No wczorajszy dzień, przy odrobinie szczęścia na +. Odbijamy się, i zmniejszamy minus. Jeśli dzisiejsze typy okażą się dobre i wejdą, już będzie ogólny plus. Te typy na dziś, były znalezione w miarę szybko, ale po dośc długim namyśle, uznałem że typy które wybrałem są w porządku, i wyglądają dość solidnie, co prawda AKO są trochę większe niż planowałem, ale to chyba nie będzie przeszkadzać.
Salzburg - Malmo / Typ : Over 8 RR / Kurs : 1.33
Już dziś pierwsze mecze, decydującej fazy walki o Ligę Mistrzów. W austriackim Salzburgu zmierzą się ekipy Byków z Salzburga i Malmo. Jak gra Salzburg to chyba już każdy wie, mają dobrych środkowych pomocników i dwóch bardzo dobrych napastników - Alan i Soriano, Nielsen też jest w porządku. Jak to mają w zwyczaju, zapewne od pierwszy minut ostro ruszą, w kierunku Malmo, wystarczy że Malmo zrobi 2-3 rzuty rożne, a o te pozostałe 6-7 od ekipy austriackiej, powinniśmy być spokojni. Wychodzi jeden rożny na 10 minut, jeśli tempo będzie dobre, a przy spotkaniu o takiej randze, i o takie cele, równiez finansowe - być powinno; to ta stosunkowo niska linia rogów, powinna zostać pokryta.
Napoli - Athletic Bilbao / Typ : Bilbao +1,5 (azjan) / Kurs : 1.35
Jak czytałem i rozmawiałem z paroma osobami, samo granie 1X2 jest opłacalne grając z podpórką na Basków. Mamy kursy na Napoli około 1.80 a na X2 - 1.90. Przy potencjale kadrowym drużyn około 55/45 może 60/40 kursy dość dobre patrząc pod okiem czysto bukmacherskim. Napoli to bardzo dobra ekipa, co pokazała w ubiegłym sezonie, mają w swoich szeregach sporo uznanych zawodników jak Callejon, Higuain, Inler czy Insigne, przyszli Koulibaly, Michu i Andujar, natomiast odeszli Behrami, Reveillere, dlatego potencjał kadrowy raczej jest po stronie Włochów. Hiszpanie to z drugiej strony rewelacja ubiegłorocznej kampanii ligi BBVA. Ustąpili tylko mistrzom - Atletico z Madrytu, Barcie i Realowi. Raczej żadnych zmian kadrowych prócz opuszczenia klubu przez Herrere na rzecz ManU. Napoli może to wygrać, ale nie będzie im łatwo. Bilbao nie było w
LM od 15 lat, teraz mają znakomitą okazję na to by awansować, wystarczy zagrać dobry mecz na wyjeździe, a mecz u siebie będą się martwić potem. Obie ekipy nie grały jeszcze ligi więc będą skupione max, daje Bilbao granicę jednego błędu, więc gram azjana +1,5 po całkiem ok kursie.
Besiktas - Arsenal / Typ : Besiktas +1,5 (azjan) / Kurs : 1.43 (maleje)
Nie mogę przejść obok takiego kursu na azjana obojętnie. Czemu go gram ? Powodów jest bardzo dużo. Po pierwsze, jest prawie idealny do mojego projektu na granie około 1.50. Po drugie granie na swoim stadionie Besiktasowi idzie bardzo dobrze, szczególnie przy własnym dopingu gdzie kibice z Biało-czarnej części Stambułu, są świetnie znani na świecie ze swojego fanatyzmu - to na pewno zawsze podnosi, i motywuje do lepszej gry. Wiele ekip już poległo w tych okolicach, Zenit przegrał na Cyprze, z Kharagandą niedawno przegrał Celtic, również z nimi przegrał też Red Bull Salzburg, w Kazachstanie poległ Hajduk, w Turcji też Rosenborg czy ostatnio z Besiktasem Feyenoord, przykład naszej Wisły która dostała z APOELem. Po prostu tamte klimaty są ciężkie do gry, dla europejskich drużyn, mimo tego że Arsenal to ekipa o klasę wyższa od w/w wcale łatwo im nie będzie. Może rok temu pokonali dość łatwo Fenerbahce, ale nie liczyłbym drugi raz na taką prostą przeprawę. W Besiktasie gra dobrze znany Demba Ba, który holendrom strzelił hattricka, oprócz niego Frei, Jermaine Jones, Almedia czy Tore, to nie są słabi piłkarze. Oprócz tego dobry trener Bilić. Dziś Besiktas tanio skóry nie sprzeda, i sądzę że Arsenalowi będzie trudno o zwycięstwo. Choć dla mnie jako kibica Kanonierów najlepsze byłoby jednobramkowe ich zwycięstwo. Najprędzej widzę tutaj jakieś 1-2 dla The Gunners.
Salzburg - Malmo / Typ : Gol w II połowie - TAK / Kurs : 1.14
O ekipie z Salzburga się już opisałem, bardzo bramkostrzelna drużyna, Malmo ze Szwecji również ma w swoich szeregach zawodników którzy potrafią strzelać i bramek również w dorobku mają sporo - w tym momencie na 20 meczy mają 40 bramek strzelonych i 18 straconych. Salzburg w 5 meczach 24 bramki strzelone i zaledwie 1 stracona. Kurs raczej na dobicie Besiktasu, bo prawdopodobieństwo jak dla mnie w okolicach 90%.
Dubel I :
Salzburg - Malmo / Over 8 RR (12 RR)
Napoli - Athletic / Athletic +1,5 (azjan) (1:1)
AKO 1.80
Stawka 30 zł
EW 54 zł
Dubel II :
Besiktas - Arsenal / Besiktas +1,5 (azjan) (0:0 )
Salzburg - Malmo / Gol w II połowie : TAK (2:0 (1:0) )
AKO 1.63
Stawka 30 zł
EW 49 zł.
Budżet : 270 zł.
Bilans : + 10 zł
Bilans podprojektu + 70 zł.