Jak dla mnie Krycha nie bardzo tam pasuje. Emery ściągał go z myślą, że jest jednym z najlepszych, a na treningach przekonał się że taki Verratti to jest magik. Krycha dobrze zabezpiecza tyły, a tam trzeba też kreować. Błąd transferowy.
Tiaaa...
Jestem przerażony myśleniem niektórych ludzi. Idąc tym tokiem rozumowania (że ktoś kto nie gra na początku sezonu po euro jest słabszy od kogoś kto obecnie gra) wychodzi mi że
Walcott jest lepszy od
Giroud (12 minut w 3 meczach / Finał euro)
Coquelin/Elneny są lepsi od
Ramseya (61 minut w 3 meczach / Półfinał euro)
Wilshere jest lepszy od
Ozila (87 minut w 3 meczach / Półfinał euro)
Kovacic jest lepszy od
Modrica (69 minut w 2 meczach / Występ na euro)
Turan jest lepszy od
Neymara (0 minut w 4 meczach / Zwycięzca IO)
Passlack jest lepszy od
Piszczka (13 minut w 3 meczach / Ćwierćfinał euro)
Rabiot jest lepszy niż
Matuidi (53 minuty w 4 meczach / Finał euro)
Gameiro/Torres jest lepszy niż
Griezmann (90 minut w 2 meczacg / Finał euro)
Martinez lepszy niż
Boatenga (0 minut w 3 meczach / Półfinał euro)
Pepe (0 minut w 2 meczach / Zwycięzca euro) choć zastępuje go równie wartościowy Varane.
Jeśli ktoś nie zna podstaw biomechaniki to mógłby tak myśleć. Logiczną rzeczą jest że lepiej dać dłuższy urlop (tydzień, dwa lub trzy) i grać bez ważnego ogniwa w zespole po to żeby pozostałe miesiące opierać na nim grę, niż od początku wystawiać nieodbudowany organizm który nie będzie w stanie długo pociągnąć. Bo po co narażać zawodników na ciężkie kontuzje? Tym bardziej że nawet jeśli zagra od początku sezonu to nie pociągnie na nim nawet 1/4 sezonu.
Ale żeby takie rzeczy widzieć trzeba znać choć podstawy biomechaniki i liznąć troszkę trenerki a nie grać w
football managera.