10)
Haas vs Robredo
Typ: Robredo win
6:3,7:5, ale Hiszpan dał d... w 2. secie prowadząć 5:2!!
Pinnacle 2,81
Stawka:50j
Wygrana:-50j
11)
Ten sam mecz
Typ:Over 22,5 gema
21g
Pinnacle 2,26
Stawka:50j
Wygrana:-50j
Analiza:
Haas ma obecnie świetny czas: gra super i jest na fali. Większość pewnie pobierze win Niemca, ale ja wyczekuję momentu słabości i sądzę, że nastąpi on jutro. Haas ma w tym sezonie na mączce bilans 5/1. Przegrał pierwszy mecz w Houston z Berankisem, ostatnio wygrał w Monachium cały turniej pokonując Gulbisa, Mayera,Dodiga i Kohliego, a w Madrycie ma już na koncie wygraną z Seppim. Robredo to też wyjadacz, ale specjalizujący się w grze na nawierzchni ziemnej. W tym roku grał na clayu już 22 razy i przegrał tylko 6 spotkań, ale nazwiska zwycięzców nie są przypadkowe (Raonic,Almagro,Ferrer). Ostatnio w Portugalii przegrał co prawda z Seppim, którego dziś gładko ograł Tommy, ale nie sugeruję się tym korespondencyjnym pojedynkiem. Robredo ostatnio przekonał mnie do siebie głównie za sprawą wygranych w Barcelonie z Dimitrovem czy Berdychem. Wygrana w Casablance też świadczy o jego potencjale (zwycięstwa z Andersonem, Wawrinką i Paire robią wrażenie). Haas jest na pewno nieco bardziej zmęczony ostatnią aktywnością, w Niemczech dziennikarze nie dawali mu spokoju i miał mało czasu na odpoczynek. W maju rozegrał już 5 meczów w dwóch różnych państwach i mimo, że wygląda ok fizycznie, kryzys musi nadejść. Wydaje mi się, że Robredo jest w stanie mu się postawić, a przy dłuższym meczu widzę dużą szansę dla Hiszpana, który gra u siebie i jest świetnym ziemniakiem.