Pizza sama w sobie na pewno fastfoodem nie jest. Świadczy o tym szacunek i renoma, którymi cieszą się tradycyjne włoskie, rodzinne pizzerie. jednak znak czasów wszystko upraszcza i równie dobrze można podać przykład lasagni, którą zrobisz sam i się naprawdę napracujesz, albo kupisz i odgrzejesz. Nie ma czarne albo białe
Pytam bo robię inwentaryzację bazy gastronomicznej mojego miasta i promotorka dojebała mi się czemu pizzerie nie wliczam w bary fastfood.
Zgłębiając temat doszedłem do wniosku, że fast food musi spełniać dwa warunki:
- wysoka kaloryczność produktu
- szybkość podania
Problem w tym, że nikt nie podaje konkretnie ile czasu jest fastfood a ile nie. Moim zdaniem pizza nie jest fastfoodem bo jednak od złożenia zamówienia do otrzymania gotowego
dania mija więcej czasu aniżeli w typowym barze fast food typu McDonalds. Niestety nie mam pojęcia jak to wygląda w Pizzy Hut, nigdy tam nie byłem a może ona rujnować moją teorię ????
dla mnie nie, a pizzeria to bardziej restauracja
Restauracja - Zakład gastronomiczny dostępny dla ogółu konsumentów, z pełną obsługą kelnerską, oferujący
szeroki i zróżnicowany asortyment potraw i napojów, podawany konsumentom według karty jadłospisowej. (źródło: GUS)
W tym szerokim asortymencie różnica.