>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 17.01.2023 (wtorek)

Status
Zamknięty.
psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 17. Stycznia

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- STS
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner
- GO+bet
- Noblebet
- Betters
- BetX

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Tenis ziemny - Australian Open, turniej główny
Godzina: 6:00
Spotkanie: Enzo Couacaud - Hugo Dellien
Typ: dokładny wynik 3:0
Kurs: 1,89
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Pojedynek pierwszej rundy. Spotyka się tutaj gracz z Francji Coucaud z zawodnikiem z Boliwii Hugo Dellienem. Ja w tym meczu spodziewam się łatwego i szybkiego 3-0 dla Enzo. Owszem mam prewne obawy czy w którymś secie Francuz się nie rozkojarzy albo nie dopadnie go lekki kryzys i seta ugra Dellien ale jednak gram na dokładny wynik 3-0 w całym meczu, bo nie widzę czym by go Hugo miał tutaj zaskoczyć. Coucaud przebrnął przez kwalifikacje do turnieju głównego, wcześniej na turnieju challengera w Canberze rozegrał 5 spotkań też najpierw przechodząc przez 2 rundy kwalifikacji a więc on tutaj już jest dobrze zaznajomiony z tymi australijskimi kortami i wie jak się poruszać po nich jak się piłka odbija itd. Dla Boliwijczyka z kolei będzie to pierwszy mecz od Wimbledonu w czerwcu tamtego roku. Wraca po długiej przerwie spowodowanej kontuzją łokcia i watpię, że ugra w tym meczu chociaż seta. Hugo to typowy ceglak i to na nawierzchni ziemnej najlepiej sobie radzi. Wraca nie dość, że po długiej nieobecności to jeszcze na nawierzchni twardej zagra pierwszy raz od sierpnia 2021 roku, kiedy to przegrał z Karloviciem w kwalifikacjach US Open. Gracz ten nawet jak był w formie to na tej nawierzchni grywał rzadko i przeważnie przegrywał a teraz po takim czasie, po kontuzji, kiedy wraca dopiero znowu do gry wątpię, że będzie tu w stanie cokolwiek zrobić. Tutaj spodziewam się sporej róznicy w czuciu gry, poruszaniu się po korcie jak i samej precyzji. Liczę na szybkie 3-0 dla Francuza i tak próbuję pograć.

89

Ostatnio zmieniony przez ibis:
Otrzymane punkty reputacji: +703
jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – Towarzyski, Malta Cup
Godzinna: 11:00
Spotkanie: Tirol – Trencin
Typ: over 3 azjan bramki
Kurs: 1.78
Bukmacher: fortuna
Analiza:

Towarzyski turniej i to już jest przesłanka grania na bramki, a do tego dochodzą ekipy które raczej nie stawiają na defensywną grą, jest sporo młodzieży w obu zespołach którzy taktycznie w takich grach najwyższego poziomu nie prezentują, to są mecze w których raczej młodzi będą chcieli się pokazać w grze do przodu. Obie ekipy grają w ligach gdzie stawiaj się na ofensywną piłę Tirol w Austriackiej Bundeslidze jak na razie wysokie 5 miejsce, ekipa ma trzeci wynik pod względem średniej bramkowej 3.3, ma za sobą trzy mecze towarzyskie dwa z nich szalone w bramki 4:3 i 4:3 w tym pucharze remis 1:1 z Liberec ale Liberec to ekipa z defensywną grą a i tak wiele się działo w tym spotkaniu. Trencin to zawsze stawiał na wysokie pressing, grę piłką i taki zespół mogliśmy oglądać w pucharze Tisport Liga gdzie wykręcili średnią bramek 4.7 na mecz a to też taki turniej towarzyski, w pierwszym meczu przegrana z Liberec 2:1 ale to był bardzo otwarty mecz i powinno być wyżej, myślę że dziś nikt nie będzie tutaj mocno wyglądał w defensywie i dyscyplinie taktyczne.

78

Otrzymane punkty reputacji: +2439
Dyscyplina:Koszykówka Euroliga kobiety
Godzina: 20:30
Spotkanie:Virtus Bologna - Polkowice razem z dogrywką
Typ:eek:ver 148,5 pkt
Kurs: 2,12
Bukmacher: Forbet
Analiza:Virtus Bologna w tym sezonie Euroligi gra bardzo przeciętnie i teraz zajmuje dalekie 7 miejsce w tabeli grupy A z 11 puniktami zdobytymi.W dotychczas rozegranych pojedynkach koszykarki te wygrały tylko 2 mecze i 7 razy schodziły z parkietu pokonane przez swoje rywalki.Polkowice spisują się zdecydowanie lepiej i plasują się na 2 miejscu w tej grupie z 7 odniesionymi zwycięstwami i 2 pojedynki przegrały.Koszykarki obu drużyn bardzo dobrze rzucają z dalszej odległości za 3 punkty i robią to bardzo często i typuje w tym meczu wysoki wynik punktowy.

112

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +2064
inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: tenis AO
Godzina: 01.00+
Spotkanie: Kokkinakis - Fognini
Typ: Fognini +2,5 seta
Kurs: 1,67
Bukmacher: Etoto
Analiza:

Na mojej taśmie widnieje Fognini jako zwycięzca tego meczu. Taśma już nie weszła za sprawą szanownej pani Tsurenko lub Curenko piszą też ludzie. Niemniej Fognini jest nieobliczalnym graczem, który potrafi położyć lepszych od siebie grajków nie tylko na nawierzchni swojej ulubionej, czyli clayu. Kokkinakis może się skupić wyłącznie na singlu chyba że znalazł parę zastępczą za Kyrgiosa na deble. Tego akurat nie wiem. Tak czy siak wiemy, że jest groźny u siebie na początku sezonu i dużo wygrywa. Jednak jego wygrane są najbardziej widoczne przed AO z tego co kojarzę. Do tego i tu traci sety, więc duże szanse są na to, że i straci seta minimum jednego na rzecz Włocha.

100

Otrzymane punkty reputacji: +529
L 168,1K

lukos-140307

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Puchar FA
Godzina: 20:45
Spotkanie: Wigan - Luton
Typ: X2
Kurs:
1.43
Bukmacher: STS
Analiza:

W powtórzonym meczu 1/32 finału pucharu Anglii Wigan podejmie u siebie Luton Town. W pierwszym meczu rozegranym w Luton padł remis 1:1.
Obie ekipy występują w Championship. W lidze zdecydowanie lepiej radzi sobie Luton. Jest sklasyfikowane na 9 miejscu i zdobyło 39 punktów, ma stratę tylko dwóch do miejsca barażowego oraz rozegrany jeden mecz mniej od pozostałych drużyn. Wigan natomiast z 25 punktami zamyka ligową tabelę. Myślę, że w tym meczu faworytem jest Luton, pomimo tego, że nie potrafiło ograć Wigan u siebie. Myślę jednak, że tak jak i w pierwszym meczu może paść remis po 90 minutach i wszystko może rozstrzygnąć się w dogrywce, stąd taki typ.

Wigan nie odniosło zwycięstwa w 7 kolejnych meczach, ich ostatnia wygrana miała miejsce 12 listopada, kiedy pokonali u siebie 2:1 Blackpool. Odnieśli w tym czasie między innymi 3 porażki po 1:4 z rzędu - z Middlesbrough, Sunderlandem i Hull.
Luton z kolei ma dobre wspomnienia z ostatnich meczów wyjazdowych, bowiem wygrali dwa ostatnie mecze w roli gościa. Szczególne wrażenie robi wyjazdowe zwycięstwo 3:0 z Queens Park Rangers. Potem ograli 2:1 Huddersfield.
Myślę, że Wigan w takiej dyspozycji nie będzie w stanie pokonać Luton w regulaminowym czasie, lecz jeśli goście nie zamkną tego meczu w ciągu 90 minut to w dogrywce i ewentualnych karnych może być już różnie.

43

Otrzymane punkty reputacji: +1429
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka ręczna, Mistrzostwa Świata
Godzina: 18:00
Spotkanie: Algieria - Niemcy
Typ: Algieria Handicap +9.5 bramek
Kurs: 1.90
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Nie dokładam już żadnych typów na dzisiaj, bo ostatnio zazwyczaj źle się to skończyło, dlatego skupię się już na jutrze, na ostatnim dniu fazy wstępnej. Zacznę od meczu Algieri z Niemcami, gdzie gram w stronę drużyny z Afryki. Niemcy bardzo dobrze wypełniły swoje założenia, bo wygrali i z Katarem na otwarcie i w ostatnim spotkaniu z Serbią, zabiorą ze sobą 4 punkty i będą jednymi z faworytów do zagrania w ćwierćfinale (stąd też nie rozumiem te kursy przed MŚ na 1-8 w okolicach 2.00), przed tym jednak trzeba jeszcze odbębnić ostatnie spotkanie z Algierią, która nie powinna sprawić za dużych problemów. Algieria długo trzymała kroku Serbii w pierwszym spotkaniu, jednak wystarczyło kilka przestojów i wynik nie wahał się już w okolicach 3-4 bramek przewago Serbii a 9-10, ostatecznie kończąc się na tych 9, z Katarem też długo prowadzili wyrównaną grę, by w końcowej fazie meczu dać sobie odjechać, jednak koniec końców w obu meczach pokazali się z dobrej strony. Taki handicap w stronę Niemiec bałbym się zagrać nawet, gdyby był to pierwszy mecz w grupie, bo Niemcy potrafią wypuścić wynik, teraz są po dwóch ciężkich spotkaniach i zagrają w meczu o nic, dlatego tak wysokiego handicapu żal nie spróbować w stronę Algierii.

100

ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: Futbol Am NFL
Godzina: 02:15
Spotkanie: Tampa - Dallas
Typ: Tom Brady powyżej 275.5 passing yards
Kurs: 1.85
Bukmacher: fortuna
Analiza: Dla Brady'ego mecz z Dallas może być ostatni dla Tampy. Ale nie bierzmy takiego scenariusza w przypadku bardzo dobrego wystepu rozgrywajacego Buccanners. Brady musi zagrać na poziomie, w pierwszej kolejnosci dlatego ze gra ofensywna opiera sie w glownej mierze na jego podaniach, gra biegowa jest odsunieta na dalszy plan. Rzuca sporo pojedynczych piłek, chyba najwiecej w calej lidze wsrod wszystkich QB. A Dallas to taka druzyna, od której nie można wymagać zbyt wiele w Playoffach. Brady pokazał pod koniec sezonu zasadniczego, że wciąż potrafi. Mimo, że ma przeciętny sezon jak i cała drużyna, to gra u siebie plus pozytywna końcówka w postaci gry Evansa może sprawić problemy Cowboys.

85

Otrzymane punkty reputacji: +2236
Volleyball_Expert 560,9K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka - Plus Liga
Spotkanie: GKS Katowice - AZS Olsztyn
Typ: (Dokładny wynik meczu 3:0 dla AZS Olsztyn)
Kurs: 2.05
Analiza:

Zacznę od tego, że oglądamy Katowiczan w meczu z Lublinem, pomimo swojej hali grali z zespołem, który ostatnio jest w dość dobrej formie dramatycznie. Seganow przeważnie w meczach wychodzi jako pierwszy rozgrywajacy i tak też stało się w poprzednim meczu zmieniony przez trenera w zamian za niego przeciętny Nowosielski. Patrząc na środkowych Katowiczan to można powiedzieć, że Hain prezentuje dość przyzwoity poziom chodz nie rewelacyjny, reszta środkowych gra po prostu słabo. Jako przyjmujących chciałbym powiedzieć o Quiroga Gonzalo, który technicznie jak na swój poziom gry wyglądał całkiem przyzwoicie. Nie można powiedzieć złego słowa o Szymańskim, który starał się grać na dość dobrym poziomie. Na pozycji Atakującego Jarosz, który jest według mnie pod forma, ciężki okres tego zawodnika w Plus Lidze. Miał czasami mecze, gdzie praktycznie "sam" potrafił wygrywać spotkania, ale patrzac na to, że Katowice nie mają już szans na awans do play-offow to ciężko wykrzesać jakąś wielką motywację wśród zawodnikow Katowic. Jako zmiennika Jarosz ma Domagałę, gdzie ten zawodnik praktycznie wchodzi tylko zadaniowo na zagrywkę. Pare słow odnosnie AZS Olsztyn także ogladalem ich ostatnie spotkanie wygrane w trzech setach z Zawierciem. Co prawda Zawiercianie po ciężkiej podróży z Ankary w dodatku do tego meczu przystąpili beż Urosa Kovacevica, ale mimo to Olsztynianie od początku do końca zagrali bardzo przyzwoity mecz. W dodatku są na ósmej pozycji w tabeli gwarantującej udział w play-offach, za plecami mają drużyny, które tylko czekają na jakiekolwiek potchniecie Olsztyna. Olsztynianie, nie mogą w tym meczu pozwolić sobie na jakieś rozluźnienie i stratę jakiś setów. W zespole z Olsztyna praktycznie wszystko funkcjonuje znakomicie. Szóstka Olsztynian naprawdę może konkurować praktycznie z zespołami z goń części tabeli. Do formy wrócił w końcu Lipiński, gdzie ten zawodnik wygląda już coraz lepiej. Młody libero Hawryluk z tego co wiem wychowanek Olsztynian, ten siatkarz oglądając go już w kilku spotkania, gdzie raz dostał nawet statuetke MVP, niektóre piłki, które utrzymuje w grze same ręce składają się do oklasków. Butryn potrafi dorzucić coś praktycznie w każdym meczu w zagrywce i pozytywny procent ataku. Tuaniga znakomicie wkomponował się w drużynie z Olsztyna. AZS jest naprawdę groźna drużyna, która jutro powinna beż problemu wygrać z bardzo słabo prezentującym się zespołem z Katowic. Pozdrawiam.

100

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Godzina: 1:30
Spotkanie: New York Islanders - Washington Capitals
Typ: New York Islanders wygrają w regulaminowym czasie gry
Kurs: 2,55
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Bukmacherzy dają równe szanse obu drużynom, dla mnie faworytem są New York Islanders. Washington Capitals do niedawna byli w świetnej formie, a teraz złapali mocną zadyszkę. Capitals przegrali dwa ostatnie mecze, oba były z Philadelphią Flyers i obie porażki były różnicą dwóch bramek. Wcześniej było zwycięstwo 1:0 z Columbus Blue Jackets, ale w fatalnym stylu, bo Columbus w tamtym spotkaniu był dużo lepszy. New York Islanders też nie są w dobrej formie, ale akurat u siebie zawsze są groźni, ich bilans na swoim lodzie to 13 (w tym 11 w regulaminowym czasie gry) zwycięstw i 8 porażek. Choć sytuacja kadrowa w Washington Capitals uległa mocnej poprawie(kilku ważnych graczy wróciło do składu), to wyniki i gra się pogorszyły, dlatego dla mnie faworytem są gospodarze.

100

Otrzymane punkty reputacji: +205
FNM99 757,8K

FNM99

Znawca - NHL
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Godzina: 02:00
Spotkanie: St. Louis Blues - Ottawa Senators
Typ: St. Louis Blues wygra mecz + poniżej 5.5 goli w meczu (RT)
Kurs: 5.70
Analiza:
Spotkanie to bukmacherzy oceniają na dość wyrównane. Gospodarze ostatnio nie mieli łatwych meczów, ale pomimo tego zdołali zdobyć trochę punktów. Obecnie zmagają się z wieloma kontuzjami i ich skład nie jest do końca kompletny, ale pomimo tego grają już tak jakiś czas i radzą sobie nie najgorzej. Ich rywale w tym sezonie grają w kratkę. Ostatni swój pojedynek przegrali aż 7:0. Teraz kontynuują serię meczów wyjazdowych i odwiedzą Blues, a ja spodziewam się, że to gospodarze odniosą zwycięstwo. Blues jeżeli chcą to potrafią, potencjał mają oni znacznie większy niż pokazują to dotychczasowe wyniki w tym sezonie. Jednak nie będzie to raczej spacerek i mecz powinien być zacięty, przez co nie wydaje mi się, abyśmy ujrzeli wiele bramek. Jak dla mnie, najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest nieznaczna wygrana Blues w tym pojedynku. Choć kurs to małych nie należy, to ja widzę w nim spory potencjał.

400

Otrzymane punkty reputacji: +4761
louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis ATP AO
godzina 03.00
Berrettini - Murray
Typ Berettini 3:1 w setach
Kurs 3.60
forbet
Analiza:
Hm rzadko próbuję dokładego wyniku u panów na szlemach , zwłaszcza na tym etapie turnieju ale tutaj za drobne się pokuszę bo kto bogatemu w kaloszach .Widziałem ostatnio Berettiniego w meczu z Hurkaczem i Murraya we fragmętach z Kordą i na pierwszy rzut oka to wygląda na szybkie 3:0 dla włocha ale na ostatnim US open też to wyglądało na 3:0 na pierwszy rzut oka a jednak Andy z trudem bo z trudem ale po tajbreku wyrwał seta i dzisiaj może byc podobnie .Ja ciut zainwestuję w taki scenariusz w sumie u obu niewiele się zmieniło od US open.Po tym co zrobił Gasquet w finale z Noriem może nie powinienem tego pisać ale po wczorajszej porażce Wawrinki powiem panowie pora kończyć dać młodszym pograć .

100

S 48,3K

sensebuk

Użytkownik
Dyscyplina: PIłka nożna portugalia
Godzina: 12:00
Spotkanie:
CS MARITIMO - FC FAMALICAO U23
Typ: btts
Kurs:1,48
Bukmacher: Totalbet
Analiza:

Brak topowej pilki dletego trzeba poszukać ciekawych betów w niszowych rozgrywkach, dzis na tapete młodzieowa portugalia jest to bardzo bramkostrzelna liga, młodzieżówki lubia pograc ofensywnie a juz w tej parze szczególnie, w 8 dostatnich bezposrednich spotkaniach padł btts w dodatku gospodarze mają serie 3 kolejnych meczy zakonczonych obustronnym golem a goście 4 tskich spotkań, wiec dla mnie powinny się tu posypać gole.

100

szwedzik 36,5K

szwedzik

Użytkownik
Spotkanie: Wolves - Liverpool
Typ: Wolves strzeli i w meczu będzie powyżej 1,5 gola
Kurs:
1.51
Bukmacher: betfan
Analiza:

Wczoraj przytrafiła się czerwona kartka w meczu i typ nie wszedł tak jak bym sobie życzył.

Nie bede się tu zbyt wiele rozpisywał , Gospodarze po przerwie mundialowej grają coraz lepiej,zdecydowanie lepiej wygląda gra teraz niż wcześniej. Byli kandydatem do spadku a teraz powoli coś tam punktują, w lidze bo zdobyli 7 pkt w 4 meczach, Liverpool seryjnie traci punkty, mają dziurawą obrone, bo na 10 ostatnich meczów we wszystkich rozgrywkach,również w meczach towarzyskich aż 9 razy tracili przynajmniej 1 gola. Jestem pewien że gospodarze napsują dużo krwi faworyzowanemu rywalowi, Ja nie jestem pewien tego że Liverpool to wygra , na wyjazdach Liverpool gra bardzo słabo w lidze na 9 meczy wygrał tylko 2 razy.
Myśle że gospodarze są w stanie strzelić chociaż 1 gola, Liverpool coś dorzuci i typ z kursem do dubla będzie na zielono.

100

bfred 529K

bfred

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – Towarzyski
Godzinna: 12:00
Spotkanie: Michalovce (Svk)Kazincbarcika (Hun)
Typ: BTS
Kurs: 1.70
Analiza:
Dzisiaj biorę mecz towarzyski. Obydwa zespoły to średniaki w swych ligach odpowiednio 8 i 13 miejsce. Drużyna ze Słowacji dosyć bramkostrzelna na ostatnie 5 meczy jest 5/5 jeśli chodzi o BTS. W przypadku drużyny z Węgier jest to tylko 2/5. 29 i 34 - tyle odpowiednio wynoszą bramki stracone przez te zespoły w lidze co pokazuje, że w obronie skutecznością nie grzeszą. Jako, że to sparing to liczę, że obydwie drużyny będą chciały potestować co przełoży się na niepewność w defensywie i trochę chaosu oraz myślę, że co najmniej po jednej bramce z każdej ze stron zobaczymy. Powodzenia:)

100

patryk7 735,8K

patryk7

Typer
Spotkanie: Wigan - Luton
Typ: X
Kurs:
3.1
Bukmacher:
Fortuna
Analiza:

DW Stadium będzie gospodarzem wtorkowego meczu Pucharu Anglii pomiędzy Wigan Athletic i Luton Town. Latics mają za sobą serię sześciu meczów bez zwycięstwa w Championship, ale ostatnio wykazują pewne oznaki poprawy (wyjazdowy remis z Cardiff 1:1). Z drugiej strony "Kapelusznikom" nie udało się przedłużyć serii zwycięstw ligowych do czterech meczów po domowej porażce z WBA 2:3. Ale dzisiaj są faworytem do awansu do 4 rundy Pucharu Anglii. Czy w regulaminowym czasie gry? Niekoniecznie. Wigan zaprezentowało się dobrze w swoim ostatnim meczu ligowym. Fakt, okropna passa "Latics" sprawia, że plasują się na samym dnie tabeli Championship i utrzymanie w lidze jest dla nich priorytetem. Dlatego też Kolo Toure może rotować składem przed sobotnim spotkaniem ligowym u siebie z.......tym samym rywalem. Z kolei Luton przyjedzie na DW Stadium bez kilku kontuzjowanych graczy (pomocnicy Henri Lansbury i Luke Freeman, obrońca Sonny Bradley, napastnik Fred Onyedinma oraz bramkarz James Shea).
Na Kenilworth Road w zeszłym tygodniu był bardzo wyrównany mecz zkończony remisem 1:1. Wigan nadal jest ostatnie w tabeli Championship, ale gra z meczu na mecz lepiej. Luton Town jest bardziej stabilną drużyną, ale w wyjazdowym meczu pucharowym z ligowym rywalem nie powinno być postrzegane jako zdecydowany faworyt do zwycięstwa (tym bardziej, że skład nie jest szczególnie szeroki, a kontuzje go jeszcze przerzedziły). Zapowiada się zatem "wyrównana bitwa".

100

Krzysztof Maruszak 113,2K

Krzysztof Maruszak

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna MŚ
Spotkanie: Chorwacja - Maroko
Typ: Handicap Chorwacja -10,5
Kurs: 1.85
Bukmacher: Totalbet
Analiza:

Po początkowej gigantycznej wtopie jaką Chorwaci zaliczyli z reprezentacją Egiptu przyszła kolej na bardzo okazałe zwycięstwo z USA aż 18 bramkami. Teraz naprzeciwko jednych z murowanych kandydatów do podium całych Mistrzostw Świata stają Marokańczycy, którzy raczej nie powtórzą niedawnego sukesu swoich piłkarzy w Katarze. Myślę, że będziemy świadkami gigantycznej przewagi Chorwacji i zwycięstwa ekipy z Europy minimum 11 bramkami. Historia i ostatnie mecze również są tego zdania- Chorwacja zdominuje i wysoko wygra.

85

Otrzymane punkty reputacji: +1420
S 197,6K

Skorupa23411

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA AO
Godzina: 13:00
Spotkanie: Riske Amritraj - Vondrousova
Typ: Riske Amritraj
Kurs: 4,50
Analiza:
Typ w zastępstwie za przełożony mecz. Idę tutaj na przekór, nie ma co zaprzeczać, patrząc na ostatnie mecze widać że Vondrousova wygląda na faworytkę spotkania, ale takie duże turnieje w pierwszych kolejkach rządzą się swoimi prawami. Dzisiejszym przykładem jest chociażby dzisiejsza przegrana Kanepi z Birrell, oraz wydawało by się że Zidansek wygra z Jabeur po bardzo zaciętych pierwszych 2 setach. Riske w poprzednim sezonie pokazała kilkukrotnie że potrafi zaskoczyć i pokonać faworytkę. Natomiast Vondrousovej potrafi się przydażyć głupia przegrana. Liczę tutaj że będzie to jeden z tych meczy gdzie faworytka odpada w pierwszych rundach wielkiego szlema.

100

Otrzymane punkty reputacji: +740
black-star 54,3K

black-star

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Grecja 2
Godzina: 13:45
Spotkanie: Proodeftiki - Episkopi
Typ: Powyżej 3,5 gola
Kurs:
6,5
Bukmacher: LVBet
Analiza:

Jest to mecz w dolnej części tabeli, obydwie drużyny mogą sporo tutaj zyskać na zwycięstwie. W lepszej sytuacji są gospodarze mający przewagę czterech punktów, ale poziom na starcie wydaje mi się podobny. Jednak gospodarze pomimo przegrania u siebie trzech spotkań na ostatnie cztery wcześniej przed własną publicznością byli świetna drużyna. Episkopi na wyjeździe tracą bardzo dużo bramek i nie wygrali na stadionach przeciwników już od 7 spotkań. Jednak pomimo tego wszystkiego, to gospodarze mają na minusie aż 9 bramek. Episkopi jest również sześć strzelonych bramek na minusie.

100

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Hokej na lodzie/Hokejowa LM
Godzina: 20:15
Spotkanie: Zug vs Tappara
Typ: Zostanie zdobyty gol do pustej bramki
Kurs:
3.80
Analiza:

Tydzień temu pisałem, jak Mistrz National League ma swoje problemy w tym sezonie, jeżeli przychodzi im rozgrywać mecze w delegacji.
To się sprawdziło i tak naprawdę Zug nie stworzył sobie klarownej sytuacji w Tampere, aby zdobyć gola. To rywale byli tamtego dnia lepsi. Wykorzystali swoje okazje i wynik 2:0 stał się faktem. Od tamtego spotkania minęło kilka dni i Byki miały możliwość poprawienia się w lidze. Najpierw pojawiła się wygrana w hicie z Zurychem, a w starciu back-to-back to Biel sięgnęło po komplet punktów. Po raz kolejny potwierdziło się stwierdzenie, że Zug u siebie a na wyjeździe to dwie zupełnie inne drużyny. Gospodarzom oczywiście zależy na hokejowej Lidze Mistrzów i pragną po raz pierwszy w historii awansować do wielkiego finału. Sporym atutem Byków jest własna hala, która żyje każdym spotkaniem i nic w tym dziwnego, że zawodnikom Mistrza Szwajcarii lepiej idzie u siebie. Czy stać ich na odwrócenie losu dwumeczu?

Tappara przeżywa naprawdę dobry okres. Przyjezdni prezentują się świetnie zarówno na krajowym podwórku, jak i na europejskich taflach.
W Liiga w przeciągu tygodnia udało się sięgnąć po dwa zwycięstwa z Pelicans i po dogrywce z TPS Turku, a w hokejowej Lidze Mistrzów zbudować przewagę u siebie przed rewanżem w Zug. Goalie często nie mają sporo dużo pracy, ponieważ ich koledzy z pola, kolokwialnie mówiąc, czyszczą przedpole i przeciwnicy mają problemy, aby stworzyć sobie dogodne sytuacje. PK również stoi na wysokim poziomie, a w PP wpadają ważne trafienia. Wydaje się, że Tappara jest poważnym kandydatem, aby tym razem sięgnąć po tytuł w hokejowej Lidze Mistrzów. Przypomnijmy, że w poprzednim roku było blisko złota, ale w finale to ostatecznie Rogle sięgnęło po wygraną. Czy Mistrz Finlandii da sobie kolejną szansę, aby triumfować w rozgrywkach na Starym Kontynencie?

Nie skreślam Zug, ponieważ u siebie to całkiem inna drużyna i może pokusić się o odwrócenie losów dwumeczu z Tapparą. Niemniej jednak Mistrzowi National League może być trudno, aby wygrać przeciwko dobrze zorganizowanym rywalom. Przy okazji takich starć chętnie korzystam z zakładu, który mówi o tym, że zostanie zdobyty gol do pustej bramki.

Byki nie mają nic do stracenia. Granie z empty net może być przedłużone, ponieważ gdy Tappara będzie wygrywać w dwumeczu 3-4 trafieniami, to Zug już 5-6 minut przed końcem ściągnie swojego goalie, aby spróbować odrobić stratę.
Może to być nawet wcześniej, przy okazji ich gry w PP. Oczywiście, aby typ ten miał rację bytu, to jeden z klubów musi prowadzić przed upłynięciem 60 minut. Prędzej trzeba liczyć na przyjezdnych, ale kto wie, może Zug pójdzie w cug goli. Widzę tutaj szansę na trafienie wysokiego kursu. Oby to było dobre widowisko, bo gospodarze nie mają nic do stracenia.

280

Otrzymane punkty reputacji: +1864
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom