>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy na żywo - Dyskusja [47]

Status
Zamknięty.
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Panowie, potrzebuję w celach naukowych waszych opinii. Proszę wybaczyć że nie na temat bukmacherski jednak, mam nadzieję że o tej godzinie nie dostanę za to bury.
Czy Waszym zdaniem pizza to fast food? Idąc dalej - czy pizzeria to bar szybkiej obsługi?

U 0

Usunięty użytkownik 130176

Gość
Panowie, potrzebuję w celach naukowych waszych opinii. Proszę wybaczyć że nie na temat bukmacherski jednak, mam nadzieję że o tej godzinie nie dostanę za to bury.
Czy Waszym zdaniem pizza to fast food? Idąc dalej - czy pizzeria to bar szybkiej obsługi?
Pizza sama w sobie na pewno fastfoodem nie jest. Świadczy o tym szacunek i renoma, którymi cieszą się tradycyjne włoskie, rodzinne pizzerie. jednak znak czasów wszystko upraszcza i równie dobrze można podać przykład lasagni, którą zrobisz sam i się naprawdę napracujesz, albo kupisz i odgrzejesz. Nie ma czarne albo białe :p

e: Memphis to osły, a nie niedźwiedzie...

H 902

hank

Użytkownik
Toronto jak Toronto, ich wtopę akurat brałem pod uwagę, nawet przed nimi przestrzegałem, ale to co wyprawia Chicago już po mojej myśli nie jest.

minglee 312

minglee

Użytkownik

dla mnie nie, a pizzeria to bardziej restauracja

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Pizza sama w sobie na pewno fastfoodem nie jest. Świadczy o tym szacunek i renoma, którymi cieszą się tradycyjne włoskie, rodzinne pizzerie. jednak znak czasów wszystko upraszcza i równie dobrze można podać przykład lasagni, którą zrobisz sam i się naprawdę napracujesz, albo kupisz i odgrzejesz. Nie ma czarne albo białe :p
Pytam bo robię inwentaryzację bazy gastronomicznej mojego miasta i promotorka dojebała mi się czemu pizzerie nie wliczam w bary fastfood.
Zgłębiając temat doszedłem do wniosku, że fast food musi spełniać dwa warunki:
- wysoka kaloryczność produktu
- szybkość podania
Problem w tym, że nikt nie podaje konkretnie ile czasu jest fastfood a ile nie. Moim zdaniem pizza nie jest fastfoodem bo jednak od złożenia zamówienia do otrzymania gotowego dania mija więcej czasu aniżeli w typowym barze fast food typu McDonalds. Niestety nie mam pojęcia jak to wygląda w Pizzy Hut, nigdy tam nie byłem a może ona rujnować moją teorię ????
dla mnie nie, a pizzeria to bardziej restauracja
Restauracja - Zakład gastronomiczny dostępny dla ogółu konsumentów, z pełną obsługą kelnerską, oferujący szeroki i zróżnicowany asortyment potraw i napojów, podawany konsumentom według karty jadłospisowej. (źródło: GUS)
W tym szerokim asortymencie różnica.

H 902

hank

Użytkownik
Restauracja - Zakład gastronomiczny dostępny dla ogółu konsumentów, z pełną obsługą kelnerską, oferujący szeroki i zróżnicowany asortyment potraw i napojów, podawany konsumentom według karty jadłospisowej. (źródło: GUS)
No to Pizza Hut na pewno się zalicza, tym bardziej że tam zjesz dużo innych dań niż pizza. No i sporo zapłacisz.

U 0

Usunięty użytkownik 130176

Gość
Nie ma czego zbierać z Pelicans, ogólnie ja to sobie już odpuściłem come backi

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
No to Pizza Hut na pewno się zalicza, tym bardziej że tam zjesz dużo innych dań niż pizza. No i sporo zapłacisz.
Nie przesadzaj, więcej zapłacisz chyba w słabym Sphinxie.
@down
Ja nie powiem co mam bo przyjdzie Siekiera i klasyka będzie ???? Ale u mnie jest dobrze póki co.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Na swojej stronie w menu mają podział na pizze, makarony, sałatki i przystawki. Nie wiem czy tyle można zaliczyć do &quot;szerokiego i zróżnicowanego asortymentu&quot;. Prawda jest taka, że te definicje są bardzo sztywne a wiele lokali łączy funkcje restauracji z barem czy innymi rodzajami placówek więc będę musiał coś wykombinować.

zilzil 21,1K

zilzil

Użytkownik
Moja znajoma pracuje w barze fast food i tam niby jest reguła, że klient nie może czekać więcej niż 210 sekund na realizację zamówienia.
No z pizzeriami jest dłużej wiadomo i te powiedzmy 20 minut, które się czeka na pizze nie są fast. Kolega z Poznania- wczoraj czekałem w MM prawie pół godziny na żarcie w Pizza Hut.
Także ten, pizzeria to dla mnie bardziej restauracja aniżeli paskud

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom