Nie wytrzymałem ciśnienia; miałem nie grac tych meczów "półtowarzyskich", ale się skusiłem i mam za swoje.
Te same mecze (prawie wszystkie z 3 serii) grane za tydzień skończyłyby się niemal dokładnie odwrotnie. Beznadzieja
AUS-ESP Hiszpanie w rezerwowym składzie,
Australia bez dwóch najważniejszych zawodników; mecz o pietruchę
NED-CHI Holendrzy rezerwą,
Chile oszczędza swojego lidera; mecz o pietruchę
CMR-BRA Gospodarze hipotetycznie jeszcze muszą walczyć i leją underdoga; mecz o coś
CRO-MEX jeden z niewielu meczów naprawdę o coś; pełne składy, walka, można było stawiać
CRC-ENG mecz o pietruchę;
Anglia rezerwą nie umie nawet pożegnać się z klasą
ITA-URU szlagier o ogromną stawkę; można było stawiać
JPN-COL mecz o stawkę; faworyt leje kelnerów; można stawiać choć kursy na 1x2 słabe
GRE-CIV mecz o dużą stawkę; dramaturgia; dodatkowo żałoba tuz przed meczem w obozie CIV; trudny do obstawienia, ale kursy fajne
NIG-ARG mecz o coś; faworyt wygrywa; słabe kursy
BIH-IRN mecz o stawkę tylko dla outsidera; dobry do typowania
HON-SUI faworyt znany, kursy słabe, żadnej niespodzianki; zrobili co mieli zrobić
ECU-FRA mecz tylko teoretycznie o coś; faworyt oszczędza się na maxa; niski kurs, a pewnie wielu się skusiło i utopiło
POR-GHA mecz teoretycznie o coś; konflikt w obozie drużyny walczącej o stawkę wypacza wynik; bramkarz - kosmita
USA-GER mecz podejrzany o ustawkę; wszystko się mogło stać; tropikalne ulewy i nietypowy podtekst; faworyt się oszczędzał, trudny mecz do typowania
ALG-RUS mecz o stawkę; faworyt rozkojarzony, underdog zmotywowany, trudny mecz
KOR-BEL faworyt się oszczędza i wygrywa choć nie musi; trafienie zdarzenia innego niż 1x2 wg mnie było trudne
Całe szczęście, ze to koniec tych podchodów, koniec ploteczek i kombinacji. Nie gram LAJFÓW, a w tym przypadku chyba tylko w ten sposób można na tych meczach dobrze zarobić. Obejrzeć składy, widzieć jaki jest plan na mecz po pierwszych minutach gry, uniknąć bramki w początkowej fazie, która zmienia kompletnie obraz gry iii jazda!!!
Jak przewidzieć kilka godzin przed meczem, że
Francja oleje, że
Niemcy nie oleją, że
Chile oleje, że
Argentyna nie oleje, że Ghana oleje, że
Kolumbia nie oleje, że
Rosja oleje, że
Belgia nie oleje, że WKS oleje, że
Portugalia nie oleje, że
Australia oleje, że Bośnia nie oleje, że
Anglia oleje, że
Hiszpania nie oleje itd.??? ROSYJSKA RULETKA! Gratuluję tym którzy się obłowili na 3 serii po dobrych kursach, ale mnie takie gierki nie leżą i niepotrzebnie popsułem sobie statystyki
Oczywiście rozumiem, że jest to bardzo specyficzny turniej i wyjątkowo mocno ekipy monitorują testy wysiłkowe piłkarzy. Kunktatorstwo jest wliczone w takich warunkach w grę, ale nieco popsuli mi odbiór tego turnieju tymi szachami.
No nic, chwila oddechu i męska gra wraca. ????