>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy na żywo - Dyskusja [38]

Status
Zamknięty.
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Nie od dziś wiadomo że 80% spotkań w tenisie jest ustawionych czy też odpuszczonych. Dziwi jedynie fakt że komuś się to bardzo musi opłacać że nikt za to się nie bierze na poważnie. No ale w sumie gdyby tak wzięli się na poważnie za korupcję w tenisie to nie byłoby komu grać na kortach ^^
chyba trochę przesadziłeś z tym 80% :p ja myślę, że max 5-10%, reszta to dyspozycja dnia itp.

tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
Jak nie przez łeb, to przez co? Jest aż tak słabszy że zawsze się kompromituje? Nawet jakby Roger na kort wjechał na wózku to Berdych i tak nie byłby w stanie wygrać. Ferer jest ograniczony, ale walczy jak lew, jakby ta Czeska oferma wzięła z niego przykład, to jego kariera byłaby zdecydowanie inna. A porównanie do Wawrinki jest nie na miejscu, bo to jest człowiek który sprawił że w tym zasranym turze są jakieś emocje. Jeśli już do kogoś porównywać, to do tego Szkockiego pazia (swoją drogą, Murray może pomarzyć o graniu takiego tenisa jak Wawrinka), on też jest wart wielkie nic, wszystko co wygrał wygrywał na zwłokach rywali, dlatego ja mu liczę 0 wartościowych Szlemów. A jak widzę tą czarownicę, jego matkę, która się cieszy na oczach kamer że odpadł Djokovic, bo doskonale wie że synek nie jest go stanie pokonać w normalnej walce, to mi się chce rzygać.
Żeby była jasność, Novaka też nie znoszę, bo jego tenis jest strasznie nudny, ale to bardziej wina rywali, że nie potrafią go przycisnąć.
Jednak ten rok to powiew optymizmu, wrócił Del Potro, Wawrinka pokazał że cały czas może, młodzi, ciekawi zawodnicy wygrali jakieś kurniki, mam nadzieję że w następnych latach zaczną na poważnie być zagrożeniem w Szlemie. Mówię tu głównie o takich graczach jak Zverev, Thiem, Fritz, Tiafoe Pouille, czy nawet Kaczanov. Jest jeszcze Kyrgios, ale on narazie woli zbierać pokemony, może się jeszcze ogarnie.
Jak najmniej Berdycha, Murreya, Gasketa, Tomica, Goffina czy Dimitrova, pewnie jeszcze o kimś zapomniałem, ale to po pokrótce największe łajzy ATP.
Co za bełkot.. Przez co jak nie przez psychikę? Przez wyraźnie gorsze od w/w poruszanie się po korcie, nieregularność, mniejszy wachlarz zagrań i tak można wymieniać i wymieniać, psychika w jakimś stopniu też. Nie wiem jednak czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale Berdych Rogera kilka razy ograł (także w szlemach, w tym na Wimbledonie), z Murrayem to samo (choć tutaj ostatnio tylko zbiera baty). Wniosek z tego taki, że gdy ktoś z wielkiej czwórki jest w słabszej formie to Czech może to wykorzystać, ale naturalne jest, że większość tych meczy będzie przegrywał bo jest po prostu o wiele słabszym tenisistą. Co do Wawrinki, to zupełnie nie rozumiem co masz na myśli, przecież napisałem, że także jego trzeba uznać za gracza lepszego od Czecha. A tutaj mam wrażenie każda porażka Berdycha z TOP 4 jest tłumaczona jego psychiką co do mnie kompletnie nie przemawia.

H 902

hank

Użytkownik
Co za bełkot.. Przez co jak nie przez psychikę? Przez wyraźnie gorsze od w/w poruszanie się po korcie, nieregularność, mniejszy wachlarz zagrań i tak można wymieniać i wymieniać, psychika w jakimś stopniu też. Nie wiem jednak czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale Berdych Rogera kilka razy ograł (także w szlemach, w tym na Wimbledonie), z Murrayem to samo (choć tutaj ostatnio tylko zbiera baty). Wniosek z tego taki, że gdy ktoś z wielkiej czwórki jest w słabszej formie to Czech może to wykorzystać, ale naturalne jest, że większość tych meczy będzie przegrywał bo jest po prostu o wiele słabszym tenisistą. Co do Wawrinki, to zupełnie nie rozumiem co masz na myśli, przecież napisałem, że także jego trzeba uznać za gracza lepszego od Czecha. A tutaj mam wrażenie każda porażka Berdycha z TOP 4 jest tłumaczona jego psychiką co do mnie kompletnie nie przemawia.
Berdych mając taki serwis i forehand powinien z tym ludzmi regularnie walczyć, a jest ich ścierką. Murek też rozumiem jest od nich wyraźnie słabszy, skoro ma bilans na Szlemach 2-8 z Novakiem, 2-7 z Nadalem i 1-5 z Rogerem? Jeśli tak to czemu zaliczasz go do &quot;Wielkiej Czrwórki&quot;?

tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
Berdych mając taki serwis i forehand powinien z tym ludzmi regularnie walczyć, a jest ich ścierką. Murek też rozumiem jest od nich wyraźnie słabszy, skoro ma bilans na Szlemach 2-8 z Novakiem, 2-7 z Nadalem i 1-5 z Rogerem? Jeśli tak to czemu zaliczasz go do &quot;Wielkiej Czrwórki&quot;?
Murray właśnie bardziej podpada pod ten schemat, o którym tu piszemy. On moim zdaniem właśnie przez psychikę najwięcej traci w stosunku do pozostałej trójki ponieważ talentem im wcale nie ustępuje. U Szkota ta psychika to w ogóle jest złożona materia, jego jest tak łatwo wyprowadzić z równowagi, że głowa mała (choćby mecz z Nishikorim na USO gdy pani sędzia zarządziła powtórkę punktu na początku seta, to Andy który miał wtedy wyraźną przewagę w meczu rozpamiętywał tę akcję przez pół godziny conajmniej nie koncentrując się na grze). Do tego dochodzi często zbyt pasywna gra, oddawanie inicjatywy rywalom i często nawet w pierwszych rundach szlemów kończy się to maratonami pięciosetowymi. Co do Berdycha to piszesz o świetnym serwisie i fh. Owszem, tylko jak taki Djoko, Nadal czy Murray swoim returnem zneutralizują serwis Czecha, to ten jest bezradny w wymianach i to jest normalne. Murray ma papiery by toczyć boje z każdym ale własnie jego psychika (bardziej może nawet natura i charakter) sprawia, że wygrał jak do tej pory &quot;zaledwie&quot; trzy WS a nie 7 czy 8 przy takiej ilości finałów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom