Dyscyplina:
Piłka nożna -
Anglia,
Premier League
Godzina: 18:30
Spotkanie: Tottenham - Everton
Typ: X2
Kurs: 1.85
Bukmacher: bet365
Analiza:
Gospodarze źle zaczęli sezon, w trzech spotkaniach zdobyli zaledwie 2 punkty. Meczu z Manchesterem United niestety nie oglądałem, ale z tego co czytałem na kilku stornach to wcale dobrze nie grali. W dwóch następnych spotkaniach tj. ze Stoke i Leicesterem też z ich strony jakieś świetnej gry nie było. W jutrzejszym meczu też będzie ciężko coś ugrać, dość słabo wygląda obrona "kogutów", w dwóch ostatnich spotkaniach dobrych kilka razy obrońcy źle zachowywali się przy wrzutkach przeciwnika, a także zdarzały się sytuacje gdzie jeden czy dwóch zawodników przeciwnej drużyny wchodziło w pole karne "kogutów", a 5-6 zawodników, którzy byli w polu karnym patrzyło się na to co zrobi przeciwnik. Jeśli chodzi o ofensywę Tottenhamu to tu też nie ma nad czym się zachwycać, Harry Kane miał kilka sytuacji w tym sezonie, które zmarnował, oczywiście jest to dobry zawodnik i nie ma wątpliwości, że niedługo strzeli swojego pierwszego gola w tym sezonie, jednak w meczu przeciwko Evertonowi będzie na pewno ciężko.
Na konferencji prasowej trener gospodarzy - Mauricio Pochettino potwierdził, że w jutrzejszym spotkaniu nie zobaczymy Eriksena, którego nie było już w poprzednim spotkaniu z Leicesterem, a jak wiadomo jest to WIELKA strata dla Tottehanmu, gdyż dobrze wiadomo jak dużo robi ten zawodnik w ofensywie.
Everton, o którym przed pierwszą kolejką pisałem tak:
Gospodarze poprzedniego sezonu nie mogą zaliczyć do udanych, ba można śmiało powiedzieć, że to był dla nich zły sezon, gdyż zajęli dopiero 11 miejsce. Było to spowodowane, między innymi występami "The Toffees" w Lidze Europejskiej. Nie potrafili sobie poradzić na dwóch frontach, jednak w tym sezonie, Everton będzie mógł się w 100% skoncentrować na lidze, gdyż nie będzie występował w europejskich pucharach. Everton posiada na prawdę dobrą kadrę, która ma potencjał, nawet na 5 miejsce, i jestem pewien, że w tym sezonie zajmą miejsce w pierwszej siódemce. Póki co nikt ważny nie opuścił zespołu, natomiast warto odnotować, że do zespołu dołączyli Tom Cleverley, który rozegrał dobry poprzedni sezon w Aston Villi, a także Hiszpan Gerard Deulofeu.
Niestety w pierwszej kolejce Everton mnie zawiódł, gdyż zaledwie zremisował z beniaminkiem - Watford, aczkolwiek ich gra nie wyglądała źle. Kolejny mecz to wygrana z Southampton po naprawdę dobrej grze, szczególnie w ofensywie. Ostatni mecz to porażka z City, ale dobrze wiemy w jakiej dyspozycji jest zespół z Manchesteru, jednak i tym spotkaniu Everton miał sytuacje po których niewiele brakowało, aby strzelili gola. Ogólnie w tych trzech spotkaniach dość dobrze Everton się spisywał w ofensywie, w bardzo dobrej formie jest obecnie Ross Barkley, Lukaku także dobrze się spisuje. Obrona również źle nie wygląda, jednak sporadycznie zdarzają się błędy.
Uważam, że forma jaką prezentują obecnie oba zespoły, pozwala myśleć, że goście wywiozą z Londynu minimum jeden punkt, nie zdziwiłbym się nawet jeśli zgarną trzy.
![White heavy check mark :white_check_mark: ✅](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/2705.png)
85