analiza:
Jutro wieczorem poznamy najlepszą młodzieżową drużynę świata. W finałowym spotkaniu faworyzowani Francuzi podejmą Urugwaj. Uważam, że tytuł przypadnie zespołowi Francji.
Francja na tych mistrzostwach, w dotychczas rozegranych 6 meczach, wygrała 4 razy, 1 raz zremisowała i 1 raz przegrała. Warto jednak zauważyć, że występowali oni w niezwykle silnej grupie, m.in. z Hiszpanią i Ghaną.
Młodzi Francuzi są najskuteczniejszym zespołem turnieju rozgrywanego w Turcji. We wszystkich meczach zdobyli 15 bramek (po 4 wbili Turcji i Uzbekistanowi).
Urugwaj natomiast przegrał tylko 1 raz, ale grali ze znacznie słabszymi rywalami. W ćwierćfinale i półfinale mieli sporo szczęścia. Najpierw dopiero po dogrywce pokonali lepiej grającą Hiszpanię, a w 1/2 finału po rzutach karnych Irak.
Myślę, że tytuł mistrzowski zdobędzie Francja. Na turnieju prezentuje się znacznie lepiej niż Urugwaj, grają ofensywny i niezwykle skuteczny futbol. Jutro powinni udowodnić swoją wyższość i pierwszy raz w historii zdobyć to trofeum.

Rozliczenie:
✅ 49

Z 21

zarzi

Użytkownik
13.07.2013, 21:30

27)

Spotkanie: USA vs Kuba ⛔
Typ: poniżej 4.5 gola
Bukmacher: Bet365
Kurs: 1.62

EWK: 56.7

Analiza:
W drugiej kolejce spotkań Gold Cup reprezentacja gospodarzy turnieju zmierzy się z Kubą. Na pewno będzie, to ciekawy mecz. Myślę, że amerykańscy gracze wygrają, jednak nie strzelą więcej niż 4 bramki.
USA ostatnio gra bardzo dobrze. Pod wodzą niemieckiego trenera - Klinsmanna w 6 kolejnych meczach nie zostali pokonani. Ostatnio wbijali swoim rywalom dużo bramek, ale wydaje mi się, że Kubańczycy nie dadzą sobie wbić gradu goli.
Kubańczycy w 5 ostatnich meczach schodzili z boiska pokonani tylko 1 raz. Grali z zespołami na swoim poziomie i potrafili w nich zwyciężyć. Trwający turniej rozpoczęli bardzo słabo, przegrywając 3:0 z Kostaryką.
Uważam, że mecz spokojnie wygrają Amerykanie, ale nie przyjdzie im to tak łatwo, jak w spotkaniu z amatorami, z Belize. Kubańczycy na pewno postawią trudniejsze warunki na boisku i nie dadzą sobie wbić ponad 4 bramek.

Rozliczenie:
⛔ 35

Z 21

zarzi

Użytkownik
14.07.2013, 17:30

28)
Świat: Towarzyski

Spotkanie: Dusseldorf vs AS Monaco ⛔
Typ: 2
Kurs: 2.30

EWK: 80.5

Analiza:
Za chwilę mecz towarzyski pomiędzy niemieckim zespołem Dusseldorf, a drużyną z Ligue 1 - AS Monaco. Moim zdaniem, z tego pojedynku zwycięsko wyjdą zawodnicy z Francji.
Jak wiadomo, oba zespoły dzieli przepaść. Dusseldorf to drużyna, która w poprzednim sezonie nie poradziła sobie w Bundeslidze, nie pokazała nic ciekawego.
Natomiast AS Monaco awansowało z Ligue 2 do ekstraklasy francuskiej. W następnym sezonie głównym zadaniem ma być zdobycie mistrzostwa kraju. W tym celu do Monaco sprowadza się światowej sławy nazwiska, jak np. Falcao czy Abidal.
Niemiecka drużyna w ostatnich 15 spotkaniach potrafiła wygrać tylko 2 razy (były to mecze towarzyskie). Bilans gier AS Monaco jest wręcz odwrotny, w 22 meczach przegrali tylko 1 raz. Piłkarze z Francji prezentują się co raz lepiej, a dokonane transfery pomogą osiągać jeszcze wyższe cele.
Jest to tylko mecz towarzyski, ale myślę, że nowi zawodnicy wraz z młodymi graczami AS Monaco stworzą ciekawą drużynę i pokażą w tym pojedynku kawał dobrej piłki. Uważam, że francuscy piłkarze nie powinni mieć problemu z wygraną.
Rozliczenie:
⛔ 35

Z 21

zarzi

Użytkownik
14.07.2013, 19:00

29)
Norwegia: Tippeligaen

Spotkanie: Rosenborg vs Odd ✅
Kurs: 1.40

EWK: 56

Analiza:
Za godzinę ciekawy mecz zostanie rozegrany w norweskiej najwyższej klasie rozgrywkowej. Na własnym stadionie zespół Rosenborg podejmie Odd. Uważam, że to spotkanie wygrają gospodarze.
Drużyna Rosenborg zajmuje w tabeli 2. miejsce. Do lidera - Stromsgodset traci zaledwie 1 punkt. W dotychczas rozegranych 15 meczach, odnieśli tylko 2 porażki. Do tego mają świetną passę 14 pojedynków bez porażki.
Zespoł Odd plasuje się w dolnej części tabeli, dopiero na 11. pozycji, zdobywając prawie połowę mniej punktów (18 pkt.) od swoich dzisiejszych rywali. Ich obecna dyspozycja nie jest zbyt dobra, w 10 ostatnich pojedynkach - 4 zwycięstwa, 2 remisy i 4 porażki.
Od 07.10.2007 zostały rozegrane między tymi zespołami 10 meczy i piłkarze Odd nie wygrali w nich, ani razu. Bilans H2H jest zdecydowanie na korzyść dzisiejszych gospodarzy.
Uważam, że Rosenborg będzie kontynuował swoją serię bez porażki. Niezwykle zmotywowani, wspierani przez własnych fanów będą chcieli wygrać ten mecz i wyprzedzić lidera tabeli.

Rozliczenie:
✅
56

Z 21

zarzi

Użytkownik
14.07.2013, 20:30

30)
Europa: EURO Kobiet

Spotkanie: Islandia vs Niemcy ✅
Typ: poniżej 4.5 gola
Kurs: 1.36

EWK: 81.6

Analiza:
W kolejnym meczu Niemek na Mistrzostwach Europy postanowiłem zagrać odwrotny typ od mojego pierwszego stanowiska. Moim zdaniem w spotkaniu Islandii z Niemcami nie padnie więcej niż 4 bramki.
Co prawda, jak wspominałem wcześniej, w eliminacjach do trwających mistrzostw w 5 spotkaniach zdobyły 33 bramki. Niemki ogólnie od kilku lat pokazuje się z jak najlepszej strony. Warto wspomnieć, że od 17.09.2011 Niemki przegrały tylko 1 raz!
Islandki to inny świat pod względem kobiecego futbolu. W ostatnich 8 meczach wygrały tylko 1 raz.
Myślę, że jednak należy spojrzeć na to z innej strony. W 1. kolejce grały z faworyzowanymi Norweżkami i mimo to potrafiły zdobyć bramkę i zremisować spotkanie.
Trzeba zwrócić również uwagę na H2H pomiędzy tymi zespołami. Niemki pokonały dwukrotnie Islandki, ale tylko po 1:0.
29.02.12 - Niemcy vsIslandia - 1 : 0
30.08.09 - Niemcy vs Islandia - 1 : 0

Do tego dochodzi niezwykła nieskuteczność Niemek w spotkaniu z Holenderkami. Wydawało się, że spokojnie wygrają ten mecz, ale oddały tylko 3 celne strzały w światło bramki.
Mimo wszystko rozum podpowiada, że mecz wygrają Niemki. Nie ma wątpliwości, że są faworytkami i pewnie zwyciężają. Jednak nie wydaje mi się, żeby wbiły rywalkom ponad 4 bramki.

Rozliczenie:
✅ 81.6

Z 21

zarzi

Użytkownik
14.07.2013, 21:30

31)

Spotkanie: Panama vs Kanada ⛔
Kurs: 2.05

EWK: 123

Analiza:
Dzisiaj w Gold Cup ostatnią kolejkę spotkań rozgrywają drużyny z grupy A . W spotkaniu Panamy z Kanadą upatruję tylko jednego faworyta. Nie mam wątpliwości, że spotkanie wygra Panama.
Panama gra całkiem nieźle. W tym roku przegrali zaledwie 3 mecze. Resztę spotkań kończyli zwycięstwem lub remisem, i to w trudnych pojedynkach np. na Copa Centroamerica.
W tym turnieju prezentują się dobrze, bez problemów pokonali Meksyk i Martynikę. Moim zdaniem, dzisiaj znów zdobędą 3 punkty.
W reprezentacji Kanady na turnieju nie występuje kilku czołowych zawodników, z powodu kontuzji. Oni jednak również nie wpływają znacząco na grę zespołu. Reprezentacja ta spisuje się fatalnie. Ostatni mecz wygrali 9 miesięcy temu, a dokładnie 13.10.2012 (pokonali wtedy Kubę - 3:0).
Kanada również na Gold Cup spisuje się słabo. Przegrali z Meksykiem i amatorami z Martyniki. W ostatnich 8 meczach schodzili z boiska przegrani 7 razy.
W bezpośrednim starciu w ubiegłym roku górą była Panama, wygrali 2:0.
Ja nie mam wątpliwości, co do tego, że Panama jest znacznie lepszym zespołem. Moim zdaniem dzisiaj zdobędą kolejny komplet punktów, co pozwoli im pewnie, z pierwszego miejsca awansować do dalszej rundy.

Rozliczenie:
⛔ 60

Z 21

zarzi

Użytkownik
14.07.2013, 23:00

32)
Islandia: Pepsideild

Spotkanie: Fram vs KR Reykjavik ⛔
Typ: 2
Kurs: 1.70

EWK: 59.5

Analiza:
Moim ostatnim typem na dzisiaj jest spotkanie w islandzkiej Pepsideild. O 23:00 na własnym &#39;podwórku&#39; Fram podejmie drużynę z Reykjavik .

Drużyna gospodarzy gra bardzo nierówno. Po serii np. 3 zwycięstw często przychodzi im passa przegranych. Dobrze odwzorowuje to ligowa tabela, gdzie Fram zajmuje 8. lokatę (na 12. miejsc). Ich 5 ostatnich meczy, to 2 zwycięstwa, 1 remis i 2 porażki. Tak jak wspomniałem grają w kratkę, przy czym nie pokazują nic specjalnego.
KR Reykjavik to lider Pepsideild. Wuprzedzają w tabeli Hafnarfjordur o 2 punkty, ale mają rozegrane 2 mecze mniej. Ich forma jest niezwykle równa, nie przegrali w kolejnych 14 meczach i aż 12 z nich wygrali. Co ciekawe, od początku tego roku ponieśli porażkę tylko dwukrotnie.
Również bilans meczy bezpośrednich, rozegranych ostatnio, przemawia za KR Reykjavik.
27.08.12 - KR Reykjavik vs Fram - 1 : 1
02.06.12 - Fram vs KR Reykjavik - 1 : 2
28.04.12 - Fram vs KR Reykjavik - 0 : 1
Myślę, że drużyna gości powinna bez problemów wygrać dzisiejszy mecz. Dzięki temu powiększą przewagę w tabeli i będą mogli spokojniej patrzeć w przyszłość.

Rozliczenie:
⛔ 35

Z 21

zarzi

Użytkownik
15.07.2013, 12:30

33)
Europa: Eurobasket U20

Spotkanie: Gruzja vs Estonia ⛔
Typ: powyżej 144.5 punktu
Kurs: 1.85

EWK: 74

Analiza:
W sumie koszykówka tutaj pojawiać się nie miała, ale jak są dobre kursy, to warto zagrać. Za niecałe 2 godziny Gruzja zmierzy się z Estonią. Uważam, że w tym meczu będzie ponad 144 punkty.
Na trwających obecnie mistrzostwach, młodzi Gruzini przegrali wszystkie spotkania. W każdym pojedynku tracili dużo punktów i widać było, że zdecydowanie odstają od reszty przeciwników.
13.07.13 - Gruzja vs Serbia - 52 : 89
12.07.13 - Grecja vs Gruzja - 75 : 61
11.07.13 - Gruzja vs Litwa - 49 : 107
09.07.13 - Niemcy vs Gruzja - 89 : 75
Estończycy, co prawda wygrali 1 mecz, ale nie pozwoliło im to na awans z grupy i walkę o wyższe cele. Jednak ze swoimi przeciwnikami w miarę walczyli, nie odstawali tak znacząco jak w innej grupie Gruzini.
13.07.13 - Estonia vs Włochy - 78 : 90
12.07.13 - Czechy vs Estonia - 58 : 75
11.07.13 - Estonia vs Francja - 44 : 66
09.07.13 - Słowenia vs Estonia -79 : 69
Jak widać po rozegranych już meczach i przeanalizowanych możliwościach obu zespołów, w prawie każdym pojedynku z udziałem tych zespołów zdobywano wiele punktów.
Również w meczach bezpośrednich między tymi zespołami zawsze padało ponad 145 punktów (najmniej - 147) i były niezwykle zacięte.
Moim zdaniem dzisiejszy pojedynek również będzie wyrównany i trzymający do samego końca w dużym napięciu. Liczę, że obie drużyny będą walczyły jeszcze o honorowe pożegnanie się z turniejem i w meczu będziemy świadkami wielu zdobytych punktów.

Rozliczenie:
⛔ 40

Z 21

zarzi

Użytkownik
15.07.2013, 14:00

34)
Świat: Uniwersjada Kobiet

Spotkanie: Brazylia vs RPA ✅
Bukmacher: bet365
Kurs: 1.67

EWK: 58.45

Analiza:
W meczu o 3. miejsce na trwającej Uniwersjadzie, Brazylijki zmierzą się z reprezentantkami RPA. Dla mnie zdecydowanym faworytem jest Brazylia. Wystarczy prześledzić poczynania obu zespołów.
Brazylijki prezentuje się na tym turnieju bardzo dobrze. Miały pecha, że akurat trafiły dwukrotnie na reprezentantki Wielkiej Brytanii. Raz nie sprostały im w fazie grupowej i raz w półfinale.
Po za tym wygrały swoje wszystkie spotkania, grając ciekawy i jak przystało na Brazylię - ofensywny futbol.
13.07.13 - Brazylia vs Wielka Brytania - 0 : 1
11.07.13 - Chińskie Tajpej vs Brazylia - 1 : 3
09.07.13 - Japonia vs Brazylia - 0 : 1
07.07.13 - Brazylia vs Estonia - 5 : 0
05.07.13 - Brazylia vs Wielka Brytania - 0 : 2
Natomiast zawodniczki z RPA dosyć szczęśliwie zagrają o brązowy medal. Na turnieju wygrały tylko 2 mecze, w tym 1 po rzutach karnych i mimo to zagrają dzisiaj o 3. miejsce.
Mało brakowało, a nie wyszłyby nawet z grupy. Po porażce z Rosją, remisie z Koreą Południową, ledwo wygrały z Tajpej i udało im się awansować.
W ćwierćfinale po wyrównanym meczu, wygrały w rzutach karnych i dopiero Meksykanki pewnie ograły RPA.
13.07.13 - RPA vs Meksyk - 1 : 4
11.07.13 - Japonia vs RPA - 3 : 4 (3 : 3)
09.07.13 - Chińskie Tajpej vs RPA - 2 : 3
07.07.13 - Korea Południowa vs RPA - 2 : 2
05.07.13 - Rosja vs RPA - 1 : 0
Zdecydowanie lepszym zespołem jest Brazylia i dzisiaj spodziewam się zwycięstwa tej reprezentacji. Grają ładną piłkę i nie znalazły się przypadkiem w meczu o brąz, jak ich przeciwniczki. Myślę, że Brazylijki nie powinny mieć problemów ze zwycięstwem.

Rozliczenie: ✅ 58.45

Z 21

zarzi

Użytkownik
15.07.2013, 18:00

34)
Świat: Uniwersjada Kobiet

Spotkanie: Wielka Brytania vs Meksyk ✅
Typ: powyżej 2.5 gola
Bukmacher: Sportingbet
Kurs: 1.50

Stawka: 80
EWK: 120
Analiza:
Mam jeszcze jeden ciekawy typ na dzisiejszy dzień. O 18:00 zostanie rozegrany finał Uniwersjady kobiet w piłce nożnej. W spotkaniu między Wielką Brytanią, a Meksykiem typuję, iż padnie więcej niż 2 bramki.
Oba zespoły nie przypadkowo znalazły się w decydującym starciu. Zdecydowanie odprawiły swoje rywalki w grupie i dalszej fazie.
Reprezentantki Wielkiej Brytanii w 5 meczach zdobyły aż 17 bramek. Ze straconymi golami (3) daje to średnią - 4 bramek na mecz z udziałem tych zawodniczek.
Wystarczy spojrzeć na wyniki. 13.07.13 - Brazylia vs Wielka Brytania - 0 : 1
11.07.13 - Irlandia vs Wielka Brytania - 0 : 8
09.07.13 - Wielka Brytania vs Estonia - 5 : 1
07.07.13 - Japonia vs Wielka Brytania - 2 : 1
05.07.13 - Brazylia vs Wielka Brytania - 0 : 2
Jeszcze ciekawszy przykład mamy z piłkarkami pochodzącymi z Meksyku. One w dotychczas rozegranych 5 meczach zdobyły aż 20 bramek i 7 straciły. To daje średnią - ponad 5 goli na mecz!
W każdym ich meczu były co najmniej 3 bramki. 13.07.13 - RPA vs Meksyk - 1 : 4
11.07.13 - Korea Południowa vs Meksyk - 0 : 3
09.07.13 - Meksyk vs Irlandia - 4 : 2
07.07.13 - Chiny vs Meksyk - 2 : 6
05.07.13 - Kanada vs Meksyk - 2 : 3
Uważam, że jest to świetny over&#39;owy typ. Myślę, że w zaciętym finale padnie zdecydowanie więcej niż 2 bramki. Liczę na dobre widowisko i emocje trzymające w napięciu do ostatniego gwizdka sędziego.

Rozliczenie: ✅ 120

Z 21

zarzi

Użytkownik
16.07.2013, 03:30

35)

Spotkanie: Honduras vs Trynidad i Tobago ⛔
Kurs: 2.25

EWK: 135

Analiza:
Jako, że jutro nie będę miał dostępu do Internetu jeszcze dzisiaj podam kilka ciekawych typów, które warto zagrać. O 3:30 polskiego czasu w ostatniej kolejce grupy B lider Honduras podejmie zajmujący ostatnią pozycję Trynidad i Tobago.
Reprezentacja Hondurasu na trwającym turnieju gra całkiem nieźle. Mimo, że przed Gold Cup ich forma nie była zbyt wysoka, grali w kratkę, to teraz prezentują się z dobrej strony.
W dotychczas rozegranych dwóch meczach piłkarze z Hondurasu nie ponieśli porażki i są liderami swojej grupy. Poniżej przedstawiam ich pojedynki. 13.07.13 - Honduras vs Salvador - 1 : 0
09.07.13 - Haiti vs Honduras - 0 : 2
Trynidad i Tobago spisuje się fatalnie. W tym roku nie wygrali jeszcze ani jednego meczu. Ostatnie swoje zwycięstwo odnieśli 14.12.2012, gdy w Pucharze Karaibów, po dogrywce pokonali Martynikę.
W trwającym Gold Cup wygrali zremisowali z Salwadorem i przegrali z bardzo przeciętnym Haiti.
13.07.13 - Trynidad i Tobago vs Haiti - 0 : 2
09.07.13 - Salvador vs Trynidad i Tobago - 2 : 2
Warto zwrócić uwagę na H2H pomiędzy tymi zespołami. W ostatnich 4 spotkaniach Trynidad nie potrafił pokonać graczy pochodzących z Hondurasu.
Ostatnie zwycięstwo odnieśli z nimi 07.10.2001!
06.09.09 - Honduras vs Trynidad i Tobago - 4 : 1
29.03.09 - Trynidad i Tobago vs Honduras - 1 : 1
01.06.07 - Honduras vs Trynidad i Tobago - 3 : 1
07.07.05 - Trynidad i Tobago vs Honduras - 1 : 1
Moim zdaniem Honduras powinien poradzić sobie ze słabo grającymi zawodnikami z Trynidadu. Wygrana pozwoli im zapewnić sobie awans do dalszej rundy i spokojne przygotowania do kolejnego meczu.

Rozliczenie: ⛔ 60

Z 21

zarzi

Użytkownik
16.07.2013, 14:40 36)
ATP: Hamburg

Spotkanie: G.Monfils vs A.Golubev ⛔
Typ: powyżej 21.5 gema
Kurs: 2.02

EWK: 80.8

Analiza:
Po wielu nieudanych ostatnich typach liczę, że teraz będę kontynuował rozpoczętą dobrą passę. W 1/16 finału turnieju na kortach ziemnych w Hamburgu, Monfils zagra z Golubev&#39;em.
Ranking ATP mówi jasno - Monfils jest zdecydowanie lepszym zawodnikiem. Francuz zajmuje obecnie 60. miejsce, natomiast tenisista reprezentujący Kazachstan - 142. Uważam jednak, że jutro na korcie nie będzie widać, aż tak tej różnicy.
Monfils na kortach ziemnych radzi sobie dobrze, ale bez rewelacji. W ostatnich 7 pojedynkach przegrał 3 razy, w tym z mało znanym graczem - Montanes&#39;em.
Zawodnik z Kazachstanu w ostatnio rozgrywanych 10 pojedynkach przegrał tylko 1 raz. Co prawda grał z tenisistami spoza 1. setki, ale jednak pokazuje to jak dobrze czuje się na tym rodzaju kortu.
Uważam, że w jutrzejszym spotkaniu Kazach postawi ciężkie warunki Monfils&#39;owi. Być może Francuz wygra ten mecz, ale na pewno po trudnym pojedynku. Golubev będzie chciał udowodnić, że jest na korcie ziemnym jest w stanie wygrywać z lepszymi zawodnikami.

Rozliczenie:
⛔
40

Do góry Bottom