Tej naszej reprezentacji na trzezwo sie nie da ogladac
Dlaczego? Moim zdaniem zagraliśmy bardzo przyzwoite spotkanie, konsekwentnie do bólu. Szkoda tych strzałów Milika i braku karnego (btw. ten sędzia to była kpina).
Lewandowski zagrał swoje, biegał, motywował, skupiał uwagę obrońców.
Kapustka kilka fajnych zagrań, kilka strzałów. Ewidentnie na plus.
Krychowiak generał, nie licząc kilku nieudanych przerzutów bardzo dobry mecz.
Glik profesor- praktycznie wszystkie (86%) pojedynki powietrzne wygrane.
Piszczek i Błaszczykowski, u nich jednak widać to zgranie z BvB, Piszczek mega wybiegany, oby pary nie brakło na reszte spotkań.
Jędrzejczyk - moim zdaniem fenomenalny mecz Jędzy. Masa akcji do przodu, z tyłu praktycznie nie do zagięcia. A tak naprawdę przed meczem martwiłem się jedynie o niego i o Pazdana...
... który totalnie nie nadaje się do gry na stoperze. Jest dobrym przecinakiem i fajnie wygląda w odbiorze, jednak naprawdę kiepsko wprowadza piłkę do przodu i popełnia masę błędów w ustawieniu. W swoim życiu zagrałem kilkanaście meczy na stoperze i po prostu odpowiedzialność jest ogromna. Myślę, że mecz z Niemcami to pokaże.
Mączyński normalne spotkanie, bez szału.
No i Wojtek Szczęsny nie miał wiele okazji do popisów, ale kilka udanych interwencji miał, wyglądał pewnie i niech tak zostanie.
Podsumowując, mecz w porządku- szkoda jedynie, że zwycięstwo jedną bramką bo szanse były. No i szkoda overa kartkowego ????