Od dzisiaj próbuję jak mi się wydaje autorski pomysł na system (w każdym razie nigdzie się z czymś takim nie spotkałem). Na czym on polega? Głównym założeniem jest zmiana kursów w meczu podczas zakładów
live. W ten sposób w trakcie meczu tworzy się tzw. surebety. Co w nim nowego? Dobór typów i sposób stawkowania. Zacznę od grania over/under dlatego system nazwałem under to over. Założeniem jest uzyskanie z pojedynczego (de facto podwójnego) zakładu zysku na poziomie 10%. Dzięki specjalnym działaniom matematycznym założoną stawkę dzielę na dwie części, z których jedną obstawiam przed meczem (i ona z założenia powinna spadać w trakcie spotkania), drugą na
live w momencie uzyskania odpowiedniego kursu, ale najlepiej to wyjaśnić na pierwszym typie.
Na każdy typ przeznaczam stałą stawkę i na początku wynosi ona 10 zł. Cel to 10% zysku więc chcę mieć po rozliczeniu 11 zł. Kurs na wybrane przeze mnie wydarzenie under 0,5 gola w pierwszej połowie wynosi 3.75. Mój arkusz obliczeniowy pokazuje mi, że muszę postawić po tym kursie 2,93 zł oraz jednocześnie kiedy kurs przciwny (na over 0,5 gola) osiągnie co najmniej wartość 1.56 powinienem postawić resztę stawki tj. 7,07 zł na właśnie taki typ. W ten sposób tworzę surebet o wartości 10%. Ryzyko: jeżeli przed osiągnięciem oczekiwanego kursu bramka padnie, tracę pierwszą część stawki i drugiej oczywiście nie inwestuję
.
Pracowałem nad obliczeniami i całą strategią od około tygodnia, sam jestem ciekaw jakie da efekty, życzę więc sobie powodzenia i stałych zysków. Typy z tej strategii będę oznaczał wyraźnym tytułem under to over i razem z pozostałymi rozliczał.
#1 under to over | 13.09.2011
FC Barcelona - AC Milan
1. połowa under 0,5 | bet365 |
(2.93 zł) 3.75 -> 1.56 (7.07 zł) |
2,93 zł