>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy spod ciemnej gwiazdy

Status
Zamknięty.
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Rozpoczynam nowy miesiąc, BTW mam nadzieję,że mieliście spoko święta tj ja ????

1)
Turniej: WTA Charleston
Spotkanie: Robson L. - Candela-Candeza E.
Typ: Robson L. ✅✅✅e: 6:2,6:2
Kurs: 1,65
Bukmacher: Bwin
Stawka:100j
Wygrana:165j

Analiza:
Brytyjka jest ponad 60 miejsc wyżej w rankigu WTA i jest po prostu lepszą tenisistką. Od AO (R32) idzie jej średnio, ale dziś powinna spokojnie ograć Hiszpankę, której eskapada po USA (IW, Miami) do tej pory to totalne fiasko - kończy swoje występy na kwalach. Robson ostatnio w Miami pokonała Giorgi, a w zaciętym meczu przegrała z Cornet. Natomiast 2 ostatnie mecze Hiszpanki to porażki w dwóch setach. Grały ze sobą raz - w zeszłym roku Brytyjka pokonała Hiszpankę 6:2,7:6 na kortach Rolanda Garrosa.

Otrzymane punkty reputacji: +8
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
2)
Turniej: WTA Monterrey
Spotkanie: Vanderweghe C. - Bartoli M.
Typ: Handicap Vanderweghe +6.5g ✅✅✅e: 4:6,6:3,6:1
Kurs: 1,68
Bukmacher: Unibet
Wygrana:168j

Analiza:
Bartoli nie grała od 21-go marca, kiedy to w Miami skreczowała w starciu z Petkovic, ale teoretcznie to ciągle top15. Coco z kolei jest na 96 miejscu w rankingu WTA, a ostatnio kiepściutka forma (właściwie to cały początek sezonu ma do luftu). Czuję jednak, że te handi jest w tym meczu bezpieczne, bo przede wszystkim nie spodziewam się super gry i kondycji po Francuzce, która nawet jak jest zdrowa to ma w swoich meczach przestoje. Możliwe, że Bartoli będzie mieć dziś poważne problemy.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
3)
Spotkanie: Robson L. - Bouchard E.
Typ: Robson ⛔⛔⛔e: 1-2
Kurs: 1,83
Bukmacher: Pinnacle
Stawka:50j
Wygrana:-50j

Analiza:
Robson zgodnie z planem, a może i nawet łatwiej niż przypuszczałem pokonała wczoraj Hiszpankę Cabezę Candelę (6:2,6:2). Wydaje mi się, że jest spora szansa, że osiągnie na tym turnieju dobry wynik - jest tu rozstawiona z numerem 16. Dziś Brytyjka trafia na Kanadyjkę Bouchard, która grała 2 mecze w kwalach, a wczoraj pokonała Włoszkę Burnett. Wcześniej w Miami Bouchard dostała poteżne baty od Marysi Sharapovej. Generalnie od Acapulco (nawierzchnia ziemna) Kanadyjka jakoś wybitnie nie gra i jest dziś jak najbardziej do ogrania. Styl gry moim zdaniem w roli faworytki stawia zawodniczkę z UK.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
4)
Dyscyplina: Tenis WTA Charleston
Spotkanie: Caroline Garcia vs Jelena Jankovic
Typ: Handicap setów +1,5 Garcia ✅✅✅e: 7:5, 6:7, 3:6
Kurs: 2,65
Wygrana:132,5j

Analiza:
Jankovic po półfinale w Miami jest chyba zmęczona, bo jej gra nie przekonuje w Charleston. Przeciętny występ Serbki w deblu i męki w starciu z Oudin to potwierdzają. Francuzka Garcia mimo, że w WTA sklasyfikowana jest na 138 miejscu dobrze się tu czuje. W kwalach odprawiła 6:2, 6:1 Pliskovą, a w 1 .meczu pokonała w dwóch setach Scheepers. Grały ze sobą w lutym 2012 w Kuala Lumpur i po mega zaciętym meczu z dwoma TB wygrała Serbka (6:7,6:4,6:7).

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
6)
Spotkanie: Pegula J. - Jankovic J.
Typ: Over 20,5 g ⛔⛔⛔ 16g
Kurs: 2,00

Analiza:
Jak już pisałem Serbka wygląda słabo w Charleston i męczy te mecze. W nocy pokonała w trzech setach Garcię, ale była zdecydowaną faworytką, a mimo wszystko musiała gonić wynik po przegranym 1.secie. Ma na koncie 2 mecze w turnieju: pierwszy- 32 gemy, drugi- 34 gemy. Warto przy tym dodać, że mimo, że oba mecze to były 3.setówki, to bardzo często Jelenie zdarzają się wyniki powyżej 10 gemów w secie. Pegula natomiast gra solidnie. Pokonała mocną fizycznie Muguruzę oraz dość gładko Monę Barthel. Na 5 setów Amerykanki w Charleston tylko 1 był under 10 gemów. Piszę to wszystko, bo spodziewam się 3 setów, ale nawet bez nich bardzo prawdopodobny jest over 20 g.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
7)
Dyscyplina: Tenis ATP Davis Cup Kanada vs Włochy
Spotkanie: Raonic M. vs Fognini F.
Typ: Fognini +5,5g ✅✅✅e: weszło mimo wygranej Raonica 3:0
Kurs: 1,96
Wygrana:196j

Analiza:
Raonic po wygraniu turnieju w San Jose trochę przygasł,ale to ciągle zawodnik z topu i wszyscy znają jego atuty. Włoch obecnie zajmuje 31 pozycję w ATP i osiąga niezłe wyniki w tym roku (ćwierćfinał w Buenos, półfinał w Acapulco, 3 sety na IW z Djoko). Pecha ma tylko do Ferrera, z którym mu nie idzie, a często na niego trafia- przegrał z nim już 3 razy w tym roku (Buenos, Acapulco, Miami).Zdecydowanym faworytem jest Kanadyjczyk, ale według mnie to nie będzie dla niego lekki mecz, a te handi i ten kurs są bardzo zadowalające. Grali ze sobą oficjalnie raz i to w tym roku (11.01.2013 Kooyong Australia) i wtedy wygrał Fognini 4:6,4:6.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
8)
Spotkanie: Cirstea S. - Safarova L.
Typ: Cirstea ⛔⛔⛔ e: 1-2 w setach
Kurs: 2,05

Analiza:
Nie mogę się przekonać do Czeszki przez jej chwiejną formę i jak dla mnie nie zasługuje na 19 miejsce w WTA. W Charleston wygrała z Lucic, ale to żadna wielka rywalka. Wcześniej Czeszka przegrywała mecze, które powinna wygrać (Oprandi, Rybarikova), a z Wozniacką nie miała nic do powiedzenia. Rumunka natomiast gra solidnie patrząc na jej wyniki, a pomijając zachwiania meczowe. W ostatnich tygodniach przegrywała tylko z mocnymi: Jankovic, Radwańska, Errani, Wozniacka- ugrała 6 gemów z Dunką, a Czeszka 4), a wygrywała z solidnymi Kerber,Stephens czy Solar Espinoza. H2H 2:1 dla Czeszki, ale obecna dyspozycja dla Rumunki stąd mój typ.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Turniej: ATP Davis Cup Debel
Spotkanie: Copil M./Tecau H. vs De Bakker T./ Rojer J-J
Typ: Copil/Tecau e: zwrot - mecz odwołany
Kurs: 1,7
Wygrana: zwrot

Analiza:
W deblowym starciu Rumunów z Holendrami stawiam na Rumunów. Tecau to specjalista od debla (ma na koncie 12 turniejów ATP w deblu), a także osiągał już niezłe wyniki w mikscie (np w parze z Mattek-Sands). Marius Copil (128.ATP) z kolei rozgrywa niezły sezon w singlu w tym roku, dobrze serwuje i prezentuje się bardzo solidnie. Grali ze sobą już 3 razy, więc znają już się nie od dziś. Rywalami Rumunów są De Bakker i Rojer. Rojer to typowy deblista gra pro od 2002 roku (rocznik 81) i ma na koncie 8 tytułów ATP, ale w debl najwyżej był sklasyfikowany na 17 miejscu. De Bakker jest wg mnie ciakawszym zawodnikiem- w singlu był kiedyś 40. w ATP, a obecnie zamyka 1 setkę (97 pozycja). W deblu grał ostatnio z Hutą Galungiem i myślę, że z nim holenderskie zestawienie deblowe byłoby groźniejsze (osiągnął z Hutą finał w Rotterdamie). Tak naprawdę dla Holendrów to będzie pierwszy mecz deblowy w tym zestawieniu i w tym widzę handicap dla Rumunów.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
9)
Spotkanie: Williams S. - Williams V.
Typ: Venus +5,5g ⛔⛔⛔ 6:1,6:2 demolka
Kurs: 2,02
Stawka:60j
Wygrana:-60j

Analiza:
Krótko: dla Sereny ten turniej nic wielkiego nie znaczy, a Venus już może nigdy nie zagrać w żadnym finale WTA. Nawet jeśli Serena to wygra, to nie zdemoluje siostry, no bo nie wypada schorowanej siostrzyczki gnębić. H2H 13:10, ale często grały ze sobą pod prąd i wbrew kursom buków.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
10)
Turniej: ATP Davis Cup
Spotkanie: Istomin D. - Tomic B.
Typ: Tomic ✅✅✅ e: 1:3
Kurs: 1,78
Wygrana:178j

Analiza:
H2H na korzyść młodego Australijczyka 2:0 i oba mecze były wygrane bez straty seta. Tomic pokonał wczoraj 3:0 Dustova, ale wcale nie poszło mu lekko i musiał się spiąć. Istomin natomiast jest po meczu z Matosevicem, który wygrał 3:1 i też miał wysoko postawioną poprzeczkę. Wcześniej w Miami i Dallas przegrał mecze z Melzerem i Gimeno Traverem, czyli słabo. Patrząc całościowo na obu graczy, to irytujący Kangur ma więcej czysto tenisowych argumentów i jak widać po H2H gracze pokroju Istomina nie są dla niego trudni do ogrania. Biorę teraz, bo jutro pewnie kurs spadnie.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
11)
Spotkanie: Williams S. - Jankovic J.
Typ: Jankovic +6,5g ⛔⛔⛔
Kurs: 1,92

e: e: załamka, wygrany typ zmienił się w przegrany, zabrakło ...1 gema... 3:6,6:0,6:2

Analiza:
Finał kobiet. Serena się nie zmęczyła w meczu sióstr, więc dziś liczę, że Jankovic się jej bardziej postawi. Serbka miała łatwiejsze przeciwniczki w drodze do finału, ale widać jednak jakiś postęp w jej poczynaniach na tym turnieju (2 pierwsze mecze były bardzo słabe). H2H 5:4 dla Amerykanki, czyli bardzo przyzwoity bilans Serbki (ostatni mecz na mączce wygrała Jelena). Liczę, że Serbka przynajmniej powtórzy wynik jaki uzyskała z Sereną Burdette.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Spotkanie odwołane

Turniej: ATP Davis Cup
Spotkanie: Pospisil V. - Fognini F.
Typ: Fognini
Kurs: 1,60
Wygrana:
Analiza:
Pospisil to gracz z drugiej setki ATP (140), a Włoch jest 31. Pospisil powalczył z Seppim (5 setów) i choć prowadził już 2:0 to przegrał ten mecz. W marcu dotarł do finału challa Rimouski, ale tam rywale byli z niskiej półki. Fognini gra dobrze i agresywnie. Przegrał na czysto z Raonicem, ale mimo stanu 0:3 zdobył tylko o 5 gemów mniej i wynik ma gorszy niż grę. Fabio grał już raz z Vaskiem - w 2012 roku w Cinicinatti było 4:6,6:7 dla Włocha. Jak dla mnie pewniak.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
12)
Dyscyplina: Tenis ATP Cassablanca
Spotkanie: Serra F. - Carreno-Busta P.
Typ: Serra ⛔⛔⛔ 1-2
Kurs: 2,25

Analiza:
Z całym szacunkiem dla Hiszpana, ale jak dla mnie to żaden z niego faworyt. Gra nieźle to fakt, ma kosmiczną passę i właściwie od lutego wygrywa wszystkie swoje mecze, ale... ale on gra tylko we futersach. Większość pokonanych przez niego grajków to anonimy. Hiszpan zajmuje 293 miejsce w rankingu ATP stąd kurs na niego jak i stawianie go jako faworyta to pomyłka. Serra może i nic ciekawego nie gra, ale to jednak numer 139 na świecie. Ostatnio grywał ze Stachowskim, Brandsem czy Tursunowem, a więc z graczami z innej planety dla Hiszpana. Grali ze sobą raz w 2012 roku we Francji i wtedy Serra wygrał 6:4,6:2.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Wariacje z Domachowską:p

e: 6:3,7:5 Beck, ale Domachowska spaprała szansę na wygranie seta przy własnym podaniu i stanie 5:4 w drugim secie

13)
Dyscyplina: Tenis WTA Katowice
Spotkanie: Beck vs Domachowska
Typ: Handicap Domachowska +5,5g ✅✅✅
Kurs: 1.92
Wygrana:192j

14)
Typ: Handicap setów Domachowska +1,5 ⛔⛔⛔
Kurs: 2.45
Stawka:40j
Wygrana:-40j

15)
Typ: Domachowska ⛔⛔⛔
Kurs: 5.40
Stawka:20j
Wygrana:-20j

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
16)
Turniej: ATP Cassablanca
Spotkanie: Andujar P. - Carreno-Busta P.
Typ: Andujar ⛔⛔⛔ e:1-2 , masakra jak Andujar dał ciała, czarna passa jakaś...
Kurs: 1,96
Stawka: 100j
Wygrana:-100j
Analiza:

Wczoraj grałem na Serrę przeciwko Carreno i nie wyszło, więc dziś konsekwentnie ponawiam swój typ. Serra był zawodnikiem z drugiej setki, a mimo to byłem zdziwiony, że faworytem jest zawodnik z końcówki 3 setki (pomimo fantastycznej formy z poziomu futersów). Wczoraj mu się udało, mimo że w 1.secie nic nie grał. Dziś o dziwo jest podobnie...tyle, że Andujar to zawodnik już z pierwszej 60 ATP. Sezon ma słaby, ale jest to powiązane z jego problemami ze zdrowiem. Na tym turnieju odnosił już dobre wyniki , a przez ostatnie 2 lata (za każdym razem finał i wygrana) grał świetnie, więc dziś powinien odprawić z kwitkiem młodszego rodaka, bo to dla niego bardzo ważny turniej.

17) dodatkowo
Andujar -0,5 g Unibet 2,0 ⛔⛔⛔
Wygrana:-60J

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Dziś ryzykuję na ostro ????

e:WESZŁO JAK W MASŁO! za je BIO za!!! 3:6,4:6 De Schepper

18)
Turniej: ATP Casablanca
Spotkanie: Darcis S. - De Schepper K.
Typ: De Schepper ✅✅✅
Kurs: 3,78
Wygrana:226,8j

19)
Typ: De Schepper +3,5g ✅✅✅
Kurs: 2,20
Wygrana:220j

20)
Typ: De Schepper +1,5s ✅✅✅
Kurs: 2,05
Wygrana:205j

Analiza:
Ostatnią serię mam praktycznie w plecy, więc postanowiłem zaryzykować typ, który niewątpliwie ma w sobie value. Pojedynek zawodników, których w rankingu ATP dzieli 6 miejc (Darcis 108, a De Schepper 102), a z kolei kursy buków dzieli kosmiczna różnica. Grali ze sobą raz w lutym tego roku, ale na hardzie w hali i wtedy wygrał Darcis 6:4,6:4. Darcis generalnie preferuje hard i trawę, a ostatnio gra naprawdę słabo - na ostatnich 6 meczów przegrał 5 i od czasu turnieju w Quimper totalnie zawodzi. De Schepper natomiast ostatnio gra przyzwoicie- wystąpił w challengerze w Saint Brieuc i osiągnął tam finał, w którym przegrał bardzo zacięty mecz z Hutą Galungiem. Obaj nie grali ostatnio na mączce - ostatnie mecze na tej nawierzchni rozegrali latem zeszłego roku, więc cieżko powiedzieć kto lepiej się zaprezentuje na tej nawierzchni. Waruki fizyczne na pewno na korzyść Kennego.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom