Hej!
Bardzo fajny temat. Z przyjemnością się czyta ????
Czym się kierowałeś w meczu Lyonu z Astrą? Value? Jakoś tego nie widzę ale to moje zdanie świerzaka
Dzięki wielkie! ????
W zasadzie WALJU ???? Na początku kurs na Astrę wynosił 8,0. To tak jakby Lyon miał im tam ze 4-5 razy zaaplikować brameczkę ???? Jakiś absurd. Realny kurs to wg mnie 3,5-4,0, bo to jednak wyjazd i bardziej renomowana drużyna. Wówczas realne DNB 2 to byłoby jakieś 2,3-2,7. To takie moje dywagacje luźne oczywiście ???? A przy 2,7 na pewno bym zagrał ???? Taki kurs około 6,0 zawsze z jednej strony korci, a z drugiej odstrasza ???? Normalne. Ale jest zawyżony. I nawet jak Lyon wygra dwiema bramkami, będę twierdził tak samo ????
W Lyonie mają nie grać: Gourcuff, Umtiti, Fofana, Bisevac, Bedimo, Fekir. Czyli nie ma pary zgranych stoperów i lewego obrońcy. A eksperymenty akurat w tym miejscu boiska różnie się kończą ???? Zresztą na LB grał z Tuluzą środkowy pomocnik i to prawonożny!!! Młodziak jakiś wzięty z rezerw. Jeśli to nie jest zasłona dymna, to tam Fatai i William trochę namieszają ????
No i nie ma już najlepszego strzelca Lyonu - Gomisa ????
Wiadomo, że mają jeszcze sporo dobrych grajków (Gonalons, Lacazette, Grenier, Jallet itp.), ale to jest przy tych absencjach moim zdaniem 60-70% wartości zespołu. Gdyby grali w pełnym składzie, to bym tego nie stawiał ????
Astra ma zgraną drużynę bez wielkich gwiazd, ale w ofensywie wygląda nieźle. Strzelić, strzeli ???? A jak strzeli pierwsza, to się zrobi ciekawie ????
Liczę też na to, że Rumuni są już w optymalnej dyspozycji, a Lyon nie (co zresztą pokazał mecz w Tuluzie; mieli przewagę, ale gra się nie kleiła, a grali mocnym składem). Dużo więcej już Astra pograła w tym sezonie.
Dodatkowo liczę, że Francuzi podejdą do tej
LE chociaż w połowie tak jak Hiszpanie, Anglicy czy Włosi ???? Czyli, że to prawie dyshonor musieć tam grać
Tyle że pieniążki się nad Rodanem powoli kończą i mogą nie mieć wyjścia. Jedno jest pewne - prędzej zlekceważą to gospodarze niż goście ????
Całej
fortuny bym na ten mój typ nie dał ???? , ale tak ostrożnie można poszukać niespodzianki. Chyba, że te absencje to ściema. Wtedy leżę ???? hehe
Pozdrawiam ????
PS Ciągle coś dopisuję do tego postu ???? Zaznaczam: to żaden pewniak!!! ???? Proszę być bardzo ostrożnym ???? Ale Lyon nie był tak słaby "na papierze" od jakichś 10 lat, serio! Co nie znaczy, że nie wygrałby ligi rumuńskiej nawet teraz
PP