Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Anglia,
Championship
Data 17.08.2024
Godzina: 16:00
Spotkanie: Sheffield United - QPR
Typ: Sheffield United wygra
Kurs: 1,80
Bukmacher:
forBET
https://forum.bukmacherskie.com/threads/championship-2024-2025-typy-newsy-dyskusja-zakłady-długoterminowe.162526/post-7287300
Sheffield United
Kupiło mnie Sheffield pierwszym tygodniem. Nie byłem pewny jak sie odnajda po spadku i bardzo slabym sezonie w
Premier League, ale wyglada to dobrze.
Trener Chris Wilder to idealna osoba na trenera Sheffield i jest to jego idealne miejsce. Pracował tam w przeszłosci 5 lat, zrobil awans w 2019 roku, sensacyjnie sie utrzymał, a nawet zrobil wynik w srodku tabeli
Premier League, gdzie Sheffield było najwiekszym zaskoczeniem ligi. W drugim sezonie PL wyniki byly slabsze (powiedzialbym na miare potencjalu) i Go zwolnili.
Teraz wrocil w zimie poprzedniego roku, gdzie raczej spadek juz zaakceptowali i pozwolili budowac juz na
Championship.
Sezon rozpoczeli imponujaco. Wygrali wyjazd z Preston 2:0, a pozniej pokonali w pucharze ligi niebezpieczny Wrexham, gdzie szanse dostali zmiennicy.
Co moze budowac pozytywnie to glebia skladu. jest to na prawde jakosciowy sklad na
Championship. Pomimo tego, ze przed sezonem za grube miliony odeszli napastnicy Archer i Osula (razem około 30 mln), boczny obronca Bogle i kilku mniej waznych pilkarzy udało sie ich niezle zastapic.
Kto przyszedł ?
Przede wszystkim Kiefer Moore, ktory jest idealnym napastnikiem na
Championship a za slabym na
Premier League. Silny, wysoki, doswiadczony, bramkostrzelny. Jego zmiennikiem bedzie Brewster, wciaz niespelniony mlodzian z Liverpoolu, ktory przyszedl za grube miliony juz jakis czas temu i jest innym typem napastnika co daje opcje.
Luke na bokach obrony na wypelnic wypozyczony z Chelsea Gilchrist i nowy nabytek Burrows, ktory ma za soba spektakularny sezon w League One gdzie jako boczny obronca mial statystyki bodaj 8 bramek i 15 asyst.
Bardzo waznym darmowym transferem bedzie pomocnik O'Hare z Coventry. Swietny zawodnik plus dodatkowo bardzo dobrze sie zna z wedlug mnie najwazniejszym zawodnikiem druzyny Gustavo Hamerem, bo grali razem w Coventry.
Sklad wypelniaja bardzo doswiadczeni stoperzy Robinson i Ahmedhodzic, Vini Souza, oraz wychowankowie Arblaster, ktory zagral swietny mecz z Preston i Brooks. Aczkowiek w razie gorszej formy maja Oni zmiennikow, bo Slimane i Coulibaly swietnie sie pokazali w meczu pucharowym.
Wedlug mnie w Sheffield po prostu bardzo duzo sie zgadza i ta druzyna bedzie walczyla o awans.
QPR
QPR w nieco innej sytuacji. Pierwszy mecz ligowy to zdecydowana porazka u siebie 1-3 z WBA, poprawili sie w pucharze ligi ogrywajac Cambridge, takze druzyne z ligi nizej.
Raczej nie jest to druzyna do spadku, ale wszystko tam sie musi zgrac. Potrzebuja wciaz wzmocnien. Bardzo zabiegaja o Becka z Liverpoolu, ale na razie nic sie nie dzieje.
W czym musza szukac nadzieji ? A no w tym, ze nowy nabytek z Lugano Celar wypali i zaczenie strzelac bramki. W tamtym sezonie 14 bramek w Lugano. Pierwszy mecz nieudany. W pucharze bramke strzelil inny napastnik Frey, ale z Nim nie wiazalbym wiekszych nadzieji.
Duzo bedzie zalezalo czy nowi zawodnicy dadza jakosc. Na razie powoli wprowadzani sa Varane z Gijon czy Hevertton. Jest nowy bramkarz Paul Nardi z Gent, ktory w tamtym sezonie byl rezerwowym.
W czym szukac nadzieji oprocz transferow w QPR ? W tym, ze duet srodkowych obroncow bedzie solidny. Cook to ogromne doswiadczenie a Clarke-Slater to kiedys wielki talent. Ale w pierwszym meczu Maja ich nieco zweryfikowal trafiajac hattricka, wiec Moore bedzie rownie grozny. W srodku pola bardzo doswiadczony duet Colback, Field, ale pytanie czy nie zabraknie tam zwrotnosci i kreacji. Na skrzydlach niestety mało mocy na ten moment.
Podsumowujac duzo mi sie tutaj składa na ten typ. Kadra, glębia, rotacja, wejscie w sezon, wkomponowanie nowych graczy. Na prawde licze, ze Sheffield sie bedzie bardzo dobrze ogladalo i wedlug mnie wyrasta kolejny mega powazny kandydat do awansu.
0