Na dzisiaj singiel niespodzianka ????
Długo myślałem co obstawić czy tylko singiel sama 2 w tym spotkaniu czy może X2 i jeszcze jakieś spotkanie dorzucić. Ostatecznie wybrałem pierwszą opcje ????
Co mnie skłoniło do zagrania takiego "świra" ?
Po pierwsze to, że 3 ostatnie spotkanie (1 pucharowe i 2 ligowe) drużyna Crewe przegrywała i to wysoko bo dwa razy na wyjazdach po 4-0 i u siebie 0-3 więc przydałoby się teraz przełamać a po takich wynikach napewno będą zmotywowani. Zresztą sam trener zapowiada że jego piłkarze w tym meczu będą zmotywowani bardzo solidnie a do tego dobrze przygotowani taktycznie i interesuje ich pełna pula 3 punktów w tym spotkaniu.
Po drugie zespół gospodarzy zagra dzisiaj bez swych asów, którzy zostali powołani na mecze reprezentacji. W drużynie Preston zabraknie dzisiaj Hume, który jest powołany do reprezentacji Kanady, Humphreya powołanego do reprezentacji Jamajki oraz Hayhursta powołanego do reprezentacji Irlandi u-21. Oprócz tego wątpliwy jest występ Wrighta.
Wprawdzie Crewe też nie zagra w swoim najmocniejszym składzie, bo zagrają bez powołanego do reprezentacji Wali u-21 Georga Raya ale to w zasadzie jedyna absencja w drużynie gości. Trener Crewe zapowiada pełne zaangażowanie w tym meczu swych zawodników a przy tych nieobecnościach wśród gospodarzy jest szansa aby sprawić dziś niespodziankę i zgarnąć 3 punkty na trudnym terenie.
Napewno faworytem tego spotkania jest drużyna Preston co pokazuje i tabela i ostatnie wyniki, jednak ja tutaj dzisiaj upatruję niespodzianki
zobaczymy jak będzie